Įkraunama...
Įkraunama...

Ar nekankina abejonės dėl grįžimo į Lietuvą?

Apklausa: Ar galvojate kada nors grizti gyventi i Lietuva? (154 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Leonora @ 2007 05 26, 17:35)
kaip sakoma: visur gerai, namie geriausia. nors gyvenimas svetur turi nemazai privalumu tiek kulturine, tiek saves tobulinimo ar finansine prasme, bet bent jau as cia jauciuosi siaubingai vienisa ir dar praeita vasara suvokiau kad gyvenant tarp svetmu, kitoje kulturoje, did mieste esi pastovioje streso busenoje, nors to kartais net neitari, zodziu issiaiskinau del ko kankina pastovus liudesys nors ir nera del ko liudet.

drinks_cheers.gif Va va, man irgi taip pat drinks_cheers.gif doh.gif
Tad, tiesa sakant, niekada negalvoju "su viskam" pasilikti uzsieny schmoll.gif Noriu tik Lietuvoj vaikus augint ir pati gyvent wub.gif Taciau turiu Didi Plana po studiju cia dar kokius 5is metelius kur nors uzsieniuose padirbet ir taip uzsidirbt pinigu kokiam namui, savam verslui ar dar kam, o tada ziebt atgal i Lietuva ir jau niekur is jos nebesikraustyt! rolleyes.gif cool.gif Zinoma, dabar kai paskaiciau, ka kitos paneles sakot, kad veliau prarandi ta rysi su Lietuva ir jau ir ji nebeatrodo sava, tai kazkaip siek tiek baisu daros unsure.gif ...
Tikrai man idomu, kaip cia gyvenimas susitvarkys g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LapėSnapė @ 2007 05 29, 09:11)
drinks_cheers.gif Va va, man irgi taip pat drinks_cheers.gif  doh.gif
Tad, tiesa sakant, niekada negalvoju "su viskam" pasilikti uzsieny schmoll.gif Noriu tik Lietuvoj vaikus augint ir pati gyvent wub.gif Taciau turiu Didi Plana po studiju cia dar kokius 5is metelius kur nors uzsieniuose padirbet ir taip uzsidirbt pinigu kokiam namui, savam verslui ar dar kam, o tada ziebt atgal i Lietuva ir jau niekur is jos nebesikraustyt! rolleyes.gif  cool.gif  Zinoma, dabar kai paskaiciau, ka kitos paneles sakot, kad veliau prarandi ta rysi su Lietuva ir jau ir ji nebeatrodo sava, tai kazkaip siek tiek baisu daros unsure.gif ...
Tikrai man idomu, kaip cia gyvenimas susitvarkys g.gif  rolleyes.gif

Na, aš per 6 metus to ryšio nepraradau, ir netgi, galiu pasakyti, jis kažkuria prasme sustiprėjo. Nežinau kodėl taip. Gal kad neturėjau nė mažiausios minties, kad liksim užsieny - visą laiką gyvenau laikinumu. Smagu, lengva, paprasta čia gyvent, bet ateities savo nematau čia, nors tu ką... Tik aišku, dabar, kai jau reikia viską pakuotis ir grįžti darosi baisu. Bet ne dėl grįžimo į Lietuvą, o dėl paties pasikeitimo - visgi 6 metai tai ne juokas: kai pažinta aplinka, išnagrinėta sistema, susirasta draugų... O ten viskas vėl nuo nulio. Jei ne vaikai, gal tiek nepergyvenčiau, o dabar gaunasi, kad turi galvot už du papildomus. Ir ne šiaip papildomus, o kaip ir svarbiausius žmogeliukus... ax.gif Nu bet... Bandysim "pasikloti taip, kad būtų gera išsimiegot". smile.gif
Atsakyti
saunuoles mastanciosios pozityviai, stiprybes eit viena linkme.
Atsakyti
esu cia 10 men del savo mylimo zmogaus. Rugpjuti vaziuojam namo, pasiilgau lietuvos kulturos, tiksliau vilniaus. ne tos gatvese ir tt. bet teatru, issilavinusiu jaunu platesnio mastymo zmoniu, kuriuu cia deja, nesutinku sitam kaime savo. aisku, nesakau, kad ju cia nera, bet deja, juos retai sutinku. plius britai kitokie, lietuvoj zmones siltesni, savesni.
yra savu pliusu, bet as lygiai taip pat geriau vazinesiu po pasauli, vietoj to, kad isleisciau pinigus atostogoms savoj saly (lt).
pernelyg myliu vilniu, nida, laisve islekti savaitgali i gamta ir susikurti lauza. issimaudyti ezere ar upej silta vasaros vakara.Britanijoj niekada to neturesiu!!!
na bla bla bla biggrin.gif
as lietuvoj jauciuosi daug laisvesne, ramesne.
tikiuosi sugebesiu JI cia islaikyti smile.gif

na va, sakau cia (Lietuvoj) biggrin.gif man "cia" yra Lietuva.

beje, kas keikia lietuva, jos zmones ir jos istaigas ir tt...kokie esam mes, tokia ir Lietuva rolleyes.gif mes ja kuriam.
uztai vaziuoju toliau ja kurti, nera ko svetimos salies ekonomika kelti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniaplaukė: 06 birželio 2007 - 14:30
As irgi pritariu Ugniaplaukei, kad reikia grizt i Lietuva ir patiems joje kurt geresne ateiti savo vaikams. Mes jau apsisprendem (nors nelengvai) ir rugpjuti griztam i Lietuvele su visam thumbup.gif . Tikiu, kad is pradziu ir sunkoka bus vel prisitaikyt, bet savoj zemej esi savas kaip ten bebutu rolleyes.gif
Atsakyti
as ir apie tai nuolat galvoju. pasiskaicius supratau, kad ir as gyvenu nuolatineje streso busenoje. bet ,kaip tai iveikti irgi nezinau. jauciuos vienisa, nors cia gyvenu su vyru, planuojame ateiti, bet neduoda man mintys ramybes apie Lietuva. verysad.gif jauciu kad tos mintys mane slegia.... verysad.gif
Atsakyti
o man liudna, kad as taip myliu Lietuva, bet Lietuva nemyli manes verysad.gif
Liudna, kad svetima valstybe mumis geriau rupinasi nei sava!
Dar tikrai nenoriu i Lietuva, aisku tik del finansines geroves! neturejau darbo,man neleido prazuti, zinau, kad mano vaikais cia taip rupinsis! cia dirbdama galiu sau leisti iskelti vestuves kokiu norejau, planuojame cia pirkti namus ko tikrai negaletumem sau leisti LT! tikrai negyvenam cia turtingai, ir pinigai cia neauga ant medziu, kaip daug kas LT galvoja, bet bent jau gyvenam kaip zmones!
Man dar nera taip liudna, nes cia turiu draugu, tevai cia ir suzadetinis, netgi suniukas thumbup.gif
Aisku labai truksta tos Lietuviskos kulturos, zmoniu issilavinimo, aptarnavimo sferos, laisvalaikio praleidimo vietu, vieso maitinimo........ir tt.
Atsakyti
QUOTE(reduxe @ 2008 04 21, 13:37)
o man liudna, kad as taip myliu Lietuva, bet Lietuva nemyli manes  verysad.gif
Liudna, kad svetima valstybe mumis geriau rupinasi nei sava!

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
As pritariu,kad svetima salis mumis rupinasi geriau nei sava smile.gif Kolkas neplanuojame gryzti i Lietuva ir atvirai pasakius,jos kaip pacios valstybes as nepasiilgstu,man tik truksta ten paliktu artimuju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ecola @ 2007 03 26, 14:24)
Sveiki visi, gyvenantys uzsienyje. Norejau pasiklausti jusu nuomones apie grizima gyventi i Lietuva. Na, mes isvaziave is ten jau 2m, negaliu skustis nei gyvenimo salygomis nei darbais, niekuom.. Bet kas vakara atsigulusi i lova galvoju ar cia tikrai musu vieta? Ar kada nors ta salis tikrai taps musu TIKRAIS namais?.. ir mane kankina tos abejones iki negaliu..

Kaip jums?

kolkas neplanuojame grysti i lietuva,nes neslegia musu jokios mintys apie lietuva,kartais pasiilgstu artimuju,bet pakalbame telefonu ir kazkaip geriau pasidaro,nes ir lietuvoje gi ne su jais gyventume..taip pat su laiku atsirado daugiau draugu,kuo toliau pazystamu ratas vis plateja,tobuleji,tiesiog gyveni..mes cia prisitaikeme ir galiu sakyti kad dabar cia yra mano namai,o kaip bus veliau pagyvensim pamatysim...
nesvarbu kurioje salyje gimiau,lietuvai nejauciu nieko,tik salis kurioje gimiau ir gyvena mano artimiei...neesu patriote,bet ir nespjaunu i lietuva,pasenti noreciau lietuvoje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 04 21, 17:07)
kolkas neplanuojame grysti i lietuva,nes neslegia musu jokios mintys apie lietuva,kartais pasiilgstu artimuju,bet pakalbame telefonu ir kazkaip geriau pasidaro,nes ir lietuvoje gi ne su jais gyventume..taip pat su laiku atsirado daugiau draugu,kuo toliau pazystamu ratas vis plateja,tobuleji,tiesiog gyveni..mes cia prisitaikeme ir galiu sakyti kad dabar cia yra mano namai,o kaip bus veliau pagyvensim pamatysim...
nesvarbu kurioje salyje gimiau,lietuvai nejauciu nieko,tik salis kurioje gimiau ir gyvena mano artimiei...neesu patriote,bet ir nespjaunu i lietuva,pasenti noreciau lietuvoje blush2.gif

O as visad sakydavau ka ten daryti,nenoriu ,negrysiu blush2.gif Taciau kai paatostogauji Lietuvoje,taip ir tempia kazkas atgal.Zinau kad tai tuoj praeis,greit isisuksiu i savu draugu tarpa ir viskas bus ok thumbup.gif .Bet kol kas jauciu nostalgija verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Blonde*: 17 gegužės 2008 - 19:34
QUOTE(*Blonde* @ 2008 05 17, 20:33)
O as visad sakydavau ka ten daryti,nenoriu ,negrysiu  blush2.gif Taciau kai  paatostogauji Lietuvoje,taip ir tempia kazkas atgal.Zinau kad tai tuoj praeis,greit isisuksiu i savu draugu tarpa ir viskas bus ok thumbup.gif .Bet kol kas jauciu nostalgija verysad.gif

Mane kaip tik atvirksciai- kol esi uzsienyje, taip traukia i LT... tik atvaziuoji atostogu i gimtaji Vilniu-jau norisi atgal..... Ypac, kai pavaziuoji automobiliu keliuose, kur nera jokios kulturos, parduotuvese stumdymasis, susirauke veidai ir..... net tie patys draugai, kurie tik ir laukia, kada tu juos pavaisinsi......... siuo metu essu pora dienu, kai grize atostogu-ir jau laukiu,kada greiciau vaziuosim atgal... smile.gif
Atsakyti