QUOTE(aistene @ 2007 05 31, 23:37)
Labas dideliems ir maziems,
labai daznai skaitau sia temele, nes ir mano pipiriukas turi minkstojo gomurio nesuaugima. Dziaugiuosi kartu su mamytemis del vaikuciu pasiekimu ir liudziu, kai istinka mazuosus kokios nesekmes.
del ortodontinio gydimo noriu pasakyti, kad siandien buvau pas ortodonta ir kalbejau del vaikucio netaisyklingo sakandzio ir kreivu dantuku. Man isaiskino, kad dabar jau ir Lietuvoje yra zandikauliu masazuokliai, skirti vaikuciams 3-6 metuku ir po to 6-11. Ju kaina apie 200Lt. Kaip tik papasakojo apie berniuka (10m), kuriam lupytes ir gomurio nesuaugimas ir kuris naudoja ta masazuokli, sake kad viskas eina i geraja puse. Maciau ir nuotraukas vaikuciu pries tai ir po to, zinote, didelis skirtumas - dantukai issitiesine be jokiu ploksteliu ar breketu

Tie aparaciukai, kaip supratau, yra silikoniniai ir vaikutis isikises i burnyte turi kramtyti
Laba ryta
Na va , kaip malonu, kad ne tik paskaitinėjat, bet dar ir prisijungėt

O dėltu aparačiuku, tai aš nustebus,visai geras dalykas, gal ir vaikui patogiau, nei tos plokštelės ar briketai. Ta kaina visai nesvarbi, mokėčiau bet kiek, kad tik vaikui geriau butu. O įdomu, čia visi ortodontai tuos aparačiukus dantu tiesinimui naudoja