gal kvailas klausimas, ale nezinau kaip daryt
QUOTE(Indre_ @ 2007 05 09, 19:15)
Bet dar noreciau paklausti, Berneliu uzeigoj labai skanus buna svojunai tesloje, as bandziau juos daryti, tai kiausas, miltai ir alus, nu nesigavo, visai ne tas, gal zinot kokias normas, ar ne ta as dedu, cia turbut reikai viska labai jau tiksliai sudeti, nes as tai viska is akies dejau ir nieko... 
As irgi nesu ju kepusi, bet radau internete:
(Cia is supermamos, radau per google, tema Vakariene)
Jei tai tikra vakarienė (o ne vėlyvi pietūs ), tai užkandžiaujam:
- krabų lazdelės tešloje (aš padarau kaip blynų tešlą, tik tirštesnę, pamirkau ir kepu keptuvėj. Bendradarbė naudoja bemielę sluoksniuotą tešlą ir kepa orkaitėj.)
Labai skanu su majonezu
- kepti svogūnai tešloje - pjaustau svogūnus skrituliukais, ir tokioj pačioj tešloj kepu (kartais druskytės, pipiriukų, arkokių kitų prieskonių pridedu)
O cia kita nuoroda Svogunu ziedai tesloje
Siaip siulau per www.google.lt paciai pasiieskot, gal kazka idomiau rasi - kaip uzklausa pateik "Svogunu ziedai tesloje" arba "Svogunai tesloje". Patariu su liet raidem pabandyt, kartais daugiau randa, bet gali ir be ju ieskot.
QUOTE(innguta @ 2007 05 09, 20:30)
mergaites, kurios daret torta ,,marsas" ten ta sokoladuka labia smulkiai kaip tarkuota sokolada padaryti ar gabaleliais stambesniais supjaustyt?
gal kvailas klausimas, ale nezinau kaip daryt
gal kvailas klausimas, ale nezinau kaip daryt
As pjausciau tokiais kubeliais (ne per maziausiais), na, gal pupeles dydzio ar truputi didesniais. Bet tikrai tarkuot nereikia
Taip užsimaniau tų baltų kukulių
,bet kaži ar galima blenderiu sumalt vištieną
QUOTE(pince @ 2007 05 09, 20:50)
Turbut galima, nes as kombainu kapoju, tai blenderis gi panasiai veikia.
Sonatina, lenkiuosi tau
Gal zinai kokias salotas su rukyta lasisa?
Gal zinai kokias salotas su rukyta lasisa?
Vakar užsinorėjau kažko naujo, tai prisiminiau Sonatiną ir jos visą krūvą dar nebandytų receptų.
Vakar gaminau "Kiaulieną korėjietiškai"
. Viskas gavosi labai skaniai. Tik prisipjausčiau kažkaip labai daug svogūnų (pjausčiau smulkiai, o ne žiedais) ir baisiai bijojau, kad nesigaus, nes valgyti reikės tik juos, bet gavosi atvirkščiai. Svogūnai beveik ištirpo ir iš jų gavosi toks kaip padažiukas. Tai išvada tokia, kad kuo svogūnų daugiau, tuo skaniau
.
Sonatinai ačiū eilinį kartą
.
Vakar gaminau "Kiaulieną korėjietiškai"
Sonatinai ačiū eilinį kartą
O aš šiandien pagaminau žuvį, troškintą grietinėlėje
Labai skanu ir labai paprasta, tik aš pipirų padauginau, tai valgau ir pučiu
reziumė iš mano išbandytų 3 tortų -
be pataisytos figūros
labiausiai patiko bisvitinis tortas su varškės kremu, minkštutis, lengvutis. Žodžiu labai labai.
kartojasi bėdos su žele sustingimu (jos buvo ir citrininiam) bet aš kažkaip manau dėl mano šaldytuvo - senukas... nes, citrininį tortą vežiau draugų vaišinti, tai liko kažkiek, kai atsiėmiau formą - sakė sustingo puikiausiai
per naktį...
varškės tortas su avietėm/braškėm ir mango išėjo puikiai, bet buvo mažiausiai skanus
... žodžiu kepsiu bisvitinį tik žele dėsiu x3kart daugiau
be pataisytos figūros
kartojasi bėdos su žele sustingimu (jos buvo ir citrininiam) bet aš kažkaip manau dėl mano šaldytuvo - senukas... nes, citrininį tortą vežiau draugų vaišinti, tai liko kažkiek, kai atsiėmiau formą - sakė sustingo puikiausiai
varškės tortas su avietėm/braškėm ir mango išėjo puikiai, bet buvo mažiausiai skanus
[quote=Sonatina,2007 05 07, 11:23]
Nertera, o kokį pudingą kremui naudojai? Gal kartais tą, kurį reikia virti - tuomet kremas nesigauna toks, koks turi būti... O užpilui kokį sviestą naudojai? Ta prasme, kokio riebumo? Gal kartais dėjai kokį tepų riebalų mišinį, todėl taip ir gavosi?
Ne, naudojau dr.Oetker tortu krema. Ir sviesta normalu, ne tepu riebalu misini. Riebumo nepamenu, bet visada ji perku kepiniams. Labai skanus tortas, tai galvoju pabandyti su grietines standikliu arba zelatina krema sustandinti. Kaip manai? Nes kremas kaip ledai - kol laikiau saldiklyje, buvo standus, kai tik pastatydavau i saldytuva, iskart suminkstedavo
Nertera, o kokį pudingą kremui naudojai? Gal kartais tą, kurį reikia virti - tuomet kremas nesigauna toks, koks turi būti... O užpilui kokį sviestą naudojai? Ta prasme, kokio riebumo? Gal kartais dėjai kokį tepų riebalų mišinį, todėl taip ir gavosi?
Ne, naudojau dr.Oetker tortu krema. Ir sviesta normalu, ne tepu riebalu misini. Riebumo nepamenu, bet visada ji perku kepiniams. Labai skanus tortas, tai galvoju pabandyti su grietines standikliu arba zelatina krema sustandinti. Kaip manai? Nes kremas kaip ledai - kol laikiau saldiklyje, buvo standus, kai tik pastatydavau i saldytuva, iskart suminkstedavo
Vakar pirmą kartą kepiau keksiukus su Nutela. Na, pirmas blynas buvo prisvilęs, nes keksiukai kažkaip susmego. Bet vistiek labai skanu buvo 
Šiandien prisispausdinau krūvą vištienos receptukų, ką nors mėginsiu vakarienei gaminti
Šiandien prisispausdinau krūvą vištienos receptukų, ką nors mėginsiu vakarienei gaminti






