Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris: komplikacijos, randai, apžiūra

Ir aš esu apturėjus cezario malonumus..O buvo taip: Viskas prasidėjo 9val.ryto,sarėmiai vis stiprėjo,kaklelis atsidarė,bet kai jau artėjo kulminacija,sarėmiai ėmė ir pradingo schmoll.gif tada skubiai 17.23min.buvo atlikta cezario p.o.,su daline nejautra,tiesą pasakius viskas vyko labai greitai,poto išvežė į intensyvios priežiūros palatą,ten pragulėjau iki kitos dienos pusiaudienio,tada apiprausė ir pervežė į bendrą palatą..Mano vyras viskame dalyvavo ir nei kiek nesišlykstėjo,o man prieš jį taip pat visiškai nebuvo gėda,vėliau kai ja buvo galima praustis jis mane palydėjo į dušą padėjo viską apsipraust,net nežinau ką be jo bučiau darius,esu begalo dėkinga jam kad viska su manim,visa tai kaip tik mus labai suartino,mes tiesiog išnaujo vienas kitą pamilom..o šiaip visą ta laiką po operacijos buvo labai sunku,nes kitą dieną jau atnešė leliuką būt su manim,o aš vos iš lovos atsikeliu,o vaiku rūpintis reikia..manau kad gimbyvėms(po cezario),turėtų būti nuodama atkira palata,kur galėtų su ja visą parą būti kažkas iš artimų,nes yra tikrai sunku susidoroti vienai su mamos pareigomis,kai vos atsisėst gali,žinoma yra mokamos palatos(KMUK-7),bet mano atvėju,jos visos buvo užimtos..
Atsakyti
Na maniskis per langeli ir operacija stebejo, Po operacijos man niekas kitas nerupejo (nei kaip atrodau, nei kateteris ir pusle su slapimu salia lovos, kraujuota patalyne) isskyrus vaikeli. Net nesusimasciau tada, ka galvoja vyras. Man atrodo mums abiems tada tik vaikelis rupejo. Dabar pagalvoju, kad vaizdelis turejo buti nekoks smile.gif Dabar jauciuosi puikiai, nors tik 6 sav praejo, randas raudonas, bet gana grazus, lygus, jokiu ten odu uzksritusiu ar pan. Nepanasu, kad jam butu slykstu ar baisu prisiliesti
Atsakyti
QUOTE(Ediliuks @ 2007 10 23, 20:35)
Šiaip ultragarsu mane mano daktarė apžiūrėjo dar ligoninėj, prieš išleidžiant namo.. viduj niekas niekur nebuvo trūke, ar kur kraujo susikaupę, tai pasakė, kad viskas puiku ir išleido namo. O jau kai atejau pasitikrinti po menesiuko pas ją, tai apžiūrėjo ant kėdės, tuomet paspaudė ir apčiupinėjo randą. apžiūrėjo krūtis.. Ir viskas berods. Tik po mėnesio primygtinai siūlė ateiti pasidaryti onkocitologinį tepinėlį.. ką aš jau padariau.
Pas savo daktarę lankaus privačiai.. tai mane visuomet nuodugniai apžiūri. Tikrai labai daug priklauso nuo to, pas kokią gyditoją lankaisi..

O ar butinai reikia daryti ta onkocitologini tepineli???
MERGINOS, o kam po CZ issiderino viduriai, man lb kaupiasi dujos, kartais net skausmingai, sunku prispyrus rimtam reikalui g.gif ir ar ilgai tai truko, man jau menuo, kaip vargstu g.gif
Atsakyti
labutis,o mane kankina kita problema.visada buvau apkunoka,na gal ne visiska tesle liaudiskai tariant,bet figura niekad nesidiziavau ir kitu zvilgsniu nepatraukdavau.pirmi du gimdymai vyko naturaliai,net pilvukas aisku liko.o pagrandukes susilaukiau jau cp pagalba.tai dabar netik pilvas,bet dar ir odos didziausia rauksle kaba,ta randa uzdengia.kai paskaitau mamyciu bedas,kad gal vyrui nemalonu,ar bjauru tai asaros byra-manasis tada saunuolis,jis buvo su manim visuose gimdymuose ir operacijos metu,dabar sako kad nieko cia baisaus,kad figura mano nepakito.zodziu jis mane visaip drasina ir ramina,bet man nuo to tik dar blogiau-as tai matau,kad pilvas kaip atsiprasant karves verysad.gif zodziu-liudna...
Atsakyti
Na nebutinai gi vyrui ziuret kaip kaupiasi slapimas.o sesute as kviesdavau taip,pamajakinu ir ji ateina(uztat jai daviau pinigeli ir numeriu).bet vyras man lb padejo jei reikejo tai ir ant sono paversdavo,o pirma naktele dukryte tik pamaitint atnese wink.gif
Atsakyti
Aš tris vaikus pagimdžiau pati, o paskutinius dvynius darė cezarį. Vyro į operacinę neįleido, tai vargšelis prastovėjo už durų visą operaciją. Man darė dalinę nejautrą. Pooperacinėj palatoj buvo ir vyras, ir man nebuvo jokios gėdos. Vaikelį tik vieną teturėjau ir tos pačios dvi dienas nedavė, nes per anksti gimė, tai kaip durnė sėdėjau viena palatoj ir pavydėjau kitoms, kad pas jas karietos atvažiuoja, o pas mane ne. Mano vyras dalyvavo sūnaus gimdyme, tai ten visko matė ir jam jokio šoko nesukėlė. Manau, kad reikia pačiai į tai žiūrėti, kaip į naturalų dalyką.
Atsakyti
Man irgi labai keistai atrodo, kai kitos gėdyjasi savo vyrų. Nesuprantu. Mano vyras tokių vaizdų tai tikrai, kad bijo mažiausiai ir aš taip pat dėl tokių dalykų jaudinuosi mažiausiai. Baisiausia Jam tikriausiai bus kai reikės pirmą parą išmokti paimti mažiuką ant rankų, pakeisti sauskelnes, aprengti. Tačiau manau seselės tikrai padės. Dėl to ir renkuosi kur gimdyti.
Atsakyti
na jo,.. man tai kazkaip nebuvo geda pries vyra kai ten keisdavo man 'pampersus' ... dzin buvo.. o vis delto 4 paras po cezario pati nejau i tualeta.. taip kad teko ten nuoga subine pasirodyt...kodel? bandem kasdien kas 4 valandas bet visi bandymai baigdavosi alpimu vos atsistojus ant koju blink.gif tai ir gulejau parista po lasalinem, nei rankos sulenksi, nei ant sono pasigulsi skausmas beprotiskas. vaikiukas salia loviukej guli, jei ateis kokia pynda sesele paduos maitint tai kazka maitinsi o jei pasmuks ji zemiau ar ka, pasjudint tai negalejau !! o nakti tai kai budincios seseles tai neprisisauksi...ir is viso man tas cezaris tai siaubas baubas. nei vieno sykio sseseles neissinese lekiuko i kudikiu skyriu, net pirma nakti kai isvis as ten paslika buvau,. . taip kad kai ateidavo vyras lankymo valandom tai dedavau leliuka prie kruties o kai iseidavo paguldyudavom atgal ir seseles tai bim bam ten joms.. taip krutim ir nesigavo maitint.. as is ligonines isvaziavau beveik vyro nesama nes paeit nebegalejau kaip zombis nuo baisaus nuovargio ir 7nemiegotu paru.
zodziu jei butu galimybe gimdyt naturaliai ateity tai 100%bandyciau,,.
Atsakyti
Nezinau,turbut cia kaip kam pasiseka.As cezari turejau pries keturis menesius.Bet as kazkaip labai lengvai pernesiau.Jau kita diena ir vaiksciuojau ir dukryte priziurejau.Seseles buvo labai fainos ir supratingos.Kazkaip man tik geru prisiminimai.Pjuvio beveik nesimato,nes labai mazas ir zemai.Sportuot pradejau po 4 savaiciu ir siaip labai gerai jauciausi.Manau,kad tikrai labai priklaiso nuo daktaru ir aptarnaujancio personalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MissDiva: 25 liepos 2009 - 07:04
Man 2 cezariai buvo ir po abiejų lengvai atsigavau, para po operacijos jau pamažele slampinėjau po palatą ir į wc. Prieš vyrą jokios gėdos ar nepatogumo nebuvo. Jis pats nusisukdavo kai man daktarai ar sesutės darydavo tai, ko jis nenori matyti... rolleyes.gif (Man daug labiau buvo gėda, kad 23m. sirgau vėjaraupiais ir visa išdažyta kaip šrekas koliodavau jį ir grasinau skyrybom, kad neleidžia kasytis).
Atsakyti
Ir man kazkaip abu cezariai sklandziai, su mazaja 18 val isoperavo, as tik nakti pabuvau su kateteriu (beje ir mano vyras buvo palatoj kartu), net nesusimasciau kad reiktu gedytis g.gif O is ryto paprasiau kateteri isimt ir kaip cia kazkas sake slampinejau po palata ir i wc ir vaiku rupinausi ax.gif
Atsakyti
Dabar skaitau, kad kitoms dar ligoninėje apžiūrėjo echoskopu ar ant kėdės, kokiose gimdėt? Aš gimdžiau Mažylyje - neplaninis cezaris, bet penkias paras niekas nei kėdėje, nei echo nedarė, pora kartų (kai jau buvau perkelta į palatą) perrišo pleistrą ir po penkių parų išėmė siūlus. Sakė po 8 sav. apsilankyt pas ginekologę, o iki to laiko du mėnesius nešlapint rando, t.y. praustis iki pusės ir nuo pusės ir visada užsiklijavus pleistrą. Kai nuėjau pas savo ginekologę, tai buvau pakraupus, ji nieko manęs nepaklausė, nes ar tai jai neįdomu buvo, ar susinervino, kad kažkur dingo mano kortelė, maždaug "ko čia atėjai". O aš galvoju (gal esu tikra naivuolė) paklaus kaip vaikelis, kaip gimdymas praėjo, kodėl cezarį darė, o ji - nė žodžio. Kaip per visą nėštumą nežiūrėjo ant kėdės, taip ir po gimdymo - nėra reikalo, sakau, gal galite pažiūrėti echoskopu - nėra reikalo, jei būtų kas likę, tai sako, taip kraujas šliūkšteltų tarp kojų, o jei taip nėra, vadinasi viskas gerai. Dėl mėnesinių klausiu - kodėl atsirado mėnesis po gimdymo, jei pati maitinu - viskas gerai. Dėl kontraceptikų - iškart išrašė AZALIA, bet aš negaliu gerti piliulių... Klausiu dėl sporto (nes skaičiau, kad galima pradėt sportuot tik po 3 mėn.), maudynių ežere - sako "viską galima daryti". Žodžiu ėjau pas kitą jos kolegę, kad apžiūrėtų ant kėdės - buvo labai nemalonu, juk pirmą kartą ją mačiau, o ji dar su tokiom frazėm "jūs kaip ir negimdžiusi" (čia apie cezarį). Pasijaučiau labai blogai, kažkaip viduje negera buvo. Daugiau tikrai nė pas vieną neisiu. O kitam gimdymui ieškosiu nuoširdios ginekologės (nors maniškė labai pasikeitė kažkur nuo 3 trimestro, o man nesinorėjo kažkur kitur bėgti...gal vis tik reikėjo...). Ar gal kas galit rekomenduot Dainavos pol. (ar Centro pol.) Kaune.
Atsakyti