o man įdomu, kaip kai du šaukštai atliekamo grybo būna, kur juos dedat iki kol visa porcija - 4 valg.šaukštai prisiaugina

Aš dėjau į kitą stiklainį , tik visas porcijas sumažinau per pusę
Mielai pasidalinsiu patirtimi
Auginu arbatos grybą jau senokai,todėl jaučiuosi turinti pakankamai patirties
Kadangi esu trečios kartos vaistažolių rinkėja,tai manasis arbatos grybas maitinamas vaistažolėmis ir ,žinoma,juodaja arbata , kad gautų taninų fermentacijai.
Išimu iš stikalinio,nuplaunu po tekančiu drungnu vandeniu.Skystį perkošiu,išplaunu stiklainį,talpinu grybuką atgal į stiklainį su perkoštu skysčiu.Užpiliu atvėsinta juodosios ir vaistažolių pasaldinta arbata.Arbatą padarau gan saldžią,bent jau man taip atrodo,nors ,paprastai,arbatą geriu be cukraus.
Po keletos dienų ragauju ,ei patinka gėrimas,tada ir geriu.Šiaip nemėgstu rūgštaus.Karštomis vasaros dienomis tokia rūgštelė
Jei dar kas neaišku,klauskite.Būtinai atsakysiu.

Kadangi esu trečios kartos vaistažolių rinkėja,tai manasis arbatos grybas maitinamas vaistažolėmis ir ,žinoma,juodaja arbata , kad gautų taninų fermentacijai.
Išimu iš stikalinio,nuplaunu po tekančiu drungnu vandeniu.Skystį perkošiu,išplaunu stiklainį,talpinu grybuką atgal į stiklainį su perkoštu skysčiu.Užpiliu atvėsinta juodosios ir vaistažolių pasaldinta arbata.Arbatą padarau gan saldžią,bent jau man taip atrodo,nors ,paprastai,arbatą geriu be cukraus.
Po keletos dienų ragauju ,ei patinka gėrimas,tada ir geriu.Šiaip nemėgstu rūgštaus.Karštomis vasaros dienomis tokia rūgštelė

Jei dar kas neaišku,klauskite.Būtinai atsakysiu.
merginos, kurios suprantat rusiškai paskaitinėkit čia http://forumkiev.com/t6259/ 
Gavau ir aš arbatos grybą, bet netyčia mano vaikis nutvėrė tai pasidalino per pusę tas grybukas
bet aš juos užpyliau arbata kaip ir priklauso,dabar jau 5 dienos kaip jie stovi tam stiklainyje ant pačio dugno, o kiek skaičiau jis turėtų pakilti ar ne taip? beto ant paviršiaus pradėjo formuotis naujas grybukas na tokia plėvelė užsidėjo tai dabar ir nežinau ką daryti ar tą senąjį jau man reiks išmest ar ką daryti? nesusigaudau kaip elgtis su tuo nauju grybuku, kada nupilti arbatą, nes dabar jis vos kelių milimetrų bijau, kad ne plištų ar dar kas nepasidarytų
tikiuosi aiškiai paaiškinau kas negerai

Gavau ir aš arbatos grybą, bet netyčia mano vaikis nutvėrė tai pasidalino per pusę tas grybukas

QUOTE(Baružėlė @ 2010 08 05, 17:39)
bet aš juos užpyliau arbata kaip ir priklauso,dabar jau 5 dienos kaip jie stovi tam stiklainyje ant pačio dugno, o kiek skaičiau jis turėtų pakilti ar ne taip? beto ant paviršiaus pradėjo formuotis naujas grybukas na tokia plėvelė užsidėjo tai dabar ir nežinau ką daryti ar tą senąjį jau man reiks išmest ar ką daryti? nesusigaudau kaip elgtis su tuo nauju grybuku, kada nupilti arbatą, nes dabar jis vos kelių milimetrų bijau, kad ne plištų ar dar kas nepasidarytų
tikiuosi aiškiai paaiškinau kas negerai 

Tiesiog Jūsų grybukas buvo per anksti padalintas ir tiek

Jau jį kaip gavote,jis buvo atidalintas ir jam būtų reikėję laiko,kad atsigautų, o čia dar per pusę

Aš kai padalinu subrendusius,tai manasis gal 2-3 dienas stiklainio dugne tūno,paskui iškyla į paviršių.O jūsiškis šiuo metu kaupia jėgas ,matomai ilgiau dugne tupės.O paviršiuje besiformuojanti plėvele turėtų vėliau suaugti su iškilusiu į paviršiu grybu.Aš bent šiuo metu nenupilinėčiau,dar pamaitinčiau ir leisčiau atgauti jėgas

Dėkui jums už paaiškinimą, nes jau bijojau, kad mano grybukas nebūtų galo gavęs
o kiek dar laiko man jį laikyti nenupylus?kata tą gėrimą bus galima gerti?

QUOTE(Baružėlė @ 2010 08 05, 19:13)
Dėkui jums už paaiškinimą, nes jau bijojau, kad mano grybukas nebūtų galo gavęs
o kiek dar laiko man jį laikyti nenupylus?kata tą gėrimą bus galima gerti? 

Manau kad kokias tris dienas palaikykite,gal jis šiek tiek pakils nuo dugno

Sėkmės

Dar papildomos info:
http://networkedblogs.com/5VlIB
QUOTE(Rikara @ 2010 08 05, 15:45)
Mielai pasidalinsiu patirtimi

Rikara,
Visų pirma nuoširdus ačiū,kad pasidalinai savo patirtimi.

aš,grybuką,gavau iš kaiminkos,parašiau,bet nesulaukusi atsako,nutariau,pagalbos ieškoti internete.
Suradau,su vaizdine medžiaga,ir taip dariau,kaip ten buvo aprasyta.[karieras.blogspot.com.arbatinis grybas}
AČIŪ, tam Žmogeliukui.

Taip aš,naudojau juodąją arbatą ir cukriuką[nors cukraus negeriu}
dabar jau 8diena.mano grybukas auga,skanavau,bet turiu dar keletą klausimukų
vienas:
kada reikia nupilti tą skystimuka?
yen raso,kad skystį laikyt šaldytuve,suprantu,o kada maitinti{po kiek laiko}
Mano grybukas astuoniu dienų turi gražų baltą apsiaustuką,ir apacioje kyšo kelios kasytės,suprantu,kad auga,nes jis plauko viršuje skysčio.
Ar galima jį maitinti medučiu?
O,kokią žalią arbatą naudoji?ar maišai su juoda.?
Tokie mano klausimukai.
Pasiliksiu laukti atsako.
Mes irgi geriam ryziu gryba. Mums berzu sula primena. Kam razinos nepriimtina, manau gali dziovintas slyvas deti.
Net jei ir jokio gydomojo poveikio neturetu, vis tiek gerciau, nes skanu, privercia litra vandens isgerti (ai tiesa, mes su ryziais gavom aprasyma, kad kasdiena reikia perpilineti ir maziau visko deti...). O dar paskaiciau kad visa esme cia yra jog su jais gauni geruju bakteriju. Logiska - ir zarnynas susitvarko, o nuo jo, ir visi kiti organai... Kai prie juros vaziavom, i butelius susipylem pagaminta skysti ir kelias dienas gerem. Nesurugo, skanu buvo. Dabar sakiau, ko neisgeriam, reiks padeti veidui plauti
Net jei ir jokio gydomojo poveikio neturetu, vis tiek gerciau, nes skanu, privercia litra vandens isgerti (ai tiesa, mes su ryziais gavom aprasyma, kad kasdiena reikia perpilineti ir maziau visko deti...). O dar paskaiciau kad visa esme cia yra jog su jais gauni geruju bakteriju. Logiska - ir zarnynas susitvarko, o nuo jo, ir visi kiti organai... Kai prie juros vaziavom, i butelius susipylem pagaminta skysti ir kelias dienas gerem. Nesurugo, skanu buvo. Dabar sakiau, ko neisgeriam, reiks padeti veidui plauti

na jau 2 savaites geriu tibeto gryba...jokie skausmai nepasireiske...susitvarke viduriai...nukrito 1 kg

QUOTE(giekab @ 2010 08 02, 14:29)
o man įdomu, kaip kai du šaukštai atliekamo grybo būna, kur juos dedat iki kol visa porcija - 4 valg.šaukštai prisiaugina 

Isdalink draugem

o daug paaugo jūsų grybas per tas 2 savaites?nes mano kaip ant vietos, jau 3 savaites o priaugo tik šaukštas:hm