Įkraunama...
Įkraunama...

Skausmas ten... nėštumo metu

QUOTE(vilmonca @ 2006 11 08, 10:39)
Tai vadinasi: gaktinės sąvaržos disfunkcija.
Man tas pats yra, tokia jau ta  nestuke.gif  klinika sad.gif

"Nėštumo biblija" knygoje rašo:

"Kad kūdikiui būtų lengviau gimti, hormonas relaksinas atpalaiduoja dubens raiščius. Tačiau jie gali atsipalaiduoti per daug, sukeldami dubens judesius, ypač jei dubenį veikia svoris. Ši būklė gali išsivystyti jei ilgai nejudėjote arba buvote per daug aktyvi.
Simptomai: skausmas sustiprėja, kai svoris perkeliamas ant vienos kojos, sunkesnis vaikščiojimas.
Gydymas: Deja, nėštumo metu negydomas, nes jį sukelia hormonai. SKausmas išnyksta pagimdžius. Būtina rūpestinga priežiūra, kad nepablogėtų. Kiek galima venkite svorį perkelti vienai kojai - rengdamasi atsisėskite, lovoje versdamasi ant kito šono laikykite kelius suglaudusi."

Taigi  g.gif pagimdysim viskas bus gerai wink.gif

Kaip gerai kad yra kas"apšviečia" ir iškart ramiau pasidaro mirksiukas.gif
Man tai po treniruotės užeina (baseine sportuoju) matyt reikės mažinti krūvį lotuliukas.gif .
Atsakyti
Na dabar viskas aisku, o as jau maniau kad man kojos cia issinarinusios smile.gif nes kai vaikstau ar nakti verciuosi jauciasi toks maudimas, na ka reikes pralaukti smile.gif
Atsakyti
Ir man tas pats. Prasidejo gal kokia 22-24 savaite. Ir kenciu iki siol, nakti vos galiu apsiversti nuo vieno sono ant kito. Kai pasedziu ir atsikeliu, tai nelabai skauda, bet kai paguli ir reikia atsikelt... tai priesui nepalinkesi tokio skausmo verysad.gif Negaliu sulauksti, kol pagimdysiu, o dar kaip tycia, daktarai sake, kad galiu anksciau laiko pagimdyti, nes gimdos kaklelis jau nuo 37 sav.buvo sutrumpejes ir prasiveres, o dabar jau eina 42 savaite nestuke.gif skatinti neskuba, sake pasirodyti po naujuju metu. Linksmu svenciu visoms 4u.gif
Atsakyti
[quote=renata.o,2006 12 28, 16:39]
Ir man tas pats. Prasidejo gal kokia 22-24 savaite. Ir kenciu iki siol, nakti vos galiu apsiversti nuo vieno sono ant kito. Kai pasedziu ir atsikeliu, tai nelabai skauda, bet kai paguli ir reikia atsikelt... tai priesui nepalinkesi tokio skausmo verysad.gif

oi kaip smagu, vis galvoju kas man cia yra. kol einu nieko, tik pasedziu ar paguliu, vsio reik atsistot skausmas nors sauk. ryt einu pas gydytoja, sakau isisaiskinsiu, bet taip bijojau, galvoju guldys i ligonine. man 24savaite jau ipusejo.
Atsakyti
Mergaitės, noriu pasidžiaugt, man praėjo šitie skausmai ir žinot nuo ko? ogi mečiau sportuot, rimtai, nėjau kokias dvi savaites ir dingo tas skausmas... Matyt kiekvieną kart sportuose traumuodavau tas kirkšnis, kilnojau kojas, o tai dar labiau jautrino. Pabandykit, gal ir jums padės wink.gif
Atsakyti
Na va, gal ir man reikės mesti sportus. O tai jau naktimis labai nekaip miegasi nuo tų pamaudenimų.
Atsakyti
sako, kad gi tikrai tie raiščiai tempiasi užtat ir skauda... o man būna dar geriau- pasisuku kur nors ne taip ir ... "užstringa" vienas klubas verysad.gif gal kam irgi taip būna?
Atsakyti
blush2.gif Neturiu su kuo pasitarti. Pas mane jau 30 nestumo savaite. Ir staiga pradejo skaudeti lytinius organus. Kazkaip viskas maudzia, dar priklausomai nuo to kaip guliu ar siedziu, labiausiai jauciasi rytais, vos pabudus. Kartais nieko neskauda ir net neprisimini apie tai visa diena,o kartais vos pasisukti galiu, nesudejavus. Gal cia del to, kad vaikelis auga ir spaudzia ten visur ar vis del to reiketu susirupinti?
Gal dar kas nors susidure su tokia pat problema arba panasiai?Pagelbekit prasau.
Atsakyti
QUOTE(orcheja @ 2007 01 27, 01:02)
blush2.gif Neturiu su kuo pasitarti. Pas mane jau 30 nestumo savaite. Ir staiga pradejo skaudeti lytinius organus. Kazkaip viskas maudzia, dar priklausomai nuo to kaip guliu ar siedziu, labiausiai jauciasi rytais, vos pabudus. Kartais nieko neskauda ir net neprisimini apie tai visa diena,o kartais vos pasisukti galiu, nesudejavus. Gal cia del to, kad vaikelis auga ir spaudzia ten visur ar vis del to reiketu susirupinti?
Gal dar kas nors susidure su tokia pat problema arba panasiai?Pagelbekit prasau.

Labai dažnai būna,kad skauda gaktinę sąvaržą, nes auga vaikelis ir plečia dubens kaulus. Nuo to gali skaudėti ir aplinkinius audinius. Jeigu labai stipriai skauda, reiktų būtinia pasitarti su savo gydytoju.
Atsakyti
o man nors ir tik 14 savaiciu, bet irgi kartais skauda lytinius organus, bet gyd. sake , kad normalu, nebent sausmas labai didelis...
Atsakyti
Tiesa pasakius siandien norejau sukurti tokia pacia tema, nes mano 27sav. ir man tikrai daznai skauda ypac keliant viena koja. Gerai, kad suzinojau jog tai pakankamai normalu, nes jau irgi buvau pradejus nerimauti mastau.gif
Atsakyti
na as ir ta problema turiu. isejau net miegoti atskirai nuo vyro i kietesne lova. o gydytoja sake kad butinai dirza deciausi. nors man jau liko tik 4 max.savaites,bet vistiek ta dirza nusipirkau.paziuresiu ar padeda. nes lelius didokas ir sunkiai bevaikstau.ir dar visur skauda.
Atsakyti