aš tėvus vadinu Jūs, taip išauklėjo ir taip man gražu, nors esam draugai, labai fainai bendraujam ir nieko blogo tame nematau. Mane vaikai vadina Tu, man tas pats kaip mane vadins
tu

tiktai TU. JUS iskart nustato riba tarp vaiku ir tevu. bent jau man taip atrodo

Mes irgi tevams sakome "jus" galbut del didziulio amziaus skirtumo, o galbut del to kad taip priimta tevu seimose buvo, nematau tame nieko blogo. Kaip mane mano pacios vaikai kreipsis? - o kaip jiems noresis taip ir kreipsis

Mano vyras į mamą kreipiasi JŪS, o į tėvą - TU. Aš į savo tėvus kreipiuosi be formalaus atstumo, "tujinu", tskant. Ir nors pati į savo senelius kreipdavausi mandagiai, mano vaikai greičiausiai savo senelius irgi "tujins". Tuo tarpu į močiutę, į kurią čia visi sutartinai kreipiamės JŪS, turbūt taip pat kreipsis mandagiai. Man atrodo, vaikų kreipimasis į tėvus/senelius yra "paveldimas"
Aš pati nemėgstu, kai pažįstami man žmonės į mane kreipiasi JŪS. Tai sudaro šiokį tokį rango skirtumą. Nors, jeigu koks nežinomas "nedaaugęs" vaikiukas "patujintų", tai sudrausčiau tokį išsišokelį. Bet vis tiek nenorėčiau, kad mano vaikai kreiptųsi į mane JŪS
Aš pati nemėgstu, kai pažįstami man žmonės į mane kreipiasi JŪS. Tai sudaro šiokį tokį rango skirtumą. Nors, jeigu koks nežinomas "nedaaugęs" vaikiukas "patujintų", tai sudrausčiau tokį išsišokelį. Bet vis tiek nenorėčiau, kad mano vaikai kreiptųsi į mane JŪS
TU
zodis JUS man sudaro emocini barjera.
zodis JUS man sudaro emocini barjera.
Mano tevas alkoholikas, del to labai daznai su juo baruosi, viena syk jis man pareiske, kad ji ne tujinciau, o kreipciausi oficialiai JUS, nes mat jis didis ponas , o as sudo gabalas( taip jis pasake) Nuo tada man jis tapo toks bjaurus ir tokie kreipimosi formos mane tiesiog purto, tikrai nenoriu, kad mano dukra i mane krieptusi JUS. Manau tai lygybes reikalas, o su savo vaiku tikrai noriu buti labai artima.

tiktai tu.i tevus reikia kreiptis TU o i seneliu JUS.man ziauru kai vaikas mociute ar dieduka tujina

Į tėvus, uošvius ir kitus vyresnius asmenis kreipiuosi JŪS .Vyras į savo tėvus kreipasi TU , o į maniškius JŪS. Vaiko specialiai nemokiau kada sakyt TU, kada JŪS. Į mus ir vyro tėvus jis kreipiasi TU ,o į mano tėvus JŪS. Net pačiai įdomu , kad į vienus diedukus vienaip, į kitus kitaip kreipiasi

Tu

man labai keistai skamba kai tevai i tevus kreipiasi Jus, gal tai ir rodo pagarba, bet skamba ne kaip. atrodo, tokie tolimi vieni kitiems.
QUOTE(aureku @ 2009 06 07, 15:26)
man labai keistai skamba kai tevai i tevus kreipiasi Jus, gal tai ir rodo pagarba, bet skamba ne kaip. atrodo, tokie tolimi vieni kitiems.