Aš dietų nesilaikau, bet mityba domiuosi, ir ne kartą skaičiau, kad bulvės ir makaronai nurašomi be reikalo! Visų pirma, kad ir ką teigtų visokie Atkinsai- angliavandeniai organizmui yra būtini! Makaronai (ypač kietagrūdžių kviečių miltų) yra sudėtinių angliavandenių (t.y. tų, kurie skaidomi ilgai ir pastovi gliukozės koncentraciją išlaikoma ilgą laiką) šaltinis, patenkantis į sveikos mitybos piramidės pagrindą. Bulvėse yra krakmolo, kuris naudingas mažiau, bet savaime jos nėra kaloringos, kol nepadaromos bulvytės fri arba neiškepamos orkaitėje su kalnu sviesto ir sūriu...
Jei derini maistą, nevalgyk makaronų su mėsa, o tiek su daržovėmis.
Beje, vienas sporto instruktorius netgi rekomendavo mėsa valgyti su bulvėmis, nes taip sutaupoma kalorijų. Todėl, kad su bulve užtektų ir vieno kepsniuko, o be jos vieno tikrai neužtektų. O kepsnys kalorijų turi tikrai daugiau, negu virta bulvė.
Beje, jei jau skatinama atsisakyti makaronų ir bulvių, kodėl dar nenurašomi ryžiai, grikiai, perlinės kruopos, avižos ir pan? Juk tai taip pat angliavandenių šaltiniai turintys ne ką mažiau kalorijų!
Ai, mažiau toms "bangos" pasiduoti. Žiūriu, dietos taip pat keičiasi pagal madą, kaip ir sijonų ilgis... Įsivaizduokit- šį sezoną makaronus valgyti "ne fasonas".