Įkraunama...
Įkraunama...

Keisti sutapimai jūsų gyvenime

QUOTE(upsy_daisy @ 2012 10 02, 17:36)
gal teko girdėt kaip moksliškai tai pagrindžia? ar gal knygą kokią apie tai žinot? tikrai būtų įdomu sužinot, kodėl taip vyksta.. smile.gif g.gif

QUOTE(Caridian @ 2012 10 25, 12:59)
Man irgi idomu, gal kuri placiau zino, kaip aiskinamas dejavu?

Dabar tiksliai to neparašysiu, nes skaičiau tai jau senokai (beja, tai buvo mokslinė literatūra), bet kažkas maždaug tokio:
Kai matom kažką, ką esam jau patyrę, į smegenis ateina "atpažinimo signalas" ir mes suprantam, kad tai jau buvo/mes matėm/patyrėm. Tačiau smegenyse kartais toks signalas pasireiškia ir susidūrus su tuo kažkuo primą kartą (vadinamasis deja vu), tiesiog tai kaip ir smegenų veiklos klaida. Mes galvojam, kad tai jau įvykę, nors tai tik smegenys mums "pakišo" tokią mintį: "aš tai jau išgyvenau/mačiau/ užuodžiau". Kartais, patyrę deja vu, mes netgi pagalvojam, kad žinom, kas tuojau nutiks ir tai arba nutinka arba ne. Bet tai tėra tik žmogaus spėlionė; jis remdamasis logika sugalvoja, kas dabar gali nutikti. O ar tai nutinka, ar ne, tai jau visaip būna.
Tikiuosi, suprantamai parašiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 10 26, 16:20)
Dabar tiksliai to neparašysiu, nes skaičiau tai jau senokai (beja, tai buvo mokslinė literatūra), bet kažkas maždaug tokio:
Kai matom kažką, ką esam jau patyrę, į smegenis ateina "atpažinimo signalas" ir mes suprantam, kad tai jau buvo/mes matėm/patyrėm. Tačiau smegenyse kartais toks signalas pasireiškia ir susidūrus su tuo kažkuo primą kartą (vadinamasis deja vu), tiesiog tai kaip ir smegenų veiklos klaida. Mes galvojam, kad tai jau įvykę, nors tai tik smegenys mums "pakišo" tokią mintį: "aš tai jau išgyvenau/mačiau/ užuodžiau". Kartais, patyrę deja vu, mes netgi pagalvojam, kad žinom, kas tuojau nutiks ir tai arba nutinka arba ne. Bet tai tėra tik žmogaus spėlionė; jis remdamasis logika sugalvoja, kas dabar gali nutikti. O ar tai nutinka, ar ne, tai jau visaip būna.
Tikiuosi, suprantamai parašiau  bigsmile.gif

Sutinku su tokiu deja viu aiskinimu. Zmogaus smegeneles gana ribotos. Pvz. yra buve atveju, kad mano sesuo pasakodavo kaip vaikystej kanors iskrete ir tai budavo butent ka as iskreciau, o ne ji. Arba sakydavo dariusi vienaip ar kitaip, o to tikrai nebuvo dariusi (pasikalbejus su mama isaiskedavo) Tiesiog jai kazkur buvo uzsilike prisiminimai, bet ji nesugebedavo identifikuoti kam ir kada tai nutiko. Ir siai dienai irgi nelabai priseman kiek ir uz koki daikta mokejo, kada konkreciai pirko. Yra zmones kurie viskas labai gerai prisimena, taciau irgi gali klysti, kai informacija liecia praeitus gyvenimus, sapnuotus sapnus ir siaip is kazkur sklindancia informacija. O zenklai yra kas kita nei deja viu. Tai nera sutapimai ar smegenu veiklos sutrikimas.
Atsakyti
Sveikos, gal man daryti isvadas apie sutapimus dar anksti, nes keisti reiskiniai dar tik prasidejo, noreciau, kad kas nors juos pagelbetu suprasti: ruosiuosi dideliems pokyciams (teigiamiems) gyvenime, aplinkos keitimui ir t.t. Kelios dienos jauciu nepaaiskinama nerima, vakar vakare i namus atsibelde katinas, toks meilus, ir niekur nenorejo nuo manes trauktis, iejo i namo vidu ir atsigule prie mano batu blink.gif Laimei paklausinejom kaimynu ir suradom seimininka. Nakti sapnavau, kad su seima keliaujam per grazius kalnus i kita sali. Siandien ryte druska papyliau, po 10 min. i langa sarka belst pradejo, tada atskrido dar viena ir abi snapu stikla kapojo, greit nuskrido unsure.gif Siaip tokiu reiskiniu man nepasitaikydavo, as net nelabai iaplinka reguoju, o sia tau, kad nori ta aplinka labai jau reikstis pradejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(kliopa @ 2004 11 13, 09:42)
Kai gimdžiau antrąjį sūnų, vyras buvo su manimi, o vyresnėlis pas mano mamą. Gimdžiau vakare, sūnus buvo labai neramus, sėdėjo prisiglaudęs prie mamos, jai ant kelių. Staiga sako:,,na dabar jau aš ramus. Eikim miegoti'' (jam tebuvo 4,5 metų) Ir tuo pat metu suskambo telefonas - vyras paskambino pasakyt, kad gimė brolis. Buvo tikrai labai keista. Taip ir nesupratom, ką jis tuo pat metu jautė.  g.gif  wub.gif

Ai kaip grazu wub.gif Turbut labai artimi jie smile.gif
Atsakyti
Įvykiai, kurie privertė mane susimąstyti apie likimą ir panašius dalykus, susiję su - nesijuokit; nors, bendrai, kodėl gi ne smile.gif - su mano kate. Ką jau čia, dievinu aš kates. Visada taip buvo. Tuo metu jau kokie treti metai ėjo, kai neturėjau katinuko šalia. Neturėjau žalio supratimo, kada turėsiu. Artimiausiu metu nenusimatė: mama neleido, o laikyti pas savarankiškai gyvenantį tuometinį-šiuometinį vyriškį būtų reiškę kraustymąsi pas jį - kur mano katinas, ten ir aš. Bet gyventi susimetus tuo metu atrodė "ne lygis" dėl visaip kaip puoselėjamos savarankiškumo idėjos atseit. Tuo metu kaip tik žiūrėjau "Sailor moon", vienas mylimiausių animacinių serialų. Ten gi, žinia, vienas pagrindinių herojų yra katė, vardu Luna. Jep, pagalvojau vieną dieną, mano katė bus Luna. Ir ką gi, po kelių mėnesių patenkam mes su mylimuoju į vestuves, į kurias mūsų kaip ir nekvietė, bet mes gi nuėjom pasveikint jaunųjų prie bažnyčios, kurie mielai mus pasiėmė į balių. Veiksmas kaime, vasara, šilta, nepaprastai graži naktis, įsimintina nerealiai gražiu mėnuliu. Tokio nebuvau mačius: didžiulė pilnatis, oranžinė oranžinė, juodame danguje, be žvaigždžių. Žiopsojau aš į tą mėnulį, žiopsojau, kai staiga kokiu tais periferiniu matymu užmačiau kažką judant. Kažkodėl pagalvojau, kad šeškas biggrin.gif Būtinai reikėjo eit pažiūrėt. Ne šeškas, mažiukas mažiukas kačiukas smile.gif Ai, sakau, reik paimt į rankas. Norės bėgt, tai paleisiu. Nebėgo smile.gif Prisėdau, pasisodinau ją ant kelių, o ji atsigulė biggrin.gif Va, ir dabar susiraičius murkuoja, Lunatikas mano smile.gif Beje, jinai buvo vienintelė katytė tarp visų tuose namuose gyvenančių kačiukų, ir netgi ne ten gyvenančios katės gimdyta, o iš kaimynų parnešta. Likimas, ne kitaip rolleyes.gif
Ai, o va irgi džiaugsmingas sutapimas - mano mylimojo gimtadienis tą pačią dieną, kaip gi pačios Sailor Moon thumbup.gif Kas nežino, tai birželio 30 d. tai yra biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal kas galite padeti... Mane pradejo persekioti keistumas vienas, ir tai kuo toliau, tuo labiau mane kankina. Nuolat visur aplinkoj matau viena skaiciu (savo gimimo dienos). Ji matau visur, net nupasakot sunku - tiesiog akivaizdziai persekioja.. Ir man jau neramu - jauciu,kad tai zenklas,kuri butinai turiu issiaiskinti (tai trunka jau bent pora menesiu ir vis intensyveja). Gal kas zinote,kur galeciau ieskoti del to pagalbos? KAs galetu gelbeti suprasti si zenkla? Is anksto dekoju
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 01 28, 20:54)
Sveikos. Gal kas galite padeti... Mane pradejo persekioti keistumas vienas, ir tai kuo toliau, tuo labiau mane kankina. Nuolat visur aplinkoj matau viena skaiciu (savo gimimo dienos). Ji matau visur, net nupasakot sunku - tiesiog akivaizdziai persekioja.. Ir man jau neramu - jauciu,kad tai zenklas,kuri butinai turiu issiaiskinti (tai trunka jau bent pora menesiu ir vis intensyveja). Gal kas zinote,kur galeciau ieskoti del to pagalbos? KAs galetu gelbeti suprasti si zenkla? Is anksto dekoju

Esu tik mėgėja pasidomėti, todėl nežinau ar gali manimi tikėti smile.gif Bet kiek esu girdėjusi, tai nieko blogo, nereikia išsigąsti. Kaip sako, kadangi skaičius artimas, tai jį ir gali jausti, jis kaupia apie save energiją. Čia yra aprašyta ką gimimo dienos skaičius mums gali reikšti, jei nuolat jį imame matyti. Jei skaičius tarkime 29 ar tai turi sudėti. Pvz. 2+9 yra 11, tada vėl pliusuoji 1+1 ir gauni 2. Ieškai jau tada 2 reikšmės, ne 29.

1: The number 1 is connected with new starts, independence,
new opportunity, inspiration, originality, standing alone,
concentration, leadership, determination, self-employment,
courage and isolation.
Balanced 1 energy: initiative, energetic, persistent, creative,
confident, ambitious, self-reliant, dynamic, bold,
forward looking, assertive.
Over-balanced 1 energy: selfish, impatient, elitist,
intolerant, addicted, aggressive, self-important, unyielding,
headstrong, defiant, dictatorial, self-at-all-cost attitude,
arrogant, domineering, possessive, greedy.
Under-balanced 1 energy: passive, weak will, cowardly,
dependent, insecure, subservient, helpless, lack of
self-respect, changeable, weary.

2: The number 2 is linked to sensitivity, teamwork,
partnerships, marriage, love, divorce, friendships, details,
public recognition, tolerance, modesty, receptivity,
behind the scenes work, cooperation, rhythm, harmony,
and slow growth.
Balanced 2 energy: tactful, sensitive, harmonizing,
flexible, diplomatic, helpful, patient, sincere, modest,
cautious, courteous, receptive.
Over-balanced 2 energy: scheming, deceitful,
manipulative, faultfinding, resentfully resisting,
devious, condescending, disapproving, interfering.
Under-balanced 2 energy: unresponsive, cowardly,
self-depreciating, dependent, inactive, self-depreciating,
indecisive, vacillating, overly sensitive, uncaring.

3: The number 3 is related to laughter, amusement,
pleasure, making new friends, self-improvement,
attracting love, sexual expression, artistic creativity,
writing, good times, quick recoveries, dramatic emotional
ups and downs, easy money and instability.
Balanced 3 energy: honest emotional expression,
optimistic, literary talent, vivacious, cultivated,
amusing, imaginative, well liked, magnetic.
Over-balanced 3 energy: lacks concentration,
scatters energy, overconfident, emotionally volatile,
irresponsible, gossipy, exaggerating, superficial.
Under-balanced 3 energy: insincere emotional
expression, temperamental, petty, depressed,
jealous, unsociable, self-doubting, bored, inarticulate,
unthinking, indecisive, unenthusiastic, apprehensive.

4: The number 4 is associated with material interests,
structure, managing finances, creating foundations that
last, work, business success, stable finances, routine,
organization, putting ideas into form, efficiency, physical
activity, health matters, limitation and lack of fun and
excitement.
Balanced 4 energy: productive, reliable, thrifty, cautious,
disciplined, integrity, methodical, analysis, serious, balanced,
loyal, sensible, persevering.
Over-balanced 4 energy: rigid, narrow-minded, inflexible,
rough, dreary, numb emotions, uncompromising, provincial,
too frank, lost in detail.
Under-balanced 4 energy: apathetic, disorganized, lack
of integrity, impractical, plodding, careless, inefficient,
distracted, idle, neglectful.

5: The number 5 is related to advertising, promotion, sales,
sensuality, sex, freedom, travel, communication, changes,
fluctuation, flexibility, excitement, adventure, transmutation.
Balanced 5 energy: multifaceted, broadminded, healthy
limits, appropriately dissolving career or personal
relationships at the right time, forward-thinking,
charming, curious, adaptable, independent, clever,
resourceful, liberated.
Over-balanced 5 energy: over-indulgent, mercurial,
over-sexed, reckless, ending relationships too soon,
impatient, thrill-seeking, erratic, extreme independence,
insatiable, restless.
Under-balanced 5 energy: fear of change, stagnant,
dependent, hanging on to associations that have expired,
conforming, fear of freedom, dull, ineffective, expressionless.

6: The number 6 is linked to domestic issues, home and
family, relationships, marriage, divorce, romance,
responsibility, friendships, karma, emotions, slow moving
energy, harmony, teaching, healthy balanced living.
Balanced 6 energy: domestic, advising, friendly, tolerant,
supportive, appreciative, peace-making, protective,
humanitarian, responsible, devoted, loving, stable, sensible.
Over-balanced 6 energy: distorted idealism, critical,
interfering, opinionated, possessive, stubborn, sacrificing,
unreasonable obstinate, unforgiving, disheartened.
Under-balanced 6 energy: uncaring, uncooperative,
biased, unconcerned, indulgent, lethargic, unwelcoming,
non-committal, disconsolate.

7: The number 7 is connected to mysticism, intuition,
inner growth, examination, study, analysis, reflection,
lowered physical vitality, increased mental activity,
conserving assets, planning, attracting unsolicited help,
specialization, solitude, health issues, travel.
Balanced 7 energy: metaphysical interests, different
wavelength, intellectual, clairvoyant, analytical, perceptive,
scientific, exact, meditative, mystical, expert, bookish,
poised, telepathic, visionary, deep, dreamer, instinctive,
reflective, truth-seeker, studious, wise.
Over-balanced 7 energy: fearful, nervous, critical,
paranoid, indecisive, secretive, repressed emotions,
distrustful, guarded, intimidating, fussy, evasive, fanatic,
self-conscious, secretive, perfectionist, impersonal,
pessimistic.
Under-balanced 7 energy: lack of depth, naïve, ignorant,
too trusting, empty-headed, mystified, superficial, lack of
faith, undeveloped, uninformed, unsure.

8: The number 8 is tied to influence, money, karma, action,
business success, business failure, control, material objects,
status, loss, gain, administration, management, ego, leadership,
power.
Balanced 8 energy: prosperous, high-powered,
commanding, stamina, self-confident, persuasive, financial
awareness, effective, ambitious, businesslike, clear-headed,
disciplined, material freedom, honorable, enterprising.
Over-balanced 8 energy: abuses power, cold-blooded,
egotistical, overreaction to money, scheming, aggressive,
materialistic, corrupt, demanding, domineering, preoccupied
with power and money, unsympathetic, over-ambitious,
confrontational, rebellious, coarse.
Under-balanced 8 energy: passive, vulnerable, fearful,
insecure, avoids power and money, poor judgment, gives
personal power away, shortsighted.

9: The number 9 is associated with unconditional love,
reward, leadership by example, dramatic endings, emotional
love, emotional crisis, the finest life has to offer,
conclusions, deep love, compassion, magnetism, travel, idealism,
charity, artistic and creative matters, developing spirituality,
romance, forgiveness.
Balanced 9 energy: artistic, philanthropic, affectionate,
creative, forgiving, passionate, benevolent, warm, tolerant,
sentimental, loving, liberal, generous, enthusiastic,
trustworthy, hospitable, humane.
Over-balanced 9 energy: deceiving, self-centered, hedonistic,
lacking integrity, over-emotional, prejudiced, resentful, bad
example, irresolute, dejected, vindictive, hateful, hostile.
Under-balanced 9 energy: ultraconservative, impersonal,
distant, unemotional, elusive, submissive, drifting, faint-
hearted, victimized, disloyal, hazy.
Atsakyti
[quote=Zabyte,2013 01 28, 22:14]
Esu tik mėgėja pasidomėti,

Aciu labai! Tikrai idomu paskaityti buvo, ypac dabar, kai pradejau aktyviai dometis, kas ir ka man cia nori pasakyti. Bet tiesiog nerandu budo tinkamai to interpretuoti.Stengiuos neissigasti,juolab kad viena is forumieciu man patare karta susikaupt ir mintyse prasyti zenklo,kuris pasakytu, kokia zinia man sis skaicius nori perduot. Pabandziau,bet neesu tikra,ar tinkamai ji interpretavau,ar isvis toks buvo..Pabandziau karta ir pries nakti mintyse paprasyt,kad sapnas paaiskintu..Sapnavau tikrai gera sapna, pranasaujanti geras permainas, o aplink ore mirlsejo tas pats skaicius....tokiu permainu siuo metu labai reikia ir labai laukiu,bet taip iki galo ir nezinau,ar tikrai as cia kazka issiaiskint pradedu, ar tiesiog matau tai,ka noriu matyt smile.gif ir tas nezinojimas jau varo is proto 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, ka jusu manymu galetu reiksti kad pradejo duzti artimos drauges dovanoti daiktai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zabyte @ 2013 01 28, 22:14)
Esu tik mėgėja pasidomėti, todėl nežinau ar gali manimi tikėti smile.gif Bet kiek esu girdėjusi, tai nieko blogo, nereikia išsigąsti. Kaip sako, kadangi skaičius artimas, tai jį ir gali jausti, jis kaupia apie save energiją. Čia yra aprašyta ką gimimo dienos skaičius mums gali reikšti, jei nuolat jį imame matyti. Jei skaičius tarkime 29 ar tai turi sudėti. Pvz. 2+9 yra 11, tada vėl pliusuoji 1+1 ir gauni 2. Ieškai jau tada 2 reikšmės, ne 29.

<..>

Labai įdomi informacija 4u.gif

Mane vienas keistumas persekioja jau maždaug metai laiko. Kiekvieną dieną (su labai retomis išimtimis) pažiūriu į laikrodį tuo pačiu metu, nepriklausomai nuo to, kur esu. Keisčiausia, kad tas laikas yra mano gimimo mėnuo ir diena. Noriu tikėti, kad tai geras ženklas, bet kartais nuo tokio sutapimo bėgioja šiurpuliukai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(d'esprit @ 2014 06 10, 22:33)
Labai įdomi informacija  4u.gif

Mane vienas keistumas persekioja jau maždaug metai laiko. Kiekvieną dieną (su labai retomis išimtimis) pažiūriu į laikrodį tuo pačiu metu, nepriklausomai nuo to, kur esu. Keisčiausia, kad tas laikas yra mano gimimo mėnuo ir diena. Noriu tikėti, kad tai geras ženklas, bet kartais nuo tokio sutapimo bėgioja šiurpuliukai  rolleyes.gif

geras smile.gif galvojau tik man taip smile.gif mane irgi persekioja sitas keistumas, labai daznai (vos ne kiekviena diena) paziuriu i laikrodi butent ta valanda kai rodo mano gimimo menesi ir diena. Gal nieko tai nereiskia, tik labai keista, kad butent tuo metu vis issitraukus telefona paziuriu ir dega tie skaiciai. g.gif
Atsakyti
Jei kalbam apie tiesiog sutapimus - tai iš linksmų sutapimų.

Seniai tai buvo, ėjo per tv toks serialas "Atogražų kartinė" su linksmu, energingu veikėju Niku Sloteriu, auginančiu kasytę.

Įeinu į kambarį ir klausiu savo šunelio:
- Na, kas gi čia taip vizgina uodegytę?
Ir TV man atsako:
- O moterims uodegytės patinka. lotuliukas.gif

Tai čia jei kalbam apie sutapimus.

O jei kalbam apie sapnus ir ženklus, tai yra keli mano giminėj ir asmeniškai man, kurie visiškai nepalieka nei dalelės abejonės esant kažką, kas nusako mums ateitį, net jeigu mes jos ir nenorime žinoti (nežinau - Dievas, pomirtinio gyvenimo dalyviai, visuotinė sąmonė ar kas). Klausite - kaip galima nenorėti žinoti ateities? Patikėkite...

Pvz., jei visuomet 100 proc. žinotumėt, kad sirgs ir kaip sunkiai sirgs jūsų artimas žmogus (kuris gali būti už 300 km ir su juo net nebendrauta). Kad išbandžius visas priemones, netgi iki beprotystės, nesant ligos požymiams girdant vaistus, meldžiantis, įspėjant apie ligą, ar nutylint ir niekam nesakant - jis vis tiek, vis tiek, vis tiek sirgs... Juk tokia "dovana žinoti ateitį" juk visai ne dovana, deja. Išmeldžiau Dievulio nutraukti tai. Nenoriu žinoti. Net nupurto prisiminus tuos žinojimus.

Liko dar vienas neginčijamas ženklas. Jis nelabai trukdo, mat nedažnai pasitaiko.... Jau ir skeptikas-fizikas-vyras gavo sutikti, kad pranašystė tikra... Prieš savaitę pasakiau - mirs kažkas iš artimųjų. Dar vyras bandė perkalbėti, sako, galgi visai ne. Nesutikau su juo. Po savaitės gavom skambutį. Mirė. Nors ir labai artimi giminystės ryšiai, bet tiesioginio kontakto nepalaikėm, susitikdavom kartą per penkmetį, paskutinį kartą mačiau ir kalbėjau prieš tris mėnesius. Nesirgo, nesiskundė, kalbėjo apie ateitį ir euro įvedimą. Beje, per laidotuves sužinojau, kad tas susitikimas irgi įvyko tik todėl, mat po pranašingo sapno lankė artimuosius, norėjo atsisveikinti...

Tokiom vat "dovanom" apdovanotos moterys mano giminėj, beje, iš skirtingų pusių, iš tėvo ir iš motinos. Ir labai, netgi perdėtai religingos, ir ne. Betgi... argi tai dovana... kai pakeisti nieko NEGALI. Tik susidūręs su tuo gali suprasti, kodėl krikščionybė neleidžia domėtis savo ateitimi. Tai nieko neduoda, tik nerimą. Tai tik trukdo gyventi, nepadeda.
Atsakyti