Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas miega kitame kambaryje

QUOTE(amadina @ 2007 09 12, 20:59)
Vat paskaičiau ir iškilo man toks klausimas: o be tos priežasties, kad tėveliams būtų patogiau (t.y. ramiai išsimiegotų) ar yra dar kokių nors? Nes, atsiprašau jei ką įžeisiu, iš perskaitytų postų susidaro įspūdis, kad mamytės nori pailsėt, išsimiegot, dėl to ir kelia 

O mamytes tai jau ne zmones? Nepailsejusi ir neissimiegojusi mamyte yra ne maziau pavojinga savo vaikui. Is savo patirties galiu pasakt, kad dvi paras nemiegojusi vos savo vaiko neuzmusiau... netycia blink.gif blink.gif Turejau naujagime ant ranku ir einant koridoriumi pasidare silpna - apsvaigo galva, susipyne kojos, situacijos visiskai negalejau kontroliuot. Ta karta nenugriuvau ir nenualpau, taciau niekas nezino, kaip bus kitakart. Tokios buitines nelaimes del poilsio trukumo tikimybe yra turbut kelis simtus kartu didesne, nei vaiko uzdusimas miegant atskirai. Be to, vaikas uzdust gali ir kartu su tevais miegodamas - niekas nuo to neapsaugotas.
Ar tai nepakankamai rimta priezastis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jbs: 13 rugsėjo 2007 - 13:54
QUOTE(amadina @ 2007 09 12, 21:59)

susidaro įspūdis, kad mamytės nori pailsėt, išsimiegot, dėl to ir kelia 

nuskambejo taip, kad tarsi norejimas pailset reikstu, kad esi bloga mama biggrin.gif

bent mano argumentas yra toks, kad as ir taip esu nekantrus ir gana irzlus zmogus, o jei dar nuolat neissimiegociau, buciau isvis nesukalbama.. Ka padarysi, tokios kaip mes irgi vaikus gimdo smile.gif ir turbut ne maziau myli uz tas, kurios yra labai kantrios ir neissimiegoje smile.gif

as esu tikra, kad pailsejus as savo vaikui esu geresne mama, nei nuolat pervargus ir be nuotaikos.

Jei kas esat susidure su psichologu nuomone siuo klausimu, gal galit pasidalint?

O be to "miegojimas atskiram kambary" nereiskia, kad uzsidarai duris ir istisa nakti sau parpi kaip niekur nieko smile.gif As prie savo vaiko keliuosi bent tris kartus per nakti (cia gera naktis skaitosi, siaip dar ir dazniau), maitinti, apkloti, paraminti jei verkia. O paskutiniu metu po pirmo maitinimo vaikas atsiduria pas mus lovoj ir taip ismiegam iki ryto biggrin.gif
Bet man ir taip gerai - svarbu gaunu pirmas valandas savo poilsiui (paprastai nuo 21val iki 1val), kai poilsio labiausiai reikia po dienos...
Atsakyti
Taip ir maniau doh.gif Dar ir norėjau prirašyt savo žinutėj, kad jokių būdų nesuprastumėte mano klausimų, kaip puolimo cool.gif
Aš tiesiog paklausiau.. Jei kalbėčiau, tai būčiau panaudojusi balso toną, kad nekiltų kažkokių neigiamų emocijų ax.gif O kai rašai, tai gal ir atrodo, kad kažką kaltinčiau blush2.gif
Iš tikrųjų man tai yra įdomu, kadangi pati turiu metų ir mėnesio dukrą, kuri miega su mumis kambary (ir iš tikrųjų aš dažnai neišsimiegu, bet priimu tai ramiai). Bet dukrytei jau yra skirtas kambarys (ten tik baldų trūksta), tai perskaičius šią temą, pradėjau svarstyt, ar galima jau būtų saviškę kelt, ar vis dėlto dar palaukt. g.gif
Tai dėl to ir paprašiau argumentų dėl vaiko (nes dėl savęs, tai aš galiu dar porą metų nekokybiškai miegot biggrin.gif )
Atsakyti
Mes davem vaikui paciam pasirinkti kas jam geriau: Kai jam buvo 11 men . pabandem palikti miegoti viena. Visa laika lovyte buvo musu miegamajame, tiesiog mes patys porai savaiciu persikelem i kita kambary. Kaip nekeista mazius maziau kelesi nakti, nors ir maitinau MP, bet keltis reikdavo 1-2 kartus per nakti. Paskui kai sugalvojome gristi i savo lova miegamajame, mazius vel pradejo dazniau keltis. Pasirodo jis kieciau miegodavo, kai budavo vienas kambaryje. Todel po keliu dienu, perkelem vaiko lovyte i kita kambary. Taigi beveik nuo 1 metuku mazius miega vienas ir jau visa savaite ismiega nuo 21h iki 9h be jokiu naktiniu kelimusi. Gerai pailsi ir vaikas ir teveliai biggrin.gif
Atsakyti
O as mastau kad kiekvienas vaikas individuolus,nessesersmergaite nuosavame name viena kambary bijo miegoti noors jai jau 8metai,o mano puseseres sunus jau nuo 1metuku savo kambry turi,gal ir as mastyciau i kita kambary bet gal dar per anksti.
Atsakyti
mano maziai musu kambary miegojo tris paras.Veliau iskrausciau i atskira kambari ir pati su jais miegojau menesi(tiksliau nemiegojau o budejau ir buvau istisai maitinime)pavargau,kelis kartus bemaitindama uzsnudau,vos neismeciau vaikiuko doh.gif Neturejau jegu net pakelti vaiko,tai ar jiems reikalinga tokia mama,kuri nesisypso,vaiksto apspangusi?O kai pradejo ismiegot visa nakti,mazdaug apie antra men,pradejau miegot savo kambaryje.Ir visi laimingi,as issimiegojusi,vaikai issimiegoje,atsikelia zvalus,ciauska.Tai kam save kankint?
Atsakyti
As ir abu vaikuciai miegam toje pacioje lovoje. Salia yra mazojo lovele, bet kai paguldau ten, jis raitosi, tai as negaliu uzmigti, nes atrodo, kad nusiklojo arba per daug uzsiklojo rolleyes.gif , todel geriausia, kad yra salia, maitinu, jis jaucia artuma ir miega visa nakti, o jei niurzga sese nekreipia demesio, zodziu visi miegam. Didziosios net nebuvo minciu iskelt, nes gime brolis ir ji butu pasijutusi atstumta, kiekviena vakara pasakoju aibes pasaku.... negaleciau mazojo iskeldint i kita kambari, manau jis jaustusi vienisas doh.gif
Atsakyti
Labai noreciau vyresni vaika, jam 4m, jau iskraustyti i vaiku kambari miegoti, bet yra viena beda musu miegamasis yra antrame aukste, o vaiku kambarys pirmame, vaikas labai jautrus, nezinau kaip tai padaryti. Mazytei dar tik puse metuku, taigi, abieju irgi neina iskraustyti.
Atsakyti
Dukrytę iškraustėm į kitą kambarį kokiu 2metukų ax.gif , o sūnelį 4mėn. rolleyes.gif labai thumbup.gif ir jiems patinka dabar lotuliukas.gif atskirai būti
Atsakyti
Siaip "protingos knygutes" raso, kad 6 men vaikeli, jei yra galimybes, migdyti kitame kambaryje.

Cituoju B. Spoka:

"Nepatarciau vyresni kaip 9 menesiu kudyki palikti nakciai tevu kambaryje. Priprates miegoti su tevais, jis bijos be ju uzmigti. Juo vaikas vyresnis, juo sunkiau ji perkelti i atskira kambari.

Be to, kudykis gali issigasti tevu lytinio akto; jis nesupras kas darosi ir pasibaises. Tevams atrodo, jog kudykis miega, bet vaiku psichiatrai teigia, kad vaikas daznai nubunda ir guli tyledamas pilnas baimes, o tevai to nepastebi. Taciau nepagalvokite, jog taip greitai galima isgasdinti kudyki arba padaryti labai priklausoma nuo tevu. Jeigu daugiau neturite kur laikyti kudikio kaip tik savo kambaryje, atitverkite jo lova uzuolaida arba sirma"

As savo lialia nuo 3 men nakciai migdau atskirame kambaryje, bet diena mes daznai pamiegame kartu... ax.gif
Atsakyti
as tai visom keturiom uz tai kad mazyliai miegotu atskiram kambaryje.Mano mazoji pradejo ramiai ismiegoti per visa nakti be pabudimo tik tada kai mes ja iskraustem i jos kambari.Toks jausmas susidare,kad mes jai trukdydavom miegoti biggrin.gif
Atsakyti
Mes dar vis miegam viename kambaryje su mažiuke.Gyvenam dviejų kambarių bute,vyresnėlis miega kitame kambaryje.Jau vis svarstau apie abiejų vaikų miegojimą vaikų kambaryje,tik bijau ,kad dičkis gali neišsimiegoti prieš mokyklą,nes prie mažiukės dar kelis kartus reikia atsikelti tai užklostyti,tai šeip suverkia,reikia nuraminti,bijau,kad kitam kambary galiu jos negirdėti.Dičkis atskirame kambaryje pradėjo miegoti nuo 5m.
Atsakyti