Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti Kūčias?

man siuo atzvilgiu labai gerai, nes vyro tevai gyvena uzsienyje. todel kuciu vakariene visada valgom pas mano tevus. o kur svesti kaledas-jau ne taip svarbu. nekaip jausciausi, jeigu kuciauti tektu ne tevu namuose ax.gif
Atsakyti
pirmais metais po vestuviu kucias sventem pas uosvius, kai prisimenu, tai net dabar suspaudzia sirdi... sad.gif mes su vyru gyvenom pas mano mama, vyro tevai kitam mieste. ju sema didele, daug broliu, tetu per kucias susirenka, sutarem, kad mano mama vaziuos pas savo seseri, o mes su vyru pas uosvius. taciau mamai nesigavo i svecius isvaziuot, liko namie viena, itikinejo kad viskas gerai, ji ramiai tv paziures. kaip visada pas vyro gimine viskas labai siltai smagiai, o as visa vakara apie viena namie likusia mama galvojau ir asaras tramdziau, niekas ten nebuvo miela man, toks vaizdas kad mane is lizdu butu kas su saknim isplese.
Atsakyti
dvejus metus iš eilės su mano gimine buvom, mes šiemet pas anytą kūčioms verysad.gif
o kaip nenoriu, o kaip ten neįdomu...
bus taip:mes, svainis ir ji susėsim, per kokį pusvalandį pavalgysim. tada anyta lėks į savo naktines mišias giedoti, svainis pas kokius nors draugelius varys(bet kur jis randa laivų draugelių kūčių naktį???), o mes visą vakarą nuoodžiai namie prie teliko kukuosim verysad.gif

mamavaida, kodėl mamą vieną palikai? galėjai vežtis pas uošvius.
Atsakyti
Mano vyro brolis su žmona per pirmas bendras savo kūčias važiavo pas josios tėvelius. Sakė, tokia sena tradicija yra, kad pirmos šeimos kūčios turi būti švenčiamos žmonos tėvų namuose. Aš tai apie tokią tradiciją nebuvau girdėjus, o kaip jūs? O gal čia tik josios šeimos tradicija?
Atsakyti

[/quote]

per velai suzinojom kad ji liks viena verysad.gif mes jau pas uosvius buvom, taip isejo...

Atsakyti
[quote=mamavaida,2006 12 10, 14:28]
[/quote]

per velai suzinojom kad ji liks viena verysad.gif mes jau pas uosvius buvom, taip isejo...
[/quote]

aš tik šiaip paklausiau. puskė db nerviansi, kad reiks su leliumi tarp tėvų ir uošvių plėšytis. ir dėl kažkokių neaiškių priežasčių nenori, kad uošviai pas jos mamaą būtų.

Audry, manau labai gera tradicija/paprotys, nors dar neteko tokio girdėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei neseniai susituoke, tai pacias pirmas Kucias (po vestuviu) pagal kataliku paprocius yra svenciamos pas zmonos tevus, o visais kitais metais jau kaip norit rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2004 11 16, 22:10)
Vedę mes pakankamai neseniai, bet iškyla viena problema - pas katruos tėvus švesti kūčias ir kalėdas. Su uošviais labai gerai sutariu ir mielai pas juos važiuotume, juo labiau tai jau ne pirmos kūčios kartu su jais. Tačiau nesinori palikti tėvų vienų. Nežinau ką dabar daryti, o vyras palieka spręsti man. Aš tokia pasimetusi blink.gif

Patarkit, kaip jūs darytumėte?

Mes per Kucias aplankome tiek mano tevus. Pasisvaciuojam, pavalgom.... ir vaziuojam pas vyro tevus (jauciu, kad jau paprasciau visus i viena buri surinkti tongue.gif ).
O velai vakare vaziuojame pas draugus, kur susirenka nemazas draugu burys, ir keiciames dovanelemis. mirksiukas.gif
Atsakyti
O mums jau tapo tradicija, kad Kūčias švenčiam pas mano tėvelius, o Kalėdas pas vyro. Tad problemos šiuo klausimu neturime.
Atsakyti
Mes kadangi gyvename kartu su mano tėvais tai ir kūčias visada valgome namuose, o jau per kalėdas važiuojame pas uošvius, o kartais net po kalėdų jau tik lieka laiko pas uošvius nuvažiuoti. rolleyes.gif
Atsakyti
oi cia ir man irgi kebli tem tema: pirmais metais kai pradejom su tada dar busimuoju vyru gyventi kartu, tai taip isejo, kad issikaulinau, kad kucias valgytume pas mano mama, nes vyro visa gimine visada susitinka ir valgo kartu ir taip metais jie vaziavo i vilniu, o man buvo per toli, tai taip nuprendem, kad vienais metais pas vienus kitais pas kitus tongue.gif bet taip isejo, kad kitais metais isvziavom i airij i mano mamyte buvo atvykusi aplankyti musu ,ati ir vel akrtu su mama, pernais metais buvom vieni, kazkaip labai jau liudna man buvo verysad.gif verysad.gif
siemet darom staigmena teveliams ir vaiuojam i lieuva o jie nieko nezino, tai su vyru sutarem ,akd sios kucios prilauso vyro giminei blush2.gif tai as vis tiek gudrauju ir sakau kad mama noriu apsiimti kartu blush2.gif tai ziuresim kaip cia kas bus, nes sesers seimai irgi siemet priklauso vaziuoti i vyro gimine blush2.gif gudrausiu biksi o k daryti noriu buti su mama ir viskas juk matomes tik du kart per metus blush2.gif
Atsakyti
Siais metais kuciu vakariene pas mano tevelius. Ir vienu asmeniu daugiau bus jau siemet thumbup.gif
Atsakyti