Sveikos, man labai skauda ypac kai itempiu raumenis versdamasi lovoje ar keliant koja, pasakiau ginekologei, taciau ji kazkaip nerimtai sureagavo, tai pasikonsultavau ir su kitais gyditojais. Taigi kelios nuomones:
1) poliklinikos ginekologe: patemti gimdos raisciai, todel skausmas atsiliepia ir ten, bet per pirma nestuma dirzo nesioti nebutina, taip pat tai reiskia kad truksta kalcio;
2) cirurge, ginekologe: jeigu skausmas nera labai stiprus ar paspaudus gaktos kaula neskauda, tai vadinasi dar nieko, bet vaikstant reiketu nesioti dirza;
3) profesore, buvusi ginekolog.katedros vedeja: butina guleti lovoje, nes sis skausmas reiskia gaktos kremzles (ar kaulo) uzdegima, galima leisti vaistus, bet geriau issiguleti ir tai praeis naturaliai, bet kuo maziau judeti itempiant raumenis.
Kazkaip as pati linkus tiketi profesores nuomone ir dabar dienas leidziu maksimaliai nejudedama, taip pat nakciai galima isgerti paracetamolio.
Ir beje taip pat sake kad reikia gerti zuvu taukus, be to jei negeriat, tai vitaminu b kompleksa (b6, b12 ir t.t.)
O del prasiskirianciu kaulu gimdant, tai mano giminaitei labai skaudejo klubus ir nugara, o ne gaktikauli ir jai neleido naturaliai gimdyti (dare cezari), nes butu prasiskyre kaulai ir likus invalide.
QUOTE(dzhile @ 2007 02 07, 15:43)
Sveikos, man labai skauda ypac kai itempiu raumenis versdamasi lovoje ar keliant koja, pasakiau ginekologei, taciau ji kazkaip nerimtai sureagavo, tai pasikonsultavau ir su kitais gyditojais. Taigi kelios nuomones:
1) poliklinikos ginekologe: patemti gimdos raisciai, todel skausmas atsiliepia ir ten, bet per pirma nestuma dirzo nesioti nebutina, taip pat tai reiskia kad truksta kalcio;
2) cirurge, ginekologe: jeigu skausmas nera labai stiprus ar paspaudus gaktos kaula neskauda, tai vadinasi dar nieko, bet vaikstant reiketu nesioti dirza;
3) profesore, buvusi ginekolog.katedros vedeja: butina guleti lovoje, nes sis skausmas reiskia gaktos kremzles (ar kaulo) uzdegima, galima leisti vaistus, bet geriau issiguleti ir tai praeis naturaliai, bet kuo maziau judeti itempiant raumenis.
Kazkaip as pati linkus tiketi profesores nuomone ir dabar dienas leidziu maksimaliai nejudedama, taip pat nakciai galima isgerti paracetamolio.
Ir beje taip pat sake kad reikia gerti zuvu taukus, be to jei negeriat, tai vitaminu b kompleksa (b6, b12 ir t.t.)
Sveikutes. Tikrai nemanau kad mes visos turim gaktos kremzles (ar kaulo) uzdegima ir mums reikai guleti lovoje ,arba gerti paracetamolii
Man skausmai prasidejo kazkur nuo 25sav. Iki siol sakuga, dazniau ryte kai tik pradundu ir pradedu judeti. O siaip daigiau kaip vaikstau . DIRZA nesioju ,tai igri nelabai kas su juo geriau.
As irgi linkusi tiketi nuonuones ,kad pleciasi kaulai.
O del kalcio ,tai manau kad dauguma geriam vitaminus ir tem nesciosiom pakankamas kiekis.
Turbut nera ko pergyventi ,jeugu skausmai beveik pas visas.
na ir manes sis "malonumas" neaplenke... sakiau ginei, tai liepe nesiot dirza ir gert kalci, ir magni su B6... kolkas ne vienas is tu variantu nepadeda. Buna kad nakti norint apsiverst tai oi kaip zliumbt norisi is skausmo.... Prigasdino ir mane apie kazkoki simfizio uzdegima ar pan kai kurios mergickos, bet as labiau linkusi tiket, kad tai del kaulu pletimosi. Galu gale juk ir mano mazius apsivertes zemyna galva jau senokai... tik va gimdos kaklelio pakitimu ner (tfu tfu tfu). Na gal kaip nors pratems MB su savo "senute" iki gimdymo
QUOTE(giedre777 @ 2007 02 15, 19:34)
na ir manes sis "malonumas" neaplenke... sakiau ginei, tai liepe nesiot dirza ir gert kalci, ir magni su B6... kolkas ne vienas is tu variantu nepadeda. Buna kad nakti norint apsiverst tai oi kaip zliumbt norisi is skausmo.... Prigasdino ir mane apie kazkoki simfizio uzdegima ar pan kai kurios mergickos, bet as labiau linkusi tiket, kad tai del kaulu pletimosi. Galu gale juk ir mano mazius apsivertes zemyna galva jau senokai... tik va gimdos kaklelio pakitimu ner (tfu tfu tfu). Na gal kaip nors pratems MB su savo "senute" iki gimdymo 
Vat ir man visi skausmai buvo tik dėl to, kad mažiukė anksti apsivertė.
Tokie tie neštumo malonumai.
As ir sita malonuma apturejau ir prasidejo labai anksti kai tik sparciau pradejo augti maziuke kazkur jau nuo 14 sav. ir taip visa nestuma pavaiksciojau susirietus , kai gyd. pasiskusdavau tai sakydavo kad reik kuo daugiau guleti, bet argi isgulesi tai vakare jau nebepaeidavau o sliauzdavau
As tiesiog susitaikiau su tuo ir dejausi dirza tai isryto dar truputi galedavau pavaiksciot o siap jis man nelabai pagelbejo
O del skausmo tai sake kad kaulai kazkaip ten susikryziuoja
bet kai man buvo numatytas cezaris tai dakaras del to nelabai kreipe demesi
Sveikutės.Man irgi tos pačios problemėlės,ačiū mamytėms už patarimus,nes jau norėjau klausti pati jūsų patarimo.Skausmai man ypač paaštrėja nugarytės apačioj ir nueina į kairę koją nemalonus skausmas,kai paguliu ilgiau viena poza, išlipus-prasivaikštau,bet pojūtis nemalonus.Skaičiau,kad kitos mamytės rašė apie gimdos kaklelio pakitimus,aš su pirma dukryte vaikščiojau su užsiūtu gimdos kakleliu,tai baiminuos,kad ir dabar tas pats nenutiktų.Kiekvienai skirtingai,tik negalvokit,kad jei vienai taip nutiko ir jums taip gali nutikt :)Tikiuosi,kad viskas bus gerai,jau didelę dalį nėštumo pravaikščiojau,nebedaug beliko
Sveikatėlės visoms
Sveikutės.Mane irgi tie kirkšniukų skausmai užpuolę,ypač kai ilgiau pasivaikštau,ar greičiau paeiti reikia,GIN juokiasi,sako,tai jau lėčiau teks vaikščiot,o man nejuokinga.Sveikatėlės ir kantrybės visoms
Sveikos mane ir kamuoja ta pati probleme man 35 savaite. kai gydytojai pasakiau apie problema, tai sake cia minksteja kaulai ir pasake pavadinima tipo ligos kurio negaliu prisiminti (..... bioze) gale tik pamenu. ir patare gerti zuvu taukus, sake kad gerai ir kalcis, bet man jau biski pavojinga juos gerti nes stiprejant mano kaulams, tvirteja ir leliuko kaulai va , tai gali pabloginti situacija gimdymo metu.
dar israse zvakuciu (ne i maksti o iseinamaja anga).Kol jas naudojau tikrai jauciaus daug geriau (tik kad jos buvo 5), o manipuliuoti per daug irgi nesveika tai ir vel vaikstau kaip vista perekšlė,
o ryte iš lovos lipant ir nekoks vaizdelis.
.
dar israse zvakuciu (ne i maksti o iseinamaja anga).Kol jas naudojau tikrai jauciaus daug geriau (tik kad jos buvo 5), o manipuliuoti per daug irgi nesveika tai ir vel vaikstau kaip vista perekšlė,
jooo... as is lovos ryte jau atbula keturiom "rakam" islipineju ;( jau nebegaliu o dar ir koja bei sona pastoviai viena nuguliu
QUOTE(laukime @ 2007 02 18, 18:53)
Sveikos mane ir kamuoja ta pati probleme man 35 savaite. kai gydytojai pasakiau apie problema, tai sake cia minksteja kaulai ir pasake pavadinima tipo ligos kurio negaliu prisiminti (..... bioze) gale tik pamenu. ir patare gerti zuvu taukus, sake kad gerai ir kalcis, bet man jau biski pavojinga juos gerti nes stiprejant mano kaulams, tvirteja ir leliuko kaulai va , tai gali pabloginti situacija gimdymo metu.
o ryte iš lovos lipant ir nekoks vaizdelis.
.
As nepergyvenu ,manau kad tikrai plkeciasi kaulai .Nieko nedarau...
O vitaminus ir taip vartoju visa nestuma -kalcio ten pakanka. Ir tai jau dabar likus menesiui nustojau vartoti -irgi kad mazylio galvos kaulai labai nesustipretu it butu lengviau gymdymo metu .(bent taip skaiciau)