o as kazkaip i mama nuo vaikystes esu isaukleta kreiptis Jus ir iki siol taip kreipiuosi, pas mus priimta taip seimoje... savo vaikucius nzn kaip auklesiu, manau, kad sakysiu kad kreiptusi Tu...
Turiu draugę,kuri į mamą kreipiasi JŪS,man tai nesuprantama,aš tik už TU

as ir gi uz Tu
Atsakiau jau į tokį patį klausimą kitoje skiltyje, todėl ir šioje nukopijuosiu savo žinutę:
Kreipiuosi į tėvus "Jūs", tačiau mama sakė, kad patys su tėčiu taip nepratino, bet iš kažkur atsirado toks įprotis
. Ir tikrai nėra jokių oficialių santykių su tėvais. Tą "Jūs", kai kreipiamasi į tėvus, suprantame taip pat kaip ir kiti "Tu".
Taigi čia kažkaip pernelyg sureikšminamos tų žodžių reikšmės. Nes yra kreipimasis "Jūs" į tėvus ir kitoks "Jūs" į kitus žmones
.
Kreipiuosi į tėvus "Jūs", tačiau mama sakė, kad patys su tėčiu taip nepratino, bet iš kažkur atsirado toks įprotis

Taigi čia kažkaip pernelyg sureikšminamos tų žodžių reikšmės. Nes yra kreipimasis "Jūs" į tėvus ir kitoks "Jūs" į kitus žmones

Aš kreipiuosi "Tu", nes tai man reiškia artimus santykius.

Pati kreipiuosi nuo mazumes i tevus TU, bet nematau nieko blogo, kai kiti i savo tevelius kreipiasi JUS.
maniskiai i mane kreipsis Tu.tas Jus man irgi keistai skamba,nors va vyras i savo mama kreipiasi Jus.as asmeniskai Jus tik i svetimus vyresnius zmones kreipiuosi

As tik uz Tu
Man irgi kakzaip keistas tas kreipimasis i tevus Jus

Mes irgi "Tujinames"

QUOTE(dincek2006 @ 2009 09 30, 21:04)
as irgi i mama kreipiuosi Jus, nieko cia blogo manau, mane taip isauklejo, tai nuo vaikystes taip ir liko...