Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyvių riksmai.

Aš visos temukės neskaičiau, bet va esu girdėjusi, kad seniau, kai gimdydavo namuose, tai moterim liepdavo rėkti gimdant, nekentėti, kad vaikutis kurčias negimtų... čia aišku prietaras, bet įdomus...Lengvų gimdymų 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simasta @ 2008 01 05, 22:42)
ogi tą, kad visad tokia stipri, tvirto charakterio, nepasiduodanti, neverkšlenanti atrodydavo, bet va gimdymas yra toks sunkus dalykas, kad net stipriosios neatlaiko ir palūžta  unsure.gif

Kad per saremius reki tai nereiskia kad esi silpnas zmogus, ar juo labiau galvot, kad paluzai. As galiu teigti - jei nerekiai, tai nebuvo dideli skausmai. doh.gif logiskai taip atrodo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(simasta @ 2008 01 06, 20:09)
žodžiu, kas rėkia, toms skauda, o kas nerėkia, tų neskausmingi gimdymai  blink.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif Aš nerėkiau ir tikrai nemanau, kad jei būčiau šaukus būtų palengvėję.
Įstrigo vienos medikės replika apie šaukiančias- "negalvoja apie kitas moteris. Juk ne jos vienos skyriuj guli. Kitos būsimos ir esamos mamos per jas pailsėt negali". Gryną teisybę pasakė moteriškė.
Atsakyti
Ir mano gimdymo metu, viena mamytė už sienos rėkė, aš per skausmus nieko negirdėjau, sunkiai kvėpavau, nekreipiau dėmesio į šalutinius veiksnius ir ne tas rūpėjo. Tik mano vyras buvo labai nustebęs ir klausė, kas čia taip rėkia? Tai gydytojas ir akušerė tik nuleido akis ir atsakymo nesulaukėm. O aš galvoju, kad tik man taip nebūtų. Bet tam visiškai nėra jėgų, net ir žodį pasakyti nėra jėgų.
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2008 01 06, 22:42)
thumbup.gif  lotuliukas.gif
Įstrigo vienos medikės replika apie šaukiančias- "negalvoja apie kitas moteris. Juk ne jos vienos skyriuj guli. Kitos būsimos ir esamos mamos per jas pailsėt negali". Gryną teisybę pasakė moteriškė.

Kai gimdai, tai tikrai negalvoji apie kitas moteriskes, kurios nori pailseti blush2.gif , as gimdziau dvi paras, gimdziau pati be jokios epiduros, man ja padare tik pries skubu cezario pjuvi, bet atsimenu, kad po to dejavau tik is malonumo, nes nejauciau jokio skausmo lotuliukas.gif o per saremius labai garsiai dejavau, nes man taip buvo lengvaiu iskesti skausma ax.gif
Atsakyti
Mano gydytoja pro dantis šnypštė "ar gali nerėkti" , matyt todėl, kad už durų vyras laukė. Bet patikėkit negalėjau nerėkti lotuliukas.gif , ir tas gydytojos šnypštimas pro ausis praėjo blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(gudrute @ 2008 01 07, 15:05)
Kai gimdai, tai tikrai negalvoji apie kitas moteriskes, kurios nori pailseti blush2.gif , as gimdziau dvi paras, gimdziau pati be jokios epiduros, man ja padare tik pries skubu cezario pjuvi, bet atsimenu, kad po to dejavau tik is malonumo, nes nejauciau jokio skausmo lotuliukas.gif o per saremius labai garsiai dejavau, nes man taip buvo lengvaiu iskesti skausma ax.gif

Teisingai, jeigu skauda, kaip nedejuosi. As taip pat dejavau ir kai po ilgu skausmo valandu man suleido epidurini nuskausminima, pajutau didziuli palengvejima ir palaima. tongue.gif Mano vyras sake, jei labai skaudes, sauk, rek, daryk ka nori, kad tik palengvetu. Jis ir kvepuoti man padejo. Gerai, kai vyras salia per gimdyma. thumbup.gif Jis visiskai nesistebejo, kai kitose palatose gimdancios sauke. Koks malonus jausmas, kai po riksmo isgirsti mazyliu verksma. Asaru neiseina sulaikyti. Kol gimdziau, girdejome kokius 4-5 tokius epizodus - mama susunka ir tuoj pasigista leliuko verksmas. Kaip malonu bigsmile.gif
Mano anyta pavadino tokias moteris nekantriomis. Ir pati diziavosi savimi, kai gimdydama nesauke. Tik pasake, kad lova is to skausmo sulauze. doh.gif As ir tada paklausiau, ar geriau dejuoti ir saukti, ar ligonines inventoriu lauzyti biggrin.gif
Atsakyti
ash net neisivazidavau ish kur jegu turi tos moterys,kurios rekia per saremius, ar per gimdyma spardo gydytojas.
ash tyliai inkschiau alpinedama, o kai ant stalo pagulde, tai tik kvepavau garsiai.
klykimui nebuvo jegu. (tiesa, tu jegu klykt atsirado, kai nusprende daryt extra cezari ir pilnai narkozei nesuveikus dare pjuvi bei kisho rankas vaikui ishimt)
Atsakyti
nu ir man negražu, gėda kai rėki, bet kad savaime taip gavosi, kai kirpo ne per sąrėmį blush2.gif kad skaudėjo gi baisiai doh.gif
Atsakyti
as ir girdejau riksmus,kai ruosiausi gimdyt,man akys net isiplete is baimes,pastebejus akusere sako:juk cia gimdykla hihihi.gif ,bet kai gimdziau as neisleidau ne garso{o gydyt sake,jog negalvojo,kad busiu tokia saunuole thumbup.gif ),nes is tos baimes ,ka VIsa TAI JAU VYKSTA,negalejau isleisti ne garso.....
Atsakyti
Manau sita dalyka sunku sukontroliuot.
Cia kekvienai skirtingai. Organizmas skirtingai pernesa skausma ir skauda skirtingai pvz. as po apendicito operacijos ta pati vakara nuejau prie tel automato i namus paskambint, gryzus i lauka eidavau pasivaiksciot po truputi o mano klasioke po savaites namie vos iki tuoleto nusliauze.
Kai reikejo gimdyti dirbau is peties, net kraujosruvom visas veidas buvo nusetas, bet saremiu metu, kurie buvo skatinami ir be epiduro, tai norejosi lipti sienom, o rekiau, kiek gerkle nese blush2.gif
Atsakyti
man vare skatinamuosius doh.gif jokio epiduro nedariau...sopejo labai, bet kai pagalvoju dabar, tai juk nenumiriau smile.gif sienomis norejosi lipti ale dirbau is peties ir viskas sauniai gavosi smile.gif o rekti nelabai galejau, nes pastebejau, kad jei rekiu, tai nepanaudoju visos jegos stumimui smile.gif vat
Atsakyti