Įkraunama...
Įkraunama...

Rožinė dedervinė

QUOTE(Spyrga @ 2008 05 14, 06:55)
as turejau ne tik rozine, bet ir ivairiaspalve dedervine  ax.gif  biggrin.gif ivairiaspalve yra tiesiog odos grybelis. o, kiek suprantu, rozines kilme net nelabai aiski. ir simptomai abieju skiriasi ir tikrai ju nesumaisysi  mirksiukas.gif

merginos noriu jusu patarimo... penktadieni einu i vestuves o turiu ivairiaspalve dedervine(odos grybelis)..gydausi man ji vis kas metai pasikartoja...nors viska kruopsciai darau sad.gif gal patarsite kaip uzmaskuoti rankas ir nugara kad nebuciau kaip musmere sad.gif. Dar beto buvau siltuose krastuose tai esu idegus zodziu baigiu galva nusisukti begalvodama sad.gif doh.gif ir besinervuodama...
Atsakyti
Sveikos merginos.
Ieskau pagalbos. Siandien man konstatavo dedervine roze.Prirase tepaliuka, Claritin nuo niestejimo, bet tiek, kiek radau info internete, praeina po 4 - 8 savaiciu.Gal kartais pazistat kokia mociutele, kuri gali uzkalbeti nuo dedrvines rozes.Pati tuo tikiu, nes vyrui buvo pries 6 metus ant kojos pirsto roze, tik ne dedervine, tai mociute tokia uzkalbejo ir po 2 savaiciu praejo. Deja, ji jau mirusi. Prasau pagalbos....
Papildyta:

????????
Atsakyti
QUOTE(Zydre.v @ 2010 01 05, 00:00)
Sveikos merginos.
Ieskau pagalbos. Siandien man konstatavo dedervine roze.Prirase tepaliuka, Claritin nuo niestejimo, bet tiek, kiek radau info internete, praeina po 4 - 8 savaiciu.Gal kartais pazistat kokia mociutele, kuri gali uzkalbeti nuo dedrvines rozes.Pati tuo tikiu, nes vyrui buvo pries 6 metus ant kojos pirsto roze, tik ne dedervine, tai mociute tokia uzkalbejo ir po 2 savaiciu praejo. Deja, ji jau mirusi. Prasau pagalbos....
Papildyta:

????????

Info tikrai tokia, bet praeina ji ir po 10 dienu, ir be jokiu uzkalbejimu mirksiukas.gif
As ja turejau, negydziau, neuzkalbejau, savaime dingo po 10 dienu, po dvieju savaiciu vos tik seseliai is dedervines buvo like. Taip ir jusu vyrui-ne bobute uzkalbejo, tiesiog imunine sistema stipresne bei odos tipas tinkamas pasitaike jos stebukladarystems irodyti biggrin.gif Jei esat ne baltaode, ne jautrios odos, tai ir be uzkalbejimo praeis per dvi savaites.
Atsakyti
QUOTE(dievokarvute @ 2009 06 23, 00:27)
Sveikos mergaites smile.gif na ka, pasidalinsiu ir as savo patirtimi apie ta rozine zaraza  tongue.gif buvau siandien pas gydytoja Jona Lauraiti - labai malonus gydytojas ir zmogus. jis man nustate rozine dedervine. atsiradus ji man buvo pries kokias tris - keturias savaites, staigiai, per viena nakti! maniau gal nuo vabaliuku, gal nuo ziedadulkiu, gal patalyne nepatiko, sveciuose buvau.. paskui maniau gal nuo streso, bo stipru apturejau. pasirode kelios demeles, atrode kad jau nurimo ir tik BABAH ko keliu dienu visas kaklas demem, kaip gumbeliais pakilusiais ir nuplikytas!!! TADA! panika aisku. maniau gal kokia tai egzema - guledavau voniose su raudonos arbatos arba melisos zoleliu skystimuku stipriu - netrindavau kempine, atsargiai su ranksluosciu pavalai - nuramina odele.. paskui jau kai maniau kad gereja - perejo ant pilvo.. zodziu vonios, kurios ramino ta dedervine tai su raudonaja arbata arba melisom.. neniezedavo taip ir tos demeles graziau atrodydavo. siaip jei devedavau medvilne, ar atviras bliuskutes ne sintetines - is karto geriau. ir tikrai padejo soliariumas, gydytojas sake kad saule tikrai gerai, aisku soliariumas ne saule  wub.gif uoj pripasakosiu, bet noriu pasidalint patirtim, nes siaubas!!! ai beje, pastebejau, kad kai stipresnis stresas - demeles paraudonuodavo - gydytojas sake, kad is vis bet koks stresas yr peilis visokiom odos ligom.. as tai ta zinau, tu mano darbui paaisnk..  lotuliukas.gif ech.. tai va, israse tepaliuka gamintis su cinku, cia kai kurios mergaites minejo, tikiuos pades. sake nenori duot jokiu hormoniniu ir t.t. ai beje, pati nusipirkau excipial emulsija, tepiau, tai smagiau odytei, ne taip sauseja, tai gydytojas sake pati to nezinodama labai puikiai gydziausi  blush2.gif  sake buna tik karta gyvenime, dazniausiai virusine ir kaip nezinia is kur atejusi, pabega vienam po poros savaiciu kitam po poros menesiu ir negrizta  thumbup.gif  trumpa mano atmintine kaip kovot su  rozine dedervine:

- deveti tik naturalaus, minksto audinio rubelius - labai gerai, kad butu kuo atviresni, leist odai kvepuot;
-padeda saule, soliariumas. pastaruoju nepiktnaudziaujam  smile.gif
-nestresuojam!!!
-tepam pagaminta tepaliuka: balta, reik susiplakt, su cinku, gamina universiteto vaistinej su receptu;
-man padeda emulsija excipial - patept kai oda sauseja
-jokiu kempiniu, kasymu, draskymu - geriausia vaikiskas muiliukas ir rankytes  smile.gif
- mylim save
-stiprinam imuniteta
-man padejo pagulet voniose su rudonaja arbata arba melisa

na rodos tiek.. jei ka prisiminsiu - parasysiu! laikomes, rozines likimo drauges smile.gif man po savaites brolio vetuves, tai noreciau pagrazet! kai jau dabar zinau, kas man yra, as graziai susitarsiu su ta rozine dedervine, kad paliktu mane grazia, graziai progai  blush2.gif
apie gydymo rezultatus, jei nepamirsiu pranesiu wink.gif

Ačiū,už išsamią info apie ligą. Prieš pora savaičiu ir man pasireiškia šis malonumas" verysad.gif . Tavo žinute Suteikia Optimizmo, Žiuresiu kaip man baigsis, butinai pasidalinsiu thumbup.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merudiva: 03 liepos 2010 - 17:38
susirgau ir aš ta rožinė ..., daktare tik pažiūrėjus iškart nustate ligą, pasake kad kažkas pačiude ar pakosejo ant manęs, arba buvau peršalusi. Manau galejau pagauti šį malonumą Vandens parke, nes lankydovausi beveik kas savaite, o ten visi šlapi, ten ir čiaudo ir kose ir spjaudo į vandenį, arba ten pat pirtyje, nes ten praikaitoja jodai žmones ir kai kurie be rankšluosčių sedi. g.gif Galejau ir peršalti, nes nuo pavasario jau bandžiau maudytis ežeruose ir upeje Nieries papludimije...., dar aišku ir problemų, nervinių stresų paturėjau per praejusius pora metu (šeimoje rimtai (nepagydomai) susirgo artimas žmogus). Todėl ir neaišku nuo ko ir kodėl. blush2.gif Gydausi tuo pačiu vaistu pagamintu vaistinėje, baltos spalvos kuris tikrai labai sausina odą. Jau 2 savaites, gerai kad atostogose, nes tokia į darbą eiti negalečiau verysad.gif Bandau degintis saulutėje, tik bijau kad demių neligtu, nes dedervinės demes padengtos tuo baltu tepalu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Merudiva @ 2010 07 03, 18:56)
susirgau ir aš ta rožinė ..., daktare tik pažiūrėjus iškart nustate ligą, pasake kad kažkas pačiude ar pakosejo ant manęs, arba buvau peršalusi. Manau galejau pagauti šį malonumą Vandens parke, nes lankydovausi beveik kas savaite, o ten visi šlapi, ten ir čiaudo ir kose ir spjaudo į vandenį, arba ten pat pirtyje, nes ten praikaitoja jodai žmones ir kai kurie be rankšluosčių sedi.  g.gif Galejau ir peršalti, nes nuo pavasario jau bandžiau maudytis ežeruose ir upeje Nieries papludimije...., dar aišku ir problemų, nervinių stresų paturėjau per praejusius pora metu (šeimoje rimtai (nepagydomai) susirgo artimas žmogus). Todėl ir neaišku nuo ko ir kodėl. blush2.gif  Gydausi tuo pačiu vaistu pagamintu vaistinėje, baltos spalvos kuris tikrai labai sausina odą. Jau 2 savaites, gerai kad atostogose, nes tokia į darbą eiti negalečiau verysad.gif Bandau degintis saulutėje, tik bijau kad demių neligtu, nes dedervinės demes padengtos tuo baltu tepalu  mirksiukas.gif

keista, kad tepalas sausina oda. as pries metus irgi turejau dedervine, bet man gydytojas akcentavo kuo maziau erzinti ir kuo daugiau drekinti oda, kazkokia specialia duso zele ir losjona drekinanti pirkau.. tepala, tiesa, irgi kazkoki naudojau, bet neprisimenu, kad butu sausines oda.. g.gif
Atsakyti
Man gyditoja atvirksčiai nerekomendavo drekinti oda, o jau apie vonios priemimo procedūrą sakė pamiršti, kol nepasveiksiu doh.gif
Kadangi vasara, geras oras, norejau greičiau išeitiiš namų, todel tepiausi po keleta kart per diena. O kai demems buvo padengtas didelis kuno plotas, tai tepejusi tesiog vatos rutuliuku per visą kūną (pradžoi naudojau higieninius vatos pagaliukus kiekvianai demeliai) schmoll.gif Ir mano pastangos nepraejo veltui, tikrai po intensivaus tepimo demes pradėjo nikti, naujų nebeatsirasti..... thumbup.gif Kad palengvinti organizmui kovoti su infekciją pradėjau aktyviai vartoto Vitaminus, maisto papildus, daug gerti vandens. Ir dar pasinaudojau vienu patarimu, kad padeda UV spinduliai ir pasidenginau balkone (noga blush2.gif ) Nežinau ar tai viskas man padėjo pagreitinti pasveikimą, tačiau per 2 -3 dienas oda žymiai pagražėjo thumbup.gif Gale noriu pasakyti, kad sirgau apie 3 savates. gal kam padės ir mano patarimai drinks_cheers.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merudiva: 11 liepos 2010 - 13:45
Sveikos!
Ir as sergu dbr rozine dedervine. Pasigavau, kai persalau, dar stresas. Liepe daktare nepersalt, o per Sventes puse gimines sergancios susirinko, tai ir vel koset pradejau unsure.gif verysad.gif
Tai dbr bijau, kad paumes.
Siaip as naudoju antihistamininius Zyrtec nuo niezejimo, nes man be proto niezti.
Ir tepuosi tuo Zn tepaliuku pagamintu. Aisku , laikausi visu prisakymu del higienos ir t.t.
Nemeginau tik soliariumo. O po kiek min Jus eidavot ir kiek kartu sav?
ir dar lb liudna, kad sportuot negaliu, jau menesi kaip nelankau sokiu, tai ir koncertus visus praleidau. verysad.gif
Ir kantrybes tai tikar reikia, o taip jos nera...
Atsakyti
QUOTE(pantera:) @ 2010 12 27, 00:21)
Sveikos!
Ir as sergu dbr rozine dedervine. Pasigavau, kai persalau, dar stresas. Liepe daktare nepersalt, o per Sventes puse gimines sergancios susirinko, tai ir vel koset pradejau unsure.gif  verysad.gif
Tai dbr bijau, kad paumes.
Siaip as naudoju antihistamininius Zyrtec nuo niezejimo, nes man be proto niezti.
Ir tepuosi tuo Zn tepaliuku pagamintu. Aisku , laikausi visu prisakymu del higienos ir t.t.
Nemeginau tik soliariumo. O po kiek min Jus eidavot ir kiek kartu sav?
ir dar lb liudna, kad sportuot negaliu, jau menesi kaip nelankau sokiu, tai ir koncertus visus praleidau.  verysad.gif
Ir kantrybes tai tikar reikia, o taip jos nera...

Labas,

man gydytoja buvo rekomendavus nueit į soliariumą kelis kartus per savaitę iki 7 min.
Atsakyti
Matau kai kam "pasiseke" tureti keleta dederviniu..O kuo skiriasi rozine nuo ivairiaspalves dedervines siptomatiskai? Ar rozines dedervines tos demeles pleciasi i plota, dideja? Nes ziuriu foto tai, kad labai panasios tos dedervines..o gydymas tai visai kitoks vienai ir kitai...

Nes kitur forumuose sakaiciau, kad buna niekas nepadeda nuo rozines d., o nusiprausia su Nizoral sampunu ir gereja, tai sakyciau nevisada ir gyd. teisingai diagnozuoja..
Atsakyti
Sveikos merginos,gal pasidalinsit savo patirtim g.gif Mano maziukui atsirado ta nelemta dedervine doh.gif Vienas gydytojas pasake kad egzema,bet man kazkaip nelipo,galvoju is kur 6 metu vaikui gali islysti tokia baisybe doh.gif nuejau pas kita,tas pasake rozine dedervine,na as jau buvau prisiskaicius visko,tai kaip ir nuspejau pati kad tai gali buti.Blogiausia yra tai,kad dabar vaika isbere dar plius tokiais mazais spuoguciais,visa pilva ir ant nugaros jau truputi,pradeda jau ir draskytis,tai as nesuprantu,ar cia tas toks berimas gali but dar plius ir nuo tos dedervines,ar cia dar koks biesas prikibo g.gif blink.gif Ieskojau google nuotraukose,nu niekur nemaciau kad prie dedervines berimo,butu dar toks berimas smulkiais spuoguciais..
Atsakyti
Sveikos, turiu ir aš tą "džiaugsmą". Išbandžiau ir Nizoral šampūną, ir Cutivate tepalą, niekas nepadėjo... Dabar gydytoją išrašė kažkokį kitokį tepalą (nesuskaitau ant recepto pavadinimo, pasakysiu tik kai nusipirksiu ax.gif ), tai žiūrėsim kaip bus. Tiesa dar man išrašė ir kažkokius baisius hormoninius vaistus, turiu kažkokią alerginę odos reakciją, tai sakė tiks ir tam ir tam rolleyes.gif keisčiausia kad prirašė vaistų, o jokio tyrimo neatliko, pvz. išsiaiškinti nuo ko ta alergija kyla... schmoll.gif nepatinka man tie mūsų dermatologai...
Atsakyti