Labai norėčiau, kad imtų soskę, gal tada lengviau būtų nuraminti, o dabar kai bandau įdėti tai tik dar labiau susinervina ir pradeda žiaugčioti

QUOTE(ievaz @ 2007 02 26, 19:07)
mano mažiukas tai visai nenori soskės... aš tai norėčiau, kad bent jau kartais paimtų, tada būtų gal kiek ramesnis, bet jis spjauna, o kai bandai vėl jam įkišti, rėkia...
gal kas žino kaip pripratint??? dabar maitinu jį tik MP, tai gal kai pradės valgyti iš buteliuko ir soskytę ims... 

Mano mazylis irgi iki 3 menesiu spjaudovo tutika taip toli, kad tik spedavome gaudyti. Po to nupirkau soske nuo 3-6 menesiu, galvojau, jei vel spjaus - viskas, daugiau nesiulisiu. Bet kaip nebutu keista, paeme. Pasidare ramesnis.

Aš nesu griežtai prieš soskes, bet mano nei vyresnėlis per daug nesimėgavo juo, tik eidamas miegoti, o ir mažoji į burną dienos metu neima, išskyrus eidama miegučio. Bet miegodama išspjauna ir neįkiši naktį. Lauke taip pat neima, nors kartais norėdavau įduoti, bet kiša liežuvį ir spjauna lauk. Negražu jau kai 2-3 m. vaikučiai su soskėm vaikšto.
Nemanau,kad tai labai jau blogas dalykas.Kiekvienas vaikutis pasirenka,reikia jam tiutės ar ne.Maniškis pripažįsta ją tik kai migdosi,o kartais ir to nereik.O jei tai padeda nuraminti vaiką-kodėlgi ne?Mamos naudoja daug dalykų ,kad palengvintų sau vaiko priežiūrą(vaikštynės,nešioklės),dėl kurių naudingumo irgi kyla daug abejonių ir diskusijų.
QUOTE(kristina599 @ 2007 02 26, 20:10)
Labai norėčiau, kad imtų soskę, gal tada lengviau būtų nuraminti, o dabar kai bandau įdėti tai tik dar labiau susinervina ir pradeda žiaugčioti 

Maniskis irgi taip elgesi pirmais menesiais, paskui pradejo pirsta ciulpti, kas baisiai nepatiko mano mamai, tai ji atejus i svecius taip atkakliai bande ta soske vietoj pirsto ibrukti, net ranka uzspaudus laikydavo, vaikas rekdavo, as rekdavau ant mamos, kad mano vaika kankina - zodziu

kol buvo maziukas eme, o dabar spjauna arba pasiemes zaidzia

Na, as is tu, kurio pries ciulptukus, netgi kategoriskai. Ir ka gi, manoji su ciulptuku geriausi draugai, neuzmiega be to ciulptuko
. Jei tik kur pamato pasiekiamoj vietoj, is kart atsiranda burnoj... Siaip tai gauna tik miegojimui ir vezime. Nedaviau pirma menesi, apsilankius pas neurologe si patare butinai duot, nes labai stiprus zindymo refleksas... Na dar kazkiek laiko bandziau neduot, bet neguledavo vezime visai, tai del gryno oro teko duot
Su siaubu pagalvoju, kaip teks atpratint.

QUOTE(Lucie @ 2007 02 28, 13:53)
Na, as is tu, kurio pries ciulptukus, netgi kategoriskai. Ir ka gi, manoji su ciulptuku geriausi draugai, neuzmiega be to ciulptuko
. Jei tik kur pamato pasiekiamoj vietoj, is kart atsiranda burnoj... Siaip tai gauna tik miegojimui ir vezime. Nedaviau pirma menesi, apsilankius pas neurologe si patare butinai duot, nes labai stiprus zindymo refleksas... Na dar kazkiek laiko bandziau neduot, bet neguledavo vezime visai, tai del gryno oro teko duot
Su siaubu pagalvoju, kaip teks atpratint.

atpratinti galima, tiktruputi reikia pakentėti. maniskis buvo kad nebemiegodavo be tiutes, bet per kelias diena atpratinau ir dabar tik prieš užmiegant tereikia. ai migdai leliuką duok tiutę, bet kai jau jusi kad jis įminga ištrauk. taip teks daryti daug kartų, bet verta. maniškis ramiau miega ir nebeprasibudinėja taip dažnai. o prabudes greit pas užmiega ir nereikia jam tiutes
buvau pasiryzusi neduoti soskes, bet mazei pirma savaite skaudejo pilvuka, o soskiukas padejo nusiraminti. naudojam ji greitesniam uzmigimui arba kai verkia. ir nedarau tragedijos is to, kaip reikes vaika atpratint. ateis laikas ir atpratinsiu. aisku, negrazu kai 2-3 metuku vaikas isikandes soske, bet iki 1.5 metu, manau, del to galvos sukti nereikia

kas bus blogiau jai duosit soskes

Nieko bloga nematau,kad vaikas bus su tutuku,aišku proto ribose,nes teko matyt mamą kuri vaikui grūda tą tūtą tiesiog per prievartą nesvarbu ar vaikas nori šypsotis ar ką nors "paragauti"
.Saviškei duodu kaip nusiraminimo priemonę ir kai einam liuliuku.Manau,kad tutuką daug lengviau "atimti" kai paauga,nei kad pvz įpranta kiti vaikiukai pirštą čiulpti
,čia manau kur kas baisesnė problema