Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esat su vaiku gulėję ligoninėj?

Na, man su sūnumi teko gulėti 4 kartus, neskaitant gimdymo.
Pirmą kartą gulėjom 1 mėnesio Santariškėse [na, pradėjo sloguoti, iškviečiau gydytoją, o ji nusiuntė į Santariškes]. Pragulėjom 10 dienų, bet gydymo nebuvo - tik tyrimai, o kadangi maniškis dar hemagiomą turėjo ir baisiai neramus buvo, tai ilgiau norėjo laikyti, bet nesutikau - labai nepatiko, o pasirodo ir be to galėjom apsieiti.
Kitą kartą gulėjom[kai vaikui buvo beveik 4 metai] Klaipėdoje, nes Roto virusą pasigavom atostogaudami [ką darysi, bet ten sesutės nuostabios]
Trečią kartą gulėjom po trijų mėnesių Vėl dėl apsinuodijomo Santariškėse - išvažiavom savo noru, nes nei gydė, nei tyrimus darė. Pasirodo - nerviškai darželį lankyti pradėjus.
Na, ir prieš metus gulėjom Santariškėse urologiniam [operaciją darėm] - pas Bilių. Labai nuostabus personalas ir gydytojai.
Atsakyti
Na o mes katik isejom is ligonines.Tikrai baisu kai ta kateteri issinese ivesti,vaikas klykia jau be belso o as likusi palatoj bliaunu ir skaiciuoju sekundes"dar viena sekunde ir einu,atimsiu sunu...."Ligoninej sunus pirma diena praverke visa diena,valge vos vos,laselines jam buvo kazkas baisaus.Aciu Dievui jau gereja ir tikiuosi po Velyku nereikes atgal ten gryzti.
Atsakyti
Ir mes gulėjom Santariškėse, chirurginiame skyriuje. Mano mažoji pagalbininkė buvo nusitarkavusi pirštuką, po to pūlinys susidarė, tad teko ligoninėj pagulėti. Negaliu skųstis, viskas buvo gerai. Tik labai nuobodoka. Gerai, kad buvo žaidimų kambarys, tai dukrytei buvo ką veikti. O dėl kateterio įvedimo, tai aš neatidaviau vaiko, ėjau kartu, pakalbinau, tai visai net neverkė. 4u.gif
Atsakyti
Iš kur tiek žiaurių žmonių????
Atsakyti
mes 2 kart ligonineje gulejom.
4men. del roto viruso trakuose, o 1.1m. pradejom trakais, baigem sanyariskemis, liaukocitu buvo 5 kart nei norma, o pagulejus ligonineje dar n ligu prisirinkom unsure.gif
Atsakyti
Nors ir cigoniukas, bet vistiek vaiko gaila, nekaltas jis kad taip sesele isskiria del tautybes, manau jei butu toks kaip musu, ji nebutu taip pasielgus su ta mergaite.
Atsakyti
Gulejom su dukryte jau 4 kartus, pradejom nuo 5 savaiciu amziaus. Pirma ir antra karta del berimo, trecia del vemimo, o ketvirta del priepuolio nuo aukstos temp.
Atsakyti
Mums teko 3sav amziaus dvi savaites paguleti Santariskiu naujagimiu skyriuje, atpylinejo ir viduriavo, truko pieno unsure.gif Kaip kosmara atsimenu, kaip keliskart per nakti atvezdavo misinelius ir keldavo tokia pikta sesele lojanciu balsu su peruku blink.gif
Atsakyti
Mums su ta ligonine truputį juokingai išėjo g.gif . Pati daktarė, nežinodama, kas vaikui yra, paguldė mus. Po paros pradėjo ryškėti vėjaraupių požymiai. Tada liepė kuo greičiausiai nešdintis namo, kad kitų gulinčių vaikų neužkrėstume biggrin.gif
Daugiau su ligoninėm reikalų nesam turėję tfu tfu tfu cool.gif
Atsakyti
Tikiu,kad sesutės taip elgėsi ne dėl to,kad čigoniukė.Gal būt ir tai kažką reiškė,bet ...
Gulėjom ir mes ligoninėj.Nusiskundimų neturiu.Šiaip ligoninėj su mažais vaikais reikia pasilikti ligoninėj.Mačiau ir tėvelius pasilikusius.Žinau ir dvynukų mamą,kuri dėl vieno vaikiuko įsiprašė,kad ir antrą priimtų.
Gulėjau su 5 mėn.vaiku,sirgo bronchitu.Ryte išgirdau klykianti vaiką.Sesutė papasakojo,kad berniukas 4 mėn.,reikia daryti skrandžio echo,tai nuo nakties valgyti neduoda.Ryte jis jau nori valgyti,tai ir verkia.Mama paliko vaikutį ligoninėj ,o pati namo išvažiavo(aplinkybių nežinau).Tai sesutės ir gi darbų turi,jos neprivalo su juo būti .Labai gaila buvo vaikiuko.sesutės pasakojo,kad kartais ir paima tokius vaikiukus ant rankų,panešioja.Juk vaikučiai pajaučia meilę,nešiojimą,tai dar labiau reikalauja.Baisi situacija unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2003 12 03, 18:40)
sad.gif nelinksmas klausimas, bet teko patirti, ką tai reiškia:
1. Atsigulėm Vilniuj Santariškėse į chirurginį skyr. dėl guzelio kakle, o begulint 3-ioj paroj ligoninė "padovanojo" mum dar + ir Rota virusą...
2. Vaikui 5 mėn. buvo, tad gėrė tik mano pieną, nebuvo ragavusi dar jokio kt. kietesnio maisto, nepripažino duodamų vaistų granulėmis ir pan. - išvemdavo, Gydytoja nuolat priekaištavo man dėl to - atseit aš neprimaitindavau jos nuo pirmų mėnesių (pasak jos-"kaip visam pasauly...."), vaikas nemoka valgyt, todėl dabar neįmanoma jos gydyt - vaistų negeria, nepasveiks....
3. Nepasakiusi man kodėl- "trumpam išsinešam" - paėmė vaiką, padarė punkciją (į kaklo guzelį dūrė), pažiūrėjo ar ten nėra pūlių... - atnešė vaiką persigandusį, verkiantį ir užklijuotu kaklu. Na, galvoju, aš ne iš tų motinų kurios žliumbtų draskytųsi ir neleistų badyt savo vaiko, aš gi suprantu, kad to reikia, bet gal galima buvo informuoti motiną?... Kai po kelių dienų paklausiau ką parodė punkcijos tyrimas, sako "mes to skysčio netyrėm." - jiem užteko to, kad tai ne pūliai.
4.Statant lašelines (dėl Rota viruso) buvo nuolat pažeidinėjama tvarka: į pūslę su vaistais būdavo įduriama adata- kad vaistai greičiau sulašėtų.... - o tai yra draudžiama daryti- deja sužinojau tai vėliau, jau išėjus iš ligoninės.
5.Išrašydama mus iš ligoninės gydytoja atskaitė man moralą: "Jūs esate eilinės bepročių m-klos pasekėjai..." - čia dėl to, kad maitinu kūdikį savo pienu "taip ilgai" ir neduodu nieko kito. "Jūsų vaikui mažakraujystė, rachitas....ir t.t." - Sakau gal supainiojot tyrimus.... Nes iš tiesų nieko panašaus mano vaikui nėra ir suėjus 6 mėn. mes pradėjom ragaut įvairų maistą, sėkmingai augam iki šiol, tebegeriam mamos pieną ir esam sveiki. Bet tų žodžių ir pažeminimo rodos nepamiršiu niekada  mad.gif

apie Vilniaus santariskiu klinika negaliu pasakyti nieko gero, gulejom su dukryte ten 3 kartus, tai prisiminimai nekokie.
Atsakyti
As nieko gero negaliu pasakyt apie Kauno infekcine ligonine,gulejau ten su vyresneliu kai jam buvo 7men.(roto virusas) ir 1m.5men.(gripo komplikacijos)tokio neatsakingumo dar neteko matyt.Pvz.,musu palata buvo koridoriaus gale,tai musu vaikams pora kart neatnese valgyt,pasiaiskinimas(galvojom kad palata tuscia,arba neuzteko)tada as saviski dar maitinau pati,tai per daug nepergyvenau(cia kai jam buvo 7men.)Antra kart atsigulem kaledu pirma diena,patikekit gydytojas tik budintys(skyriuj ir priimajame),galvojau kad isprotesiu.Baisu schmoll.gif
Atsakyti