Įkraunama...
Įkraunama...

Ar nekankina abejonės dėl grįžimo į Lietuvą?

Apklausa: Ar galvojate kada nors grizti gyventi i Lietuva? (154 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
As vis pasiakitau siotj temoj.. ziuriu nemazai mamyciu nusprende grizti i LT.. ar pastebejot - jos dazniausiai is JAV.. Galo todel, kad taip toli - i LT daznai nepraskrenda.. nejaucia tos lietuviskos dvasios.. galbut tpdel ir traukia namolio..

Butu labai smagu, jei parasytumet kaip jus jausites grizusios.. Ar nenusivylet smile.gif

As pastebejau toki dalyka - jei nevaziuojam i LT daugiau nei pusmeti - pasiilgstu visu, pradedu svaigti apie LT grozi, geri ir t.t. Man pasidaro ta salis vos ne idealas.. kol negriztu.. Tada taip smogia i veida tas zmoniu pezimizmas, pyktis.. ir kainos.. kas be ko smile.gif Taigi, as jau kuo toliau, tuo maziau galvoju apie grizima i LT.. vaikus mokau lietuviu kalbos pati - kiekviena savaitgali su sunum skaitom ir rasom lietuviskai, namie kalbames lietuviskai, filmus vaikams siunciu is LT.. nenoriu kad jie nutoltu nuo savo salies kulturos ir tradiciju.. bet gyventi tarp pyktu ir alkanu zmoniu as nebenoriu..
Atsakyti
mes i LT grizdavom kas du metai. Paskutini karta lankemes si rudeni ax.gif
Sunkus laikai, ypac Lietuveleje, bet noras nesumazejo grizti, gal todel, kad daugiau pagalvojam apie kulturinius dalykus, o pavalgyt ir apsirenkt ir LT zmones gali mirksiukas.gif
Vistik, musu seneliams buvo dar sunkiau: ir pavalgyt ne visada turejo ir kara isgyveno ir komunizmo laikus... ir taip nesiskunde, kaip siuolaikiniai zmones - vertybes pasikeite !
Atsakyti
QUOTE(KaKavine @ 2008 06 09, 15:21)
Vistik, musu seneliams buvo dar sunkiau: ir pavalgyt ne visada turejo ir kara isgyveno ir komunizmo laikus... ir taip nesiskunde, kaip siuolaikiniai zmones - vertybes pasikeite !

Kažko labai abejoju g.gif
Atsakyti
ir as jau isvaziavus kaip 6 metai, ir jauciu kad buves ilgesys pamazu blanksta. Pradzia buvo labai sunki, bet nepamirsiu vienos pazystamos psichologes zodziu: moterys kaip kates- neapsipranta tol, kol nesusilaukia savo vaikuciu; kol nesukuria savo erdves. Nezinau kiek yra tiesos joj zoziuose... nes vaikelio laukiuosi, tad dar turesiu praplesti savo medziokles plotus. ko labiausiai truksta, tai seimos. Juk visam kitam galima rasti ir pakaitala.
Atsakyti
QUOTE(Ecola @ 2008 06 09, 02:49)
ziuriu nemazai mamyciu nusprende grizti i LT.. ar pastebejot - jos dazniausiai is JAV.. Galo todel, kad taip toli - i LT daznai nepraskrenda.. nejaucia tos lietuviskos dvasios.. galbut tpdel ir traukia namolio..

Gyvenu jau metai JAV. Atvaziavau cia tik del vyro. Ir su kiekviena diena noras grįžti į LT vis auga. Prieš tai du metus gyvenau UK - taip, kai žinai, kad keletą kartų per metus gali atsikristi, pamatyti išsiilgusius artimuosius, draugus, viskas yra kitaip. O kai čia sėdi, yra viskas kitaip. Be to JAV masteliai visai kitokie - man nuo to didžiausias šokas - visą iki tol nugyventą gyvenimą praleidus kompaktiškame Vilniaus senamiestyje, kur viskas pėsčiomis buvo pasiekiama, dabar staiga atsidūriau be automobilio neįveikiamuose atstumuse. Tai bent jau man kelia didžiausią neviltį. Todėl po poros metų, susitvarkę tam tikrus buitinius rūpesčius, žadam grįžt. Kaip sunku LT bebūtų, kokie pikti žmonės aplinkui bebūtų, vis tiek - gimtinė yra gimtinė, ir to neištrinsi iš kraujo. Mano vyras, nors prabuvęs čia jau beveik 10 metų, irgi nori atgal...
O kad grįžtant po ilgesnio laiko vėl tarsi patiri dar kartą emigraciją, sutinku. Bet ką jau padarysi... Gal kaip nors išgyvensim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(septyntaske @ 2008 06 12, 20:18)
ir as jau isvaziavus kaip 6 metai, ir jauciu kad buves ilgesys pamazu blanksta. Pradzia buvo labai sunki, bet nepamirsiu vienos pazystamos psichologes zodziu: moterys kaip kates- neapsipranta tol, kol nesusilaukia savo vaikuciu; kol nesukuria savo erdves. Nezinau kiek yra tiesos joj zoziuose... nes vaikelio laukiuosi, tad dar turesiu praplesti savo medziokles plotus. ko labiausiai truksta, tai seimos. Juk visam kitam galima rasti ir pakaitala.

Siuo atzvilgiu (kalbant apie vaikus) turiu skirtinga nuomone nei jusu pazystamos psichologes:
kol gyvenom tik mudu abu su vyru, buvo viskas paprasciau, nebuvom tokie sentimentalus ir tiek patriotiski tevynes atzvilgiu, kol neatsirado vaikuciai nestuke.gif Jie mums "apverte" gyvenima austyn kojom, parode blush2.gif , kokios vertybes gyvenime yra svarbiausios (ir tikrai ne pinigai ar sotesnis gyvenimas). Svarbiausia zmogui yra jo saknys !
Vis noris kartu dziaugtis su savo tevais (vaiku seneliais), koks meilus, geras tavo vaikutis, ka kasdien naujo "prigalvojo" 4u.gif apsikabinti, kartu dalintis tuo dziaugsmeliu... o sito taip truksta kai esi laaaabai toli nuo savo gimtines.
<...aisku, jei "iskritai is dangaus", nieko neturi, neturi savo praeities, tada gali pradeti sukti savo lizdeli, kur tik akys mato, bet tik tuomet biggrin.gif >
Cia mano nuomone, galit sutikti, galit priestarauti....jusu teise rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(KaKavine @ 2008 06 13, 05:21)
Siuo atzvilgiu (kalbant apie vaikus) turiu skirtinga nuomone nei jusu pazystamos psichologes:
kol gyvenom tik mudu abu su vyru, buvo viskas paprasciau, nebuvom tokie sentimentalus ir tiek patriotiski tevynes atzvilgiu, kol neatsirado vaikuciai  nestuke.gif  Jie mums "apverte" gyvenima austyn kojom, parode  blush2.gif , kokios vertybes gyvenime yra svarbiausios (ir tikrai ne pinigai ar sotesnis gyvenimas). Svarbiausia zmogui yra jo saknys !
Vis noris kartu dziaugtis su savo tevais (vaiku seneliais), koks meilus, geras tavo vaikutis, ka kasdien naujo "prigalvojo"  4u.gif apsikabinti, kartu dalintis tuo dziaugsmeliu... o sito taip truksta kai esi laaaabai toli nuo savo gimtines.
<...aisku, jei "iskritai is dangaus", nieko neturi, neturi savo praeities, tada gali pradeti sukti savo lizdeli, kur tik akys mato, bet tik tuomet  biggrin.gif >
Cia mano nuomone, galit sutikti, galit priestarauti....jusu teise  rolleyes.gif

As kai pradedu galvoti apie tas saknis, seneslius ir t.t.. tada galvoju taip kaip tu.. Kita vertus - sunaus visi draugai jau yra cia. kartais paklausiu ar noretu jis gyventi LT, visada sako kad ne.. ir kad uzauges vistiek atvaziuotu gyventi i UK. Su seneliais matosi kelis kartus metuose, skambinames pasktoviai. Zinau kad tai ne tas pats.. bet nors tiek..
Atsakyti
O mes gryztam thumbup.gif Visad kartodavau kad nenoriu,negrysiu.Pasitvirtina auksine taisykle,niekada nesakyk niekada.Tai vat jau po poros savaiciu dumsism visi i Lt.Vaikai labai nori,nors niekada nesiskunde kad jiems cia blogai.Traukai mus visus i Lt nors tu ka. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Blonde* @ 2008 06 28, 02:46)
O mes gryztam thumbup.gif Visad kartodavau kad nenoriu,negrysiu.Pasitvirtina auksine taisykle,niekada nesakyk niekada.Tai vat jau po poros savaiciu dumsism visi i Lt.Vaikai labai nori,nors niekada nesiskunde kad jiems cia blogai.Traukai mus visus i Lt nors tu ka. blush2.gif

O ar nebaugina situacija Leituvoje - dėl darbo, dėl viskuo nepatenkintų žmonių ir pan..?
Papasakok plačiau, kas nulėmė jūsų sprendimą. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2008 06 28, 16:00)
O ar nebaugina situacija Leituvoje - dėl darbo, dėl viskuo nepatenkintų žmonių ir pan..?
Papasakok plačiau, kas nulėmė jūsų sprendimą.  ax.gif

Zinoma siek tiek baugina.Taciau MB vaziuos dirbti i kita sali,kurioje anglu kalba nera pagrindine.Tad del finansines padeties labai nepergyvenu.As su vaikais,nenoriu i ja vykti,gaila vaiku,jei jiems tektu dar viena kalba mokytis,o vaikai mokyklinio amziaus.Kadangi ruosiames statytis nama Lt,vis tiek i ja grysim,tai noriu grysti dabar,kad vaikai greiciau pasivytu savo bendaamzius moksle.Cia laikas nera ju sajungininkas schmoll.gif,nes vis dazniau tarpusavyje snekasi anglskai. blink.gif Grysti jie labai nori.Kuro kainos kyla ne tik Lietuvoje,jos kyla ir UK.Tad kainu kilimas jauciamas ir cia.Ypac prisideda ir svaro kritimas Lt.Nepatenkintu zmoniu pilna visur,netgi cia UK buve mano draugai,dabar viskuo nepatenkinti,deda mane i suns dienas (ir cia SM)nors jiems niekuo nepadariau,ir intrigas kuria, ir apsneka, ir netgi nori pakenkti. blink.gif O su jais tenka susidurt kasdien. Na zinoma,jie gi lietuviai.Tad nesveiku,piktu ir nepatenkintu zmoniu visur rasi.Paprasciausiai nereikia ju isileisti i savo rata. thumbup.gif Gaila tik bus palikti drauges,su kuriom vargu ar kada pasimatysim,nes jos ne lietuves.Nezinau ,gal po kiek laiko rasysiu cia kokia klaida padariau,kaip klydau ir pan.Tikiuosi taip nebus,bet ka gali zinoti.
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2008 05 19, 10:42)
Aš tai net minčių neturiu apie grįžimą į Lietuvą. Savaitei nuvažiavus jau po dviejų dienų bliaunu, kaip noriu atgal namo, į UK. Nebedžiugina nei apsipirkinėjimas, nei susitikimai su draugėm. Nemoku paaiškint, kodėl taip nutinka, bet vos išlipus iš lėktuvo Lietuvoje tarsi į kokią gilią depresiją įsmunku. O čia nusileidžia lėktuvas, išlipu, įkvėpiu gryno oro ir net ant dūšios lengviau pasidaro - aš namie. kažkaip man čia keistai gera smile.gif

O man vos neatvirksciai rolleyes.gif Va parskridau i LT ir kazkaip smagu viduje , gera rolleyes.gif Nors kazkiek ir Olandijos pasiilgau , bet manau , kad mano kelias kazkada i LT vel nuves wub.gif
Atsakyti
QUOTE(KaKavine @ 2008 06 13, 07:21)
<...aisku, jei "iskritai is dangaus", nieko neturi, neturi savo praeities, tada gali pradeti sukti savo lizdeli, kur tik akys mato, bet tik tuomet  biggrin.gif >

blink.gif toks, sakyčiau, pagerintas apibūdinimas - iškritai iš dangaus g.gif
Gal čia dabar taip vadinasi kai tėvų jau neturi(pvz. mirę) g.gif ?
Atsakyti