Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

Jam tai smagu,bet kai as nematau per langa,arba skambina mociute ir sako Eimantas pas mane tu nesinervuok doh.gif o as jau bunu aplekus puse rajono ir neradus g.gif tai jau ne visai smagu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Picine @ 2005 05 13, 22:30)
Na va, mano mazajai jau 5 metai, bet bijau isleisti i kiema viena. Mamytes, patarkit, kaip pradeti?

Mano gražuoliui ir jau 4, bet kaip ir viso mamos vis dar bijau išleist į lauką nors ir gyvenam kaime. Tur būt mes per daug rimtai žiūrim į šitą reikalą. Pažiūrėkit į tuos pijokų vaikus, kurie dar vaikščiot nepradėję vieni lauke būna, žiemą baloj sėdi ir žaidžia.. nei jie serga, nei kas atsitinka. Mūsiškiai vaikai turbūt per daug išlepinti. Reikia gi vieną kartą tą virkštelę galutinai nukirpt. g.gif
Atsakyti
Man tai siuo klausimu idealu, kadangi balkonas kaip tik i aptvertos aiksteles puse, tai jau nuo 3m. neilgam palikdavau viena zaist, bet vis tiek stebedavau. O siaip tai tikiuosi, kad po dvieju metu jau galesiu abu vaikus kuriam laikui leisti. Aisku, kad bus neramu, jei jie savo akirati link aplinkiniu namu prades plesti...
Atsakyti
Mano vyresniam 5. Kai buna pas mociute kaime, vienas eina i lauka, bet ten viskas po ranka. Bet kuriuo metu galima ji pamatyti. O Vilniuje mes gyvenam devintam aukste. ir kazkaip nejauku vien pagalvojus, kad palikti viena kieme...
Atsakyti
Mes rudeni eisim i mokykla, bet mano dukra iki siol nenori eiti viena i kiema doh.gif As ja visaip raginu, bet schmoll.gif schmoll.gif O gal ir gerai kad ji namie sedi?
Atsakyti
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 04 07, 15:22)
Mes rudeni eisim i mokykla, bet mano dukra iki siol nenori eiti viena i kiema doh.gif As ja visaip raginu, bet  schmoll.gif  schmoll.gif O gal ir gerai kad ji namie sedi?

O tavo dukrytė kieme neturi panašaus amžiaus draugių, su kuriom jai būtų smagiau ir drąsiau išeiti? Arba kai draugai su vaikais į svečius ateina - išleiskit visus vaikus į lauką.
Atsakyti
mes tai gyvename nuosavame name tai as isleidziu ja viena i kiema nors gatve yra uz vartu bet jai yra pasakyta kad uz vartu negalima vienai eiti dar klauso g.gif bus mergaitei 5metukai
Atsakyti
Mes gyvename Vilniuje, daugiabutyje. Nors aplinkui nera judriu gatviu ir kiemas gana uzdaras, bet maniskis penkiametis labai megejas kuistis aplink svetimas masinas, tai baisu, kad kur neilistu. Siaip i kiema viena pradejau leisti nuo 4,5 metu - trumpam is pradziu, dabar jau iseina ilgeliau. Bet as vis vien nuo lango nenulipu, kai jis kieme vienas...
Papildyta:
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 04 07, 15:22)
Mes rudeni eisim i mokykla, bet mano dukra iki siol nenori eiti viena i kiema doh.gif As ja visaip raginu, bet  schmoll.gif  schmoll.gif O gal ir gerai kad ji namie sedi?

As manau, kad viskam savas laikas - uzsinores ir ji, tada nesulaikysi smile.gif Be to, mergaites dar tokiame amziuje dazniausiai buna maziau drasios, nei berniukai, matyt jai tiesiog nejauku...
Atsakyti
Na aš savo penkemečio net bijau išleisti į kiemą blush2.gif ten vaikai tokie,kad tik parukyti,keiksmažodžiai ir t.t. doh.gif nors ir pats niekada nesiprašė į kiemą,visada einame kartu ax.gif O dabar turim savo nuosavą kiemą,tai tik pramerkia akis,jau jis kieme bigsmile.gif ir visai nebijau,esu begalo laiminga ir rami,nes šiaip jis paklusnus vaikis,ir be to jau mačiau kaip bendrauja su aplink gyvenančiais vaikais,šustras sakyčiau doh.gif bigsmile.gif bet ir vaikai ne iš kelmo spirti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BITUTE 27 @ 2006 04 18, 23:02)
Na aš savo penkemečio net bijau išleisti į kiemą blush2.gif ten vaikai tokie,kad tik parukyti,keiksmažodžiai ir t.t. doh.gif nors ir pats niekada nesiprašė į kiemą,visada einame kartu ax.gif O dabar turim savo nuosavą kiemą,tai tik pramerkia akis,jau jis kieme bigsmile.gif ir visai nebijau,esu begalo laiminga ir rami,nes šiaip jis paklusnus vaikis,ir be to jau mačiau kaip bendrauja su aplink gyvenančiais vaikais,šustras sakyčiau doh.gif  bigsmile.gif bet ir vaikai ne iš kelmo spirti doh.gif

Mes irgi gyvenome daugiabutiję taigi vaiku irgi turim aplink visokių,ir bendraamžiu ir vyresniu,jau nuo 4 metu maniške vyresnioji noredavo eiti į kiėmą viena bet man budavo labai baisu nes yra pora tokiu nutrauktgalvių kuriė megsta važineti su mašina arba motorolėriais labai greitai ,o vaikai gi negali apsisaugot patis taigi ,kai išvedu į lauką savo mažiles tai netoliėse butinai bunu,na man taip saugiau ,kitos mamos tai sedi namuose ir tik per langa stebi o aš taip negaliu schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Gerai kai yra tokiu internetiniu puslapiu.. va ir as turejau rupesti: dukra i lauka labai jau norinti.. bet kada, bet kokiu oru... pries kelias diena 6m. suejo... gal buciau vienos i kiema ir neisleidusi, jei ne sitas forumas... nors buvo nuomoniu visokiu, ... Ivertinau situacija( langas su balkonu i kiemo puse, kiemas , nors ir daugiabuciu bet uzdaras, smelio dezes tvarkingos, futbolo aikstele naudojama... vakai pasirode gan geri ir paprasti) todel siandien nuvedziau ja i kiema "pasiziureti"... ten atradome dvi mergytes panasaus amziaus.. padejau susidraugauti.. pakalbinau jas.. ir dukrai leidau paslikti... neuzilgo prisijuge ir kitos mergytes.. dabar labai laiminga karts nuo karto sukteli po balonu kad vis nauju draugiu atsiranda..
Nezinia kaip viskas bus, bet pirmas zngsnis jau zengtas... nesu iskirtine tad ir as kas 5 min. kybau balkone;) matyt taip instinktai liepia.. Todel aciu Jums MAMOS kad suteket proga pagaliau apsispresti ir veikti... jei ji zinotu apie si puslapeli - labiausiai jums padekotu 4u.gif
Atsakyti
Mano penkiametis į kiemą savarankiškai eina nuo pernai vasaros. Jį išleidžiu gana drąsiai, nes vaikis protingas, kiemas pusiau uždaras (yra keli išėjimai iš jo), vaikų gana nedaug, bet jie draugiški ir geri. Be to ir su nemažai kaimynų pažįstami, gerai sutariame, jie neprašomi mano sūnų prižvelgia ir apie negerus jo darbelius atraportuoja, net jei aš ko per balkoną ir nepastebiu.

Tačiau prieš kelias savaites susiduriau su problema - į kiemą kartu su broliu veržiasi ir mano dvimetukas, kurio veiksmai dar neprognozuojami (nors šiaip jis iš ramių ir paklusnių vaikų). Tiesiog nežinau, kaip elgtis: auklės darbo užkrauti penkiamečiui nenoriu ir neturiu teisės, pati išeiti į kiemą irgi nevisada galiu, nes namie dar ir per pusmetį persiritęs ropliukas su savo poreikiais ir dienotvarke, vyresnėlio neleisti gaila, o jį išleidus vidurinėlis sukelia isteriją, kuri nenurimsta tol, kol negrįžta brolis. Negana to, aš dar turiu pastoviai saugoti duris, nes vaikis jas bando atsirakinti ir pabėgti. Galvojau, kad isterija per kelias dienas praeis, nuraminsiu vaiką įdomiais žaislais ir pan. Bet panašu, kad visa tai nepasitvirtino. Tad labai įdomu, kaip panašias problemas sprendžiate jus...
Atsakyti