Įkraunama...
Įkraunama...

Savanorių pr.:Aušrelė

QUOTE(ratna @ 2006 04 24, 15:13)
Užrašiau šiandien savo mažių į "Aušrelę" - žadam eiti nuo rudens. Direktorė sakė, kad tokių, kaip mano (gimusių 2004 m.) - bus dvi grupės, nes jau dabar rudeniui užsirašę virš 30 vaikų. Viskas ten man pasirodė daugmaž "normalu"- na, daržas kaip daržas, ir direktorė atrodo labai šauni. Bet... kažkodėl taip liūdna pasidarė užėjus į grupę "susipažinti" (nuvedė į vieną iš tų, kuriose ateity bus mažiukai, berods "Pelėdžiukų" - ten dabar dar didesni vaikai)  unsure.gif .... Grupės darbuotojos man tokios pavėpusios pasirodė - nei šypsenų, nei noro pabendrauti su manim ar vaiku... blink.gif  schmoll.gif ...  Na, nežinau, gal tai tik pirmas ir klaidingas įspūdis unsure.gif Bet, kadangi žinau, kad teks dėl daugelio dalykų su aklėtojom tartis (na, mūsiškis nevalgo daugybės produktų dėl alergijos ir kt. problemų), tai man kažkaip neramu.... ax.gif

Gal kas nors žino daugiau apie tas auklėtojas ir galėtų papasakoti? gossip.gif
Beje, ar ten galima iš anksto sužinoti valgiaraščius (pvz., savaitei į priekį)? Bent jau žinočiau, kada ir kokio maisto atnešti iš namų, nes kitaip, atrodo, maitinimo problemos neišspręsim.

Mamoolka, pastebėjau, kad tavo Ernestas - žuviukas, kaip ir manasis (ir nuotraukytėj netgi kažkuo panašus mano vaiką), pagalvojau, kad gal galėtų būti smagus draugelis...  friends.gif

4u.gif

Del aukletoju tai tu mane ir truputeli nugasdinai unsure.gif , nes dabar labai fainos. O neprisimeni kokia ten kita bus grupe, viena "peledžiuku", o kita ? Ir aukleto vyresnio amziaus pasirode ar jauna ?

Galėtų būti draugelis smile.gif . Mes taip prie namų ir neturim draugų (ne per seniausiai atsikraustem i shį rajoną), o ir mamai liūdana pasivaikščioti vienai, nėr su kuo papliotkinti smile.gif. Tai galim kada vakare iseiti i lauka su berniukais, supazindinti juos ?
Atsakyti
QUOTE(mamoolka @ 2006 04 21, 12:13)
Tai jaučiu tuos mažiukus 2004 m. ir atves rudeni. Tai tu sufleruok ar neboga aukletoja toje grupeje, o gal jau matei ? Nes ir mus gal ten perkels. O del pampersu tai taip gret ir neismoks be jų. Na maniskis vat tris menesiu lanko, sako sodina juos ten, na bet ir pampersus deda. Gal vasara ir leis slapiems pavaikscioti, o kol kas tai viskas tep. O valgyt tai greitai pats pradejo (aisku ir dabar norint kad greiciau pavalgytu as maitinu), taciau savarankiskumas tikrai didelis smile.gif viskas as "pats" smile.gif.

na mes jau kitą savaitę eisim tai papasakosiu įspūdžius. Maniškis pats moka valgyti, bet jis neima nieko ką reikia kramtyti ir jei net varškėj kokia uogytė tai išima su pirštu todėl įtariu iš pradžių iš vis nevalgys nes namie nieko neima sako nenoli ir tebevalgo tik pienišką košę ir daržovių tyrelę.. verysad.gif nu aš pati nemoku pakankinti vaiko ir duot tik kramtomą maistą blush2.gif blush2.gif teks darželyje mokytis blush2.gif

O šiaip ne visos auklėtojos blogos kurios nesišypso smile.gif būna tokių kurios tik šypsotis temoka... O direktorė tai tikrai labai faina, na bus matyt... "Drevinuke" mes tik dvi dienas teatlaikėm.. rolleyes.gif o jau įspūdžių visam gyvenimui liko... ax.gif

O man toks durnas klausimas iškilo.. ten kažin nebūtų kur palikti mažo vežimėlio-skėtuko.. ?
Atsakyti
QUOTE(Naujoke25 @ 2006 04 25, 11:00)
na mes jau kitą savaitę eisim tai papasakosiu įspūdžius. Maniškis pats moka valgyti, bet jis neima nieko ką reikia kramtyti ir jei net varškėj kokia uogytė tai išima su pirštu todėl įtariu iš pradžių iš vis nevalgys nes namie nieko neima sako nenoli ir tebevalgo tik pienišką košę ir daržovių tyrelę.. verysad.gif  nu aš pati nemoku pakankinti vaiko ir duot tik kramtomą maistą blush2.gif  blush2.gif teks darželyje mokytis blush2.gif

O šiaip ne visos auklėtojos blogos kurios nesišypso smile.gif būna tokių kurios tik šypsotis temoka... O direktorė tai tikrai labai faina, na bus matyt... "Drevinuke" mes tik dvi dienas teatlaikėm.. rolleyes.gif o jau įspūdžių visam gyvenimui liko... ax.gif

O man toks durnas klausimas iškilo.. ten kažin nebūtų kur palikti mažo vežimėlio-skėtuko.. ?

Na nieko baisaus, išmoks visko. Jie mato kaip kiti vaikai valgo rengiasi ir pan. tai baisiausiai užsinori ir taip eelgtis biggrin.gif .

Na manau priglaus ku rubinej sketuka, paprasciausiai su aukletoja pakalbek. O koks grupes pavadinimas kur vesi saviski ?

O kas Drevinuke nutiko, nugasdinai tu cia, as ir norejau labai ten vesti, vat tik atstumas man labai jau didelis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mamoolka @ 2006 04 25, 08:06)
4u.gif

Del aukletoju tai tu mane ir truputeli nugasdinai  unsure.gif , nes dabar labai fainos. O neprisimeni kokia ten kita bus grupe, viena "peledžiuku", o kita ? Ir aukleto vyresnio amziaus pasirode ar jauna ?

Galėtų būti draugelis smile.gif . Mes taip prie namų ir neturim draugų (ne per seniausiai atsikraustem i shį rajoną), o ir mamai liūdana pasivaikščioti vienai, nėr su kuo papliotkinti smile.gif. Tai galim kada vakare iseiti i lauka su berniukais, supazindinti juos ?

Pelėdžiukuose auklėtoja buvo "apyjaunė" (tiesa, ne viena juk ten tikriausiai dirba), o kokia kita grupė - nežinau, bet sakė, kad ji irgi pirmam aukšte, šalia aplankytosios.... Tikėjausi, kad jau belankantys galės ką nors daugiau papasakoti rolleyes.gif

Dėl susimatymo - tai mes labai "UŽ" good.gif clap.gif clap_1.gif Tik šią savaitę mes trūnysim namie - manasis ką tik po skiepo doctor.gif... tai nusimato kančių dienos ir naktys cray.gif .
O draugų tai mums irgi labai trūksta. Na, manau, dar susirašysim.... 000164.gif

Gaila tik, kad paskutiniu metu visos čia rašančios turi daug klausimų ir mažai atsakymų. O man dar tiek daug visko rūpi sužinot... blush2.gif ... Gal atsilieptų kas jau daugiau "išsišniukštinėję" apie šitą daržą? ax.gif
Atsakyti
Na vakar buvau pasiimti berniuko, tai tas uzsimane po visa teritorija pabegioti, aišku prie didesniu vaiku. Tai pamacius dvi jau didesnes mergaiciukes pasiklausinejau. Jos pasake kad rudeni eis jau i mokykla, kad lanko "smalsuciu" grupe, kad aukletojos geros, nesibara, daro visokius darbelius ir pan. Na vienu zodziu pasisniukstinejau smile.gif, tik vat aukletojos neparode ji buvo susirinkime su teveliais . Taigis kaip sakoma vaikai sako teisybe, tik vat apie "peledziukus" nieko nesuzinojau schmoll.gif .
Atsakyti

Mamoolka, papasakok man šiek tiek daugiau apie daržo gyvenimą mirksiukas.gif :
Kelintą val. vaikus guldo pietų miego? Ir ką daro su tais kurie miega l.trumpai arba išvis neužmiega? (na, mūsų aktyvistas pasnaudžia dieną nepilną valandą, o kartais prabūna nemiegojęs, tai įtariu, kad paaugęs dar mažiau miegos assa.gif - aš, beje, prisimenu save darželyje: amžinai kankindavausi, gulėdama ir laukdama, kada baigsis tas miego laikas - nesu užmigus nė karto! lotuliukas.gif ).
Ar su mažiukais vyksta koks nors papildomas "ugdymas" (na, pvz. muzikinis ar pan.), ir apskritai, kokius darbelius jie ten grupėje daro? Na, ir man vis dar rūpi tie valgiaraščiai...essen.gif
Beje, žinau, kad daržas oficialiai dirba iki 18.30, bet ar tikrai nebūna "užuominų" schmoll.gif , kad vaiką būtina pasiimti gerokai anksčiau? (na, mums bus tokių dienų, kai tikrai negalėsim anksčiau ištrūkti iš darbų verysad.gif )....

O ką tavasis pats apie darželį "pasakoja"? bigsmile.gif ax.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ratna: 26 balandžio 2006 - 09:32
QUOTE(mamoolka @ 2006 04 26, 07:23)
Na vakar buvau pasiimti berniuko, tai tas uzsimane po visa teritorija pabegioti, aišku prie didesniu vaiku. Tai pamacius dvi jau didesnes mergaiciukes pasiklausinejau. Jos pasake kad rudeni eis jau i mokykla, kad lanko "smalsuciu" grupe, kad aukletojos geros, nesibara, daro visokius darbelius ir pan. Na vienu zodziu pasisniukstinejau smile.gif, tik vat aukletojos neparode ji buvo susirinkime su teveliais . Taigis kaip sakoma vaikai sako teisybe, tik vat apie "peledziukus" nieko nesuzinojau  schmoll.gif .

Mano dukra "peledziukuose" jau 2 metai. Ka noretum suzinoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elgreta @ 2006 05 02, 10:17)
Mano dukra "peledziukuose" jau 2 metai. Ka noretum suzinoti?  ax.gif

Na, manau, Mamoolką kaip ir mane labiausiai domina tos grupės aklėtojos... Būk gera, papasakok mirksiukas.gif O aš apskritai prirašiau klausimų, į kuriuos iki šiol niekas man neatsako (žr. ankstesnius mano postus). Na, tiesiog kankina nežinia... unsure.gif
Atsakyti
Grupeje aukletojos 3 : 2 jaunos (viena ju ateina karta i savaite) ir kita jau suaugusi patyrusi aukletoja biggrin.gif ir aisku viena seimininke. Ne vienai ju priekaistu neturiu, isskyrus tai, kad prie 2 jaunu dukra mielai eina i darzeli, prie kitos (vyriausios) daznai rodo asaras ir nenora. Motyvas gana aiskus: aukletoja griezta, bet manau teisinga wink.gif.

Dienotvarke tokia
9:00 pusryciai (atvesti veliausiai iki 9:30)
11 val priespieciai ir laukas
12 val pietus
12:30 - 15:30 pietu miegas
16:00 - pavakariai
Vaikus pasiimti iki 18:30. Niekada negirdejau jokiu priekaistu ar reikalavimu pasiimti anksciau.

Meniu visada galima paskaityti grupeje. Paskutiniu metu labai pasigendu vaisius, jogurtu ir pan ir tai man nebepatinka g.gif , nors anksciau visad budavo.... na gal tos laikas... ziuresim kaip bus paskui. O siaip kitas meniu labai ivairus ir pilnavertis thumbup.gif

Del miego, tai kazkaip neteko matyti ar girdeti, kad kazkas nemiegotu. As irgi labai pergyvenau, kaip cia bus , bet matyt vaikams suveikia "bandos jausmas" biggrin.gif "visi miega ir as miegosiu".

Del papildomo ugdymo. Vaikai mokosi sokiu, daineliu ir pan, ypac pries sventes. Kiekviena diena kazka piesia, lipdo, karpo, klijuoja ir pan. Kiekviena diena eksponuojami nauji darbeliai.

Vienu zodziu, nieko blogo negaliu apie darzeli pasakyti. Dar labai patinka darzelio aplinka: visad tvarkinga, nuolat priziurima, atnaujinama ir pan.
Rodos i visus klausimus atsakiau karsta.gif
Atsakyti
Elgreta, labai labai tau ačiū 4u.gif aciuks.gif

Šiek tiek nuraminai...
Na, man aišku nesitiki, kad visi vaikai ten net 3 val. dieną miega... mastau.gif (manasis net kūdikystėje tiek nemiegodavo, ir naktį 8-9 val. - maximum)...
Sorry, jei labai įkyrėjau, bet dar dėl maitinimo: man rūpi, ar galima sužinoti valgiaraščius iš anksto (ne tą pačią dieną ir net ne iš vakaro, nes mes ne visas dienas lankysime) - vaikas labai daug ko negali valgyti, tai jokios kitos išeities nematome, kaip tik nešioti "lauknešėlius" iš namų (nu bet vistiek norėtųsi, kad to nešiojimo būtų kuo mažiau) wacko.gif...

Beje, jei 11val. priešpiečiai, o 12 - jau pietūs, tai kiek tie mažiai pabūna lauke? Pusvalandį? mastau.gif g.gif
Atsakyti
buvom mes šian pirmą dieną aušrelėje tai ispudziai tokie:
auklėtoja du metrai an dviejų smile.gif tokia nuoširdi labai bendraujanti, matosi tvarka grupeleje yra tyla ramybe, vaikuciai kalbasi pasnibzdomis, du vaikai kuriem greit trys metukai ir mano jauniausias kuriam dar bus tik du su puse po menesio..
tik va kas nepatiko kad labai status laiptai mano maziui lipti i antra auksta..
maistas balinta kava, marinuoti agurkai i meniu ieina... ir siaip aukletoja sake, kad nekeis pampersu..nes visi vaikai be pampersu, tai va nzn puoduku ten kaip supratau jau nera tik vaikiski klozetai... Kieme taip pat laipioti padaryta vyresniem vaikam, maniskis uzlipes nemokejo nulipti...
Bet siaip leido mum rytoj atsinesti savo gerimui skirta puoduka, leido atsinesti zaislu, grupes kambarys didelis ir svarbiausia ramybe tas man labai patiko..aukletoja matosi suinteresuota tvarkos palaikymu sake dirbusi anksciau med sesele ar kazkuo pan. tai manau apie vaikucius truputi nusimano.
Rytoj ves tetis..tai bus matyt, nes sian tai nepalikau vaiko pabuvom pora valandu kartu ir grizom namo... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ratna @ 2006 05 02, 20:30)
Sorry, jei labai įkyrėjau, bet dar dėl maitinimo: man rūpi, ar galima sužinoti valgiaraščius iš anksto (ne tą pačią dieną ir net ne iš vakaro, nes mes ne visas dienas lankysime) - vaikas labai daug ko negali valgyti, tai jokios kitos išeities nematome, kaip tik nešioti "lauknešėlius" iš namų (nu bet vistiek norėtųsi, kad to nešiojimo būtų kuo mažiau) wacko.gif...
Beje, jei 11val. priešpiečiai, o 12 - jau pietūs, tai kiek tie mažiai pabūna lauke? Pusvalandį? mastau.gif  g.gif

Del meniu is anksto niekad nesiteiravau, bet manau, kad jie tikrai turi susidare meniu bent kelioms dienoms i prieki ir privalo duoti, ypac, jei vaikas negali visko valgyt. Pries uzrasant i darzeli, musu klause, ar nesame alergiski ar viska galim valgyt ir pan.
Del priespieciu susimaisiau blush2.gif jie 10:30. Laukui priklauso valanda, bet ir tai siek tiek priklauso nuo aukletojo.
Papildyta:
QUOTE(Naujoke25 @ 2006 05 03, 00:00)
maistas balinta kava, marinuoti agurkai i meniu ieina... ir siaip aukletoja sake, kad nekeis pampersu..nes visi vaikai be pampersu, tai va nzn puoduku ten kaip supratau jau nera tik vaikiski klozetai... Kieme taip pat laipioti padaryta vyresniem vaikam, maniskis uzlipes nemokejo nulipti...

blink.gif blink.gif labai labai nustebau, kad nekeicia pampersu g.gif . Musu grupeje pampersus visad keisdavo, matydavau, kaip tevai palikdavo kruvas sauskelniu spintelese. Puodukai irgi budavo, tik nuo siu metu vaikams irengtas vaikiskas klozetas ir jau tik juo naudojasi.

Papildyta:
Tiesa, ta balinta kava, tai kakava. O marinuoti agurkeliai, tai nera gerai, bet ir ne tragedija biggrin.gif
Atsakyti