Įkraunama...
Įkraunama...

Cistos ant kiaušidžių

QUOTE(Santaika @ 2011 05 03, 12:23)
Sveikos, įsiterpsiu papildydama, kad po šios operacijos beveik visoms pečius skauda, tik kai kam daugiau, kai kam mažiau. Gydytojai tai aiškina taip: "Pirmą parą po operacijos gali varginti pečių skausmas, kuris atsiranda dėl operacijos metu sudaryto 12 mm/Hg slėgio pilvaplėvės ertmėje. Po paros ar kelių dienų šis skauskas praeina." O kaip man liaudiškai sesutė paaiškino, tai operuojant į pilvo ertmę prileidžiama dujų, kad galėtų operuoti ir po to skauda kūno viršutinę dalį, kol tos dujos išsivaikšto iš organizmo  rolleyes.gif 

Sveikite ir būkite sveikos!  mirksiukas.gif

Man irgi taip pat aiskino,kad cia del tu duju. Pas mane tos skylutes maziau nei 1cm dydzio ir jau antra-trecia diena galima sakyt uzgije buvo, tai matyt tos dujos ir laikesi pas mane ilgai...
Atsakyti
..
Papildyta:
O magnetinis rezonansas turbūt gali nustatyti, ar cista, ar mioma? Vienas gydytojas sako, kad mioma, kitas-kad cista. Vieni sako, kad būtina operuotis, kiti-galima stebėti. Vienąkart pajutau tokius skausmus iki nualpimo, vežė į polikliniką, tai pasakė, kad ne mioma, o greičiausiai cista ir reikia operuoti. Skausmai praėjo. Nežinau, ką daryti. Nenoriu aš tų operacijų, galvoju, kad viskas turi praeiti.
Atsakyti
As manau,kad su cistom tikrai verta palaukti.Man pastebejo cista iki 4 cm ir dar su isauga viduje.Nors gydytojas patikrino dopleriu ir pasake kad nera kraujotakos toje cistoje,tad tai gali buti ne isauga,o kraujo kresuliukas ir ka jus manot nueinu po dvieju sav. pasitikrinti ir tos cistos neber thumbup.gif
Atsakyti
Lietuvoje yra keturi gydantys profesoriai pas du as apsilankiau kai buvo pasalinta viena cista su kiauside 20cm ir pradejo augti kitoje vartojau vaistus kurie kainuoja 700 lt ir nieko kai operavo buvo 28cm . Labai svarbu sekti ir kas menesi tirtis po pirmos opercijos apie metus laiko nes viena likusi kiauside gauna didele apkrova ir gali neatlaikyti, mane per viena menesi cista isaugo iki 10 cm. Metus laiko nuo vienos operacijos iki kitos as kas menesi gydytojams vaistams turimams paikdavau apie 1000 lt
Atsakyti
Turejau pries metus cista, tai gyd israse Yarina ir liepe gerti 3men, bet as kadangi po triju menesiu neprisiruosiau nueiti, geriau 6 men (juk ir saugo, ir dar gydo, tai nieko baisaus tikrai:)) , po pusmecio nuejau, tai cistos ne kvapo! smile.gif
Atsakyti
Sveikos likimo drauges 4u.gif Man ir eilinio patikrinimo metu rado 3*4 cista verysad.gif vaikuciu neturiu uz tai labai issigandau,sutapimas,kad pries savaite mamai ir isoperavo cista blink.gif israse kontraceptiku,bet ju gerti as nenoriu,ir pasirodyti po 2 men.tai ir nezinau ka cia dabar daryt ? g.gif
Atsakyti
buna,kad po kontraceptiku vartojimo,cistos dingsta,bet ne visada. Man viena karta dingo,bet atsirado vel po kiek laiko. As operavausi,nors atkalbinejo patys daktarai,sake tokia maza turetu isnykt. O po operacijos pasake,kad ji nebutu isnykus vis tik. Tai nesigailiu,kad pasalinau. Nes nezinai kas ir kada gali supiktybet 4u.gif
Atsakyti
o kaip pas ginekologe ten tiria?? kaip ji pažiūri? ar kiša kažkoki daiktą?? ar paprasčiausiai peršviečia?
Atsakyti
QUOTE(Evelinos Style @ 2011 06 21, 18:20)
o kaip pas ginekologe ten tiria?? kaip ji pažiūri? ar kiša kažkoki daiktą?? ar paprasčiausiai peršviečia?

cista galima uzciuopti kai tikrina ant kedes ax.gif
po to dar paziuri per echoskopa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelinos Style @ 2011 06 21, 18:20)

bet pas ginekologa tikrai nieko nekiša?? ne slabai bijau eiti, o teks..
Atsakyti
QUOTE(Evelinos Style @ 2011 06 22, 17:12)
bet pas ginekologa tikrai nieko nekiša?? ne slabai bijau eiti, o teks..

nu kaip paziuret jei nekist? Kisa kaip visada tuos saukstus spec. Nemirsi gi nuo to.. gimdymo skausmai daug stipresni 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Man irgi rupi ta apziura, kaip ir kas ten vyksta, nes kai dare pilvo organu echoskopija rado lyg cista ant kaires kiausides. Gavau siuntima pas ginekologa. Ten isvis neesu buvus, nes jokiomis ginekologinemis probl. nesiskundziau. Neesu paaugle, bet vis tiek baisu kaip ir kas ten vyksta vis del to pirmas kartas blush2.gif
buciau dekinga jei papasakotumet apie apziura ir tyrimus blush2.gif
Atsakyti