Tai vot..... Mes gyvenam nuosavam name, nedidelėj gatvelėj, pačiam gale (tupike), tai mūsų mergička jau tik pramerke akis ir į lauką mauna, gerai kai kaminystėj panašaus amžiaus pypliai (nu kaip panašaus, maniškė 3m4mėn, o draugai 4mečiai 5 mečiai, bet sutinka labai šauniai). Žinoma nepaliekam taip visai be priežiūros, pasižiūrim pas kurį draugą kieme randasi, o jie migruoja tai ten tai šen. O iš gatvelės nu nu nu jokiais būdais kojos kelt negalima

QUOTE(Rainstone @ 2009 07 27, 17:43)
Vienu vaiku niekur neisleidziam.Stengiames juos uzimti,kad neliktu laiko po kiema slaistytis,manau ten jie nieko gero neismoksta.Man labai keista kai matau 10val. vaikus mazus lakstancius po kiema,idomu ka tevai veikia 

Pvz. kuo juos užimate vasarą, kai gražus oras? Gal kokių įdėjų pasisemčiau.

vieni kieme
gyvenam daugiabutyje ....
bet greit kelsimes i nama kur savas kiemas tai tikriausiai namie nenores sedet o ir vienus isleist nebebus taip baisu

bet greit kelsimes i nama kur savas kiemas tai tikriausiai namie nenores sedet o ir vienus isleist nebebus taip baisu

daugiabutis.......gatves.........vienoneleidziam 4.5m o ir jis pats nesipraso vienas,visad sako as nienas neisiu,einam kartu
ir manau,kad tikrai negreit leisiu viena,nes man baisu net kai sunus eidamas su manim toleliau nubega 
Papildyta:
pas jus 10 val,o pasmus ir 12 val gali isgirsti cypaujanciu vaikisku balsu

Papildyta:
QUOTE(Rainstone @ 2009 07 27, 18:43)
Vienu vaiku niekur neisleidziam.Stengiames juos uzimti,kad neliktu laiko po kiema slaistytis,manau ten jie nieko gero neismoksta.Man labai keista kai matau 10val. vaikus mazus lakstancius po kiema,idomu ka tevai veikia

pas jus 10 val,o pasmus ir 12 val gali isgirsti cypaujanciu vaikisku balsu

sweikutes,as savo dukryte pradejau viena isleisti si pavasari ,bet tik kad matyciau pro langa o ipusejus vasarai ji ismoko buti savarankiska
turi draugiu su kuriomis ir zaidzia.na aisku kai kokia valandele neparbeda namo begu ziuret kur ji yra,nes langu i kiemo puse nera
.jei labai reikia vaikisko bendravimo.ismokim pasitiketi vaikais taip bus ir jiems ir mums geriau
jei 4,5 metuku

Prikauso nuo to koks kiemas, ar yra kitu vaiku, ar matai vaika pro langa. Vyresneliai pradejo be manes eit i kiema kai jiems 5 metai buvo.
gyvename daugiabutyje bet musu kiemas tiesiai mum po langais yra zaidimu aikstele (ciuozykla, supynes, smelio deze, turnikai) tai jau 3,5 leidziam i kiemeli viena turi panasaus amziaus draugu su kuriais ir zaidzia kieme. Zinoma is kiemo niekur negalima iseiti

Aš visiškai nepritariu vaikų išleidimui iš suaugusiojo akiračio bent iki 7 metų.
Maniškiui greit 4, bet net minties nėr apie vieno išleidimą į kiemą, ką ir kalbėt - kaime nuosavam kieme irgi nepalieku vieno žaist be priežiūros.
Maniškiui greit 4, bet net minties nėr apie vieno išleidimą į kiemą, ką ir kalbėt - kaime nuosavam kieme irgi nepalieku vieno žaist be priežiūros.
QUOTE(iclė @ 2009 08 21, 16:25)
Aš visiškai nepritariu vaikų išleidimui iš suaugusiojo akiračio bent iki 7 metų.
O tai kaip išleisti į mokyklą, neturinčio 7m.? Juk mokytoja mokinių ištisai nežiūri per pertraukas.

QUOTE(iclė @ 2009 08 21, 17:25)
Man tai panašu į hiperglobą. Nereikia vaiko prie savęs pririšti.
Maniškis vienas į kiemą pradėjo eiti gal prieš kokį mėnesį. Tuomet jam buvo 5 m. 5 mėn. Jis labai prašydavo, kad išleisčiau pažaisti su vaikais. Iš pradžių buvo šiek tiek neramu, bet greitai supratau, kad be reikalo jaudinuosi. Vaikas jau nemažas, ne koks žiopliukas. Be to maniškis labai atsakingas. Kieme daug jo bendraamžių, tad sūnus neslampinėja pats vienas. Aišku būna visko. Kartais ir susipyksta, susimuša, bet juk jie tik vaikai. Nenoriu, kad sūnus visada sėdėtų šalia manęs tik dėl to, kad man pačiai būtų ramu.
QUOTE(iclė @ 2009 08 21, 18:25)
Nemanau kad tai gerai, nes bus dvigubas stresas sulaukus septynerių: einant i mokyklą ir liekant pirmą kartą vienai savarankiškai naujoje aplinkoje. Sakykim jei vaikui reiks važiuoti iki mokyklos na arba net gatve pereiti? Ir pati jausis nesaugiai (nes kaip suprantu viena ji to nedaro, nes jus prieš išleist iki septynerių į lauką) ir jums bus neramu. O kaip Jus ja isleisit i parduotuve viena? Juk irgi ateis toks laikas

Beja, as noriu Jusu dvieju dalyku, man tiesiog smalsu - o kodel Jusu tokia nuostata? Ir nuo keliu metu Jusu tevai Jus isleisdavo imokykla? Kad nesaugu ar kaip? Nesaugu yra visada ir visur, deja bet taip yra.
Manau, svarbiausia pasitiketi ir tiketi savo vaiku, o vaika ta labai nujaucia.
Papildyta:
QUOTE(ziedute @ 2009 08 22, 10:15)
Nemanau kad tai gerai, nes bus dvigubas stresas sulaukus septynerių: einant i mokyklą ir liekant pirmą kartą vienai savarankiškai naujoje aplinkoje. Sakykim jei vaikui reiks važiuoti iki mokyklos na arba net gatve pereiti? Ir pati jausis nesaugiai (nes kaip suprantu viena ji to nedaro, nes jus prieš išleist iki septynerių į lauką) ir jums bus neramu. O kaip Jus ja isleisit i parduotuve viena? Juk irgi ateis toks laikas
Juk manau nieko tokio jei vaiką nuo 5,6 metų leistumet po truputi, kad ir neilgam, į kiemą....Gi visada galima pastebeti per langą, ar išeiti į kiemą. Aš taip visada darau, ir dar tame radau du pliusus - uzdetas laikrodis, pasakytas kada kokia rodykle turi buti ant atitinkamo skaiciaus kad gryst jau laikas namo (po truputi taip nezymiai mokomes pazinti laiką, ir jau gerai paįstam), ir dar yra visad pagal laikroduka nustatom kada vaikas turi ateiti prie namo diktofono ir paskambinti man iš apacios. Paklausiu - ka veikia, ar viskas gerai ir t.t. (taip ugdoma atsakomybe ir pareiga - neuzmirsti ir ateiti paskambinti mamai ar tetei). Jei pasakom kad jau laikas ateiti namo ir vaikas nori dar truputi pabuti - randam kompromisa, na pvz pasakom gerai kai rodykle bus ten ir ten ateik tada (pvz uz 20min).
Beja, as noriu Jusu dvieju dalyku, man tiesiog smalsu - o kodel Jusu tokia nuostata? Ir nuo keliu metu Jusu tevai Jus isleisdavo imokykla? Kad nesaugu ar kaip? Nesaugu yra visada ir visur, deja bet taip yra.

atsiprasau, iveliau klaida, nuo kada jus tevai isleisdinet pradejo i kiema? (ne i mokykla

Papildyta:
Beja, as turiu omeny amziu kazkur apie sestus metus

O apie tuos mazus vaikiukus-pypliukus as nekalbu, nes tai tevu atsakomybes tikriausiai stoka, jei tokius mazus isleidzia i kiema ir dar vienus

Ir dar- visada prisakyta grieztai vaikui budavo kad nedingtu is kiemo akiracio, ir kad butu kieme uzsiemes - paspirtukas, dviratukas...Jei nenoredavo i kiema - niekas neversdavo. Budavo nueina i kiema,pabuna puse val ir grysta namo,sako"mamyte as jau pabuvau,jau nenoriu" ir viskas