vakar isviriau burokeliu sriuba, o antram - virti grikiai ir kepti kiaulienos kepsniukai su garstyciom. niam niam.

Vakar pietums valgėm vištieną obuolių kauilinukuose (čia iš Glacee temos receptukas, tik aš naudojau ne kalakutą, o vištą). Sumaišiau mėgstamus vištienos prieskonius, česnako, džiovinto čiobrelio, rozmarino, įtarkavau pora obuolių, truputį citrinytės smulkiai papjausčiau ir pamarinavau pora valandų. Po to, į skardą su morkomis, bulvėmuis, pomidorais ir ant vištos viršaus visą marinato turinį. Nu labai skaniai gavosi, tie obuoliukai tokio gero skonio davė
. Labai mums patiko.
O vakarienei kepiau avižinių dribsnių pyragą su uogiene -
:
1,5 stiklinės dribsnių - aš naudojau Myllyn Parras
1 stiklinė miltų,
šaukštelis cinamono,
2/3 stiklinės cukraus;
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
truputį druskos
175 g grietinėlės sviesto
stiklinė uogienės(geriau kad nebūtų stambių uogų, aš sumalų blenderiu jei uogienė
skysta dėkit šaukštelį krakmolo)
cukraus pudros pabarstymui
Sausus ingredientus sumaišome dubenyje, tada dedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir triname pirštais kol pasidarys smulkūs trupinukai. Skardą (pas mane ji nedidelė 20*20) išklojame kepimo popierium,pilame pusė trupinių ir suspaudžiame. Tada pilame uogienę, išlyginam, ir ant višaus suberiame likusius trupinius, išlyginame. Kepti 25-35 min 180 laisniu orkaitėje kol gražiai apskrus. Valgyti ataušusį, pabarsčius cukraus pudra

O vakarienei kepiau avižinių dribsnių pyragą su uogiene -

1 stiklinė miltų,
šaukštelis cinamono,
2/3 stiklinės cukraus;
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
truputį druskos
175 g grietinėlės sviesto
stiklinė uogienės(geriau kad nebūtų stambių uogų, aš sumalų blenderiu jei uogienė
skysta dėkit šaukštelį krakmolo)
cukraus pudros pabarstymui
Sausus ingredientus sumaišome dubenyje, tada dedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir triname pirštais kol pasidarys smulkūs trupinukai. Skardą (pas mane ji nedidelė 20*20) išklojame kepimo popierium,pilame pusė trupinių ir suspaudžiame. Tada pilame uogienę, išlyginam, ir ant višaus suberiame likusius trupinius, išlyginame. Kepti 25-35 min 180 laisniu orkaitėje kol gražiai apskrus. Valgyti ataušusį, pabarsčius cukraus pudra
QUOTE(lorespa @ 2007 03 19, 13:08)

nagi nagi prakonsultuokite kaip tas karaliskas kepenis pasigaminti... aciu
QUOTE(jura-rura @ 2007 03 19, 15:07)
nagi nagi prakonsultuokite kaip tas karaliskas kepenis pasigaminti... aciu
Nu moterkos, nebūkit tinginės - juk parašyta, kad receptą rado patiekaluose su nuotraukom. Tai susirandi skyrelį "receptai su nuotraukom", visą jį perskaitai, kol randi "kepenis karališkai"
Jei skamba labai sudėtingai, tai receptas čia
Nors spėju, už dviejų puslapių vėl kažkuri klaus šio recepto

QUOTE(Katu @ 2007 03 19, 13:19)
Nu moterkos, nebūkit tinginės - juk parašyta, kad receptą rado patiekaluose su nuotraukom. Tai susirandi skyrelį "receptai su nuotraukom", visą jį perskaitai, kol randi "kepenis karališkai"

QUOTE(lorespa @ 2007 03 19, 15:38)
Deja, 10 psl. Juk nuoroda i ta recepta idejau

QUOTE(Ugnužė @ 2007 03 19, 13:21)
o paprasti lietuviški ar tiktų,arba nordic?
Papildyta:
man šiandien nesėkminga dienelė,tai su mergaitėm tik dešreles issivirėm,aną savaitę buvau pirkus,bet taip nieko ir nepadariau iš jų,vakare darysiu čili,o mažajai blynų teks kepti(jis dabar ligoniukas,tai mėgaujasi)
QUOTE(Katu @ 2007 03 19, 14:35)

vakar valgem burokeliu sriuba ir iskepiau karstus sumustinius. neturejau laiko rimtai vakarienei... o siandien gaminius vistienos kepeneles...
aš šiandien dariau bulvines bandeles,nežinau kaip jos vadinasi,bet iš tarkuotų bulvių,tešla kaip cepelinams,valgėm su sviesto ir grietinės padažu,vakare kai šeimyna susirinks,kepsiu sprandinės kepsnius

QUOTE(bjaurybe @ 2007 03 20, 16:20)
aš šiandien dariau bulvines bandeles,nežinau kaip jos vadinasi,bet iš tarkuotų bulvių,tešla kaip cepelinams,valgėm su sviesto ir grietinės padažu,vakare kai šeimyna susirinks,kepsiu sprandinės kepsnius 

oj kaip man skanu tos bandeles