Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

sveikos.mano dukrytei 3,6 m.bet dar ne karto nebuvau isleidus jos vienos i lauka ax.gif .musu kieme pakankamai ramu ir tvarkinga,taciau as vis tiek dar nedristu palikti jos vienos g.gif ypac po vieno ivykio,kai kaimynu sunus nugriuvo nuo ciuozynes ir prasiskele galvyte verysad.gif manau,kad i lauka leisiu viena,kai persikelsim i nuosava nama blush2.gif tikiuosi,kad tai bus jau po gero menesio thumbup.gif
Atsakyti
MANO BERNIUKUI 3,9M. JAU PO TRUPUTI PRADEJAU LEISTI VIENA I KIEMA. SIAIO\P NIEKUR VIENAS NENUEINA, BET JEI TIK SUSITINKA SU DRAUGES MERGAITE, TAI GALI TEKTI ABIEJU IESKOTI. ISLEIDZIU, BET IR SEDZIU PRIE LANGO, NES TIK NEPAZIUREK, MATAU JAU VYRESNI VAIKO JUOS IR SU DVIRACIU ANT VAIKU VAZIUOJA.
Atsakyti
Mano mergaite tik 6 - riu metu pirmakart isejo i lauka viena. Siulydavau pasilikti kelioms minutems ir anksciau, bet nenorejo, o kai pabande - tai nebegaliu parvaryti namo. doh.gif Pirmakart irgi turejau strioko doh.gif nepaaiskinau tinkamai, tai nugrybavo i kitus kiemus, bet dabar jau susitarusios esame, kad butu ten, kur as matau pro langa ir kas 10 min. pasirodo namuose smile.gif
Atsakyti
Laba vakara mamos 4u.gif
Turim ir mes bėdą... Dažnai čia lankiausi, pasiskaitydavau, bet dabar prisiregistravau, kad pasidalinčiau savo rūpesčiais... verysad.gif
Turiu du vaikiukus, ir esu tikrai jauna mama - vyresnėliui 6 metukai, greit bus 7. vaikai kaip diena ir naktis - jaunesnis Renaldukas pašėlęs drąsuolis, o vyresnis Modestukas nedrąsus, ramus, drovus (tik namie būna pasiutęs, bet kieme, darželyje - tylus ir santurus), draugauja jis labaiu su mergaitėm, su jom ir žaidžia mieliau, ir smagiau jam, nors darželyje turėjo ir berniukų draugų. Bėda tame, kad aš nedirbu ir auginu vaikus - bijau kam nors patikėti savo mažiukus. Ir dėl to išėjo, kad Modestuką vieną į kiemą pradėjau leist vos prieš kelis menėsius. Jis iš pradžių bijojo, bet dabar priprato, jam patinka kieme vienam, tik yra problema - kieme labai pasiutę vaikai, berniukai vien, o jis mieliau su mergaitėm bendrauja. Draugautų ir su berniukais, bet šie jo nepriima - jau visi susibendravo, be to jis per ramus jiems, jie šaiposi, kad jis bendrauja su mergaite, kuri kieme yra tik viena. Mano langai išeina į kitą pusę, tai ne visada galiu stebėt juos. pastebėjau, kad tie berniukai ne tik šaiposi iš Modestuko ir jo draugės, bet ir užgaulioja, vadina visokiais žodžiais, jį boba vadina, nes su mergaite žaidžia, o dar baisiau - pradeda spardyti, aplaisto vandeniu, apmėto purvu, tą mergaitę partrenkė specialiai su dviračiu, Modestuką apstpardė iki mėlynių ir nuo laiptų nuleido... verysad.gif Vieną dieną mano akyse pribėgo ir kaip spyrė, nes nematė, kad aš einu, o Modestas tuo metu tik iš laiptinės išėjo. doh.gif kai pasigavau tuos slunkius, jie tokias nekaltais veidais pradėjio įrodinėt, kad čia ne jie, kad jie ką tik atėjo, lyg aš nebūčiau mačius... pokalbiai su tevais nepadejo - niekaip negaliu pasigauti daugumos tėvų, o pas tuos, kur šnekėjau tai mąstymas: "labai atsiprašom,na visko gi būna, vaikai taip žaidžia..." ir kitą dieną vėl pasikartoja tas pats doh.gif
Nežinau kaip apsaugoti savo mažylį? sad.gif Gal pas ką panaši situacija? Kaip tvarkotes, mamos? verysad.gif
Atsakyti
Tokie laikai, kad taip širdį spaudžia išleidžiant vaikelį vieną... Gal čia klaidą padariau - leidau per vėlai - jis vienas vos porą menėsių teišeina į kiemą, nors jam mažiau nei už 2 menėsių bus 7 metai... Dabar jis yra skriaudžiamas, berniukai nepriima jo į savo būrį, o mergaitė kieme tik viena, tai juos abu skriaudžia doh.gif verysad.gif Nors nežinau, kas geriau - ar taip, kaip yra, ar tai, kad jis būtų toks kaip tie berniukai - laksto vieni nuo ryto iki vakaro ir daužosi, užgaulioja mažesnius vaikus, keikiasi taip, kad aš tiek necenzūrinių žodžių nežinau, laiptinėje spjaudosi, tuščias bonkas daužo, kad visas kiemas stiklais nusėtas ir panašiai... doh.gif
Atsakyti
reik mokyt muštis ir duoti atgal. bachūras turi mokėt už save pastovėt. gal leiskit į kokias treniruotes, bus tarp kitų berniukų, išmoks labiau pasitikėt savim.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 08 19, 20:42)
reik mokyt muštis ir duoti atgal. bachūras turi mokėt už save pastovėt. gal leiskit į kokias treniruotes, bus tarp kitų berniukų, išmoks labiau pasitikėt savim.

Kad jis atsilaikytų prieš vieną tokį kaip jis, nėra jis lėsas, normalaus sudėjimo vaikas, bet kai prišoka visi penki ar šeši ir dar keli porą metų vyresni, o vienas toks antrokas regis, tai toks labai storas, aukštas, tai tas kaip tik kur mačiau kaip spyrė, tai kai jį pasigavau už rankos kad pas tėvus jo eit, tai net pati neišlaikiau - kaip truktelėjo, taip ir išsirovė ir pabėgo, tai vos nepardribau pati, nežinau jėgų bele kiek turi, ir toks vriednas, o dar tos kiekmo šaikos vadiaiva, nes labiausiai škodų daro, o tėvai jo; "taigi jis mažas dar, ką iš jo paimt, argi nesuprantat" doh.gif Šeima tai normali, neasociali, bet tėvų mąstymas tai stebina, atseit: "dar vaikas, tai čia nieko bloga, jis tik žaidė tai" doh.gif
Papildyta:
O dėl treniruočių - gal ir gerai būtų, bet tiek pinigų neturėsim - ir taip jau užsirašėm į šokius, į krepšinį, o jis to labai labai nori, nori ir karate lankyt, bet šokius ir krepšinį labiau, tai nežinau, negi vaiko neleisti į ten, kur jį labiau traukia? Viskas į finansus remiasi, ir taip jau brangiai išeina, dabar dar į mokyklą eis, tai išlaidų be galo daug verysad.gif
Atsakyti
visvien reik mokyt kad gintųsi pats. nes tuoj į mokyklą eis, o ten irgi bus razborkės, ir ten kiekvieno peštuko jūs už rankos nepagausit.
o dėl to didesnio chuligano, reik kad ne mama, o tėtis su juo vyriškai pakalbėtų.
o šiaip, kaip kad kitoj temoj rašėt kad tam kieme chebra visgi ne kokia, reik daryt taip, kad vaikas mažiau laiko tam kieme praleistų. šokiai ir krepšinis -- labai gerai.
Atsakyti
Mano berniukui tuoj bus 5 metukai, bet į lauką vieno neleidžiu, nes Kaune, kur gyvenam labai prastas kiemas, beveik nėra žalios zonos, laksto piemenai su mašinom. O pas močiutę, nors ji gyvena irgi daugiabutyje, bet mažesniame miestukyje, jau kai nuvažiuojam, tai leidžiu jau kelios savaitės, ten ramiau, yra kur žaisti, mašinų mažiau- vaikai ne tokie agresyvūs. Bet ir tai nuolat pro langą žvilgteliu, dar su maikyte ryškia aprengiu, kad iš tolo matyčiau biggrin.gif Aš dažnai per daug baiminuosi, bet sako, atsargų ir Dievas saugo. Kaune, tai dar ilgokia nelesiu, kokius metus tai tikrai. Tokie laiaki, dar kas nugasdins, mano vaikiukas labai geros dūšios, patiešnas toks, dar kas kur nuves.
P.S. nesuvokiu, kaip mamos leidžia 3-4 metų vaikus vienus į lauką, niekaip neįsivaizduoju, kokia " ramiakė " turi būti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auroryte: 19 rugpjūčio 2007 - 21:36
Maniškiams 7 ir 5 su puse. Vilniuje neišleidžiu nė vieno. Labai nesaugiai atrodo tas mūsų kiemas. Tačiau Druskininkuose- kas kitą. Išleidžiam- ten ramu, susirado daug draugų, kurie laukia, kol atvažiuosim. Norėčiau tokio kiemo Vilniuje.
Atsakyti
Dukrytę vieną į lauką išleidau tik 6 metukų, sūnų jau 5, o mažylį su sesės ir brolio palyda leidžiu nuo 4 metų. Nors pastoviai kišu galvą pro langą ir stebiu situsciją biggrin.gif
Atsakyti
Galit mane akmenimis apmėtyt, bet aš manau, kad iš dalies mama pati kalta dėl tokios situacijos ax.gif Labai daug ir auklėjimas daro, ne tik charakteris vaiko. Manau šiek per daug berniukas buvo "šiltnamio" sąlygomis auginamas... Ir nieko gero tai neduos, jeigu mama vis eis gint vaiko į kiemą ar aiškintis su tėvais ax.gif Tik dar labiau vaikas užsitrauks nemalonę. O ir pats berniukas taip niekad ir neišmoks apsigint, nes kam tai daryt, kai mama ar tėtis viską sutvarkys. Netikiu, kad visi kiemo berniukai jau tokie siaubingi chuliganai. Berniukai yra berniukai.
Aš pilnai pritariu Dios, kad berniukas turi mokėt už save pastovėt ir vietoj šokių būrelio užrašyčiau į karatė biggrin.gif
Dar patarčiau pas kokį psichologą vaiką pavedžiot, kad labiau vaikas pasitikėtų savimi... Nes kuo toliau, tuo blogiau gali būt...

Niekada nebėgau saviškio gint, visko buvo.. Ir verkimo dėl atimtų žaislų, ir nubrozdintų kelių, kai kas pastūmė ir net sukandžiotų rankų ir žandų doh.gif Bet nieko, išgyvenom mirksiukas.gif Ir apsigint išmoko.... Neskatinu saviškio muštis ir draudžiu mušt mažesnius bei pačiam pradėt muštynes. Bet jeigu kas jam uždavė, mokau, kad duotų atgal dvigubai, kad nekiltų noras vėl kažkam jį užkabint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristtute: 20 rugpjūčio 2007 - 13:59