Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(siga2 @ 2007 02 09, 22:34)
Aciu toms, kurios bande man pagelbeti. Teks laukti vizito pas gydytoja, nes vistiek niekas nepaaiskejo  schmoll.gif . O, jei tyrima dariau ovuliacijos metu, ar galejo buti toks rezultatas, nes is vakaro pries tyrima, truputi maude pilva, gal tai buvo O  g.gif

O tai kelinta c.d.Tu dareisi tyrima? g.gif

QUOTE(Relaxa @ 2007 02 09, 22:56)
mergaitės, planuoju išsitirti progesteroną ir prolaktiną 21 ciklo dieną, bet ištiko bėda - peršalau  bash.gif kaip galvojate, ar tai įtakos rezultatus?  g.gif nenoriu praleisti tinkamos analizei ciklo dienos blush2.gif .  ir dar vienas klausimėlis - jeigu ciklas būna 28-29-30 dienų, gal vertėtų man minėtus tyrimus pasidaryti ir 21, ir 23 ciklo dieną? g.gif
ačiū wub.gif

Pakanka 21 c.d. 4u.gif Nemetyk pinigu, dar gali ju prireikti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilma J. @ 2007 02 10, 09:24)

Pakanka 21 c.d. 4u.gif  Nemetyk pinigu, dar gali ju prireikti unsure.gif

man gydytojas sakė, kad tiriantis progesteroną (ypač kai nereguliarus ciklas), ir jei pirmas tyrimas rodo, jog ovuliacija neįvykus, reikia tyrimą kartoti kas 3 dienas iki kol progesteronas pakils, arba ateis mmm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2007 02 10, 09:39)
man gydytojas sakė, kad tiriantis progesteroną (ypač kai nereguliarus ciklas), ir jei pirmas tyrimas rodo, jog ovuliacija neįvykus, reikia tyrimą kartoti kas 3 dienas iki kol progesteronas pakils, arba ateis mmm mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Sutinku, kai ciklas nereguliarus mirksiukas.gif Bet Relaxos atveju kai ciklas 28-30 dienu jis yra labai reguliarus ir nemanau, kad reiktu kartoti ax.gif
Mano budavo toks pats ciklas, niekad nekartodavau schmoll.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilma J.: 10 vasario 2007 - 10:13
QUOTE(Fliquiti @ 2007 02 09, 22:06)
NU tik dabar labai nesijuokit... man kažkokie xfailai nieko nebesuprantu... taigi:

LH  3,4
FSH 5,4

mane domina tik santykis, tai ir nerašau normų. Daryta ciklo pradžioj kaip ir priklauso, ir t.t. Kaip bedalinčiau, man gaunas geras santykis, o pas mane juk PKS??? Argi prie PKS santykis neturėtų būti blogas? Ar tai nėra būtinas požymis? Žodžiu, gudri gudri, o jau ir pasimečiau  verysad.gif

Nu kaip įdomu g.gif Kur padėjai savo policistines? biggrin.gif
O koks anksčiau LH/FSH pas tave būdavo?
Aha, blogas santykis prie policistinių būna visada. Tai koks stebuklas atsitiko, greit pasidalink smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mia @ 2007 02 10, 10:36)
Nu kaip įdomu  g.gif Kur padėjai savo policistines?  biggrin.gif
O koks anksčiau LH/FSH pas tave būdavo?
Aha, blogas santykis prie policistinių būna visada. Tai koks stebuklas atsitiko, greit pasidalink  smile.gif

Ačiū už atsakymą. O jei nori perskaityt mano atsakymą, geriau atsisėsk (nors nemanau, kad skaitai SM stovėdama lotuliukas.gif )

Taigi, čia mano vieną vienintelį kartą gyvenime darytas tyrimas - 2005 metų rudenį blink.gif o po poros mėnesių nuo šio tyrimo, Kazanavičius į jį pažiūrėjo, tada pažiūrėjo į mano tris plaukus ir du spuogus ant krūtinės ir nusiuntė pasidaryt testosteroną ir kitus ten jo tuos firminius, kurių net nepamenu kaip tiksliai rašos, bet tikrai tarp jų nebuvo nei LH, nei FSH. O tada diagnozę parašė Lėtinės anovuliacijos sindromas, kai paklausiau V, ką tai reiškia, ji man išvertė, kad tai PKS. Bet niekad net nešovė į galvą patikrint to santykio, tai padariau tik vakar, žiūrinėdama vyro tyrimus, pasidomėjau ir savaisiais įdomumo dėlei, nes Italijoj yra FSH limitas, iki kurio leidžia įstatymas darytis IVF ax.gif aš savo net nežinojau blush2.gif
Tai tu man nori pasakyt, kad be to blogo santykio aš negaliu turėt PKS?
Atsakyti
Gal ir kvailokas mano klausimas pasirodys, bet niekur nerandu atsakymo blush2.gif
Ar gali Duphaston'as, vartojamas po 2 tabletes per dieną, įtakoti, pvz., didinti, hCG koncentraciją kraujyje? unsure.gif Įtariamas nesivystantis nėštumas verysad.gif , o hCG lygis net viršyja normas...
Atsakyti
Teoriškai gal, jei nori labai pritempti, bet praktiškai tai ne.
Atsakyti
Žinai Fliquiti, subalamūtinau tave, atsiprašau. Tiesiog nepažįstu nė vienos policistukės, kurios LH/FSH santykis būtų geras g.gif
Čia iš sveikas.lt:
Pagrindinis šio sindromo bruožas yra anovuliacija – būklė, kai kiaušidėse folikulai auga, didėja, bręsta, tačiau pagrindinis, dominuojantis folikulas nesusidaro, mėnesinių ciklo viduryje neplyšta, ovuliacija neįvyksta ir folikulo vietoje nesusidaro geltonkūnis. Ši patologinė būklė atsiranda sutrikus lytinių hormonų pusiausvyrai moters organizme; vėliau pati anovuliacija savo ruožtu dar labiau sutrikdo hormonų balansą.

Priklausomai nuo to, kokios hormoninės reguliacijos grandys organizme sutrinka, anovuliacija yra skirstoma į 4 rūšis:
anovuliacija, susijusi su vyriškų lytinių hormonų – androgenų pertekliumi organizme;
anovuliacija, susijusi su insulino gamybos padidėjimu ir audinių atsparumu insulinui;
anovuliacija, susijusi su liuteinizuojančio hormono (LH) hipersekrecija posmegeninėje liaukoje;
anovuliacija, susijusi su androgenų virtimo į estrogenus cheminių reakcijų genetiškai determinuotais defektais.

nu va, viskas aišku...

Taliuke , kodėl įtaria nesivystantį, iš ko sprendžia? Duphastonas lyg neturėtų daryti tiesioginės įtakos hcg g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mia: 10 vasario 2007 - 21:25
QUOTE(Miglužė @ 2007 02 10, 21:16)
Teoriškai gal, jei nori labai pritempti, bet praktiškai tai ne.

čia į kurį klausimą atsakymas? g.gif

Taliuke, mano pirmas nėštumas nesivystė, gėriau po 2 tabl. duphastono, bet hcg tai neįtakojo, jis nustojo augti...
Atsakyti
QUOTE(Mia @ 2007 02 10, 21:23)
anovuliacija, susijusi su vyriškų lytinių hormonų – androgenų pertekliumi organizme;

Mia, tu genijus bigsmile.gif te balioną 4u.gif aš jau buvau susiparinus, kas čia per prikolai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fliquiti @ 2007 02 10, 22:24)
Mia, tu genijus  bigsmile.gif te balioną  4u.gif aš jau buvau susiparinus, kas čia per prikolai  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Taip aš genijus, o kam lengva lotuliukas.gif
Nu bet ar ne faina kad nors tas prakeiktas santykis pas tave geras?
Nes man toks jausmas būdavo, kurį hormoną besitirčiau, vis šaibom išėję lotuliukas.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, už atsakymus 4u.gif
Aš ir pati manau, kad dufastonas nelabai turėtų įtakoti, bet kas ten žino, - hCG puoliau darytis savo iniciatyva, nesulaukusi vizito pas gydytoją ax.gif
Situacija tokia, kad prieš savaitę, kai nėštumui buvo 6,5 sav., pradėjau stipriai kraujuoti. Tas truko porą valandų ir be jokių skausmų. Gydytoja liepė gulėti ir gerti dufastoną. Po kelių dienų darė vagin. echoskopiją, tai tematė tuščią netaisyklingos formos gemalinę pūslytę verysad.gif Gydytoja tarstelėjo, kad tas jai nepatinka, nors užtikrino, kad kartais tokiu metu dar gali nesimatyti ir liepė ateiti po 1,5 sav. Kadangi tai mano ilgai lauktas nėštumas, supanikavau nerealiai. Nors kraujavimas nepasikartojo (tfu tfu tfu), bet kažkoks rusvas tepliojimas būna kasdien, kartais pamaudžia nugarą unsure.gif Vakar darytas hCG - 169380,0 blink.gif Dariau Geromedoj, dar laborantė nusistebėjo, kad toks didelis, nes pas juos viršutinė norma 169000, atitinkanti pilnas 8 nėštumo savaites, o pas mane galėtų būti max tik 5 sav. Vat ir nebežinau, ar čia džiaugtis tokiu aukštu hCG rezultatu, ar ne. Ot sugebu prisidirbti, kad ramu nebūtų doh.gif
Atsakyti