QUOTE(Klepesova @ 2007 04 06, 12:38)
Sveikutės, čia aš su savo klausimėliu: nuo kiek laiko vaikučius galima vesti į lopšelį, ir kada vertėtų jau nueiti užsirašyti? prisiklausiau, kad vos tik vaikelis gims eiti ir užsirašyti, man kažkaip keista

. Na maniškei jau 1 mėnesiukas, o mes norėjome leisti į lopšelį nuo 1,5metukų (na neturim kitos galimybės

) O šitie savanorių darželiai lopšeliai mum beveik kieme (tik nesuprantu, ten vienas ką?- rusų, nes visai šalia stovi?) be to dar radome 2 darželius lopšelius savanoriuose, irgi netoli- kiemuose arčiau Vingio parko, tai kaip supratau ten ne kas.
prieš 1-2 mėnesius jei nueisit užsirašyti tikrai nebus per vėlu, ypač jei pagal gyvenamą vietą jokių problemų nebus...į Aušrelę sako, kad priima nuo 2 metų, bet yra ir jaunesnių, mes pradėjom eiti nuo 1,9mėn., yra dar nieko darželis prie bažnyčios, atrodo Viltenė vadinasi, jei nemaišau,nes jie ten du yra...draugė vedė savo vaikutį nuo 1,4mėn ten, į likusius bent jau aš nevesčiau
Papildyta:
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 04 03, 09:17)
1. Na, su direktore pakalbėjau, kad kol kas jiedu ir galėtų eiti į vieną grupę, bet nuo rugsėjo visvien juos atskirtų, nes mažiukų grupės pereitų į savo jau nuolatines grupes

Tai pagalvojom- ai, vienu rikdymu apsieisim, tegu išsyk prie savo bendraamžių pratinasi...Plius, su vyru pakalbėjom, kad užteko 3 savaites jiems abiems pabūti namie sergant, kaip abu ėmė muštis, tiesiog kaip katinų rietynės- ir vaizdas, ir garsas
2. Būtinai
kaip suprasti, kad mažiukų grupės pereis į savo nuolatines grupes?

aš galvojau, kad iki 4 metų jie bus kaip yra dabar...
Papildyta:
QUOTE(Irena S. @ 2007 03 20, 12:08)
Sveikos, mamytes.
Mes siandien antra diena buvom darzelyje "Drugeliuose". Maniskis vakar graziai elgesi, neverke, o siandien po valandos apsizliumbe

Bet siandien buvo kita aukletoja, stambesne moteriske nei Danute, sviesiais plaukais. Gal jam ji nepatiko, o gal tiesiog pradeda suprasti, kad mama ji palieka. Aukletoja sake, kad beveik visi vaikai verkia, kai pradeda lankyt darzeli, cia normalu, bet paskui apsiramina. Tai stai kokie reikaliukai. Gakl rytoj visai mano mazius nenores likti vienas?

Kai jo klausiu "Ar eis i darzeli?", jis atsako "Taip, ir miegosiu, ir valgysiu su leliom". Norisi jam, bet buna liudnoka ir baisoka be mamytes

Na ner ko liudet, manau, susitvarkysim su sia problema
kaip sekasi darželyje? ar patinka? mano sūnus vakar parėjęs iš darželio labai jau pasakojo kaip Danelikas ( čia jis taip taria) tą ir aną darė...klausiu, gal Benenikas (taip vadina vieną iš senbuvių - Benediktą ), net supykęs pabrėžia, kad Danelikas, po to prisiminiau, kad naujas vaikutis atėjo...ir pažiūrėjau čia, kad jūsų sūnelis Danielius, tai manau, kad jį ir turėjo omeny...

kaip sutaria su vaikais? kaip auklėtojos jums dabar atrodo?