Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto pieno, Indijos ryžių, arbatos ir kt. grybai

o man įdomu, kaip kai du šaukštai atliekamo grybo būna, kur juos dedat iki kol visa porcija - 4 valg.šaukštai prisiaugina biggrin.gif
Atsakyti
Aš dėjau į kitą stiklainį , tik visas porcijas sumažinau per pusę
Atsakyti
Mielai pasidalinsiu patirtimi 4u.gif
Auginu arbatos grybą jau senokai,todėl jaučiuosi turinti pakankamai patirties biggrin.gif
Kadangi esu trečios kartos vaistažolių rinkėja,tai manasis arbatos grybas maitinamas vaistažolėmis ir ,žinoma,juodaja arbata , kad gautų taninų fermentacijai.
Išimu iš stikalinio,nuplaunu po tekančiu drungnu vandeniu.Skystį perkošiu,išplaunu stiklainį,talpinu grybuką atgal į stiklainį su perkoštu skysčiu.Užpiliu atvėsinta juodosios ir vaistažolių pasaldinta arbata.Arbatą padarau gan saldžią,bent jau man taip atrodo,nors ,paprastai,arbatą geriu be cukraus.
Po keletos dienų ragauju ,ei patinka gėrimas,tada ir geriu.Šiaip nemėgstu rūgštaus.Karštomis vasaros dienomis tokia rūgštelė thumbup.gif
Jei dar kas neaišku,klauskite.Būtinai atsakysiu.
Atsakyti
merginos, kurios suprantat rusiškai paskaitinėkit čia http://forumkiev.com/t6259/ 4u.gif

Gavau ir aš arbatos grybą, bet netyčia mano vaikis nutvėrė tai pasidalino per pusę tas grybukas blush2.gif bet aš juos užpyliau arbata kaip ir priklauso,dabar jau 5 dienos kaip jie stovi tam stiklainyje ant pačio dugno, o kiek skaičiau jis turėtų pakilti ar ne taip? beto ant paviršiaus pradėjo formuotis naujas grybukas na tokia plėvelė užsidėjo tai dabar ir nežinau ką daryti ar tą senąjį jau man reiks išmest ar ką daryti? nesusigaudau kaip elgtis su tuo nauju grybuku, kada nupilti arbatą, nes dabar jis vos kelių milimetrų bijau, kad ne plištų ar dar kas nepasidarytų doh.gif tikiuosi aiškiai paaiškinau kas negerai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Baružėlė @ 2010 08 05, 17:39)
Gavau ir aš arbatos grybą, bet netyčia mano vaikis nutvėrė tai pasidalino per pusę tas grybukas blush2.gif bet aš juos užpyliau arbata kaip ir priklauso,dabar jau 5 dienos kaip jie stovi tam stiklainyje ant pačio dugno, o kiek skaičiau jis turėtų pakilti ar ne taip? beto ant paviršiaus pradėjo formuotis naujas grybukas na tokia plėvelė užsidėjo tai  dabar ir nežinau ką daryti ar tą senąjį jau man reiks  išmest ar ką daryti?  nesusigaudau kaip elgtis su tuo nauju grybuku, kada nupilti arbatą, nes dabar jis vos kelių milimetrų bijau, kad ne plištų ar dar kas nepasidarytų doh.gif tikiuosi aiškiai paaiškinau kas negerai blush2.gif


Tiesiog Jūsų grybukas buvo per anksti padalintas ir tiek mirksiukas.gif
Jau jį kaip gavote,jis buvo atidalintas ir jam būtų reikėję laiko,kad atsigautų, o čia dar per pusę doh.gif
Aš kai padalinu subrendusius,tai manasis gal 2-3 dienas stiklainio dugne tūno,paskui iškyla į paviršių.O jūsiškis šiuo metu kaupia jėgas ,matomai ilgiau dugne tupės.O paviršiuje besiformuojanti plėvele turėtų vėliau suaugti su iškilusiu į paviršiu grybu.Aš bent šiuo metu nenupilinėčiau,dar pamaitinčiau ir leisčiau atgauti jėgas 4u.gif
Atsakyti
Dėkui jums už paaiškinimą, nes jau bijojau, kad mano grybukas nebūtų galo gavęs blush2.gif o kiek dar laiko man jį laikyti nenupylus?kata tą gėrimą bus galima gerti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baružėlė @ 2010 08 05, 19:13)
Dėkui jums už paaiškinimą, nes jau bijojau, kad mano grybukas nebūtų galo gavęs blush2.gif o kiek dar laiko man jį laikyti nenupylus?kata tą gėrimą bus galima gerti? g.gif


Manau kad kokias tris dienas palaikykite,gal jis šiek tiek pakils nuo dugno g.gif .Dabar svarbiausia grybukui leisti sustiprėti,kad jis paskui sėkmingai galėtų fermentuoti gėrimą.Dabar,kaip minėjau,jį dar reiktų pamaitinti.Šiaip aš ir stipriam grybui leidžiu fermentuoti 5-7 dienas, o Jūsų toks nukeipėlis biggrin.gif ,tai tegul šiek tiek ilgiau pafermentuoja.Reikia laukti,kol jis pradės kilti į paviršių.
Sėkmės 4u.gif

Dar papildomos info:
http://networkedblogs.com/5VlIB
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2010 08 05, 15:45)
Mielai pasidalinsiu patirtimi 4u.gif
Auginu arbatos grybą jau senokai,todėl jaučiuosi turinti pakankamai patirties biggrin.gif


Rikara,

Visų pirma nuoširdus ačiū,kad pasidalinai savo patirtimi. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

aš,grybuką,gavau iš kaiminkos,parašiau,bet nesulaukusi atsako,nutariau,pagalbos ieškoti internete.

Suradau,su vaizdine medžiaga,ir taip dariau,kaip ten buvo aprasyta.[karieras.blogspot.com.arbatinis grybas}
AČIŪ, tam Žmogeliukui.
4u.gif

Taip aš,naudojau juodąją arbatą ir cukriuką[nors cukraus negeriu}
dabar jau 8diena.mano grybukas auga,skanavau,bet turiu dar keletą klausimukų

vienas:
kada reikia nupilti tą skystimuka?

yen raso,kad skystį laikyt šaldytuve,suprantu,o kada maitinti{po kiek laiko}

Mano grybukas astuoniu dienų turi gražų baltą apsiaustuką,ir apacioje kyšo kelios kasytės,suprantu,kad auga,nes jis plauko viršuje skysčio.



Ar galima jį maitinti medučiu?

O,kokią žalią arbatą naudoji?ar maišai su juoda.?


Tokie mano klausimukai.
Pasiliksiu laukti atsako.
Atsakyti
Mes irgi geriam ryziu gryba. Mums berzu sula primena. Kam razinos nepriimtina, manau gali dziovintas slyvas deti.
Net jei ir jokio gydomojo poveikio neturetu, vis tiek gerciau, nes skanu, privercia litra vandens isgerti (ai tiesa, mes su ryziais gavom aprasyma, kad kasdiena reikia perpilineti ir maziau visko deti...). O dar paskaiciau kad visa esme cia yra jog su jais gauni geruju bakteriju. Logiska - ir zarnynas susitvarko, o nuo jo, ir visi kiti organai... Kai prie juros vaziavom, i butelius susipylem pagaminta skysti ir kelias dienas gerem. Nesurugo, skanu buvo. Dabar sakiau, ko neisgeriam, reiks padeti veidui plauti tongue.gif
Atsakyti
na jau 2 savaites geriu tibeto gryba...jokie skausmai nepasireiske...susitvarke viduriai...nukrito 1 kg lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2010 08 02, 14:29)
o man įdomu, kaip kai du šaukštai atliekamo grybo būna, kur juos dedat iki kol visa porcija - 4 valg.šaukštai prisiaugina  biggrin.gif

Isdalink draugem mirksiukas.gif
Atsakyti
o daug paaugo jūsų grybas per tas 2 savaites?nes mano kaip ant vietos, jau 3 savaites o priaugo tik šaukštas:hm
Atsakyti