Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimynai II

QUOTE(vaivulis @ 2007 08 26, 15:25)
mergaites, gal kuri man padesit... nezinau nei ka bedaryst, visa savaite kaimynai virs musu daro remonta - slifuoja sienas, man jau galva plysta, pradeda anksti ryte, baigia tik velai vakare - snekejom graziuoju nesilaiuja, na manau kad 21 valand ajau visiem norisi ramybes. ar yra koks istatymas, kad negalima daryti remonto nors jau savaitgaliais?

Nuo 22val- 6 val pažeidžama viešoji tvarka ir tada galima tam tikrom instancijoms pasiskūsti ,o kitomis valandomis galima daryt ką nori.
Atsakyti
kai gyvendavau daugeaustyje kas ryta savo balkone rasdavau panaudota prezervatyva. Ir rinkt šlykštu ir prieš savo svečius rausdama aiskindavausi kad jie ne mano. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivulis @ 2007 08 26, 15:25)
mergaites, gal kuri man padesit... nezinau nei ka bedaryst, visa savaite kaimynai virs musu daro remonta - slifuoja sienas, man jau galva plysta, pradeda anksti ryte, baigia tik velai vakare - snekejom graziuoju nesilaiuja, na manau kad 21 valand ajau visiem norisi ramybes. ar yra koks istatymas, kad negalima daryti remonto nors jau savaitgaliais?

Pagal galiojančius teisės aktus ramybė gyvenamosiose patalpose turi įsivyrauti nuo 18 val., o nuo 22 val. prasidėti nakties metas. Leidžiamas triukšmo lygis nuo 6 iki 18 val. – 40 decibelų, nuo 18 iki 22 val. – 35, nuo 22 iki 6 val. – 30. Paprasčiau tariant, 30 decibelų garsą skleidžia laikrodžio tiksėjimas, lapų šnarėjimas, 35 – žmonių šnabždesys, 40 – negarsi kalba.
Atsakyti
Sveiki, einu tiesiai prie reikalo, vakar truko kanalizacinis vamzdis, ir aisku uzliejo musu wc, tuo paciu ir kaimynu esanciu apacioje, wc ir vonia blink.gif
Mes esam nuomonokai sio bute, bet nepasirase jokios sutarties, tie kaimynai reikalauju musu atlyginti nuostolius, iverintus 4000lt, nes neseniai tik remonta buvo pasidare.
Bet asmeniskai as nesijauciu del to kalta, nes juk nespecaliai uzliejom mes ta buto, o pasirodo kad tas vamzdis jau trukes buvo ir seimininkai ta skyle buvo uzkimse politelenu ir dar ten kazkuo,esme tame, kad normaliai nesutaise.
Ka tokiu atveju mums daryt? ar privalom mes tuos nuostolius atlygint?
Atsakyti
QUOTE(virguliuke @ 2007 09 23, 14:22)
Sveiki, einu tiesiai prie reikalo, vakar truko kanalizacinis vamzdis, ir aisku uzliejo musu wc, tuo paciu ir kaimynu esanciu apacioje, wc ir vonia blink.gif
  Mes esam nuomonokai sio bute, bet nepasirase jokios sutarties, tie kaimynai reikalauju musu atlyginti nuostolius, iverintus 4000lt, nes neseniai tik remonta buvo pasidare.
  Bet asmeniskai as nesijauciu del to kalta, nes juk nespecaliai  uzliejom mes ta buto, o pasirodo kad tas vamzdis jau trukes buvo ir seimininkai ta skyle buvo uzkimse politelenu ir dar ten kazkuo,esme tame, kad normaliai nesutaise.
  Ka tokiu atveju mums daryt? ar privalom mes tuos nuostolius atlygint?

kadangi butas yra ne jusu, tai ne jums ir sukti galva del nuostoliu atlyginimo. Cia jau buto savininko reikalas, tokius dalykus priziureti ir taisyti. Skambinkit buto savininkui tegul jis ir aiskinasi.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aii @ 2007 09 23, 13:30)
kadangi butas yra ne jusu, tai ne jums ir sukti galva del nuostoliu atlyginimo. Cia jau buto savininko reikalas, tokius dalykus priziureti ir taisyti. Skambinkit buto savininkui tegul jis ir aiskinasi.
Sekmes 4u.gif

ir as taip manau, bet kadangi kartu gyvenantis nuomininkai kazkodel jauciasi kaltais, ir pasisove atlygint nuostolius,maniau kad tik as galvoju kad cia nemusu reikalas ir cia jau seimininku reikalas, dekui uz patarima 4u.gif
Atsakyti
aišku jeigu neturit kur pinigu dėti tai atlyginkit nuostolius biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Bet aš tikrai pinigų niekam nemokėčiau schmoll.gif ne vieno cento neduočiau, butas ne mano, ne mano ir reikalas rolleyes.gif Šiandien gyvenat vienam bute, o rytoj jau galit gyventi kitur ax.gif Nesukit sau galvos ir niekam nemokekit jokiu pinigu ax.gif
Logiskai mastant tai cia tikrai ne jusu kalte... Tegu nuostolius atlygina savininkai...
Atsakyti
O be to is kur jie tokie suma 4000 Lt gavo? Kas ten apart lubu susigadino? Jie negali prasyti tokia suma, kuria patys nustate. Tai daro komisija. Tiksliai kas i ja ieina tai nezinau.
Atsakyti
Jeigu butu jusu kalte, tai tada zinoma, kad turetumet atlyginti, bet dabar tai cia savininku problema, jeigu nesugeba savo vamzdziu susiremontuoti
Atsakyti
Čia dar kitas variantas - kaip suprantu trūko kanalizacijos stovas. Jei taip, stovas priklauso namui, t.y bendrijai ar butų ūkiui, noriu pasakyt kad čia ne tik buto savininko reikalas.
Atsakyti
Nu zinokite as esu panaisoje situaicjoje. bet tik ne as uzpyliau kaimynus, o mane. Taigis savininkas mums daro dabar remonta. Musu butas taip pat buvo naujas, su nauju remontu, taigi kainos tokios. Uzpilta 21kv parketo, 120kv sienu (kvadratura dazymo), visas remontas su medziagom su darbu jam kainuos apie 8k. Dar galutinai nezinom samatos, nes baigineja dazyti. Taigi vien tik lubom 4 daugoka, o kita vertus musu kaimynas atsiskaitys padal cekius bent uz dazyma, nes su parketu jis vska suderino. Taigi pasiulymas kviesti jam dazytojus, tegu padaro ir pasakys kike kainuos araba bent ivertina.

Siaip manau cia savininko problema, nes vamzdynas cia jo beda, o dar kaip kazkuri rase tai gali buti kokio CIty servise problema, bet kad tai irodyti labai daug kainuos. Musu kaimynas domejosi, jau buvo advokata pasisamdes, taciau kai mes pasiuleme tartis, t.y. daryti jam paciam remonta sutiko, nes siek tiek daugiau kainuos, o problemu maziau. Taigi, tokia storija.
Pamirsau pamineti butas buvo draustas ir draudimui firma samata pateike apie 18k.

Taigi, savininkas turi spresti ar jam atlyginti ar kreiptis i City servise, bet jeigu ta istorija jau sena jau velu, mes kvietem avarine tarnyba, jie surase akta, be jo netgi jeigu savinin kas nuspres eiti toliau nebus naudos, kas irodys, kada tai ivyko irt.t.

Sekmes!
Atsakyti
biggrin.gif nezinau i kuria tema mane perkels, bet tema siejasi su namu kaimynu.
Klausykit, biski stogas vaziuoja...
Papasakosiu nuo pradziu biggrin.gif

Kai nusipirkome sklypa (butent is to kaimyno), atrode sutarsime, jis man pasakojo kokie aplinkui durni kaimynai, kiek cia buvo problemu del ribu ir t.t.

Na ir as dasigyvenau kara su juo...pasirodo tikriausiai ne tiek durni kaimynai, kiek paciam zmogeliui stogas ciuozia doh.gif

viskas prasidejo nuo daug sunu ir kaciu. mes neapsikente iskvieteme karantina na ir tada pasipyle skundai ant musu. Iskviesta ekologine inspekcija del musu kanalizacijos (atvaziavusi inspekcija pamate kad viskas gerai). Galvoju tuo ir pasibaigs, tai isgirdau, kad tas nepatenkintas vel aspkunde (dabar ta inspekcija liepia fotografuoti sulini issiurbus ir t.t.)

Pats zmogelis gyvendamas Vilniuje atsiprasant sika ir myza i iskasta duobe salia kelio (nuvedus ten inspektorius jiems plaukai pasisiause, o ant musu taip raso).

Bln, nei statybos leidimu neturi (o jo 1.3 are stovi 2 namai), gyvunai palaidi, antisanitarines salygos ir t.t.

Na tai kas belieka, skelbti kara? Galvoju gal galima uz trukdyma musu paduot kur i teisma? Nejau zmogus taip gali skundus rasineti nei is sio nei is to...bln, nejau reikes pardavineti namus del tokiu kaimynu? Kaip sutramdyti?

na pasiguodziau... doh.gif
Atsakyti