na ka gi ir as prisijungsiu

rukyt nebuvau bandzius iki kokiu 18 m. pabandzius aisku, nepatiko ir tuo viskas baiges. prasidejo univeras, tusovkes, alkoholis ir zavi mintis - o gal cigareciu dar nusipirkt??? nu ir nusipirkom... taip pirkdavom vos ne kiekvienai tusovkei, bet siaip kasdieninio rukymo nebuvo... ir stai

susidraugauju su vaikinu (ir darbartiniu), kuris ruko ... as kuri laika laikausi ir nerukau net per tusovkes, kad paskui nebutu taip, kad vos ne visa laika rukau...
nu bet ka... vos ne kasdien kur nors eidavom - tai i kabaka, bara, tai pulo kokio pazaist, tai dar kur nors ir dazniausiai kur rukoma...
nu tai ka - uzsitraukiau ir as, aisku, tik tam tikrom progom, bet tai priejo iki to, kad jau beveik metus rukau kasdien, aisku ne perdaugiausiai - koki 10 max., o kartais tik 1, o kartais ir isvis nieko...
tai va, problema ta, kad gerkle truputi persti, tai aisku, nerukau dabar jau nieko ir vis guodziausi mintim, kad greit nustos ja perstet ir vel galesiu

bet dabar pradejo krutine spausti (be dusulio, kosulio, tiesiog sunkumas jauciasi ir viskas)

ir aisku, taip prisigasdinau, kad cigaretes turbut ilgam nepaimsiu, o gal ir visam laikui

vakar kalbejau su saviskiu ir aiskinau, kaip negerai, kad mes abu rukoriai ir kad as nebenoriu rukyt ir ar jis gali man padet - kartu su manim nerukyt bent kokius 2-3 menesius, kad as nors kiek atprasciau ir po to jau viena galeciau. aisku, cia uzslepta mintis buvo ir kad jis gal kiek atprastu, o po to pasakyciau, kad man negera nuo to kvapo ir prie manes nerukytu...
bet mano nuostabai isgirdau atsakyma - tai tavo problema ir jei nori mesti, tai niekas man nepades...
tiesa, mes dar turim toki susitarima, kad jei nebebus ant mano pilvuko bei soneliu tiek lasinuku, tai pas ji nebebus cigaretes dantyse

bet kazkokia nesamone tai igyvendinti, nes jau po siek tiek nerukymo mane kazkokia maisto manija apsedus
net nezinau, ka daryt

gal vaikina pakeist, jei jis negali paaukot dvieju menesiu rukymo, kad abu butume sveikesni... be to, jei kasdien tuose dumuose nebuciau buvusi, galbut nebuciau taip pripratusi, nes kol neisgerus, cigaretes isvis slykstu buvo.
o jei atsakyt i temos klausima, tai tiesiog taip - labai svarbiam zmogui pazadate mesti rukyti, jei jis taip pat atsisakys kazkokio negero iprocio (negers, sveikai maitinsis ir pan.) ar kaip tik susikurs nauja gera iproti (sportuoti, pagerinti figura)... tai gali buti bet kas, bet aisku, ne taip lengvai pasiekiama, taciau pasiekiama, jei idedama pakankamai valios pastangu, lygiai taip pat, kaip ir metant rukyti