Įkraunama...
Įkraunama...

Ką vakar - šiandien gamino taupančios? II

vakar isviriau burokeliu sriuba, o antram - virti grikiai ir kepti kiaulienos kepsniukai su garstyciom. niam niam.
Atsakyti
4u.gif O mes vakar valgem makaronus su pakepinta desra,svogunais ir pomidru padazu.Ir pica,kuria parsinesiau is darbo...niam niam kokia skani buvo...gaila,kad buvo.. biggrin.gif lotuliukas.gif O siandien kepsiu karaliskas kepenis(recepta radau patiekaluose su nuotraukom),ziuresim kas gausis... g.gif
Atsakyti
Vakar pietums valgėm vištieną obuolių kauilinukuose (čia iš Glacee temos receptukas, tik aš naudojau ne kalakutą, o vištą). Sumaišiau mėgstamus vištienos prieskonius, česnako, džiovinto čiobrelio, rozmarino, įtarkavau pora obuolių, truputį citrinytės smulkiai papjausčiau ir pamarinavau pora valandų. Po to, į skardą su morkomis, bulvėmuis, pomidorais ir ant vištos viršaus visą marinato turinį. Nu labai skaniai gavosi, tie obuoliukai tokio gero skonio davė bigsmile.gif . Labai mums patiko.
O vakarienei kepiau avižinių dribsnių pyragą su uogiene - thumbup.gif :

1,5 stiklinės dribsnių - aš naudojau Myllyn Parras
1 stiklinė miltų,
šaukštelis cinamono,
2/3 stiklinės cukraus;
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
truputį druskos
175 g grietinėlės sviesto
stiklinė uogienės(geriau kad nebūtų stambių uogų, aš sumalų blenderiu jei uogienė
skysta dėkit šaukštelį krakmolo)
cukraus pudros pabarstymui

Sausus ingredientus sumaišome dubenyje, tada dedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir triname pirštais kol pasidarys smulkūs trupinukai. Skardą (pas mane ji nedidelė 20*20) išklojame kepimo popierium,pilame pusė trupinių ir suspaudžiame. Tada pilame uogienę, išlyginam, ir ant višaus suberiame likusius trupinius, išlyginame. Kepti 25-35 min 180 laisniu orkaitėje kol gražiai apskrus. Valgyti ataušusį, pabarsčius cukraus pudra
Atsakyti
QUOTE(lorespa @ 2007 03 19, 13:08)
4u.gif O mes vakar valgem makaronus su pakepinta desra,svogunais ir pomidru padazu.Ir pica,kuria parsinesiau is darbo...niam niam kokia skani buvo...gaila,kad buvo.. biggrin.gif  lotuliukas.gif  O siandien kepsiu karaliskas kepenis(recepta radau patiekaluose su nuotraukom),ziuresim kas gausis...  g.gif

nagi nagi prakonsultuokite kaip tas karaliskas kepenis pasigaminti... aciu
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2007 03 19, 15:07)
nagi nagi prakonsultuokite kaip tas karaliskas kepenis pasigaminti... aciu

Nu moterkos, nebūkit tinginės - juk parašyta, kad receptą rado patiekaluose su nuotraukom. Tai susirandi skyrelį "receptai su nuotraukom", visą jį perskaitai, kol randi "kepenis karališkai"
Jei skamba labai sudėtingai, tai receptas čia

Nors spėju, už dviejų puslapių vėl kažkuri klaus šio recepto doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 03 19, 13:19)
Nu moterkos, nebūkit tinginės - juk parašyta, kad receptą rado patiekaluose su nuotraukom. Tai susirandi skyrelį "receptai su nuotraukom", visą jį perskaitai, kol randi "kepenis karališkai"
Jei skamba labai sudėtingai, tai receptas čia

Nors spėju, už dviejų puslapių vėl kažkuri klaus šio recepto  doh.gif

biggrin.gif va va,neingekit paieskot,jis berods yra tam skyrelyje 7arba 15psl.Sekmes!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lorespa @ 2007 03 19, 15:38)
biggrin.gif va va,neingekit paieskot,jis berods yra tam skyrelyje 7arba 15psl.Sekmes!!! thumbup.gif

Deja, 10 psl. Juk nuoroda i ta recepta idejau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2007 03 19, 13:21)
1,5 stiklinės dribsnių - aš naudojau Myllyn Parras

o paprasti lietuviški ar tiktų,arba nordic?
Papildyta:
man šiandien nesėkminga dienelė,tai su mergaitėm tik dešreles issivirėm,aną savaitę buvau pirkus,bet taip nieko ir nepadariau iš jų,vakare darysiu čili,o mažajai blynų teks kepti(jis dabar ligoniukas,tai mėgaujasi)
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 03 19, 14:35)
Deja, 10 psl. Juk nuoroda i ta recepta idejau smile.gif

4u.gif oi atsiprasau,susimaisiau... blush2.gif
Atsakyti
vakar valgem burokeliu sriuba ir iskepiau karstus sumustinius. neturejau laiko rimtai vakarienei... o siandien gaminius vistienos kepeneles...
Atsakyti
aš šiandien dariau bulvines bandeles,nežinau kaip jos vadinasi,bet iš tarkuotų bulvių,tešla kaip cepelinams,valgėm su sviesto ir grietinės padažu,vakare kai šeimyna susirinks,kepsiu sprandinės kepsnius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2007 03 20, 16:20)
aš šiandien dariau bulvines bandeles,nežinau kaip jos vadinasi,bet iš tarkuotų bulvių,tešla kaip cepelinams,valgėm su sviesto ir grietinės padažu,vakare kai šeimyna susirinks,kepsiu sprandinės kepsnius 4u.gif

oj kaip man skanu tos bandeles thumbup.gif
Atsakyti