Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

"TAU mano mamyte, graziausi graziausi ziedai...mama as mylesiu TAVE amzinai amzinai..."
"mociute motinele, mociute sengalvele, gana pailsAI, gana pavargAI, kol mane uzaugnAI"
"...o TAVO isbalintos drobes, vis sviecia tartum saule sviesi... kokia tyra, mama, TAVO dziaugsmo versme..."
Tai kazin tos, i kurias kreipiamasi "jus", girdedamos savo vaikus taip dainuojant, jauciasi izeistos? doh.gif g.gif
Is kur tas "jus"? paziurekit i tautosaka.
Atsakyti
Na man visiskai netrukdo tai, kad kiti i savo tevus ar artimus zmones kreipiasi "jus". Taciau pati taip nedarau, ir man tai atrodytu maziausiai keista. tikrai nieko nesmerkiu ir nepersu savo nuomones, bet, kad ir ka kiti sako, manau, tas saltumas, kad ir nelb juntamas yra tarp taip besikreipianciu zmoniu. gal ne saltumas, bet atstumas tai tikrai. darbe dauguma bendradarbiu uz mane vyresnes, is pradziu i visas, zinoma kreipiausi "jus", bet po kurio laiko kai kuriu is ju paklausiau, ar negaliu kreiptis "tu", nes po kurio laiko pasikeicia ir santykiai, atsiranda artumas. kai kurios pacia pirma diena beveik liepe kreiptis "tu". bet ir lig siolei yra tokiu, i kurias kreipiuosi "jus". ir taip yra todel, kad su jom yra saltesni santykiai. ir i darbdavius, zinoma kreipiuosi "jus". taip yra ir su artimais zmonemis, seimos ar gimines nariais. tikrai neisivaizduoju kaip i savo mama reiktu kreiptis "jus". bet i teti kreipiuosi "jus", nes jie su mama jau nuo mano vaikystes issiskyre ir mes per retai bendravom, kad santykiai taptu labai artimi mastau.gif . niekada nenoreciau, kad i mane taip kreiptusi man artimi zmones, ypatingai sunus. nieko pries jei i mane taip kreipiasi nepazistami, nes ir as i nepazistamus taip kreipiuosi. taip parodoma pagarba.
Atsakyti
man atrodo, jei tevai tau draugai - niekaip nepasakysi JUS, o as tikiuosi kad as savo mergaitei busiu drauge...

P.S. dabar seneliams sakau jus, maza tai nesakydavau, bet kazkaip tas ju garbus amzius ipareigoja...
Atsakyti
Man tai atrodo grynas susvetimėjimas ... g.gif
Atsakyti
Tik jau ne "jūs". To oficialumo visiškai šeimoj nereikia. Nenorėčiau,kad kreiptųsi "jūs" į mane, mano vaikai. smile.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aš į savo tėvus kreipiuosi "Jūs", o mano brolis jiems sako "Tu", tiesiog mano mamai jaunystėje patiko, kai mano tėtis sakydavo savo tėvams "Jūs, tamsta", tai ir auklėjo mus doh.gif Su tamsta jai nepavyko, o su "Jūs" tai tik man sugebėjo įkalt, tai aš kitaip net nemoku, o ir jau negaliu į juos kreiptis, gi brolis buvo atsparesnis,jis atsilaikė, tai po šiai dienai juos "tujina" biggrin.gif
O kas dėl artumo, tai juk ne nuo kreipinio tai priklauso biggrin.gif
Mano vaikai mane "tujina", bet į senelis kreipiasi "Jūs"ir močiute, seneli.
Brolio vaikai senelius "tujina", bei vadina juos vardais.
Taip kad kaip vadinsi, taip nepagadinsi. Tik savo vaikus įspėjau, kai būsiu močiute, tai močiute, o ne Daiva lotuliukas.gif
Atsakyti
Na manau kad čia kiekvienos šeimos reikalas ar nuostatos kaip kas ką vadina.. Aš į savo tėvus kreipiuosi "tu", na tik į močiutę (mamos mamą) kreipiuosi "jūs", nes taip nuo mažens buvau auklėta..
Mano vaikai (tiksliau mažoji tai dar niekaip nevadina ax.gif ) į mane kreipiasi "tu", ir aš dėl to labai laiminga.. manau, kad taip jaučiamės kur kas artimesni, o aš tikrai nenorėčiau prarasti ryšio su savo vaikais, taigi ir paslaptimis tikiuosi dar ilgai dalinsimės ax.gif
tik sūnus kartą paklausė ar gali mane vieną kartą pavadinti vardu, leidau jam kartą taip kreiptis, tai jau tiek juoko jam buvo hihihi.gif
Atsakyti
niekada nenoreciau isgirst is savo vaiku i mane kreipiantis-jus blink.gif
Atsakyti
tevus tik -tu,bet kitus vyresnius mokau vadinti -jus,pagarba amziui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2009 04 03, 23:36)
"TAU mano mamyte, graziausi graziausi ziedai...mama as mylesiu TAVE amzinai amzinai..."
"mociute motinele, mociute sengalvele, gana pailsAI, gana pavargAI, kol mane uzaugnAI"
"...o TAVO isbalintos drobes, vis sviecia tartum saule sviesi... kokia tyra, mama, TAVO dziaugsmo versme..."
Tai kazin tos, i kurias kreipiamasi "jus", girdedamos savo vaikus taip dainuojant, jauciasi izeistos? doh.gif  g.gif
Is kur tas "jus"? paziurekit i tautosaka.

drinks_cheers.gif tas jus zodelis tai schmoll.gif
Atsakyti
Man tai keistai skamba kreipimąsis į tėvus "jūs". Taigi patys artimiausi žmonės, kam tas atitolinimas, susvetinimas? Pagarbą ir kitaip galima išreikšt.
Niekad nenorėčiau kad mano vaikai taip į mane kreiptųsi schmoll.gif
Atsakyti
Man priimtiniau kai i tevus vaikai kreipiasi "tu", o i visus kitus suaugusius "jus", gal rysio artuma labiau akcentuoja toks kreipinys, ne toks oficialus. ax.gif
Atsakyti