Įkraunama...
Įkraunama...

3-7 metų vaikų raidos kriterijai

Sveikos, mano 5m. sūnus jau rašo, aišku, spausdintinėm raidėm, va, Kalėdom darželyje auklėtojom ir atvirukus pats užrašė. Skaityti pradėjom būdami 4m. Skaičiuojam iki šimto keturiomis kalbomis, gali paskaičiuoti ir atgal t. y. nuo šimto ... Atliekam nesudėtingus sudėties ir atimties veiksmus. Žinom visus žmogaus vidaus organus ir kur jie randasi. Studijuojam ne tik "vaikišką", bet ir "suagusiųjų" enciklopediją. Mes neverčiame per prievartą - jis pats labai viskuo domisi.
Atsakyti
QUOTE(e-glory @ 2009 01 11, 23:08)
Sveikos, mano 5m. sūnus jau rašo, aišku, spausdintinėm raidėm, va, Kalėdom darželyje auklėtojom ir atvirukus pats užrašė. Skaityti pradėjom būdami 4m. Skaičiuojam iki šimto keturiomis kalbomis, gali paskaičiuoti ir atgal t. y. nuo šimto ... Atliekam nesudėtingus sudėties ir atimties veiksmus. Žinom visus žmogaus vidaus organus ir kur jie randasi. Studijuojam ne tik "vaikišką", bet ir "suagusiųjų" enciklopediją. Mes neverčiame per prievartą - jis pats labai viskuo domisi.

g.gif vunderkindas, ką čia bepridursi... tik žiūrėkit, kad neatsibostų viskas per greitai 4u.gif
Atsakyti
e-glory manau tavo vaikas augau genijus nes aplinkiniu vaikai tai nezinau nevieno kad tai viska daug moketu . Kad taip toliau 4u.gif sekmes

Papildyta:
grizom is pcihologes ji ziuri i mano mazaji geniuji ir nesupranta kas jam yra toks jausmas kasd ir jis ja pradejo ignoruoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(e-glory @ 2009 01 11, 23:08)

cia kazkuri mamyte rase ziurek kad neatsibostu, bet svarbiausia reikia ziureti kad vaikas budamas 10 metu neperdegtu, nenoriu gasdinti bet rasiau darba apie tokius zmones ypac vaikus nuo 3 metu iki 12 metu tai jie perdega apie 10 -12 metus (smegenys perdega), sekmes kad butumete ir toliau tokie moksliukai
Atsakyti
O kaip čia reikia žiūrėti, kad "smegenys neperdegtų"? mirksiukas.gif
Juk mama aiškiai pasakė, kad ji nieko neverčia daryti - vaikas viskuo domisi savo noru... Ar gal reikėtų slėpti nuo jo knygas, kad jis jų neskaitytų, ar neleisti vartyti medicinos enciklopedijų?
Tiesiog tas "žiūrėkit, kad neatsibostų" man šiek tiek dvelkia lengvu pavydu... Nes ar žiūrėsi, ar nežiūrėsi - jei jau atsibos, tai atsibos, jei neatsibos, reiškia neatsibos... Jei tėvų prievartos čia nėra, vaikas labai gabus, gabesnis nei eilinis bendraamžis ir pats viskuo domisi - tai puiku... Vidutiniokų yra tūkstančiai, o gabių - gerokai mažiau, o labai gabių vaikų - vienetai... Tokius reikėtų palaikyti ir savaip skatinti, stebint, kad jo gabumai nenueitų veltui...
Juk galimas dalykas, toks vaikas, patekęs tarp vidutiniokų, praras interesą kuo nors domėtis daugiau, nes nejaus tam stimulo, be to viskas, ko mokysis jo bendraamžiai, jam bus jau išmokta...
Savotiška problema yra, tarkim, vėlai pradėję kalbėti vaikai, bet savotiška problema (tik, aišku, malonesnė) yra ir super gabūs vaikai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 12 sausio 2009 - 15:48
QUOTE(zaliaake25 @ 2009 01 12, 16:10)
cia kazkuri mamyte rase ziurek kad neatsibostu, bet svarbiausia reikia ziureti kad vaikas budamas 10 metu neperdegtu, nenoriu gasdinti bet rasiau darba apie tokius zmones ypac vaikus nuo 3 metu iki 12 metu tai jie perdega apie 10 -12 metus (smegenys perdega), sekmes kad butumete ir toliau tokie moksliukai

aš tą ir turėjau omeny... turiu artimą pavyzdį, kuris irgi labai viskuo domėjosi be proto ir ne pagal metus, o dabar 14 metų ir mama nebežino, ko griebtis, nes vaikas pradėjo degraduoti: atsileka moksle, motyvacijos nėr, nebežino elementarių dalykų ir pan. viliamės, kad čia paauglystė kalta...
Atsakyti
QUOTE(putlute @ 2009 01 12, 16:48)
aš tą ir turėjau omeny... turiu artimą pavyzdį, kuris irgi labai viskuo domėjosi be proto ir ne pagal metus, o dabar 14 metų ir mama nebežino, ko griebtis, nes vaikas pradėjo degraduoti: atsileka moksle, motyvacijos nėr, nebežino elementarių dalykų ir pan. viliamės, kad čia paauglystė kalta...

Ir, kaip reiktų suprasti iš konteksto, jei tas vaikas nebūtų taip viskuo domėjęsis "be proto ir ne pagal metus", dabar "nedegraduotų"? mirksiukas.gif

Mamai turbūt reikėjo neleisti jam viskuo domėtis, stabdyti vaiko norą? Tas vaiko vaikystės smalsumas, imlumas, o galbūt, ir didesnis nei vidutiniokų, gabumas, ir "kaltas", jog vaikas dabar "degraduoja"?
Įdomus požiūris...

Paskaičius kai kuriuos SM postus (netaikau niekam asmeniškai) aš suprantu, kodėl mūsų švietimo sistema ugdo vidutinybes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 12 sausio 2009 - 16:01
QUOTE(Urartu @ 2009 01 12, 16:44)
Tiesiog tas "žiūrėkit, kad neatsibostų" man šiek tiek dvelkia lengvu pavydu...

Savotiška problema yra, tarkim, vėlai pradėję kalbėti vaikai, bet savotiška problema (tik, aišku, malonesnė) yra ir super gabūs vaikai...

linkiu kuo didžiausios sėkmės vaikui ir tikrai nepavydžiu. tik baisu man, kad super gabūs - indigo - vaikai mokykloje tikrai yra nuskriausti; ta prasme, kad mokytojai nepasirengę su jais dirbti arba neturi sąlygų, arba noro...
Atsakyti
QUOTE(putlute @ 2009 01 12, 17:03)
linkiu kuo didžiausios sėkmės vaikui ir tikrai nepavydžiu.  tik baisu man, kad super gabūs - indigo - vaikai mokykloje tikrai yra nuskriausti; ta prasme, kad mokytojai nepasirengę su jais dirbti arba neturi sąlygų, arba noro...

Visiškai sutinku....
Čia turbūt ir tėvams reikėtų labai daug dirbti, stebint vaiko gabumus, juos ugdant, bet neperlenkiant, motyvuoti vaiką ir t.t.

Tik labai gabių vaikų aš nevadinčiau indigo... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2009 01 12, 16:50)
Ir, kaip reiktų suprasti iš konteksto, jei tas vaikas nebūtų taip viskuo domėjęsis "be proto ir ne pagal metus", dabar "nedegraduotų"? mirksiukas.gif

Mamai turbūt reikėjo neleisti jam viskuo domėtis, stabdyti vaiko norą? Tas vaiko vaikystės smalsumas, imlumas, o galbūt, ir didesnis nei vidutiniokų, gabumas, ir "kaltas", jog vaikas dabar "degraduoja"?
Įdomus požiūris...

kokie mes čia pikti... aš už tai, kad vaikai viskuo domėtųsi ir kad tėvai jiems leistų ir sudarytų galimybes, bet viską sugadina ydinga mūsų švietimo sistema.
Papildyta:
QUOTE(Urartu @ 2009 01 12, 17:06)
Tik labai gabių vaikų aš nevadinčiau indigo... biggrin.gif

literatūroje jie įvairiai apibūdinami, ne visi gabūs yra indigo, bet dauguma iš jų.
Atsakyti
Daznai vaikui nebeidomu, ka ji moko mokykloje, neberanda to idomumo krislelio, nes belieka tik"reikia".
As matau, kaip mano vakas, nors turi bedu su kalba ir mokosi kai kuriuos dlaykus modifikuotai, bet kitose vietose jis toli prasoka bendraamzius..toks nelygumas nera lengva, nei mums, nei vaikui, bet kartais apdeda pajudinti sunkius dalykus.
O mkykloje pas mus nemoko mastyti..moko tik kopijuoti verysad.gif
Atsakyti
mano dukryte moka iki 10 suskaiciuoti angliskai(ir lietuviskai),moka zodziu anglisku ir rusisku,ji gerai acimena dainas,eilerascius,i tuoleta eina pati,zino kad po lauko,toleto visada rankytes reikia plauti spalvas zino tik 2 spalvas maiso vietoi geltonos sako melyna,o vietoi melynos sako geltona lotuliukas.gif kai eina valgyti visada servetele turi buti salia jos,jai isipurvina tai jau buna nepatenkinta,jai daug zmoniu ji susigedina sakydama eilerasti ar dainuodama dainele,labai meksta benddrauti,greitai orentuojasi kur randasi ar kur vaziuojam,zino kad gyvunus negalima skriausti,labai yra gudri,vaikai tokiu metu yra skirtingi.nu nezinau gal kaskas ir bus idomu ax.gif o gal ir ne verysad.gif
Atsakyti