Teko viena karte guleti su dukryte.Jai buvo 6men.buvo zarnyno infekcija!Mano dukryte labai stipriai viduriavo 3 dienas!Temperatura buvo 4 ar5dienas virs38,nieko nevalge skysciu truko!Bet laimei viskas gerai,guleti teko tik para!Nes Anglijos ligoninese pakliuti yra tikras pragaras!
Su dukryte iki 1 metų teko gulėti 5 kartus ligoninėse. Jau 9 dienų po gimdymo vežėm į kauno klinikas ,prisikabino stafilokokas, kuris mažajai pažeidė žarnyną, užtat vargom ištisus metus. Kiti du kartai kauno infekcinėj ligoninėj dėl viduriavimo su krauju, na ketvirtas kartas pats baisiausias Santariškėse(baisiau turbūt būna siaubo filmuose), na o penktasis kartas tai reanimacijoj su salmunelioze. Tokia musu kartis patirtis, pati per gyvenimą savo kai nebuvus ligoninėje, tai atsigriebiau su dukryte.
Oi, su vyresniuoju gulėjau daugybe kartų, jau buvau tiek pripratus, kad nekildavo problemų galvojant ką pasiimti į ligoninę.Ačiū Dievui, dabar vaikas sveikas. Osu mažium vieną kart gulėjau, tikiuosi daugiau nereikės.
Mano dabar dukrytė su tėveliu guli Santariškėse, dėl stipraus vemimo.
Personalas, kiek man teko susidurti
bet ligoninė
Remonto ten reikia siaubingai, iki tiek kad neturi nei indu pakankamai, nei patalynės, jau neskaitant kad reikia tėtei su vaiku vienoje siauroje lovoje gulėti
Personalas, kiek man teko susidurti
QUOTE(Aurėja @ 2003 12 03, 18:40)
1. Atsigulėm Vilniuj Santariškėse į chirurginį skyr. dėl guzelio kakle, o begulint 3-ioj paroj ligoninė "padovanojo" mum dar + ir Rota virusą...
2. Vaikui 5 mėn. buvo, tad gėrė tik mano pieną, nebuvo ragavusi dar jokio kt. kietesnio maisto, nepripažino duodamų vaistų granulėmis ir pan. - išvemdavo, Gydytoja nuolat priekaištavo man dėl to - atseit aš neprimaitindavau jos nuo pirmų mėnesių (pasak jos-"kaip visam pasauly...."), vaikas nemoka valgyt, todėl dabar neįmanoma jos gydyt - vaistų negeria, nepasveiks....
3. Nepasakiusi man kodėl- "trumpam išsinešam" - paėmė vaiką, padarė punkciją (į kaklo guzelį dūrė), pažiūrėjo ar ten nėra pūlių... - atnešė vaiką persigandusį, verkiantį ir užklijuotu kaklu. Na, galvoju, aš ne iš tų motinų kurios žliumbtų draskytųsi ir neleistų badyt savo vaiko, aš gi suprantu, kad to reikia, bet gal galima buvo informuoti motiną?... Kai po kelių dienų paklausiau ką parodė punkcijos tyrimas, sako "mes to skysčio netyrėm." - jiem užteko to, kad tai ne pūliai.
4.Statant lašelines (dėl Rota viruso) buvo nuolat pažeidinėjama tvarka: į pūslę su vaistais būdavo įduriama adata- kad vaistai greičiau sulašėtų.... - o tai yra draudžiama daryti- deja sužinojau tai vėliau, jau išėjus iš ligoninės.
5.Išrašydama mus iš ligoninės gydytoja atskaitė man moralą: "Jūs esate eilinės bepročių m-klos pasekėjai..." - čia dėl to, kad maitinu kūdikį savo pienu "taip ilgai" ir neduodu nieko kito. "Jūsų vaikui mažakraujystė, rachitas....ir t.t." - Sakau gal supainiojot tyrimus.... Nes iš tiesų nieko panašaus mano vaikui nėra ir suėjus 6 mėn. mes pradėjom ragaut įvairų maistą, sėkmingai augam iki šiol, tebegeriam mamos pieną ir esam sveiki. Bet tų žodžių ir pažeminimo rodos nepamiršiu niekada
saunuole kad maitinai pati nes vaikutis sveiksta greiciau pati maitinau iki pusantru metu ir jokiu ligu iki to laiko o ligoninej jau ziaurios nesamones teko gulet su vaiku jau ne toks mazas buvo 2 metu bet veme o temperaturai numust turejo tik paracitamoli tabletem o ka daryt vaikui tai zvakuciu reik n es vaistus isvems tai nakti vyras vaistus nese baisu
Mes tai pat gulejo Klaipedos vaiku ligoninei kai vaikui buvo 8men. su laraigitu ir buvo pakilus gan auksta temperatura o dar ir pagulde mus savaitgaly(sestadieni) kai budinti gyditoja is vis mano manymu net apie vaikus nieko nenusimane....Nes ryte kai istyre vaiko krauja nustate cukrini debiata kurio pas ji is tikro ir nebuvo paemus pakartotinai tyrymus.Na o baigiant sveikti pas mus pagulde leliuka su plauciu uzdegimu ir rotavirusu ir aisku mes ji pasigavom bet lengvai is jo issikapanojom
QUOTE(Auges @ 2003 12 05, 21:09)
Del to maitinio krutimi: viena is sio forumo dalyviu del kazkokiu priezasciu turejo atsigult i santariskiu ligonine, kai vaikui buvo 6 men. Zinoma iki to laiko maitino tik savo pienu ,jokio papildomo maisto nedave, o cia kai dar vaikelis susirgo, tai naujo maisto neivedinesi gi.
Kai atvaziavo iligonine: klausia: kokius misinelius duodat?
- jokiu.
- Tai ka vaika alkana laikot? kuo maitinat?
- pienu
- KARVES PIENU???
Sakpo ne savo pienu
Tai sake, kad vos ne visas ligonoines personalas suleke paziuret i moteri kuri VIS DAR
maitina vaika tik pienu, nors jam JAU 6men.
Kai atvaziavo iligonine: klausia: kokius misinelius duodat?
- jokiu.
- Tai ka vaika alkana laikot? kuo maitinat?
- pienu
- KARVES PIENU???
Sakpo ne savo pienu
Tai sake, kad vos ne visas ligonoines personalas suleke paziuret i moteri kuri VIS DAR
Dar taip būna mūsų ligoninėse????
Na as su didziaja kai jai buvo 2 metukai gulejau Santariskese nudegimu skyriuj, skyrius superinis, nes ka tik suremontuotas, palatos svarios, lovos patogios, turejau atskira foteli salia vaiko lovos ir galejau gerai issimiegoti, mes gulejom keturvietej palatoj, kuriu tam skiriuj dvi, dar yra dvi vienvietes ar tai trys vienvietes neatsimenu, kuriose vaikiskos lovytes ir foteliai teveliam. O ir personalas neblogas ypac sesutes, kai tik reikdavo visad pagelbedavo, maniske man neleisdavo prisliest prie tvarsciu sakydavo einam pas sesute, sesute sutvarkys
o ir tualetas tvarkingas, kriaukle, galedavom issiskalbt ir net pasidziaut ant gyvatuko
Ir kai mes gulejom, kaip tik atejo brolis Astijus pasventino skyriu, tai maniske ir sekiojo paskui Astiju
QUOTE(tora @ 2006 10 05, 19:46)
mes gulejom du kartus Kauno 2-oi ligoninei infekcinei
tai likau patenkinta ir vonia su tuoletu toi pacioi palatoi ir rupestelis geras vaiku.
As karta su mazaja gylejau toj ligoninej
Nors salygos neblogos ir sesutes rupestingos
[quote=#Mia#,2006 12 14, 14:30]
, buvo laringitas, gydytoja apziuri ir pareiskia: negrazus kvepavimas, kai prasides plauciu uzdegimas, tada gydysim. Ir sakyciau pagal aplinkybes to sieke: palatoj 25, vaikai suprakaitave, atidarom duris i koridoriu - negalima, tam langas yra
, sausa - kabinti ranksluosciu ant radiatoriu negalima, kazkoks patikrinimas buvo. Tai po antros nakties su didziausiu triuksmu issiveziau namo (komisija ir musu palatoj buvo, bet taip ir nesuprato, kad maniskei laringitas, nes jo kitoks gydymas - matyt jus kazka maisot
).
[/quo
As kazkaip turejau gera nuomone susidariusi apie Lietuvos daktarus!Esu Londone,cia daktarai tikrai ziaurus!!!!!NEISMANO visiskai nieko!Cia baisu susirgti,nes pagalbos nesitikek!Todel buvo ir yra mintis gryzti i Lietuva vien del daktaru,bet kiek suprantu ir Lietuvoje yra sundaktariu!Kurie gatavi vaikus palaidoti!Nes kai kuriems tikrai nerupi vaikuciu sveikata!Ant tokiu daktaru esu labai pasipiktinusi!Ir kam tokie reikalingi!
[/quo
As kazkaip turejau gera nuomone susidariusi apie Lietuvos daktarus!Esu Londone,cia daktarai tikrai ziaurus!!!!!NEISMANO visiskai nieko!Cia baisu susirgti,nes pagalbos nesitikek!Todel buvo ir yra mintis gryzti i Lietuva vien del daktaru,bet kiek suprantu ir Lietuvoje yra sundaktariu!Kurie gatavi vaikus palaidoti!Nes kai kuriems tikrai nerupi vaikuciu sveikata!Ant tokiu daktaru esu labai pasipiktinusi!Ir kam tokie reikalingi!
Mes irgi su suneliu esam guleje ligoninej, su Rota visrusu.Tiesa mazam miesteli
Tai tiek gydytojai, tiek ligoninej tvarka buvo super
Na musu atveju gal ir negalejo buti kitai, gulejom dviese palatoj, atskiras tualetas net buvo duotas, kad kitu neuzkresti
Tik maistas tai man nepatiko, o ir mazai kuo skiresi manasis nuo sunelio, kuriam tada buvo 2metukai beveik
Esu gulėjusi ligoninėj kelis kartus - Klaipėdos naujagimių skyriuje dirba nuostabi gydytoja. Kitur ir nesiskundžiu, Tačiau greitosios felčeriai - mano vaikas buvo apšauktas [paliegęs, neprimaitintas tik todėl kad kūdas o ne rubuilis. Nu ką jis bus kitoks jei abu tėvai tokie