Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mesti rūkyti?

QUOTE(Smurka @ 2006 08 24, 00:22)
Kramčiau. Burnoje - žiaumojama nicorette kramtuškė, dantyse - cyzas. Bais mafijoziškai atrodžiau brunette.gif Blogiausia, kad realiai kišenei tai buvo dvigubas smūgis suduotas verysad.gif

suprantu tave puikiai,
karta buvau metus su tokiom kramtuskem ir tiesa tik savaitei blush2.gif beda ta, kad mano pripratimas yra tik psichologinis, man nera nikotino bado, vat ir si syk meciau pamacius teigiama testo atsakyma ir jokiu lomkiu nebuvo. manau si guma tiks tai kuri turi potrauki ir paciam nicotinui.
o kramtuskemis mest rukyt a planavau todel, kad rukoriaus organizme nicotinas dalyvauja medz. apykaitoje ir metus rukyt kuri laika galima priaugti svorio. paskui aisku viskas normalizuojasi, bet as pirkau kramtuskas, galvodama, kad mesiu palaipsniui. nu zodziu, prasau nemetykit akmenais, jei parasiau nesamone, bet man taip medikas sake ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juanita: 24 rugpjūčio 2006 - 07:36
na ka gi ir as prisijungsiu smile.gif

rukyt nebuvau bandzius iki kokiu 18 m. pabandzius aisku, nepatiko ir tuo viskas baiges. prasidejo univeras, tusovkes, alkoholis ir zavi mintis - o gal cigareciu dar nusipirkt??? nu ir nusipirkom... taip pirkdavom vos ne kiekvienai tusovkei, bet siaip kasdieninio rukymo nebuvo... ir stai smile.gif
susidraugauju su vaikinu (ir darbartiniu), kuris ruko ... as kuri laika laikausi ir nerukau net per tusovkes, kad paskui nebutu taip, kad vos ne visa laika rukau...
nu bet ka... vos ne kasdien kur nors eidavom - tai i kabaka, bara, tai pulo kokio pazaist, tai dar kur nors ir dazniausiai kur rukoma...
nu tai ka - uzsitraukiau ir as, aisku, tik tam tikrom progom, bet tai priejo iki to, kad jau beveik metus rukau kasdien, aisku ne perdaugiausiai - koki 10 max., o kartais tik 1, o kartais ir isvis nieko...
tai va, problema ta, kad gerkle truputi persti, tai aisku, nerukau dabar jau nieko ir vis guodziausi mintim, kad greit nustos ja perstet ir vel galesiu biggrin.gif
bet dabar pradejo krutine spausti (be dusulio, kosulio, tiesiog sunkumas jauciasi ir viskas) sad.gif ir aisku, taip prisigasdinau, kad cigaretes turbut ilgam nepaimsiu, o gal ir visam laikui smile.gif
vakar kalbejau su saviskiu ir aiskinau, kaip negerai, kad mes abu rukoriai ir kad as nebenoriu rukyt ir ar jis gali man padet - kartu su manim nerukyt bent kokius 2-3 menesius, kad as nors kiek atprasciau ir po to jau viena galeciau. aisku, cia uzslepta mintis buvo ir kad jis gal kiek atprastu, o po to pasakyciau, kad man negera nuo to kvapo ir prie manes nerukytu...
bet mano nuostabai isgirdau atsakyma - tai tavo problema ir jei nori mesti, tai niekas man nepades...
tiesa, mes dar turim toki susitarima, kad jei nebebus ant mano pilvuko bei soneliu tiek lasinuku, tai pas ji nebebus cigaretes dantyse smile.gif bet kazkokia nesamone tai igyvendinti, nes jau po siek tiek nerukymo mane kazkokia maisto manija apsedus blush2.gif

net nezinau, ka daryt smile.gif gal vaikina pakeist, jei jis negali paaukot dvieju menesiu rukymo, kad abu butume sveikesni... be to, jei kasdien tuose dumuose nebuciau buvusi, galbut nebuciau taip pripratusi, nes kol neisgerus, cigaretes isvis slykstu buvo.

o jei atsakyt i temos klausima, tai tiesiog taip - labai svarbiam zmogui pazadate mesti rukyti, jei jis taip pat atsisakys kazkokio negero iprocio (negers, sveikai maitinsis ir pan.) ar kaip tik susikurs nauja gera iproti (sportuoti, pagerinti figura)... tai gali buti bet kas, bet aisku, ne taip lengvai pasiekiama, taciau pasiekiama, jei idedama pakankamai valios pastangu, lygiai taip pat, kaip ir metant rukyti smile.gif
Atsakyti
akvyte, buvau karta metus del savo draugo, alia parejo pirmas susizavejimas ir vel emiau rukyt. o jis taip ir neberuko (metem kartu) tiksliau jis issiugde toki ,,rukymas malonumui" bruoza. retsykiais paruko vakareliuose, bet nebera buitinio rukymo. as irgi taip noreciau. man patinka procesas, o kai jau paskui isitrauki i rutina, tai pasidaro beee
Atsakyti
pati as kaip nors jau mesiu, bet kaip padaryt, kad ir jis kartu mestu. nes ir pats kasdieninis mano rukymas prasidejo daugiausia del to, kad jis kasdien rukydavo (ir taip jau 15 m.). ir jei as mesiu, o jis ir toliau kasdien rukys prie manes, tai baigsis neaisku kuo sitas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(akvyte @ 2006 08 25, 13:47)
pati as kaip nors jau mesiu, bet kaip padaryt, kad ir jis kartu mestu. nes ir pats kasdieninis mano rukymas prasidejo daugiausia del to, kad jis kasdien rukydavo (ir taip jau 15 m.). ir jei as mesiu, o jis ir toliau kasdien rukys prie manes, tai baigsis neaisku kuo sitas reikalas.

sunku man ka patarti vyru itikinejimo klausimais, nes maniskis truputi ozys hihihi.gif logiskai mastant tu turetum mest rukyt nepriklausomai nuo jo apsisprendimo, bet mastan trealiai butu sunku sunku.......pati zinau. as kur rasiau kad buvom mete kartu, tai is tikro as meciau po menesio kai pasibaige mano sesija, o kai vel pradejau, viskas jau buvo kitaip. namie neberukoma, lovoje nerukoma, masinoje nerukoma....zodziu as pati rukiau maziau nes jis grieztai man neleido rukyt isvardintose vietose.

klausykit o kaip man neprasirukyt kai baigsiu zindyt doh.gif siaubas baubas kaip norisi kavos su cigarete verysad.gif
Atsakyti
Tiesiog pasisteng nepradeti biggrin.gif
As va vis pagalvoju jei buciau nepradejusi tai nereiketu galvoti kaip mesti biggrin.gif
Taip norejau mesti bet va vel pradejau ir negaliu sustoti frusty.gif frusty.gif
Atsakyti
teks griebtis melo, manau. pasakysiu, kad metus rukyti, man rukalai ziauriai smirdi ir kad bloga ir negaliu ju pakest... ir kad apsisprestu - arba prie manes nerukyt, arba gali susirast kita kuri puls uostyt dumus... o jei eis kitur rukyt, tai grizes tures eit valytis dantu, nes labai smirdi man, o su smirdanciu net buciuotis nesinori... smile.gif
gal pavyks mano planas chuliganas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akvyte @ 2006 08 25, 15:45)
teks griebtis melo, manau. pasakysiu, kad metus rukyti, man rukalai ziauriai smirdi ir kad bloga ir negaliu ju pakest... ir kad apsisprestu - arba prie manes nerukyt, arba gali susirast kita kuri puls uostyt dumus... o jei eis kitur rukyt, tai grizes tures eit valytis dantu, nes labai smirdi man, o su smirdanciu net buciuotis nesinori... smile.gif
gal pavyks mano planas chuliganas smile.gif

gal ne taip smarkiai, bet esu isitikinus taip ir bus.savo rukyma jam teks apribot, nes buciuotis su pelenine matyt nenoresi
Atsakyti
Aš mečiau rūkyti truputį daugiau nei prieš metus. Ir pamiršau, kad aš kažkada rūkiau tongue.gif
Kol kas niekaip neįsivaizduoju savęs su cigarete. Net tas žodis keistai rašosi smile.gif
Bet niekada nežinai kaip bus. Metėm kartu su draugu. Vieną vakarą nusprendėm neberūkyti, sako, pažiūrėsim, ar nuo to gyventi bus blogiau. Atsikėlėm kitą dieną ir nieko, nenumirėm. Vėliau dar radau tokį straipsnį, kurį radau nete. Ten buvo parašyta, kad nerūkius savaitę atsiranda toks ir toks poveikis organizmui, po kelių savaičių ten ir ten išsivalo ir t.t. Maždaug po mėnesio labai užsimaniau parūkyti, tačiau pagalvojau, kad man ten tas ir tas išsivalė ir vėl suteršiu doh.gif
Pagalvojau, kad gaila ir nerūkiau. Ir taip jau daugiau nei metai.
Niekada negaliu pasakyti, ar vėl nepradėsiu, bet kol kas ir taip man labai gerai:)
Abu neberūkom, peleninėm nebesmirdam.
Tai tokia mano istorija.

Minusai: dirbdama nebedarau pertraukėlių ir nebeinu su kolegomis į lauką papliurpti. Priaugau 7kg. svorio. Atradau malonumą valgyti doh.gif
Atsakyti
sveikinu eda9

o tai niekam nereik nicorete ax.gif vat tai tau skyrelis metantiem rukyt o cia mat jau visos mete lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jufka @ 2006 08 25, 14:40)
Tiesiog pasisteng nepradeti biggrin.gif
As va vis pagalvoju jei buciau nepradejusi tai nereiketu galvoti kaip mesti biggrin.gif
Taip norejau mesti bet va vel  pradejau ir negaliu sustoti  frusty.gif  frusty.gif

Taigi blush2.gif
Atsakyti
Siaip as irgi metusi rukyt. Norejau mest, jei kartais ateity noresiu pastot ir nenoriu kad mano vaikas butu pastovus ligoniukas kaip as. (speju kad mano mama nevenge cigaretes nestumo metu)

Bet siaip mano istorija tokia kad su vyru susilazinom kad jis mes rukyt, o jei jis mes rukyt tai ir as.
Zodziu pamaciau kad vyras po truputi atsikrato savo iprocio, tada ir as puoliau mesti. Meciau sunkiai. Mane apimdavo panika, depresija, visad jei isedavau kur, abejodavau ar uzrakinau buto duris, ar i krepsi viska pasiemiau (imdavau autobuse tikrinti kraiti doh.gif )
Paskui emiau galvot jei istveriau viena diena istversiu ir kita ir taip tesiasi iki siandienos.
Greit svesiu 10 menesiu jubilieju thumbup.gif

sekmes

Atsakyti