Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris: komplikacijos, randai, apžiūra

oj, kaip nemalonu sad.gif

mane tai puikiai priziurejo KMUK ginekologe..
buvo eksta cezaris, po cezario jauciausi blogai, pute vidurius, baisiausiai pilve, rodos, kas kliuksejo, tai is akrto padare uzltragarsa, kad isitikinti, jog viskas ok.
po 6 savaiciu nuejau vel pas ja susitarus, vel padare ultragarsa, apziurejo ant kedes, pasake visaks ok! pjuvis puikus, gimda sugijus pilnumoje, viaks ciki piki, bet va onkocitologinio nesidariau ... bet net ir nesiule.... o girdejus esu, kad po gimdymo gerai butu pasiziureti....
jauciu teks pedinti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 07, 17:50)
Savo mergaitės sulaukiau po operacijos. Daktarė sakė, kad pati nepagimdysiu. Dabar mąstau, kad jei norėsiu antro vaikelio ( o turbūt, kad norėsiu  mirksiukas.gif ), tai vėl reikes operacijos. Galvoju, kaip galima būtų išvengti kai kurių nepatogumų po gimdymo. Man asmeniškai buvo tikrai nemalonu, kad mano vyras (ir jo brolis su anyta) matė mane gulinčią kraujo lovoj, kad galėjo stebėti, kaip sanitarė išpila per kateterį susikaupusį šlapimą. Pirmą dieną atsikelti neleidžia, vadinasi, pati į tualetą nueiti negalėsiu. Neleisti vyro? O kaip pirmą naktį vienai tvarkytis su vaiku? Mano mama irgi tokių vaizdų neištvertų, aš jai ir taip visko nepasakojau, ji atvaziavo kitą dieną. Seselės naktį ateina, jei jas pakviečia, o kaip jas pakviesti?
Vat pirmoji diena mane ir jaudina, vėliau jau - kaip nors. Gal kitose ligoninėse kitaip? As gimdžiau Trakuose. Ar susitaikyti su viena gėdos diena, ar išeitis vis dėlto yra? Pasidalinkit, kaip buvo jums. 4u.gif Ačiū

as taip pat po operacijos , o dar pries tai bandziau pati gimdyti , vyras visada salia buvo , ir keite palutes blush2.gif , tuo metu jam sakiau ka tu darai yra tam sesele , bet jis pats norejo visa ta laika rupintis , o po operacijos tai taip pat tikrino ar neperbego slapimas , na man pries vyra tikrai negeda buvo jis lb daug padejo ir rupinosi manim , bet zinoma jei reiktu taip pries anyta ir broli tai tikrai ne protest.gif
Papildyta:
man labiau nepatogu buvo kai sesele ateidavo vakare apiprausti blush2.gif na tada nera labai smagu , nzn bent jau man , na aisku cia tik 2 kartu taip buvo kol renimacijoj buvau bet vistiek " kaip pagalvoju darbas ir neismalonuju" rolleyes.gif
Atsakyti
oho! va gal todel ir geriau gimdyti ne lietuvoj. As pries 3 dienas pagimdziau dukryte, su cezario pjuviu, dare pilna anestezija ir visa tai truko vos pusvalandy, nors vaikeli iseme is kart kai suveike anestetikai, taip kad mano vyras pamate mazyle vos praejus 5 min kai mane iveze i operacine. jokiu kateteriu nieko nereikejo. pjuvis labai svarus ir zemas taip kad nebus jokiu bedu su bikiniais, be to plastinis siuvimas tad tikiuosi kai uzgis ir randas nebus labai matomas. o atsikelt is lovos as galejau jau po 5 -6 val. skaudejo ypac atsikelt o nueiti iki wc po truputi letai bet nueidavau. nors planavau pabut ligoninej bent kokias 5 dienas jau kita diena man ganetinai pabodo ir nepraejus ir 30 val po operacijos as iskeliavau namo. Kaip sako namai gydo, mane turbut ypatingai smile.gif nes siandien tik 3 diena o as jau visai kaip ir nieko nebutu buve, lakstau laiptais pirmyn atgal ir net vyrui valgyt dariau. dukryte irgi sveikuole, daug miega valgo ir kakoja smile.gif bet taip jau turi but tongue.gif
manau viskas priklauso nuo to kaip save nuteiksi, jei gulesi ir sakysi kad skauda ir negali atsikelt tai ir neatsikelsi, o as nusiteikiau kad viskas praeis labai greitai ir tai tik nedidelis pjuvis, paskaudes pirma diena ir praeis, va taip ir nutiko.

sekmes visoms
Atsakyti
Na as gimdziau ne Lietuvoj,tai kraujo lovoj tikrai negulejau...o kateteri slapimui,tiesa sakant pamaciau tik ji isimant blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 09 14, 14:00)

Man įdomu, kam reikalingas kateteris?  g.gif Ar galima apsieiti be jo?

Kateterį įveda tam, kad galėtų stebėti šlapimo kiekį, pasišalinantį ioš organizmo, tam, kad pirmą parą nereiktų keltis į wc ( nes po spinalinės nejautros negalima kletis), tam, kad operacijos metu sysiaus neužsinorėtume. Man du kartus jį vedė prieš nejautrą, tai skausmelis - doh.gif , o trečią kartą įvedė jau kai buvo bakstelta nugaron, tai nejaučiau nieko.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 09 14, 19:24)
Kateterį įveda tam, kad galėtų stebėti šlapimo kiekį, pasišalinantį ioš organizmo, tam, kad pirmą parą nereiktų keltis į wc ( nes po spinalinės nejautros negalima kletis), tam, kad operacijos metu sysiaus neužsinorėtume. Man du kartus jį vedė prieš nejautrą, tai skausmelis -  doh.gif , o trečią kartą įvedė jau kai buvo bakstelta nugaron, tai nejaučiau nieko.

Negąsdink fear.gif , bet gal galima paprašyt, kad įvestų po bakstelėjimo nugaron unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 09 14, 19:42)
Negąsdink  fear.gif , bet gal galima paprašyt, kad įvestų po bakstelėjimo nugaron  unsure.gif

nu cia turbut priklauso nuo patirties ar sekmes ar nezinau ko, nes man kateteri kai vede tai visai neskaudejo - jutau, kad kazkas vyksta, o kas net nesupratau, kol po operacijos neatejo ispilti slapimo blush2.gif

tik va, kad mano pjuvis gana aukstai, bent jau man taip atrodo, tai truputi esu nepatenkinta...
Atsakyti
Na ten vyrai nieko lisno nepamato rolleyes.gif ko nebuna mate. Mano vyras nei tu kateteriu issigando, nei to kraujo ar dar ko. Isvis tokiose situacijose labai dziaugiuos, kad turiu salia toki zmogu, nes kai reikejo - padejo ir susitvarkyti ir sesele laiku pakviesdavo ir mano randeli gyjimo metu priziurejo thumbup.gif

O del kateterio slapimtakin, tai jei igudusi sesele, tai skaudeti neturi, ta "malonuma" apturejau du kartus ir ne karto nekilo keblumu del to g.gif O kateteris butinas, nes apskritai po operacijos bent 12 valandu keltis neleidzia, o siaip net ir para laiko lovoje, tad to isvengti tikrai nepavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
Nepatogumas buvo pirmas dienas kai ligonineje reikejo daznai keltis pas mazyle is lovos,o tai padaryti buvo sunku.
Kateterio nejauciau kai ivede,nes epiduras jau buvo padarytas,bet kai istrauke,tai jautesi,nelabai malonus jausmas.
Atsakyti
As po operacijos kokias 3 dienas issitiest negalejau, vaiksciojau kaip keturkojis perlinkus pusiau ir prisilaikydama rankomis i zeme, siaubingai skaudejo pjuvio vieta, ziaurus tempimas buvo...ir tustinimas prilygo gimdymui (toks vaizdas buvo, kad zarnas su slapimo pusle man vietom sumaise)...Vyras visada salia buvo, kadangi buvau iskritus is koju, tai jis ne tik mane visame grazume mate, bet ir basonus nesiojo . Ir kur cia gali but kalba apie nepatogumus????cia viskas zmogiska....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renaz: 15 rugsėjo 2009 - 21:24
Kateterio įvedimas nemalonus, bet tikrai ne tragiškas jausmas. Aš po pirmo CP kėliausi po septynių val. ir su lašinės stovu traukiau į tuliką (nekenčiu basonų). Tik, pamenu, iškato po operacijos mane žiauriai kratė drebulys, tokie net traukuliai sakyčiau. Tai sakė, čia ne dėl anestzijos - tiesiog del netekto kraujo...
Po antro CP kateterį išėmė irgi greit - po penkių val. Po septynių val jau pati savo kojomis lipau iš antro į trečią aukštą. (Nors buvo daryta spinalinė nejautra - ir NIEKO. Jokių galvos skausmų ar šiaip siaubiakų). Ir kratymo nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 09 14, 19:42)
Negąsdink  fear.gif , bet gal galima paprašyt, kad įvestų po bakstelėjimo nugaron  unsure.gif

gal g.gif
QUOTE(saulute1980 @ 2009 09 14, 21:24)

tik va, kad mano pjuvis gana aukstai, bent jau man taip atrodo, tai truputi esu nepatenkinta...

pjūvio vieta gali priklausyt nuo leliaus padėties - jei jis kaip nors susiskersavęs ar dar kaip, tai pjūvis gali būt ne toks tiesus, aukščiau-žemiau ( bent man taip aiškino).

o kateterio išėmimas iš pūslės - man akušerė prieš jį ištraukiant liepė įkvėpti ir sulaikyti kvėpavimą - nepajaučiau nieko.
Atsakyti