Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esat su vaiku gulėję ligoninėj?

Mažyliui bebūnant šiam pasauly vos 3 savaites, atsidūrėm ligoninėj.. Akyčių uždegimas gawos su kraujingais pūliukais.. Iš viso personalo galėčiau didžiuotis tik 2 sesutėm bei sanitare , kurios buwo malonios, besišypsančios ir t.t. Ko negalėčiau pasakyt apie palatos daktarę.. blink.gif Dar ji man nuolat priekaištawo, kodėl aš nežinau kas anam gale pas mane daros,ir vaikui toks uždegimas..
Atsakyti
Deja, prisiminimai apie ligonines labai prasti. Pirma karta gulejau su dukra po avarijos Santariskiu lig., jai tada buvo 4men., gulejo su mumis dar dvi paaugles po stuburo operacijos, pas jas draugai pastoviai, o musu mazutei taip reikejo poilsio. Pries guldant daktaras kalbejo apie 2-iete palata, bet ;negaves i kisene;
pagulde benrai. Antra karta gulejom sant.ifek. su roto virusu doh.gif
Atsakyti
esame su dukryte, kai jai buvo 6 men., santariskiu vaiku ligoninej, akiu chirurg. sk. guleje. asaru kanalelius plove. gydytoja labai puiki pasitaike, skyrius liux suremontuotas, grazu, modernu. zodziu nebaisu buvo
Atsakyti
Mes pirma karta gulejom su dukryte,kai jai buvo 5 dienos-del nepraejusios geltos.Antra karta,kai jai buvo metukai-del žarnyno infekcijos.Trečia karta,kai buvo du metukai-del širdies operacijos.Ketvirta karta,ir tikiuosi paskutini-su rotavirusine infekcija.Likau labai patenkinta Klaipedos med.personalu,o Santariškese širdies chirurgijos skyriaus medikai thumbup.gif
Atsakyti
Gulėjau su sūnum
7 mėn KMUK - operacija (3 dienos)
8 mėn. KAL - plaučių uždegimas-bronchinė astma (beveik 3 sav.)
8,5 mėn sanatorijoje (2 sav.)
9 mėn. Infekcinėje su Rota virusu (5 dienas)
jau ligoninių atsikandau doh.gif pamačiau ten visokio plauko personalo, tikrai yra medikų dirbančių atmestinai ir yra begalo nuoširdžių.
Atsakyti
Man ligoninės buvo tapę antraisiais namais.Per metus sūnelis ten patekdavo 3-4kartus,dažniausiai per šventes.Kai vaikas serga ligoninėje saugiau.Gydytojams padėkodavau paleidžiant namo,kokį tortą nupirkdavau.Turėjome mes savo palatą ir lovą.Taip sakau todėl,kad pastoviai ten pagukdydavo.Man ligoninėje sergant vaikui geriau nei namuose,saugiau jaučiuosi.
Atsakyti
Aš su sūneliu ligoninėje gulėjau kai jam buvo 7mėn. Iš pradžių gydėmės namie, bet paskui nusiuntė į infekcinę ( Kaune). Galvojom kad Roto virusas, nes labai viduriavo, turėjo temperatūros, tačiau peršvietus plaučius paaiškėjo kad jam plaučių uždegimas. Pragulėjom 10 dienų, kateterius turėjom tris, bet vis paklausdavo ar noriu būti šalia kai keis. Maistas pakenčiamas, tik vaikas nelabai jų košelių valgė, tai maitinau tik savo pienu. Palatos sesutė - super, vyr. gydytoja taip pat. Tik liūdnoka šiek tiek nes neleido su vaiku koridoriais pasivaikščioti, kad neprisigaudytu daugiau ligų. Bet tai tik į naudą.
Atsakyti
Mes taip pat ka tik patyrem ka reiskia pabuvoti ligonineje. Mano mazulei 2.gif antra velyku diena sukilo temperatura verysad.gif , o kadangi poliklinikos nedirba tai isskubejom i vaiku klinikas (p.s. Siauliuose) Zinoma cia tik zodis grazus "klinikos", o is tikruju tai grynu gryniausios arklides doh.gif Kadangi buvo iseigines dienos, tai ten niekas rimtai i mus neziurejo. temperatura jau buvo nukritusi ta pacia diena, bet kai padare kraujo tyrimus rode kad yra uzdegimas, bet kur tai neaisku. Kita diena dare ismatu tyrimus, ir vel niekas neaisku. Sake, kad gali buti koks nors zarnyno virusiukas, o gal tie padideje leukocitai nuo pries tai visa savaite trukusios slogos. Taip pat sake, kad mazule per skystai tustinasi, gal todel ir nedaug priaugame svorio. Vienu zodziu tris dienas kiso antibiotikus bash.gif , visai be reikalo, ketvirta diena as juos ispildavau i kriaukle. Po to liepe gerti smekta ir linex. Tiesa dar dare kakucio paseli ir as paprasiau, kad padarytu mano pienuko tyrima, tai vaiko atsakymai neigiami, o as vis dar laukiu.
Musu palatos gydytoja buvo be galo nemaloni, kai paklausiau, kam buvo kisami vaikui antibiotikai, tai sake kad tyrimai rodo uzdegima, o kai pasakiau, kad antibiotikai buvo duodami dar nepadarius nei vieno tyrimo, tai nebezinojo ka ir atsakyti bash.gif
rezultatas viso to buvo toks, kad nueme visus antibiotikus ir liepe gerti gerasias bakterijas ir laukti tyrimu rezultatu, bet as pasakiau, kad mes ir namuose galime gerti vaistukus, o tyrimus suzinosime telefonu ir isvaziavome namo. O dabar zadu ieskotis kompetetingo gydytojo ismanancio savo darba ax.gif
Ispudziai is ligonines liko nekokie. Maistas siaubingas, kiaulems geresni duoda. Tinkai nuo sienu byra, vejai pro langus svilpia doh.gif bijai, kad vaikas dar labiau nesusirgtu. Lovose pamiegoti neimanoma, guli kaip ant lentu cray.gif Baisu

Atsakyti
Mes irgi jau susipažinom su Antakalnio vaikų klinikom verysad.gif Gulėjom sausį, su laringitu. Palatoj buvom vienos, nors tiek, bet kaip sunku vaiką tokį mažą išlaikyt palatoj, kad nelakstytų ir neužsikrėstų nuo kitų kokiu brudu doh.gif Juk nepaaiškinsi 1,8 m mergytei, kad nelėk pas vaikus doh.gif Mums tai reikėjo tik adrenaliną kvėpuoti, neturėjom nei rimtų temperatūrų, nei kosulių, slogų. Atrodytų, visiškai sveikas vaikas, o va mama neleidžia eiti pas vaikus doh.gif Ir vis viena parsivežėm namo kažkokią zarazą - grįžusi paviduriavo, pavėmė verysad.gif
Atsakyti
verysad.gif mano penkių metų sūnelis susirgo angina,šeimos gydytojui begydant temeratūra nekrito daugiau kaip mėnesį,aišku buvo po kelias dienas pertraukos,kaip pasikeisdavo vaistai.Teko gultis į Jonavos ligoninę.Čia besigydant sūnui po penkių dienų nukrito temperatūra ,pradėjo sveikti,tačiau į palatą atvežė vienuolikos metų vaiką su roto virusu.Na aišku maniškis pirmasis jį pasigavo:pradėjo vemti,viduriuoti,atsirado pilvo skausmai .Šešias dienas lašino lašalines,sūnų nešiojau į toletą,nes nieko nevalgė , buvo nusilpęs ir dar plius pradėjo kosėti ,sloguoti.Daktarai sakė tai trečias virusas.Buvau beveik palūžus,numečiau 3kg svorio ,maniau ,kad visai nugydys .Tai štai kokie mūsų provincijos gydytojai.
Atsakyti
Tfu,tfu,tfu kol kas neteko nei su viena mergyte gulet ligonineje.
Atsakyti
mes jau patyrėm ligoninės malonuma.Gulėjom Kauno klinikose visą savaitę-laringitas.Nu ir iškankino mažiulį, lašalinės,kraujo tyrimai iš venos.plaučių nuotraukos,adrenalino ir šilti garai.Iš palatos išeiti negalima.Nevalgė ir negėrė 4 paras tai man čiut stogas nenučiuožė.Ir miegoti nelabai išėjo nes gulėjom su vyresniu berniuku kuris pietų miega viena kartą.O maniškis du, tai viens užmiega kits pabunda, taip visa savaite prakaitom.Ir gydytojai labai ''šalti''sūnui dar skaudėjo gerklytę todėl ir bijojo ryti, vaistų jokių neskyrė, kad palengvinti mažučiui.Sakau sakykit kokių nusipirksim patys.Sako čia virusas ir jį reikia prasirgti palaikant skysčių balansa, jei nebus plaučių uždegimo tai vaistų neprireiks.Savo nuožiūra pradejau purkšti tandum verde, gerklytė apšaldavo tai ir suvalgydavo kasnelį. O daktarė sako purkšk jei tau ramiau... labai nusivyliau klinikom[labai mandri daktarai] schmoll.gif
Atsakyti