Įkraunama...
Įkraunama...

Namų tvarkymas

Ir mane domina namų tvarkytojos. Domina kainos, domina, ar tuo laiku išeinate iš namų, kiek laiko maždaug tvarko...

Galvoju, kad gal geriau vietoje auklės (turim vieną zuikį ir laukiam antro, tad kurį laiką, be nedidelių išimčių, būsiu namuose...) porą kartų per savaitę pasamdyti namų šeimininkę ir tuo metu PAČIAI pabūti su vaikais, pažaisti, paskaityti knygutes ir išeiti pasivaikščioti, užuoti plovus grindis, šveitus plyteles, langus ir vaikus palikus svetimam žmogui...
Atsakyti
ajajai...skaudi tema...

kiek laiko suryja tas tvarkymasis - dulkes valinėjuosi kas antrą dieną maždaug, bet tokia generalinę darausi kas savaitę, na kas dvi gal, jei leidžia sąžinė....

rūbus plaunu pagal poreikį, kai jau prisikaupia, kad užpildyt skalbimo mašiną, tuo pačiu metu valausi ir dar gaminu, kad pavakarys būtų laisvas (dažniausiai tai būna šeštadienis, nes kitomis dienomis dirbu)
girėjau, kad kai kurios skalbiankę jungia nakčiai, bet man nepatinka palikti skalbinius ilgai gulėti, paskui anksčiau tektų keltis, kad sutvarkyti, o man rytais kiekviena minutė šventa

lyginimas...br...daug laiko atima, bet lyginu žiūrėdama teliką..
lyginu viską, nes nelygintoj patalynėj miegot negaliu...tokia jau matyt princesė ant žirnio - nemalonu man...
staltieses, rūbus lyginu prieš pat naudojimą...

kur dar indai, spintelių priežiūra - nors kartą mėn tenka pereiti su skuduru...

kilimai - kartą metuose generališkai - plaunu, perlieju kibiru vandeens, džiovinu...juodas darba, bet kitaip nemoku...

o šiaip tai norėčiau mažiau tos buities, bet neišeina

jaučiu daugiau skaityčiau, kokią laidą įdomesnę pažiūrėčiau, pasivaikščiočiau daugiau..gaila man to laiko išleisto buičiai...

p.s. kai teoriškai pasvarsčiau dabar apie namų šeimininkę...ne...pagalvojau, geriau jau aš pati...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carla: 09 rugpjūčio 2006 - 10:29
Labiausiai mano atiedėliojamas darbas namie - lyginimas, o lyginu patalyne, rankšluoščius, na čia taip jau yra... matyt paveldėta tongue.gif , nes mano mama tiesiog "lyginimo fanė" thumbup.gif
Dabar laukia virtuvės valymo darbai, jau nusipirkai nuriebintojo, išsiplausiu vyrikle, visas spinteles, lempas... nu žodžiu nusimato visai dienai.... cool.gif
Daug ir vyras padeda, kartais net su poliruokliu nublizgina visus baldus tongue.gif , o dažniausiai tai išsiurbia kambarius. Skalbia rūbus, nu čia sudeda į skalbyklę, o kartais kokius savo megztinius ir rankom thumbup.gif . Na kažkaip dar spėju su tais tvarkymais, bet kai pagalvoju jei turėtume savo namą, kur ne tik vidu iškuopti, bet ir kiemą tvarkyti, tai doh.gif o pamažu jau bręsta tas reikalas.... biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane 100 kv.m. butas, bet pati jau du metai nebetvarkau schmoll.gif - tą laiką išnaudoju geriau į sporto salę nueidama, ar į vaikų namus, ar........ Pas mane ateina du kartus per savaitę, tvarkosi apie 4 -5 val. Moku už 8 kartus 300 Lt su langų valymu, o nuo 11 mėn. iki 3 mėn. po 200 Lt. Esu labai patenkinta ir tikrai nebenoriu atiduoti savęs buičiai ......... mirksiukas.gif Tik va lyginu pati, ko labai labai nekenčiu schmoll.gif schmoll.gif , o patalynę nešu į skalbinių punktą.
Aišku, tai gal ne visos gali sau leisti, bet juk gyvename tik vieną kartą......... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 10 rugpjūčio 2006 - 16:14
Kolkas bandau tvarkytis pati. Lb susikaupiu mirksiukas.gif ir kazkuria diena paskiriu tvarkymuisi, bet labai daznai nesitvarkau. Man pakanka i savaite karta. Kazkaip pagalvoju apie namu tvarkytoja, bet neisivaizduoju kainu blush2.gif biggrin.gif bet siaip geras dalykas butu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(violetik @ 2005 02 04, 10:53)
Nežinau, aš turbūt negalėčiau leisti svetimam žmogui tvarkytis mano namuose g.gif Kartais vyro motina, kai svečiuose būna dega noru padėt , bet negaliu aš kad kažkas lįstų į mano "reikalus", o be to paskui kol rasi kas kur padėta, tai iš vis šakes.Namų tvarkymas - tai mano darbas, ir nemėgstu kai netgi vyras lenda su savo pagalba schmoll.gif

va va, pas mane ta pati beda... Mna net siurpas ima, pagalvojus, kad kazkas galetu atsidaryt mano stalciu doh.gif doh.gif O pvz nebent tik kai as buciau namuose galetu isvalyti dulkes, issveisti vonia, virtuve ir pan, bet tada as nejaukiai jausciuos (nebent kartu dirbciau kitus darbus)...
o kai imuo skokio darbo irgi nemegstu, kai lenda vyras, pvz valgyyt darai, tai tiesiog veju is virtuves (bet cia tik del vienos priezastie, kad nemegstu kai zmones ziuri kaip as kazka darau, noriu, kad pamatytu rezultata)...
Atsakyti
Na nežinau ar aš viena tokioj beviltiškoj situacijoj?? pas mus nuolat apkuisti namai, nėr kada tvarkytis. Na gerai susitvarkom -kita diena vėl gali siurbliuot, daiktus iš vieno kampo į kitą nešiot. BLin kaip atsibodo doh.gif
Ko tik nedariau... ir visokius grafikus ir taisykles kuriau.. vistiek betvarkėj gyvenam.
Na galiu neztlenkdama nugaros lakstyti ir nuolat tvarkyti, bet yra mažius reikia jį niančyti, yra vyresnelis...
nu vat gyvenu su trim vyrais, kaip su jais tvarkytis???
pasipasakokit kaip viska spejat
Atsakyti
IR AS GYVENU SU 3 VYRAIS. DARAU PAPRASTAI- EINU I WC, JEI KAS PRAEINANT GULI NE VIETOJ IR PAIMU PADEDU TEN KUR TURI BUTI (NUEINANT AR GRYZTANT), EINU LINK KOMPO IR VEL TAIP. LAIKO PAPILDOMO TOKIO KAIP IR NEREIKIA, O JAU KAIKAS VIETOJE GULI IR TAIP TOLIAU....
Atsakyti
Na, taigi trys vyrai g.gif . Tiek jėgos. O jei nepadeda, paskelbk valgio negaminimo dieną lotuliukas.gif Beje, pas mane irgi trys vyrai. Kiekvienam po kambarį ir tvarka.
Atsakyti
Na ir man vienai tenka tvarkytis namuose, kaip buvo gerai kai tik pagimdžiau bigsmile.gif tada MB tvarkė viską už mane, sako tu pailsėk thumbup.gif , na praėjo kiek laiko ir vėl man tenka tvarkytis vienai, bet aš kažkaip pripratus nuo mažens, nes tėvų namus aš tvarkiau (ir siurbiau, ir grindis ploviau, ir dulkes valiau) tik nedarydavau valgyti ir indų neplaudavau wub.gif Va tikiuosi man ir vaiką taip pavyks išauklėti, kad kai paaugs beliktu man tik valgyti daryti ir indus plauti lotuliukas.gif Nors berniukai lieka berniukais su jais sunkiau rolleyes.gif
Atsakyti
Tvarka yra geras dalykas.Viską randi ten, kur padėjai. Kiekvienas daiktas turi savo vietą. Atsiminkit:
TVARKĄ UŽTIKRINA NE PASTOVUS TVARKYMASIS, BET TVARKOS PALAIKYMAS. KIEKVIENĄ DAIKTĄ PADĖKIME Į JAM SKIRTĄ VIETĄ, NEIŠMĖTYKIME DAIKTŲ. IŠ PRADŽIŲ BUS SUNKU, PASKUI TAI TAMPA ĮPROČIU.
Ir besitvarkanti moteris neturi jaustis kaip kankinė, o turi atrodyti gražiai pasipuošusi, net besišypsanti. Kai aplink nesimėtys batai, drabužiai, įvairūs daiktai, moteris su didžiausiu malonumu palaistys gėles, nušluostys dulkes ar drėgna šluoste išvalys grindis.
Svarbiausia mokėti darbus organizuoti. Įtraukti net ir pačius mažiausius šeimos narius.Tada nebus ir nuovargio.
Geriau kasdien prašluostyti grindis ir lengvai patvarkyti visą butą, negu kartą per mėnesį kuopti visą butą( šveisti, gramdyti, trinti ir t.t.)
Pirmiausiai prižiūrėkime save. Juk prausiamės kasdien, ir dantis valome kasdien, ir rengiamės kasdien švariais rūbais, ir valgome kasdien...tad nepatingėkim kasdien prižiūrėti namus. Kai vyrauja tvarka-yra ir harmonija su savimi, su kitais, su aplinka.
Tvarkymasis turi teikti malonumą, o ne nuovargį. Neikime visiems šeimos nariams iš paskos ir nerinkime jų išmėtytų daiktų: nereikia būti tarnaitėmis. Ir nerėkime kaip pikčiurnos ant tų, kurie tuos daiktus išmėtė. Nebūkim bambeklės.
O gražiai paprašykim, kad padėtų į vietą. Tai gali pasikartoti ne vieną kartą, bet jei turėsit kantrybės ir nebandysit pasirodyti nuskriausta auka, tai ilgainiui bus išgyvendinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patarėja: 24 rugpjūčio 2007 - 14:01
QUOTE(patarėja @ 2007 08 24, 14:59)
Tvarka yra geras dalykas.Viską randi ten, kur padėjai. Kiekvienas daiktas turi savo vietą.

Zinoma todel kad daiktu neperkelciau i kitas vietas, arba kad perkelciau kaip galima reciau, tvarkausi tik du kartus per metus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti