Įkraunama...
Įkraunama...

Namų tvarkymas

Man geriausiai ir sparčiausiai išeina tvarkytis kai svečių laukiu. yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweetulia @ 2005 04 29, 19:44)
Aš nei už ką neįsileisčiau svetimo žmogaus į savo namus. Įmanoma, gerai pasistengus, ir pačiai viską susitvarkyti. Čia tik mano nuomonė  4u.gif

QUOTE(mami-papi @ 2006 03 27, 20:29)
as jei dirbciau tai irgi samdyciau namu seimininke drinks_cheers.gif ..
kai esu nedirbanti-tai namie ir ner ka daugiau veikt-tik tvarkytis...beveik kas diena vis kazka pavalai,patvarkai,todel namuose visada buna tvarka,ir  aplamai negaliu pakesti netvarkos  doh.gif  biggrin.gif

As irgi galvojau- nei uz ka svetimo zmogaus neileisciau.
Bet kai atsirado vaikas, ziuriu, man vis maziau ir maziau laiko yra susitvarkyti (cia as turiu galvoj kapitaliai, o ne tik dulkes nusluostyti)
O dar i darba reikes... doh.gif
Tai dabar rimtai galvoju apie pagalbininkes samdyma, bent jau kelis kartus i menesi kad ateitu.
Atsakyti
QUOTE(mami-papi @ 2006 03 27, 19:29)
as jei dirbciau tai irgi samdyciau namu seimininke drinks_cheers.gif ..
kai esu nedirbanti-tai namie ir ner ka daugiau veikt-tik tvarkytis...beveik kas diena vis kazka pavalai,patvarkai,todel namuose visada buna tvarka,ir  aplamai negaliu pakesti netvarkos  doh.gif  biggrin.gif

Ir aš sėdžiu namie tai viską ir pati susitvarkau,o dėl pagalbininkės tai pritariu,tik kad labai jau aš bjauri,neduok die kanors ne ten padės kur turi būti,tai teks pačiai,bet manau priprasčiau,o ir visai patiktų,jei pati laiko neturėčiau. 4u.gif
Atsakyti
Samdyciau pagalbininke tik tokius nemegstamus man darbus nudirbti- skalbinius islyginti, langus isvalyti, virt. baldus apvalyti...
Atsakyti
Zinot pasakysiu toki dalyka.Kad kiek as pazystu savo draugiu ir savo sesers draugiu, kurios turi namu tvarkytojas, tai ne viena (net pasisamdziusi pradzioje tik juodziausiems darbams) nei viena ju neatsisake.Priesingai nuo vienos dienos per savaite pasiprase, kad dirbtu dvi ir net tris.Jau labai sladus tas malonumas, kai grizus is darbo(arba nebutinai, nes ne visos jos dirbancios) tu randi blizgancius namus.Ir tu pinigeliu visai tada negaila, nes supranti, kad geriau kazko truputi nenusipirkti nereikalingo(kaip daznai buna),o pasisamdyti zmogu ,kuris iskuops namus.O tu pati busi nepavargusi ir ne pikta.
Vat siandien mano Irena susirgo, tai jau labai blogai. doh.gif Namie kalnas lyginimo(nu gis pakaupiau per savaite) ir siaip jau kai zinau ,kad ji ateis tai tvarkos atzvilgiu jau koki antradieni "atsipalaiduojam".Si karta teks paciai.O jau taip pripratau prie gero, kad nelabai turiu tam tvarkymuisi laiko.Paprasciausiai jo mano dienotvarkej nera.Tai vat, bet teks. g.gif
Atsakyti
o jūs kartu namie būnat, kai tvarkytoja ateina? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, mielos mamietės. Jau kuris laikas dėl super intensyvaus gyvenimo nesirodžiau. Ir štai iškilo klausimas. Išnaršiau internetą, apėjau knygynus... Kaip jūs organizuojate namų ūkį? Kaip viską spėti, kažko nepamiršti? Kaip neapsileisti? Gal sudarinėjate namų ūkio darbų planus? O gal tradiciškai kiekvioena savaitės diena skirta pvz skalbimui, lyginimui? Kažkaip ėmiau nieko nespėti, svarbius reikalus pamiršti...
Atsakyti
Pas mane irgi gyvenimas gan intensyvus. Nesakau, kad viską spėju, tačiau stengiuosi. Pamąsčiau, kad dažnai apsikraunu darbais, kurie nereikšmingi arba svarbūs tik man, o šeimyniškiai nevertina verysad.gif Dėl to, kai kurių darbų (pav. patalynės lyginimo) atsisakiau, o šiaip pas mane lyg ir jau nusistovėjo toks darbų organizavimas po darbo:
I maisto pirkimas savaitei, skalbimas, jei spėju - kažką pagaminu
II valgio gaminimas ir lyginimas
III maisto pirkimas, skalbimas
IV buto tvarkymas
V vakare, VI, VII poilsis ir darbas sodyboje.
Jei nevažiuojame į sodybą - iš pagrindų tvarkausi namie, kažką skenesnio pagaminu ir padarau kokį nors 1 sezoninį darbą (pav. tvarkau spintas, išplaunu langus, vonios plyteles ir pan.).
Ir dar aš šventai laikausi 1 taisyklės darbo dienomis: stengiuosi visus suplanuotus ir ne darbus padaryti iki 20 val., nes po to 1 val. skiriu sau ir darau tai, ko tuo metu man reikia: depiliacijos, kaukės ir pan. wub.gif
Miegoti einu 10 - 11 val., keliuosi 5.30 val.
Atsakyti
o aš viską darau chaotiškai - jei tingiu tai nieko nedarau- jei yra ūpo- apsikuopiu unsure.gif gal ir reikėtų darbotvarkės g.gif
Atsakyti
Aš irgi darau viską chaotiškai. Bet jei prisikaupia nepadarytų darbų, tai po to graužia sąžinė. Todėl nuoširdžiai pavydžiu toms, kurios viską susiplanuoja. Kai užbaigsiu remontus ir pradėsiu gyventi pagal normalų ritmą, galvoju pradėti planuoti darbus. cool.gif
Atsakyti
Kažkokios pastovios dienotvarkės neturiu. Neverta, nes planai keičiasi kas kelios minutės.
Pastovūs darbai: ryte vaiko nuvedinas į darželį, vakare parvedimas. Vakare valgio darymas šeimai.
Retesni: apsipirkimai dažniausiai vyksta 5dienio vakare, kad savaitgalį galėtume pamiegoti ir nereiktų gaišti laiko, kurį galime skirti poilsiui. Skalbiu tada, kai prsikaupia rūbų, nes po kelis rūbus neskalbiu. Rūbų nelyginu. Lyginu tada, kai jais velkuosi. Patalynės lyginimo atsisakiau jau seniai, nes niekam to nereikia. Tik elektros naudojimas ir laiko gaišimas. Namų tvarkymas paviršutinis (dulkių nuvalymas, šlavimas, plovimas) vyksta kas 2 dienos, o generalinė tvarka 1 kartą per mėnesį. Tada sutvarkau visas spintas, atrenku vaikų išaugtus rūbus, savus peržiūrim. Ko nenaudojam išmetam, ką naudojam - paliekam.
Atsakyti
kokios dabar daugmaž tvarkymo kainos?
Atsakyti