Lieputaite, mano sūnui jau 2 metai ir 3 mėnesiai. Dar maitinu jį MP. Lanko darželį, puikiai sutaria su vaikais, visai nebijo svetimų žmonių

Sveikos mamytes,
mano sunui dabar 1 metai ir beveik 4 menesiai. Jis vakare pries miega,dar maitinasi mano pienuku. Buna kad ir nakty,dar pareikalauja koki 1 karta jo,ryte tai arbatos,o paskui visa diena jau normalu maista. Galvoju maitint dar ar ne? bet gaila kazkaip vaiko,kad visai nutraukt. Patarkite
mano sunui dabar 1 metai ir beveik 4 menesiai. Jis vakare pries miega,dar maitinasi mano pienuku. Buna kad ir nakty,dar pareikalauja koki 1 karta jo,ryte tai arbatos,o paskui visa diena jau normalu maista. Galvoju maitint dar ar ne? bet gaila kazkaip vaiko,kad visai nutraukt. Patarkite
Pirmąjį maitinau iki 1 m. ir 10 mėn. Visas nujunkymo procesas prasidėjo nuo 1,5 metų... Vargom ilgai, ir abudu... Net ir nutraukus dar jaučiau, kad jam norėtųsi. Antrą maitinau iki 2 m. ir 2 mėn. Nus, tikiuosi jau baigiau...
Nors nepasakyčiau kad neskausmingai: pradėjau nujunkymą nuo metų. Ir truko irgi metus. Labiausiai gaila buvo dantų, bet tikriausiai ne vien naktiniai "papinėjimai" turi įtakos karieso atsiradimui (vyresnis po nujunkymo buvo įpratęs Hipp arbatas gerti, tai, mano nuomone, ir buvo svarbesnė priežastis kariesui atsirasti).
Mano nuomone, jeigu vaikas jautresnis (tiek emociškai, tiek virškinimo sistema), maitinimą virš metų amžiaus dar galima tęsti. Tiesa sakant, pačiai metinis jau atrodo pakankamai didelis, bet jie patys dažniausiai iki metų atmaitinti dar nesiruošia tokio malonumo atsisakyti. Nu, kaip gi galima atsakyt, kai zirzia aplinkui vakare jau visas "gatavas": "noriu papulio".

Mano nuomone, jeigu vaikas jautresnis (tiek emociškai, tiek virškinimo sistema), maitinimą virš metų amžiaus dar galima tęsti. Tiesa sakant, pačiai metinis jau atrodo pakankamai didelis, bet jie patys dažniausiai iki metų atmaitinti dar nesiruošia tokio malonumo atsisakyti. Nu, kaip gi galima atsakyt, kai zirzia aplinkui vakare jau visas "gatavas": "noriu papulio".
QUOTE(Lieputaite @ 2007 11 08, 13:07)
jie savo atžalos niekur negali palikti, nes tada jis vaikšto ratu ir verkia mamytes, o tiksliau pienelio. 

nors mane mama maitino iki 9 men bet buvau mamyciuke is didziosios M

QUOTE(Lieputaite @ 2007 11 08, 12:07)
Sveikos, aš manau, kad žindyti vaiką kuo ilgiau yra sveikintinas reikalas
, bet norėčiau pasiteirauti ar ilgą laiką žindomi vaikai moka bendrauti su kitais vaikais, nebijo suaugusių ir nėra tikri mamyčiukai, kuriems vos tik kas negerai prireikia papo? Nesupykit ant manęs dėl tokio klausimo, tiesiog turiu pažystama šeima, kuri savo sūneli , kuriam 3m. maitina iki šiol, tačiau jie savo atžalos niekur negali palikti, nes tada jis vaikšto ratu ir verkia mamytes, o tiksliau pienelio. 

Tikrai ne. Tai matyt nuo vaikelio charakterio priklauso
QUOTE(Jakutė @ 2007 11 08, 15:37)
Sveikos mamytes,
Žinoma maitink
anksciau buvau uz kuo ilgesni vaiko zindyma, bet dabar nuomone siek tiek pakeiciau. Pati vaika maitinau iki 2 metu , taciau nujunkymas, nors ir buvo nestaigus, bet gana skausmingas, o mazoji ir po metu vis dar pries miega prisimena savo "niamnemus" (kuo mazesnis nujunkomas, tuo lengviau tai pavyksta). Ir is homeopato isgirdau, kad yra teorijos, kurios nerekomenduoja ilgo zindymo (uztektu metus), nes ir gamtoje jaunikliu niekas taip ilgai nepopina...
QUOTE(Mare @ 2007 11 10, 11:18)
anksciau buvau uz kuo ilgesni vaiko zindyma, bet dabar nuomone siek tiek pakeiciau. Pati vaika maitinau iki 2 metu , taciau nujunkymas, nors ir buvo nestaigus, bet gana skausmingas, o mazoji ir po metu vis dar pries miega prisimena savo "niamnemus" (kuo mazesnis nujunkomas, tuo lengviau tai pavyksta). Ir is homeopato isgirdau, kad yra teorijos, kurios nerekomenduoja ilgo zindymo (uztektu metus), nes ir gamtoje jaunikliu niekas taip ilgai nepopina...
Skaičiau kažkuriam rusiškam saite, kad palyginus gyvūnų nėštumo ir žindymo santykį su mūsų , savo vaikus turėtume žindyti apie 4,5 metų. Taip kad nuo gamtos jauniklių mums dar gan toli...
QUOTE(Mare @ 2007 11 10, 11:18)
Crocus teisi. Iš tiesų imant santykį, mums vaikus derėtų žindyti ilgai, pvz., iki išauga pirmieji nuolatiniai dantys, t.y. ir iki 6 metų.
O tai, kad nujunkymas buvo sunkus rodo, kad vaikas dar nebuvo pasiruošęs. Tokiu atveju tiesiog rekomenduojama žindyti, kol atsisakys pats arba kol pavyks susitarti, kad jau gana.
O mažiukai, kad lengviau nujunkyti, tai tiesa. Bet ar jiems nuo to daug naudos?
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 11 08, 12:15)
Lieputaite, mano sūnui jau 2 metai ir 3 mėnesiai. Dar maitinu jį MP. Lanko darželį, puikiai sutaria su vaikais, visai nebijo svetimų žmonių 

Pas mus panašiai

Užtai kai kokia liga kimba labai džiaugiuosi, kad dar maitinu. Pavasarį abu su mažium susirgom bronchitu, tai aš gėriau silpnus antibiotikus, o jam net neprireikė (nors buvo išrašyti)- pasveiko. Gavosi kaip valytus be šalutinio poveikio antibiotikus (kokių net nebūna) būtų išgėręs ir nugalėjęs ligą.

QUOTE(Raideles @ 2007 11 10, 20:36)
Crocus teisi. Iš tiesų imant santykį, mums vaikus derėtų žindyti ilgai, pvz., iki išauga pirmieji nuolatiniai dantys, t.y. ir iki 6 metų.
O tai, kad nujunkymas buvo sunkus rodo, kad vaikas dar nebuvo pasiruošęs. Tokiu atveju tiesiog rekomenduojama žindyti, kol atsisakys pats arba kol pavyks susitarti, kad jau gana.
Nežinau kaip reiks nujunkyt dvimetuką. Tiesiog NE-ŽI-NAU

Su pirmuoju viskas buvo paprasta- tiesiog nuo 2 savaičių atsisakė papuko. Klykdavo jei duodavau, o valgyt tai nori... Lankanti sesutė siūlė iškart mišinuką, bet nenusileidau, nors ir piemenė buvau tada. Nusitraukinėjau iki 9 mėn. Pamaniau, kad už mišinuką nutrauktas pienukas vis tiek geriau.

Mane domina, kaip jusu vaikai vis dar maitinami MP valgydavo kita maista?
Maniskis valgo, bet labai po nedaug. Vis dar maitinu ryte ir vakare. Kartais galvoju gal neduot jam MP visai, gal prades normaliau valgyt?
Maniskis valgo, bet labai po nedaug. Vis dar maitinu ryte ir vakare. Kartais galvoju gal neduot jam MP visai, gal prades normaliau valgyt?

Aš dėl to nevalgymo ir nenutraukiau maitinimo, sakau vis vertingiau nei vanduo po užkandimo (negaliu pavadint to net valgymu, nes valgo kaip žvirblis
).

Mamos, kurios laukėsi ir maitino - ar nebuvo taip, kad vaikas reikalavo kruties dažniau, negu įprastai, dažniau pabusdavo pienuko nakčiai?