Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikia vaiku?

QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 16:09)
Na kokio bieso žmonėms reikalingas mokslas?

Keista tai iš jūsų girdėti.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 16:09)
Taip, Noriu būti Dievas. Apsiginti jis neapsigins. Susižaloti gali bet kur. Pavaikščios pusmetį ir mes. Ten reikia sunkiai dirbti. Ai, dar japoniškai skaičiuot išmoks. Eič, Ni, San, Dziu....
Kuom tėvai remiasi tardami tą žodį?

Žinot.. remiasi... labai dažnai - banalybėm... Aš remiuosi tuo, ko nežinau ar reikia. man reikia minimaliai. Šiandien perku duoną ir batoną. Ryt jei negalėsiu batono - pirksiu tik duoną. Ir dėl to neverksiu.

Bet vaikui yra sudėtingiau. Šiaip tėvai kuo besiremtų - lemiamą reikšmę turi pavyzdys... Mano vaikas labai myli keliones. Bet, kad galėtų keliauti - reikia pinigų. Juos teks uždirbti. Uždirbti galima panaudojus gebėjimus. Jis yra gabus ir tai žino. Vadinasi, teks dirbti galva, o ne rankomis. Vadinasi - mokslas yra svarbus.

Bet vaikas mato ir tai, ką kalbėjau apie duoną. Mes norėjom šiemet skristi į Turkiją arba Egiptą. Paaiškėjo, kad man dėl sveikatos reiktų susilaikyti. Kad apskritai aš elgiausi labai drąsiai, nes esu keliavusi nemažai. Jis mato mano visišką ramybę, be jokio nusivylimo, kad aš negalėsiu skristi. Kad aš dėl to neišgyvenu. Ir kas keista - aš matau, kad jis nelabai svarsto kelionės galimybės dviese su tėčiu - be manęs. Manau, kad ir jam svarbu ne tik įgyvendinti savo norus, bet jis gali visai ramiai tų norų atsisakyti...

Nežinau, ko gera vėl neaiškiai nusakiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 23 gegužės 2008 - 15:56
QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 15:09)

kad raides pažintų ir galėtų vėjus SM barškint...
Atsakyti
[quote=Paragintoji,2008 05 23, 16:52]

Ir kas keista - aš matau, kad jis nelabai svarsto kelionės galimybės dviese su tėčiu - be manęs.

manau , kad vaikai tam kartais puikiai "pasitarnauja" - sutvirtindami seimos tarpusavio rysius. Kartais jie pasako ar padaro tokiu dalyku, apie kuriuos turbut niekada net nepagalvotum. Dazniausiai turbut jie yra ta asis apie kuria sukasi visas pasaulis...
Atsakyti
jei pasidometumet turtingiausiais pasaulio zmogenais, kurie babkes uzdirbo patys nuo nulio . Suzinotumet, kad ju issilavinimas labai jau nekoks. O issimokslinimo svarba jiems kokioj 15 vietoj.

Kam reikalinga mokyklos ir univerai? Ogi, kad paruostu gvardija tarnu, kuriuos samdys prastesni issilavinima turintys, bet nestandartini mastima issiugde verslininkai.

O kaip issiugdyt nestandartini mastyma? Nekist vaiku i remus ir neapribot ju taisyklemis.
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.44 @ 2008 05 23, 19:31)
jei pasidometumet turtingiausiais pasaulio zmogenais, kurie babkes uzdirbo patys nuo nulio . Suzinotumet, kad ju issilavinimas labai jau nekoks. O issimokslinimo svarba jiems kokioj 15 vietoj.

Kam reikalinga mokyklos ir univerai? Ogi, kad paruostu gvardija tarnu, kuriuos samdys prastesni issilavinima turintys, bet nestandartini mastima issiugde verslininkai.

O kaip issiugdyt nestandartini mastyma? Nekist vaiku i remus ir neapribot ju taisyklemis.

Ilgai pagalvojau smile.gif . Ir pritariu šioms mintims, ir ne. Matai, nuo savęs nepabėgsi. Koks esi - nepasislėpsi. Perduodi tai, ką turi. Jeigu aš nesu pankė - tai ir negaliu bandyti perduoti savo vaikui to, ką perduos pankė mama. Ir ar verslininkui geriau? Ar sėkmingas verslas yra žmogaus kokybės ženklas? Man - ne.

Rėmai, taisyklės... Geros mintys, bet labai ilga diskusija būtų. Vienžo, manau, kad darai kaip gali. O esminis dalykas, kuris tiesiog akis rėžia - kad tėvams tiesiog nerūpi jų vaikai. Man beveik tas pats kuo mano vaikas bus. Iš meilės jam norėčiau, kad gyventų santaikoje su savimi ir pasauliu.

P.S. "kaip issiugdyt nestandartini mastyma?" - manau, kad kaži ar jį galima išugdyt... O jei tėvai yra to "standartinio" mąstymo? Tai kaip jie padės išsiugdyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 23 gegužės 2008 - 19:21

Papildyta:
QUOTE(Paragintoji @ 2008 05 23, 20:06)
P.S. \\\\\\\"kaip issiugdyt nestandartini mastyma?\\\\\\\" - manau, kad kaži ar jį galima išugdyt... O jei tėvai yra to \\\\\\\"standartinio\\\\\\\" mąstymo? Tai kaip jie padės išsiugdyt?

tevai cia ne prie ko.
nestandartinis mastymas dazniausiai atsiranda nestandartineje situacijoje, kuria gali susikurt pats.
pvz . ateini pirmadieni i ir pasakai bosui, kad iseini...ir ne po 2 savaiciu, o siandien pat... ir jisai yra zasinas...ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blondinas Nr.44: 26 gegužės 2008 - 05:45
nedarykit - negimdysim cool.gif
Atsakyti
Manau galima prikelti šią temą.
Papildyta:
QUOTE(Mili @ 2008 07 10, 11:38)
nežinau. bent jau man , argumentavimas ir atsakymų į užduotus klausimus ieškojimas yra savo nuomonės šlifavimas, o ne brukimas jos kitiems. Bet čia kaip kam, turbūt...

Oi Mili, mums taip patinka atrodyti geresnias ir baltesniais nei yra wink.gif KAd kartais net patys tuo patikim smile.gif
Atsakyti
jei tik yra noro...
Papildyta:
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 07 10, 10:45)
Manau galima prikelti šią temą.
Papildyta:
Oi Mili, mums taip patinka atrodyti geresnias ir baltesniais nei yra wink.gif KAd kartais net patys tuo patikim smile.gif

Roza, regis tu kalbi apie savęs ie savo nuomonės skirtsymą į baltą ir juodą, matuojant pagal kitų žmonių pritarimą ir pan.? manau, kad šito dalyko niekada ,,neįkirsiu" - jau ne su vienu žmogumi ir realybėje ir virtuliai stengiausi išsiaiškinti dėl diskusijų prasmės.
kad ir kalbant apie vaikus ir kam jų reikia. nejaugi tikrai manai kad visi penkiasdešimt puslapių buvo skirti kažkam įkalbėti (pvz. Minervai ) turėti vaikų arba įtikinti Medinį pasidaryti dar vieną vaiką?
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2008 07 10, 11:50)
Roza, regis tu kalbi apie savęs ie savo nuomonės skirtsymą į baltą ir juodą, matuojant pagal kitų žmonių pritarimą ir pan.?

Nesupratau nei velnio smile.gif

QUOTE(Mili @ 2008 07 10, 11:50)
nejaugi tikrai manai kad visi penkiasdešimt puslapių buvo skirti kažkam įkalbėti (pvz. Minervai ) turėti vaikų arba įtikinti Medinį pasidaryti dar vieną vaiką?

Aš manau kad tie puslapiai buvo skirti tam, kad vieni diskusijos dalyviai priverstų kitus diskusijos dalyvius suabejoti, o patys pasidžiaugtų, kad jų gyvenimas gražus, doras ir teisingas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 07 10, 11:53)
Aš manau kad tie puslapiai buvo skirti tam, kad vieni diskusijos dalyviai priverstų kitus diskusijos dalyvius suabejoti, o patys pasidžiaugtų, kad jų gyvenimas gražus, doras ir teisingas smile.gif

O tai tikrai blogai?
Atsakyti