Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

mano vaikuciui tiutiuko nereikia, ismiegam visa nakti ir nereikai keltis kad ji ikist cia pliusas, minusas tas kad ciulpiam pistuka kai nervukas ateina, bet kai abi rankos uzimtos ir burna laisva lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes turejom soskyte, ir gana ilgai biggrin.gif Bet niekada jos nekeiciau i kita. Ta prasme, kai ji nuo ciulpimo isbrinko ir pan. Paskui ji ipliso, vistiek nekeiciau. Nors tai pirmas vaikas buvo, kazkodel buvau tokios nuomones, kad nekeisiu ir kai sita visai susideves tada ir numesim tute ax.gif Taip ir buvo, siulpejo siulpejo, kol ji visai sunyko ir krito is burnos,nes nebebuvo ka ten siulpet blush2.gif Pasakiau, kad kitos nera, jei nori imk sita tongue.gif Taip ir metem ta soskyte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cavalli @ 2007 03 21, 23:55)
Mes turejom soskyte, ir gana ilgai biggrin.gif Bet niekada jos nekeiciau i kita. Ta prasme, kai ji nuo ciulpimo isbrinko ir pan. Paskui ji ipliso, vistiek nekeiciau. Nors tai pirmas vaikas buvo, kazkodel buvau tokios nuomones, kad nekeisiu ir kai sita visai susideves tada ir numesim tute ax.gif  Taip ir buvo, siulpejo siulpejo, kol ji visai sunyko ir krito is burnos,nes nebebuvo ka ten siulpet blush2.gif Pasakiau, kad kitos nera, jei nori imk sita tongue.gif Taip ir metem ta soskyte smile.gif

Geras, bandysiu saviski taip atpratinti thumbup.gif
Atsakyti

Iš pradžių buvau prieš čiulptuką, nes buvau girdėjusi, kad naudojant čiulptuką, trumpėja natūralaus maitinimo laikotarpis,
nuo kokių 3 mėn. bandėm pasiūlyti, bet nelabai prigijo - labai retai, kada tenka pasinaudoti
Atsakyti
As ne uz nei pries, kazkaip nesusimasciau. Mes tutuka duodam tik kai eina miegoti, o diena tai net nesiulom ir jai jo net nereikia. Tutuka turi kol uzmiega, o kai uzmiega ispjauna lauk ir viskas. as nemanau, kad cia blogai...Na jei visa diena grusciau ji tai cia jau kitas klausimas, kazkaip man negrazu, kai vaikas keliu jau metuku mietse su ciulptuku...manau, kad tutukas gerai pries miega, nes padeda nusiraminti... smile.gif ir greiciau uzmigti
Papildyta:
QUOTE(Dangutė @ 2007 03 22, 09:33)
Geras, bandysiu saviski taip atpratinti  thumbup.gif

bet visur raso, kad jei tutukas jau pazesitas, ji reikia pakeisti. Na nezinau... kaistas man toks atpratinimas...
Atsakyti
as nei uz nei pries drinks_cheers.gif kiekvienos mamos reikalas. As nenaudojau smile.gif
Atsakyti
Sūnelis popkiuką pradėjo imti tik 1 mėn. ir naudojo tik iki 3 mėn., paskui nebeėmė ir viskas. Na o pienuko tai man nesumažėjo dėl popkiuko, maitinau iki 2,5 metų. Dukrytei popkiuką duodu nuo 2 savaičių, nes būdavo valgo kokias 15 min. po to krūtį paima,pora kartų patraukia ,paleidžia ir vėl ima, muistosi, kartais pradeda rėkti. Kadangi pieno krūtyje būna, tai nusprendžiau, kad jau soti ir nori tik čiulpti. Tada pradėjau duoti popkiuką ir kai jau paduodu popkį paguldyta į lovytę užmiega. Miegodana jį išspjauna ir nereikia keltis paduoti, nes neprabunda.
Atsakyti
O maiskis ciulptuko neima ir net nemoka jo padoriai ciulpti. Pastoviai jis jam iskrenta. O mums kaip tik daktarai liepe kuo dazniau ciulptuka duoti, nes musu maziaus liezuvis mol per dide;is ir hipotoniskas (suprask silpnas). Tai tam kad stipretu liezuvis ir geriau vystytusi zandikaulis liepe duoti ciulptuka. O jis kaip tycia jo nemegsta...
Atsakyti
QUOTE(Simonsita @ 2007 03 26, 00:24)
Miegodana  jį išspjauna ir nereikia keltis paduoti, nes neprabunda.

Maniškis irgi su soskiuku draugauja, naktį jo nereikia. O ir dieną mieliau kumštį čiulpia doh.gif tai bandau mainyti - ranką atimu duodu papkį rolleyes.gif
Atsakyti
Daina, geras musu vaikiukai ta pacia diena gime ir vardai beveik tie patys. Tik tavo lotyniskas, o mano tas pats tik suslavintas biggrin.gif
Atsakyti
Kai auginau pirmą mergaitę kažkur girdėjau kad ilgas čiulptuko naudojimas vėliau atsiliepia vaiko intelektui, todėl nuo pusės metų jo nebedaviau visiškai ir labai nesunkiai atprato.
dabar antrai mergytei duodam čiulptuką ir tai labai ją nuramina, todėl net nežinau ar dabar pasiryšiu taip anksti atimtį jį iš jos. g.gif
O labai jau negražu kai jau vaikštantis vaikai dar vis laksto įsikandę čiulptuką
Atsakyti
Mes iki šiol naudojam žinduka,aš tikiuos kad mažoji kaip ir didžioji suėjus metukams pati atsisakys ir nereikės jokių pastangų.Nes kol kas jai žinduko reikia tik užmiegant.
Atsakyti