Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikia vaiku?

Vaikų reikia: mamoms, kad įgyvendintų savo rožines princesių svajones;
tėčiams, kad patvirtintų savo vyriškumą;
seneliams, kad atiduotų skolas savo vaikams;
vaikams, kad turėtų su kuo statyti smėlio pilis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 05 21, 22:31)
Moteris turi tokį vyrą, kokio yra verta. Kaip ir vyras žmoną. Tai nėra subjektyvi mano nuomonė. Tai yra dėsnis. Kažkada ta pati mama ir ištekėjo už to nevidono. Kodėl po to vaikas dėl jos klaidos turi netekti tėvo? Na, paaiškinkit jūs man: ar motina išteka už idealo, kuris po to tampa nevidonu? Tada klausimas: kodėl idealas šalia tokios idealios moters tapo nevidonu?

Kas čia per nesąmonė?
Vadinasi man gyvenime daugiausia teko sutikti išimtis.

Kad moteris turi toki vyra, kokio verta, gal ir tiesa. O jeigu jis jos nevertas tada moteris ir skiriasi, tam , kad gal but suteikti vaikui ramia vaikyste, nors ir be tevo. Dziaugiuosi, kad Paragintoji sutiko tik isimtis - nuostabius vyrus, tevus, sekasi gi zmonems. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 05 22, 14:08)
Svajone, o kodėl jums gaila blondino? Ar jūs jį pažįstate? Ar jis ligonis? Koks to gailesčio tikslas? Kodėl taip dažnai forume rašoma: "man tavęs gaila?"

Aš tai nieko negailiu. Mano supratimu gailestis - tai savęs iškėlimas, o kito sumenkinimas.

Gailestis-uzuojauta kitam ir neiskelimas saves. Savo vaiko irgi jums negaila, kai jam blogai?O gailetis reikia tik artimu zmoniu ar jusu jausmuose, tokio jausmo kaip gailestis isvis nera? Tada jus tiesiog Gelezine ledi, pavydziu jums.
Atsakyti
QUOTE(Svajone35 @ 2008 05 22, 20:54)
Gailestis-uzuojauta kitam ir neiskelimas saves. Savo vaiko irgi jums negaila, kai jam blogai?O gailetis reikia tik artimu zmoniu ar jusu jausmuose, tokio jausmo kaip gailestis isvis nera? Tada jus tiesiog Gelezine ledi, pavydziu jums.

Jei iš tiesų gerai pagalvosite, suprasite, kad gailestis niekam nereikalingas. Jis susijęs su savoka "apgailėtinas". Stengiuosi ne gailėti, o atjausti. Gailestis sukelia stiprią savigailą, o nieko nepadeda net stipriai sergančiam. Yra kitas jausmas - atjauta. Tai supratimas, kad kitam žmogui blogai ir pagalba jam. Na ir kas, kad jūs rypuosite ir verksite su vaiku, jei jis nugriuvo ir susidaužė kelį? Kur kas labiau savo vaikui padėsite ramiai jį priglausdama, pasakydama, kad žinote kaip jam skauda ir, kad tuoj uždėsite vaistukų ir jam neskaudės.
Bet tai ne iš karto suvokiamas dalykas. Man nebuvo sunku. Jums - nežinau.
Aš esu tikra priešingybė geležinei ledi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 22 gegužės 2008 - 20:19
QUOTE(Medinis @ 2008 05 22, 17:57)
Kodėl?
Papildyta:

Tai elementaru. Daug teksto, kuris neatsako į klausimą kaip pasirinkti sprendimą.

Man regis norėjau pasakyti, kad jokio skirtumo, koks tas sprendimas, todėl ar dar verta kankintis, kaip jį pasirinkti? Visaip, kartais pagal protą, kartais pagal tradicijas, kartais, pagal intuiciją, kartais pagal iškritusią monetą...
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2008 05 23, 07:53)
Man regis norėjau pasakyti, kad jokio skirtumo, koks tas sprendimas, todėl ar dar verta kankintis, kaip jį pasirinkti?

Jūs tikrai manote, kad nėra jokio skirtumo - versti vaiką eiti į mokyklą, ar pasakyti, kad jis pats gali nuspręsti?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 08:04)
Jūs tikrai manote, kad nėra jokio skirtumo - versti vaiką eiti į mokyklą, ar pasakyti, kad jis pats gali nuspręsti?

aš norėjau pasakyti ir tas ir tas yra prievarta, juk rodos to jūs norėtumėt išvengti - prievartos, savo valios primetimo? gal buvau neatidi.
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2008 05 23, 09:15)
aš norėjau pasakyti ir tas ir tas yra prievarta, juk rodos to jūs norėtumėt išvengti - prievartos, savo valios primetimo? gal buvau neatidi.

Ne. Prievarta yra reikalinga. Aš tik norėčiau žinoti kokia prievarta bus naudingesnė ilgalaikėje perspektyvoje.
Atsakyti
QUOTE(Svajone35 @ 2008 05 22, 20:32)
Kad moteris turi toki vyra, kokio verta, gal ir tiesa. O jeigu jis jos nevertas tada moteris ir skiriasi, tam , kad gal but suteikti vaikui ramia vaikyste, nors ir be tevo. Dziaugiuosi, kad Paragintoji sutiko tik isimtis - nuostabius vyrus, tevus, sekasi gi zmonems.  biggrin.gif

Man atrodo, kad jūs nesuprantat.
Vyras negali būti nevertas žmonos, kaip ir žmona vyro. Na negali. Kiekvienas turi tai, ką turi. Ne viena protinga, išvaizdi, gero būdo moteris susideda su alkchašu, smurtautoju ar šiaip alfonsų. Pilna pvz. Vadinasi tuo metu jau kažkas yra netvarkoj. Gal nepasikitėjimas savim, gal kažkokių kompleksų realizavimas. Pati perėjau kai ką panašaus. Bet kartojau ir kartosiu- turim tai, ko nusipelnom tuo momentu. Tėvų nesirenkam. O partnerius renkames, niekas šiais laikais maišo ant galvos nemauna ir per prievartą neištekina. Jeigu tam tikru momentu buvo galvota ne galva, o kitu organu, kodėl reikia kaltę suversti kažkam kitam?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 09:31)
Ne. Prievarta yra reikalinga. Aš tik norėčiau žinoti kokia prievarta bus naudingesnė ilgalaikėje perspektyvoje.

Aaaaa, tada jūs norit būti Dievas biggrin.gif
ką aš žinau, ar reik leisti savo vaiką į rytų kovos menų treniruotę...gal jis apsigins, o gal važiuodamasas į varžybas susižalos...
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2008 05 23, 14:00)
Aaaaa, tada jūs norit būti Dievas  biggrin.gif
ką aš žinau, ar reik leisti savo vaiką į rytų kovos menų treniruotę...gal jis apsigins, o gal važiuodamasas į varžybas susižalos...

Pagalvojau... aš, ko gera, tokiais atvejais elgiuosi intuityviai. Na, ar leisti jį mokytis rytų kovos menų - tarčiausi. Šiaip visada tariamės. Tačiau tėvų žodis vis tik yra lemiamas. Bet keistas reikalas... Kažkaip mes labai gerai susitariam. Ir tos nuomonės "sueina". Sūnus lanko muzikos mokyklą, baseiną ir anglų kalbos pamokas. Kad viskas jam labai į temą. Baseinas reikalingas jo sveikatai. Nes turi stuburo problemų (dabar daugelis vaikų jų turi). Pasikalbėjom - ir viskas aišku. Muzikai gabus, fiziškai stiprus, kalboms labai gabus - pats supranta.

Yra reikalinga prievarta pačiam sau. Tingi kartais, bet eina ir daro. Aš irgi tingiu daryti valgyti. Bet iš meilės verčiu save. Man gera, kai jam skanu... Bet aš pvz., geriau knygą paskaityčiau ar SM pasėdėčiau... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 23 gegužės 2008 - 14:51
QUOTE(norako @ 2008 05 23, 14:00)
Aaaaa, tada jūs norit būti Dievas  biggrin.gif

Taip, Noriu būti Dievas. Apsiginti jis neapsigins. Susižaloti gali bet kur. Pavaikščios pusmetį ir mes. Ten reikia sunkiai dirbti. Ai, dar japoniškai skaičiuot išmoks. Eič, Ni, San, Dziu....

QUOTE(Paragintoji @ 2008 05 23, 15:49)
Tačiau tėvų žodis vis tik yra lemiamas.

Kuom tėvai remiasi tardami tą žodį?
Na kokio bieso žmonėms reikalingas mokslas?
Atsakyti