Įkraunama...
Įkraunama...

Ką vakar - šiandien gamino taupančios? II

QUOTE(makaliute @ 2007 04 12, 06:56)
Kas mėgsta bulves siūlyčiau pasigaminti tokį patiekalą paprastą ,pigų ir skanų.Nulupame bulves ,įpjauname kišenę,į ją įkišame šalto rūkymo šoninės ar kitokios mėsytes. Bulves apvoliojame prieskoniais ir majonezu ir palaikome.Po to kiekvieną bulvę vyniojame į foliją ir kepame lauže arba orkaitėje.


thumbup.gif ...ir aš ankščiau taip darydavau,tinka net ir lašinukai arba olandiškas sūris...primiršę buvom paskutiniu metu g.gif


šiandien pas mane šaltibarščiai,reikia kiaušius nuo švenčių likusius sunaudot rolleyes.gif
Atsakyti
Po velykų liko kelmo tai jį užšaldžiau, vakar paėmiau šonkauliukų ir su apkeptais svogūnais patroškinau, supyliau skardinę konservuotų pomidorų ir 2 skardines konservuotų pupelių. Dar įmečiau rūkytos šoninės gabaliuką, įdėjau raudonėlio, dašio ir pietūs gatavi.
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2007 04 12, 06:01)
Labai sudomino mielinis pyragas- gal galima būtų truputį plačiau apie jį pakomentuoti?  ax.gif

biggrin.gif na ka cia labai pakomentuosi...parsinesiau teslos is darbo(dirbu picerijoj),idejau kausiniu,cukraus,aliejaus ir i skarda dejau iskociotus sluoksnius,tarp sluoksniu dejau tai uogienes,tai obuoliu,tai kivi,braskiu ir kepiau.Gavosi skanus,tik gal virsus kietokas,bet kas ragavo,visiems labai patiko.. thumbup.gif
Papildyta:
4u.gif O siandien viriau vistos slauneles,is sultinio isviriau ryziu sriuba,o is slauneliu mesos darysiu idara su darzovemis baklazanams ir kepsiu orkaitej.Niekad dar nedariau,ziuresiu,kas gausis... essen.gif
Atsakyti
O mudu vakar išsikepėm šviežių bulvių ir kai baigė kept, sudėjau ant viršau supjaustytus mėsos likučius nuo Velykų (vištienos, kažkokio vyniotinio, dar šašlykai keli buvo). Užsigėrėm kefyru.
O šiandien viriau koldūnus pirktinius, nes tingėjau kažką daryt smile.gif
Dar išvijau vyrą į parduotufę ferm. sūrio, tai sutarkuosiu visus likusius margučius, sūrį, sumaišysiu su majonezu, bus ryt pusryčiam ant duonytės užtepas. Dar, jėi neičiau į darbą, tai česnakiuku dėčiau... Eilinės pikantiškos salotos smile.gif
Atsakyti
aš šiandien pabaigsiu šaltibarščius,kaip tik po bliūdelį liko visiems ax.gif ,ir pakepinsiu likusį nuo švenčių vyniotinį su daug svogūnų,dar pomidorų padažo pabaigai užpilsiu ax.gif
Atsakyti
vakar: sojos kubeliai isvirti ir apkepti (atradau kaip skaniai iskept, reikia gausiai suprieskoniuot su vistienos prieskoniais ir kepant nepagailet aliejaus) + ryziai + kopustu-morku-aliejaus salotos.
siandien darysiu sita sriuba:
http://www.supermama...?...t&p=5174170
Atsakyti
vakar buvo "ale čeburekai" iš vaflių,o šiandien burikėlių sriuba(viriau iš vištienos kauliukų rinkinio),ir koldūnai ax.gif
Atsakyti
ax.gif vakar buvo bulves su sardelemis,o siandien saltibarsciai... bigsmile.gif
Atsakyti
saltibarsciai su keptom bulbom
Atsakyti
apkeptus farso-ryziu kukuliukus patroskinau su paprika, morkom ir svogunais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shiduh: 22 balandžio 2007 - 10:17
vakar iš kryžminės kepsniukus padariau,o šiandien vištieną kepiau ax.gif
Atsakyti
anyta įpratino smaguriauti aukštaitiškus valgius ax.gif Tai taupant gaminu lietinius blynus su burokėlių dažiniu - atskirai prikepu blynų didelių, o kitoj keptuvėj pakepinu tarkuotų marinuotų burokėlių su daug svogūno ir kartais įdedu spirgučių. Blynus galima ir vynioti, ir šiaip dažyti ir valgyti, labai skanu 4u.gif nors neįprasta gal smile.gif
Atsakyti