Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

QUOTE(ziedute @ 2009 08 22, 08:28)
Beja, as noriu Jusu dvieju dalyku, man tiesiog smalsu - o kodel Jusu tokia nuostata? Ir nuo keliu metu Jusu tevai Jus isleisdavo imokykla? Kad nesaugu ar kaip? Nesaugu yra visada ir visur, deja bet taip yra.
Manau, svarbiausia pasitiketi ir tiketi savo vaiku, o vaika ta labai nujaucia.
atsiprasau, iveliau klaida, nuo kada jus tevai isleisdinet pradejo i kiema? (ne i mokykla doh.gif )

Ne, ne aš neturiu tokios griežtos nuostatos, kad iki 7 vienas negali žengt nė žingsnio, o paskui jau tegu būna savarankiškas smile.gif Šiuo metu man atrodo protinga JAV (gal tik kai kuriose valstijose) taikoma politika, kad vaikas iki 12 metų negali būti paliktas be suaugusiojo priežiūros. Bet maniškiui, kaip sakiau, dar nėra 4, ir jis pats dar nerodo jokio noro pasilikti be priežiūros. Kai tam ateis laikas, gal ir mano nuostatos pasikeis.
Mane vieną išleisdavo anksti, kažkur nuo keturių metų. Bet esu streso pridariusi tėvams, nors ir buvau gera ir protinga mergaitė, bet smalsumo vedina atsidurdavau kartais ten, kur neturėčiau būti. Todėl negalėčiau 100 proc. pasitikėt vaiku (na, negražiai skamba, kad negalėčiau pasitikėt, geriau- galėčiau pasitikėt, kad iš blogos valios nedarys to, ko negalima, bet gi vaikai ir smalsūs, ir paveikūs). Plius pilna visokių iškrypėlių.
Atsakyti
nuo 3.kai pradėjolankyti darželį
Atsakyti
Maniškiui sausį 5 m. bus, bet dar net minties nekyla mieste į kiemą jį vieną išleisti. Jis ir pats nesiprašo, o ir draugų kieme dar neturi. Kaime išleidžiu, ten man ramiau, eismo nėra didelio, o ir draugų yra.
Atsakyti
QUOTE(marytexxx @ 2009 08 23, 16:09)
nuo 3.kai pradėjolankyti darželį

čia kaip - vieną į daugiabučio kiemą 3 metų?
Atsakyti
Manau, kad be 5 metų tikrai vienos neišleisiu į kiemą( dabar dukrai 3,5) . Nors va dabar kartais kai reikalas prispiria (megztinį paimt, dviratį ar dar ką nors) greit nubėgu iki namų ir pasiimu ko reikia.Tai trunka max 1-3 minutes rolleyes.gif Ir tai kol nulekiu iki buto bėgu kaip akis išdegus biggrin.gif
Atsakyti
Niekada nepaleisiu 4u.gif hihihi.gif
O jei rimtai, tai vistiek nepaleisiu lotuliukas.gif
Esmė ne tame, kad nepasitikėčiau vaiku, bet esmė tame, kad nepasitikiu žmonėmis blush2.gif Tikiuosi, kai ateis tas laikas, tai pati susivoksiu, bet dabar tai tikrai neleisčiau vienos į kiemą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(iclė @ 2009 08 23, 18:07)
Ne, ne aš neturiu tokios griežtos nuostatos, kad iki 7 vienas negali žengt nė žingsnio, o paskui jau tegu būna savarankiškas smile.gif  Šiuo metu man atrodo protinga JAV (gal tik kai kuriose valstijose) taikoma politika, kad vaikas iki 12 metų negali būti paliktas be suaugusiojo priežiūros. Bet maniškiui, kaip sakiau, dar nėra 4, ir jis pats dar nerodo jokio noro pasilikti be priežiūros. Kai tam ateis laikas, gal ir mano nuostatos pasikeis.
Mane vieną išleisdavo anksti, kažkur nuo keturių metų. Bet esu streso pridariusi tėvams, nors ir buvau gera ir protinga mergaitė, bet smalsumo vedina atsidurdavau kartais ten, kur neturėčiau būti. Todėl negalėčiau 100 proc. pasitikėt vaiku (na, negražiai skamba, kad negalėčiau pasitikėt, geriau- galėčiau pasitikėt, kad iš blogos valios nedarys to, ko negalima, bet gi vaikai ir smalsūs, ir paveikūs). Plius pilna visokių iškrypėlių.

Taip, ir Vokietijoje beroc iki 10metų negalima vienam į lauką eiti, UK irgi beroc kažkoie apribojimai yra kiek teko girdėti g.gif
Jei Jūsų vaikiukui tik apie 4metukus, tai žinoma kad dar per mažiukas, jokiu būdu negalima, aš pritariu. Bet nuo 6metų manau tikriausiai jau galima po truputi bandyti 4u.gif
Aš pati kai bandžizu išleisdinėti į lauką, tai nerimo, baimių buvo per akis, bijojau dviejų dalykų - iškrypėlių visokių ir šunų labai (kad vaiką neužpultų ir pan.,)vienu žodžiu ko tik neprisigalvodavau, ojojoj doh.gif
Atsakyti
as saviskes tik apie 6 metus planuoju leisti g.gif
Atsakyti
gegužę stuktelėjo bernukui 6, tai šią vasarą jau išleidžiu vieną į kiemą. Be jo kieme yra dar 3 panašaus amžiaus vaikai, ir visos mamos draugaujam, taip, kad pro langus kažkas visada žiūri. Maniškis šaunuolis net minčių neturi peržengti nustatytų ribų. Na , bet neramumas lieka...ir manau iki senatvės (vaiko) liks lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nuo 5 m. su manim eiti nenorėdavo, tai vieną palikdavau kol į parduotuvę nueidavau tai apie 30 min.- 1 val.
Dabar ir ilgiau kai reikia cool.gif
Atsakyti
Nuo 3 su puse thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddda-d @ 2009 08 26, 21:26)
Nuo  3 su puse thumbup.gif 

Cia daugebucio kieme blink.gif Ko cia taip dziaugtis doh.gif
As iki 4,net savo vidiniam kiemuke prie nuosavo namo nezadu be prieziuros palikti rolleyes.gif O,kad kazkur toliau nuo namu,tai net nezinau,sunus tik nuo 7kazkur jau iki draugu nueidavo.
Atsakyti