Įkraunama...
Įkraunama...

Didžioji mamos baimė netekti kūdikelio

tikra tiesa....as pamenu pirmais menesiais vis sapnuodavau kad kazkas ateina i musu namus ir nori ka nors blogo padary mano vaikams. Dabar aciu D tokie sapnai baigesi.
bet zinoma baimiu visokiu pilna....o dar mano Arijus pries kelis men buvo paspringes doh.gif vos atkratem vargsiuka doh.gif na tai po to ilgai negalejau atsigauti......perdetai saugojau ir bijojau visko...bet nieko, dabar jau praejo. Bet vistiek buna...nutinka kokia smulkmena, o as paskui dar ilgai galvoj kuriu istorijas kaip viskas galejo buti ir kraupstu pati doh.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2010 02 15, 20:15)
aš ir tapau jautri šiuo klausimu. Tokia praradimo baimė... baimė prarasti mažąją arba atvirkščiai, kad ji praras mane.
Ir dar labai jautriai pradėjau reaguoti į temas apie paliktus kūdikius ir panašius dalykus.

drinks_cheers.gif visiskai sutinku, man lygiai tas pats... buna, kad zinias ziuriu apsiverkusi, nes jau isgirdau kokia istorija apie kudiki... iskart pagalvoju, o kas jei maniskiui taip nutiktu... tikriausiai sios baimes is dideles meiles atsiranda smile.gif
Atsakyti
visiska tiesa!!maniskei jau 4m ir 8men,as kasdien nakti eidavau ziureti,dabar gal pora menesiu ramiau,kazkaip jau uzsimirstu paziuret,bet visvien buna guliu,galvoju ir zinau kad viskas gerai,bet keliuos einu,nes nu kokia as mama,jei pagalvojus paprasciausiai nenueisiu paziuret:) o ir apie vaikus reportazai pasakojimai,tai ir verkiu ir pradedu save ar mazaja i ta situacija statyt,tada atrodo sirdis plysta nuo tokiu isivaizdavimu,o ir sapnai po gimimo iki dabar yra tik vienoki,blogi,aciu D reti,bet istringantys ilgam,daznaiusiai kad ja pamenu,kad traukinys su ja nuvaziuja,kad ja pagrobia,isprievartauja,aciu D as ja tokiuose sapnuose randu ir visada sukasi tada ka ji jaucia,ka isgyvena,kaip skauda,nu oi jau baigiu rasyt,nebegera daros...ziauriausiai ja myliu,isvada tik tokia:)
Atsakyti
As panasu kazkiek isbridau is tos nesveikos paranojos doh.gif Pirmom savaitem net nedrisdavau apie ji galvoti paaugusi, kaip bijodavau isivajot doh.gif Jau vos ne liga buvo.
Dabar jau isivaizduoju ji paaugusi ir tikiu, kad jo niekada neprarasiu smile.gif

O apie paliktus kudikelius mane irgi be proto graudina. Kai isgirstu apie kudikelius, pries kuriuos naudojamas smurtas, o kartais dar liudniau baigiasi tai balsu bliaunu. Dieve, kaip galima daryti kazka blogo ti=okiems nekaltiems zmoguciams...
Ir dabar apsiblioviau biggrin.gif
Atsakyti
Nu geras...visai netikėtai radau šitą temą...tai kažkuria prasme palengvėjo, nes labai nuoširdžiai maniau, kad man jau reikia pasigydyti, nes čiuožia stogas, jau beveik ir vyrą buvau įtikinusi, kad man tikrai negerai su galva lotuliukas.gif
Man ne svetima absoliučiai viskas, kas čia buvo išvardinta, apie tikrinimą, ar kvėpuoja, kol visai mažuliukai, apie baimes, kad pasprings, apsiplikys, pro langą iškris, kad škrypėliai čia visur aplinkui, o kai paaugs, kaip aš į m okyklą išleisiu, ten vien smurtas ir patyčios...dar bijau, kaip čia kažkuri ir parašė, jei manęs nebeliks, kas mano mažučiais pasirūpins, ir tt ir be galo...
Tai va, kad aš čia tokia ne viena, tai paguodė, bet kaip suprantu, diagnozė visam gyvenimui. Ot paguoda lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2010 02 15, 19:15)
aš ir tapau jautri šiuo klausimu. Tokia praradimo baimė... baimė prarasti mažąją arba atvirkščiai, kad ji praras mane.
Ir dar labai jautriai pradėjau reaguoti į temas apie paliktus kūdikius ir panašius dalykus.

Lygiai tas pats. Siaip stengiuosi visumet tokias mintis vyti salin. Kai leliukas buvo gal poros savaiciu, karta valgydamas uzsiklyke ir pamelynavo. Net negalvodama pradejau ji purtyti, nes kazkodel buvo nustojes kvepuoti. Viskas baigesi gerai, bet jau strioko apturejau, tai neispasakytai.
O baime del saves buna, kai savijauta paglogeja. Buna man, kad pilva paraizo, skrandi paskauda. Pradeda listi mintys apie visokias blogas ligas ir kas maziuka mano augins, jei man kasnors nutiks.
Dar labai bijau del vaikucio, kai su masina vaziuojam, o vyras koki staigesni manevra daro.

Naktimis neinu ziureti ar kvepuoja, nes maziukas labai daznai keliasi. Bet, jei kartais ismiega visa nakti, tai man jau baisiai neramu, kaip ir tada, jei dienos metu ilgiau pamiegoti susimasto...

Siaip, jei labai paranojos kankina, tai gal kokio valerijono pagerti reiktu... ax.gif

I viska, kas su kudikiais siejasi reaguoju jautriai. Dar, kazkodel, jautriai reaguoju ir i senu zmoniu bedas. Kazkaip pagalvoju kartas nuo karto, kad ir manes senatve laukia... Ir del savo tevu sveikatos kazkaip neramiau nei bet kada anksciau. MAtyt motinyste sujautrina moteri...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 23 vasario 2010 - 10:41
Mes savo laiku gyvenome 9 aukste tai as nieko taip daznai nesapnuodavau kaip tik dukros neatsargumus prie lango doh.gif , man vaidenos vis kad langas blogai uzdarytas, niekada neleisdavau dukroslaikyti ant ranku uosvienei balkone arba arti atdaro lango, neleisdavau priprasti sedeti ant palanges ir ziureti pro langa ir t.t.
Daba gyvenam savo namuose treciame aukste ir kad baigtusi visos paranojos mano langai atsidaro labai ribotai nes vyras isuko varztelius tam tikroje vietoje ir daba jau esu rami 4u.gif
O baime del vaiku niekada nepraeina nepriklausomai nuo ju amziaus. Mano dickei jau 10 metu bet as vis dar bijau ja isleisti kazkur i burelius i kuriuos jai tektu vaziuoti transportu, nes bijau kad eidama per gatve gali buti neatidi, del visokiu iskrypeliu tai pastoviai primenu ivairias istorijas, liepu kategoriskai vengti bet kokiu svetimu zmoniu kalbinimu kieme, neleidziu eiti i namu laiptines (drauges i lauka liepiu pasikviesti telefonu), neleidziu vaziuoti liftu su jokiais svetimais vienu metu (liepiu laukti kito lifto) ir t.t. unsure.gif todel ir sedim namuose po paranojiskos mamos sparneliu doh.gif
Atsakyti
Sveikos. Nu va kiek daug cia bendraminciu isgyvenanciu panasiai. Mums tik 3 men o as jau uzknisau blush2.gif lotuliukas.gif savo gydytoja. Vis man vaidenasi visokios ligos,kad tik nesusirgtu, kad tik kas neatsitiktu, irgi pastoviai tikrinu ar kvepuoja, siek tiek pabere tai isikaliau i galva, kad tai jau atopinis dermatitas, turim siek tiek padidinta raumenuku tonusa tai man cerebrinis paralyzius sapnavosi, maziukas kaip pasake neorologe yra sveikas ir kad as nieko neisigalvociau. doh.gif Bet is tos dideles baimes kad tik jam nieko neatsitiktu, kartais tokiu nesamoniu prisigalvoju. smile.gif ax.gif
Atsakyti
Nu gerai, kad užtikau šią temukę 4u.gif Aš ir prie jūsų, nes vaikučių ilgai laukėme su vyru, daug ašarų išliejome, Dievulio maldavome, kad į mūsų šeimą atsiųstų...Tai pirmo sūnaus kai sulaukėme - po šiai dienai visur kartu varom, nėr minčių kam nors palikti.Į lauką savarankiškai žaisti su draugais gal nuo pernai tik paleidome, taip visąlaik patys kartu būdavome.Vyras nuo kiekvieno kosulio stipresnio visas sudrebėdavo...Rudenį eis į pirmą klasę jau - o man jau dabar širdis plyšta pagalvojus, kad jei kas nutiktų - galiu ir nespėti būti šalia...Šitas baimes dar labiau sustiprino pernai žiemą mūsų šeimą aplankiusi netektis - 6 nėštumo mėnesy praradom kūdikėlį...Mirė vaikelis mano pilvely nuo infekcijos, kur jau tiek lauktas buvo, ir rodėsi, kad yra viskuo apsaugotas mano pilvely jau...
Be galo troškom kūdikėlio, tad laimė ir Džiaugsmas gryžo į namus - šiandien sūpuojame jau dukrytę wub.gif Rytoj jai du mėnesiukai, o aš stoviu prie lovytės, žiūriu į miegančią tokią gražutę ir bliaunu...Nes labai skaudžiai suvokiu, kokia plonytė linija skiria džiaugsmą ir tragediją...Nešioju, myluoju ją savo glėby, vakare ant rankų užmigdau - rodos, amžiams noriu sugerti tą nuostabų vaikišką kvapą, tą nepamainomą Žemėje pojūtį savo vaiko, savo pienu kvepiančio mažulėlio.Na kaip man juos apgaubti, apsaugoti savo vaikus - kaip dovanoti tik saulėtas, gražias dienas? unsure.gif
Atsakyti
Nezinau, lyg tai nesu lengvabudiska... g.gif bet pas mane nerasta baimes netekt kudikio, ner tokiu minciu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 02 23, 11:38)
Lygiai tas pats. Siaip stengiuosi visumet tokias mintis vyti salin. Kai leliukas buvo gal poros savaiciu, karta valgydamas uzsiklyke ir pamelynavo. Net negalvodama pradejau ji purtyti, nes kazkodel buvo nustojes kvepuoti. Viskas baigesi gerai, bet jau strioko apturejau, tai neispasakytai.
O baime del saves buna, kai savijauta paglogeja. Buna man, kad pilva paraizo, skrandi paskauda. Pradeda listi mintys apie visokias blogas ligas ir kas maziuka mano augins, jei man kasnors nutiks.
Dar labai bijau del vaikucio, kai su masina vaziuojam, o vyras koki staigesni manevra daro.

Naktimis neinu ziureti ar kvepuoja, nes maziukas labai daznai keliasi. Bet, jei kartais ismiega visa nakti, tai man jau baisiai neramu, kaip ir tada, jei dienos metu ilgiau pamiegoti susimasto...

Siaip, jei labai paranojos kankina, tai gal kokio valerijono pagerti reiktu...  ax.gif

I viska, kas su kudikiais siejasi reaguoju jautriai. Dar, kazkodel, jautriai reaguoju ir i senu zmoniu bedas. Kazkaip pagalvoju kartas nuo karto, kad ir manes senatve laukia... Ir del savo tevu sveikatos kazkaip neramiau nei bet kada anksciau. MAtyt motinyste sujautrina moteri...

Ujej..atrodo,kad aš čia parašiau..o vis galvojau,kad aš viena tokia..pasirodo, mamos sindromas..nusiraminau šiek tiek, paskaitinėjus čia.. smile.gif
Atsakyti
Uzmirsta temele, bet man siuo metu labai aktuali, nes jau amen nuo itampos greit bus verysad.gif Ka paskaiciau, taip artima atrodo. Prasidejo viskas nuo to, kai pagimdzius savo antraja aukso kruopyte ligoninej beguledama prisiskaiciau literaturos apie vaiku ligas, mirties atvejus... Didziausias baimes akis ivare staigi kudikiu mirtis, kai neaisku kas ir kodel atsitinka. Vsio, lakstau lakstau tikrint kas pora min ar kvepuoja, ar neatpyle ir t.t. Dar prisidejo "pasvarstymai" ar pakankamai rupinuos, gal per mazai visko darau... unsure.gif Siand tai jau luzis ivyko, maziausioji miegojo ir ziaugciot pradejo, pirma mintis-springsta(nes atsirugus nebuvo), greit griebiau ant ranku, praejo, kiek laiko dar praejo ja budinant(nes buvo giliai imigus) praejo, neisivaizduoju. Man tai prasiverze dideliu drebuliu ir asaromis verysad.gif Tai dabar isvis itaisiau salia saves ja, kad matyciau ar kvepuoja ir kitokie negerumai nevyksta.Mama vis drasina, kad nepergyvent, nes sveika mergyte ir atrodo sveikai, kitas dalykas, kadangi savo pienuko nedaug turiu, tai sako gal geriau nutraukt ir man paciai vaistukais pasigydyt, kadangi esu depresijos 15m. pagautas zmogus, tai nelaukt kada ateis ta kritine diena del 100 ml pieno, o man taip gaila, kad ir toki kieki nuo vaikiuko atimt, vis sioks toks pastiprinimas. Del didziosios tai baisiausia del pedofilu visokiu, viesojo transporto, gatviu. Primokinus visko esu. Truputuka lengviau, kai ir pasipasakojau, o gal kazkas tures ir patarimu, buciau labai dekinga blush2.gif
Atsakyti