Labas vakaras. Kepu pyragą trupinėlį su mėlynių uogiene (tiksliau mėlynių džemas). Labai gražiai kepa, tik kodėl ta uogienė man kyla į viršų ir putoja. Pasižiūrėjau į stiklainį, galioja iki rugsėjo mėnesio. Pas tave Sonatina toks gražus, kaži kodėl ta uogienė pas mane taip ,,streikavo''Labai sunkiai buvo tarkuoti. Rytoj parašysiu koks skonis, nes ką tik išėmiau iš orkaitės.
Aš šiandien iš pat ryto išsikepiau obuolinį trupiniuotį. Labai skanu.
Tik man trupiniai kombaine ir vės nesigavo
, bet kadangi ant viršaus pilasi skystas sluoksnis labai nesijaudinau, ir viskas iškepė puikiai

Tik man trupiniai kombaine ir vės nesigavo


merginos, dariau vakar lazaniją
tik va vyras nerado niekur pomidorų be odelių, nupirko marinuotų ir tokių mažyčių
teko lukštent
ir skonis gavosi šiek tiek rūgštokas dėl to marinato...ir makaronų per mažai, kitą kart tokiam pat kiekiui dėsiu daugiau (bent man taip) o šiaip visi buvom patenkinti. Vyras ypač


dabar žadu kepti kiaulieną korėjietiškai...

tik va vyras nerado niekur pomidorų be odelių, nupirko marinuotų ir tokių mažyčių





dabar žadu kepti kiaulieną korėjietiškai...

Kas gali atsakyti: kiauliena korėjietiškai, kokia mėsa labiau tinka? Turiu nugarinės, ar gerai?
QUOTE(Limcamca @ 2007 03 18, 15:53)
Kas gali atsakyti: kiauliena korėjietiškai, kokia mėsa labiau tinka? Turiu nugarinės, ar gerai?
as naudoju tokia kokia turiu.
laba diena
Sonatina as sia tema karts nuo karto paskaitineju. Ir noriu taves ar kitu paklausti. Kai gamini tuos saldainius Bon bon kur tu randi tu tokiu nedideliu popieriuku. As tokiu ieskau pirkti jau kuris laikas. Buciau dekinga uz atsakyma
Sonatina as sia tema karts nuo karto paskaitineju. Ir noriu taves ar kitu paklausti. Kai gamini tuos saldainius Bon bon kur tu randi tu tokiu nedideliu popieriuku. As tokiu ieskau pirkti jau kuris laikas. Buciau dekinga uz atsakyma
Sonatina,
ką tik padariau atradimą (tikiu, kad aš čia tokia vienintelė nesusipratus...) ir iškepiau sluoksniuotos tešlos pyragą su brokoliais, tunais ir fermentiniu sūriu. Šakės kaip skanu
Gal irgi kepi tokius dalykus ir kokių įdomių įdarų sugalvojus turi? Čia gi fantazijai pasireikšti vietos pilna
ką tik padariau atradimą (tikiu, kad aš čia tokia vienintelė nesusipratus...) ir iškepiau sluoksniuotos tešlos pyragą su brokoliais, tunais ir fermentiniu sūriu. Šakės kaip skanu

Gal irgi kepi tokius dalykus ir kokių įdomių įdarų sugalvojus turi? Čia gi fantazijai pasireikšti vietos pilna


QUOTE(Limcamca @ 2007 03 18, 16:53)
Kas gali atsakyti: kiauliena korėjietiškai, kokia mėsa labiau tinka? Turiu nugarinės, ar gerai?
Aš dariau su nugarine, gavosi skanu, neriebu.
Aš jau 2 kartus gaminau kiaulieną korėjietiškai, abu kartus berods buvo nugarinė- labai labai skanu!
O šiandien pagaliau prisiruošiau žuvies filė Prancūziškai pagaminti. Tikrai labai skanu ir superpaprasta! Kai kurios rašo, kad gaunasi per riebu-na, aš sūrio ir majonezo dėjau pagal savo skonį ir man gavosi pats tas, jokio riebumo nejaučiau. Juk niekas nedraudžia truputį paimprovizuoti.
Štai mano šiandienos pietūs
[/IMG]

O šiandien pagaliau prisiruošiau žuvies filė Prancūziškai pagaminti. Tikrai labai skanu ir superpaprasta! Kai kurios rašo, kad gaunasi per riebu-na, aš sūrio ir majonezo dėjau pagal savo skonį ir man gavosi pats tas, jokio riebumo nejaučiau. Juk niekas nedraudžia truputį paimprovizuoti.

Štai mano šiandienos pietūs


Labas vakaras, merginos
krika, kažkaip šepardo pavadinimas geriau visiems žinomas, nei piemens
O kukuliai ir mėsos apkepas -
nighttingale, keista, kad vietoje lazanijos gavosi keista košė
, bet svarbu, kad buvo skanu
Portuke, na ir šaunuolė tu
Tiek visko gamini
O dėl pavojaus keisti garderobą bei nuolatinio supermamų rūpinimosi mano figūra
aš ir nustojau daug gaminti...
Liova, labai džiaugiuosi, kad "Marsas" patiko
Tikiuosi ką nors išsirinkai ir iš faršo...
hindevad, labai malonu, kad žuvis patiko
Gilute, man patinka majonezo ir sūrio derinys, bet jei atrodo, kad jų per daug - tereikėjo dėti mažiau
Tikiuosi pyragas bus skanus...
editam, tikiuosi, keksiukai visiems patiko
Finna, džiaugiuosi, kad kepenėlės gavosi skanios
Spurgita, na ir kaip tortas?
Aš dariau 23 cm skersmens formoje...
TUSINA, malonu, kad ir tau kepenėlės patiko
P. S. puode galima daryti, bet storu dugnu, pvz., zepterio puode...
Shiaurinee, neriebi grietinėlė - 10 - 13 %, o plakamoji - mažiausiai 33% riebumo... Džiaugiuosi, kad vištiena patiko
Papildyta:
akbr
Delta-2, ir kaip pyrago skonis?
Keista, kad uogienė lipo viršun, net neįsivaizduoju, kodėl taip galėjo nutikti...
laurindre, šaunu, kad pyragas gavosi skanus
O trupinius kitą kartą pamėgink daryti tiesiog pirštais - tikrai turi pavykti
brytva, džiaugiuosi, kad lazanija patiko
O ir atrodo skaniai...
Limcamca, aš dariau ir iš nugarinėsm ir iš sprandinės - ir taip, ir taip buvo skanu
mamushka
Salvi, popierėlių saldainiams galima įsigyti štai čia
660271 Popierinės formelės saldainiams, spalvotos. Apačia Ø 23 mm., h 17 mm., 200 vnt. KAINA: 7,56 Lt.
660288 Aliumininės formelės saldainiams, spalvotos. Apačia Ø 22 mm., h 16 mm., 30 vnt. KAINA: 7,00 Lt.
Smaugliau, virtuvėje fantazijai vietos tikrai pilna
Ypač kuo daugiau gamini, tuo labiau supranti, kur ir kaip galima paimprovizuoti
Katu
smike, tavo nuotrauka, kaip visada,
Džiaugiuosi, kad žuvis patiko ir buvo neriebu 

krika, kažkaip šepardo pavadinimas geriau visiems žinomas, nei piemens


nighttingale, keista, kad vietoje lazanijos gavosi keista košė


Portuke, na ir šaunuolė tu




Liova, labai džiaugiuosi, kad "Marsas" patiko

hindevad, labai malonu, kad žuvis patiko

Gilute, man patinka majonezo ir sūrio derinys, bet jei atrodo, kad jų per daug - tereikėjo dėti mažiau


editam, tikiuosi, keksiukai visiems patiko

Finna, džiaugiuosi, kad kepenėlės gavosi skanios

Spurgita, na ir kaip tortas?

TUSINA, malonu, kad ir tau kepenėlės patiko


Shiaurinee, neriebi grietinėlė - 10 - 13 %, o plakamoji - mažiausiai 33% riebumo... Džiaugiuosi, kad vištiena patiko

Papildyta:
akbr

Delta-2, ir kaip pyrago skonis?


laurindre, šaunu, kad pyragas gavosi skanus


brytva, džiaugiuosi, kad lazanija patiko


Limcamca, aš dariau ir iš nugarinėsm ir iš sprandinės - ir taip, ir taip buvo skanu

mamushka

Salvi, popierėlių saldainiams galima įsigyti štai čia



Smaugliau, virtuvėje fantazijai vietos tikrai pilna


Katu

smike, tavo nuotrauka, kaip visada,


Sonatina, tortas labai skanus buvo, gerai, kad dėjau cukraus pagal normą, buvo pats tas. Tik man vėl biskvitas labai išbrinko, ir nelabai gražiai atrodė. Ačiū

Vakar tėvų vedybų jubiliejaus proga padariau krokembušą (Croquemboushe)

Pyragaičius iškepiau pagal šį receptą, tik dariau juos nedidelius (tešlos rutuliukas turėtų būti 2 cm skersmens, o iškepęs pyragaitis - 4 cm skersmens)...
O kremą dariau pagal šį receptą:
Kremas "Moka"
6 kiaušinių tryniai
1/2 puodelio cukraus
1/2 puodelio persijotų miltų
2 puodeliai pieno
3 v. š. sviesto
50 g šokolado
2 a. š. tirpios kavos su 2 a. š. karšto vandens
Trynius plakti mikseriu palaipsniui beriant cukrų, kol masė bus puri, tiršta ir šviesi (cukrus turėtų būti visiškai ištirpęs). Įmaišyti miltus. Užvirti pieną ir supilti į trynius. Gautą masę supilti į švarų puodą ir intensyviai maišant kaitinti ant stiprios ugnies, kol kremas sutirštės. Nukelti nuo viryklės ir įmaišyti sviestą (įmaišyti vieną šaukštą po kito). Ištirpinti šokoladą ir įkaišyti į kremą kartu su karštame vandenyje ištirpinta kava.
Aš gautą kremą prieš dėdama šokoladą padalinau į dvi dalis ir į vieną dalį įmaišiau 25 g šokolado ir 1 a. š. kavos, o į kitą dalį kremo įmaišiau vanilės. Realiai tokiam plikytų pyragaičių kiekiui kremą reikėtų ruošti iš 9 kiaušinio trynių, nes kremo pritrūko... Kad būtų greičiau, kremą pasiruošiau iš vakaro...
Visas krokembušo gamybos procesas smulkiai aprašytas štai čia
Svarbu kremą į pyragaičius dėti tik šventės dieną, kitaip pyragaičiai permirks...
Originalus krokembušas daromas be šokolado, o pyragaičiai sutvirtinami karamele


Pyragaičius iškepiau pagal šį receptą, tik dariau juos nedidelius (tešlos rutuliukas turėtų būti 2 cm skersmens, o iškepęs pyragaitis - 4 cm skersmens)...
O kremą dariau pagal šį receptą:
Kremas "Moka"
6 kiaušinių tryniai
1/2 puodelio cukraus
1/2 puodelio persijotų miltų
2 puodeliai pieno
3 v. š. sviesto
50 g šokolado
2 a. š. tirpios kavos su 2 a. š. karšto vandens
Trynius plakti mikseriu palaipsniui beriant cukrų, kol masė bus puri, tiršta ir šviesi (cukrus turėtų būti visiškai ištirpęs). Įmaišyti miltus. Užvirti pieną ir supilti į trynius. Gautą masę supilti į švarų puodą ir intensyviai maišant kaitinti ant stiprios ugnies, kol kremas sutirštės. Nukelti nuo viryklės ir įmaišyti sviestą (įmaišyti vieną šaukštą po kito). Ištirpinti šokoladą ir įkaišyti į kremą kartu su karštame vandenyje ištirpinta kava.
Aš gautą kremą prieš dėdama šokoladą padalinau į dvi dalis ir į vieną dalį įmaišiau 25 g šokolado ir 1 a. š. kavos, o į kitą dalį kremo įmaišiau vanilės. Realiai tokiam plikytų pyragaičių kiekiui kremą reikėtų ruošti iš 9 kiaušinio trynių, nes kremo pritrūko... Kad būtų greičiau, kremą pasiruošiau iš vakaro...
Visas krokembušo gamybos procesas smulkiai aprašytas štai čia

Svarbu kremą į pyragaičius dėti tik šventės dieną, kitaip pyragaičiai permirks...
Originalus krokembušas daromas be šokolado, o pyragaičiai sutvirtinami karamele
