Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

o mano dvimetukas su penkių mėn udegėle, šian pirmą kart buvo vienas kieme. na žinoma ne idealiai vienas, su kaimynų penkiamečiu berniuku, kurio dar ir sesuo aplink devynmetė lakstė, tai patys atėjo ir pasikvietė mažių kieman. bet turiu didelį pliusą - gyvenu daugiabučio pirmam aukšte, tai atsidarius langą praktiškai viską girdžiu kas daros kieme, o ir eidama vis pasižiūriu. laiką vyrukai praleido puikiai. va, pamenu,. ir dičkį į tą pat kiemą 2,7 leidau vieną, bet tada visai aplink vaikų nebuvo, tai ir pro atdarą langą man karts nuo karto pastebint, visai puikiai pasibūdavo.
Atsakyti
Sunui 4.5 m, siemet pradejau i aikstele leisti viena, nes pats to baisiai uzsinorejo, tipo kiti draugai be mamu ateina rolleyes.gif Aisku baisu, nes kiemas neuzdaras, bet .... jam yra liepta kas kazkiek laiko ateiti pasirodyti, kad man butu ramiau, o jeigu uzsizaidzia, tai pati nueinu cool.gif
Atsakyti
Kol kas net minties neturiu savo 3 -metį išleisti vieną į lauką. Ir vyresnis sūnus pradėjo eiti į kiemą tik eidamas į antrą klasę.
Atsakyti
Savo vyresnėlį pradėjau leisti vieną į kiemą nuo 3-jų metukų, bet ,kadangi langai į kiemo pusę tikrindavau kas 10 min. ar viskas tvarkoje. smile.gif
Atsakyti
Tik su draugėmis ir nuo kokių penkerių-šešerių, bet ir kad matyčiau pro langą, pasiimdavo kokį pledą ir žaislų, kad "nemigruotų". Bet tas "išėjimas į kiemą" labai retas būdavo. Jei norite, paieškosiu saugumo taisyklių, ką turi žinoti vaikas, kad jo nenuskriaustų.
Atsakyti
Man niekad nekilo minciu leisti 2, 3 ar 4 metu vaika viena i kiema, nors vaikas pagal amziu pakankamai protingas. Aisku, daug priklauso nuo kiemo, nuo to ar pro langa gali viska matyti. Savo mergina tik siemet beveik seseriu pradejau leisti kartu su drauge. Zaidimu aiksteles pro langus visiskai nematau, o ir merginos nebuna vienoj vietoj, jos judrios, paprastai dviraciais ar rieduciais vazinejasi. Jauciuosi gan ramiai, nes kiemai aplinkui pakankamai ramus, gyventoju kontingentu esu patenkinta, daug jaunu seimu, daug vaiku lauke, o ir dukra reguliariai paskambina i domofona pasakydama ka veikia, kaip sekasi.
Bet praeita savaite sunerimau kai dukra papasakojo, kad neseniai prie jos ir jos drauges kieme priejo gerokai vyresnis berniukas ir pasake, kad jas myli, paklause ar jos ji myli. Jos atsake "ne". Tada jis dar pazere joms komplimentu ir pasiule eiti i krumus blink.gif Dar pasake "jus turbut nesuprantat net ka tai reiskia eiti i krumus?" Mergaites atsake, kad supranta (dukra man paaiskino, kad tai reiskia eiti buciuotis) ir atsisake pasiulymo. Tuo viskas ir baigesi. Aisku, nieko blogo nenutiko, bet po to pasakojimo man kazkaip neramu pasidare. Nors kiemas atrodo ir nepavojingas, visada yra daug vaiku, mamu su mazais leliukais, bet kartais nelabai gali zinoti kas gali atsitikti unsure.gif
Atsakyti
Gyvenu miestelyje nuosavame name visai pakraštyje. Šalia vaikų nėra. Kievieną dieną mano Ugnytė veržiasi į žaidimų aikštelę prie mokyklos iki kurios reikia paėjėti. ten susirenka nemažai vaikų be jokių mamų ar močiūčių ir aš ten viena turiu stoviniuoti porą valandų ir prižiūrėti ne tik savąjį vaiką bet ir visus kitus. Žodžiu mano dienotvarkė aiški: gįžtų iš darbo (dirbu mokykloje) ir apsisukusi einu atgal į darbą tik dabar jau mokyklo kieme. Ir juokinga ir pikta kartais, bet apie išleidimą vienos net negalvoju ir kažkaip baisu darosi kai trimečiai, keturmečiai vaikai palikti visiškai vieni ir daro kas šauna į galvą. manau, arba aš paranojikė arba labai jau tėvai neatsakingai žiūri į savo vaikus g.gif
Atsakyti
Na negaliu leisti vaiko vieno i kieme nors jam jau 5 metukai. Kieme daug didesni vaikai, pikti sunys ir man tai nepatinka. Vaikas negali ramiai pazaisti su kamuoliu ar smelio dezeje. Kieme daug vaiku, kuriuos tevai palieka namuose vienus, jie vaidina "erelias" ir skriaudia kitus. Dabar stengiuosi daugiau laiko praleisti su juo kartu, o nuo rudens leisim i bureli, tai laiko kiemui nebeliks. Kiemas nera geras uzsiemimas vaikams.
Atsakyti
atejo sita problema ir pas mus...pajuto ka reiskia kiemo laisve..mes gyvenam airijoj,cia nebaisu kad nuskriaus nes yra paprotys pasiskusti,o po to teveliai eina i namus,buna ilgi pokalbiai,atsiprasymai ir tt..zodziu tarpusavyje bendraamziai vaikai kartais apsimusa,bet mazesniu kazkaip neliecia.beda tame kad pas mus vaikai labai dideli kokiu 10-15 metu..o maniskis vienas dar ne keturiu neturi..tie vazineja kartingais,dviraciais ir jis salia dviratuka mina..jie kamuoli spardo ir maniskis...arba tiesiog sekioja diskiam is paskos..aisku niekas ten su juo neprasideda,tai dziaugiuosi nors tuo kad ir neskriaudzia.is pradziu labai baisu buvo matyt kaip mano pipiras[tiem bernam iki keliu doh.gif ]vienas pasauli tyrineja,bet matydama kaip jis kiekviena kart verziasi salia ju pabut aprimau..jei skriaustu tikrai neitu,nes jis pas mane bailus vaikas.gaila tik kad ner bendraamziu,tik savaitgaliais nivaziuojam i parka ar zaisdimu aikstele..bet niekis penkiu metu keliausim i mokykla ir tikiuosi atsiras vienmeciu draugu.dabar dziaugiuosi nors tuo,kad po truputi trumpeja bambagysle,nes labai jau stipri pas mus buvo..
Atsakyti
Man tai irgi baisu savo trimete viena isleisti i kiema, visada einame vienas is musu, mama arba tetis.Ai, tiesa, buvo kartelis kai buvo be manes lauke, isleidau tada su savo astuonmeciu broliu i kiema kai pas mus atostogavo.Tai sarasa ko nedaryti aiskinau ilgiau tikriausiai nei kad jie buvo lauke lotuliukas.gif Ir tai vis begiojau ziureti pro laiptines langus ar viskas tvarkoj, nes musu langai neatsukti i kiema.O savaitgalius tai praleidziam pas mano mama, tai ten jau nuosavam kieme sedi nuo ryto iki vakaro rolleyes.gif
Atsakyti
Ir pas mane tokia pat problema unsure.gif Dukrai 5.5 metų, o į lauką viena bijo eiti unsure.gif Ir aš pati bijau išleisti verysad.gif Kiemas neuždaras, bendraamžių vaikų beveik nėra, langai ne kiemo pusėj doh.gif Nežinau nei ką daryti, bet matau, kad neidama į lauką ir nebendraudama su "kiemo" vaikais darosi bailesnė ir vis labiau prisiriša prie manęs. Nemoka pakovoti už save, labai pasiduoda "erzinimams" ir neištvėrus jų verkia verysad.gif Yra viena vyresnė mano draugės mergaitė (8 m.), tai laaaabai mėgėja maniškę erzinti doh.gif
Atsakyti
Mano sunui 5m., taciau i kiema vieno dar neisleidziu, nors jis labai nori. unsure.gif Gyvenam daugiabuciame name. Bet visai kitas reikalas yra, kai nuvykstam pas uosvius. Jie gyvena nuosavam name, tai lauke praktiskai vienas prabuna nuo ryto iki vakaro biggrin.gif
Atsakyti