Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris: komplikacijos, randai, apžiūra

QUOTE(jjuostė @ 2014 02 05, 10:10)
Sveikinu su sėkmingu gimdymu, ar turėčiau sakyt cezariu  smile.gif  4u.gif
Man taip pat bus CP, tik Santaruose, nes mano gin. ten darbuojasi, jau taip nusiteikiau, kad būtent pas nėštumą prižiūrinčią gyd. gimdysiu.
Tiesą pasakius CP operacijos baisiai bijau, o labiausiai pergyvenu, kad neatsirastų šlapimo problemų nuo to kateterio (vienai pažįstamai taip buvo, o mano pūslė ir vsia šlapimo sistema baisai jautri)
Ir dar kiek teko girdėt, būtent Santaruose po CP vaikelio prie krūtinės niekas nededa, tik suvysto ir išneša, nes ten konvejerinis gimdymas ir niekas nesicackina.
Tai va kokios mano didžiausios baimės, nors aišku ir pačios operacijos bijau wub.gif

Nebijokite, viskas bus gerai 4u.gif Dėl kateterio, tai manau, kad visko pasitaiko, bet juk kateterį stato darant beveik visas operacijas (ne tik CP), taip, kad manau komplikacijų procentas tikrai mažas. Operacija visai nebaisi 4u.gif
Visus nemalonumus užgoš žinojimas, kad tuoj tuoj pamatysite savo stebuklėlį wub.gif
O dėl kūdikio guldymo ant krūtinės, tai paprašykite, kad uždėtų, bent trumpam, tikrai manau neatsisakys gydytojai.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2014 02 05, 11:53)

O dėl kūdikio guldymo ant krūtinės, tai paprašykite, kad uždėtų, bent trumpam, tikrai manau neatsisakys gydytojai.

Tikiuosi smile.gif Ir ačiū už padrąsinimą smile.gif
Atsakyti
Kaip tas uždėjimas ant krūtinės per operaciją atrodo? ar jūs maitinti norit pabandyt? nes as kiek pamenu su marškiniais buvau ir rankos taigi pririštos, tai vaikiuką tik prie šono prinešė parodyt, davė pabučiuot ir nunešė apžiūrai, nors viską mačiau, nes tas svėrimo kambarys prieš mano akis buvo. Čia antakalny taip buvo.
Atsakyti
Man Antakalny pirmą parodė mažylę, o po kelių minučių jau suvystytą atnėšė ir padėjo ant krūtinės, žinoma sesutė prilaikė, nes teisingai sakote, dešinė ranka pririšta, ten kateteris, ant piršto tas daviklis itt., kairė tai neprisimenu, lyg ir laisva buvo g.gif bet padėjo ant krūtinės, ir marškiniai tie netrukdė, mažylė apžiojo spenelį, tai sesutė dar paspaudė krutinę, kad priešpienio išspausti ax.gif visa tai tetruko kokias 2min 4u.gif
Atsakyti
keista..nepykit kad stebiuosi, bet ka tik gimes vaikas paprastai pienuko nenori. jo dar skrandis pilnas to ka prisirijo pilve ir po streso jam aplamai ne iki to..bent jau as taip skaiciau kazkokioj protingoj literaturoje blush2.gif , kad buna net para laiko nevalgo ir del to nereikia pergyventi. Kai maniski uzdejo ant krutines tai jis verke baisiausiai ir jam ne iki speneliu buvo. Veliau kai jau ji vyras sutvarkyta ir aprengta atnese pas mane i palata po operacijos, gal valandai praejus, tada jau bandziau su sesuciu pagalba maitinti.
Bent jau man skausmas kai pienuka traukdavo pirmus kartus, kur kas didesnis ir isimintinesnis paasirode nei susiuto pilvo! smile.gif
Jusu maze turbut labai rami, jei ji po gimimo keliu minuciu begyje apsiramino ir net pienuko ieskojo.
Tarp kitko pas mus greitai jau du menesiukai, randu nebeskauda ir isvis kaip negimdziusi jauciuosi, jei ne randas ir violetine juosta per pilva. Kaip kitos mamytes laikosi?
Nezinau ar galima, bet as jau pati ir vezimeli issinesu ir vaikuti i masazus vezioju..vnz tasausi kaip priklauso "tarybiniai" moteriai..
Atsakyti
Tai uždėta ant krūtinės, ji tikrai nešliaužė link spenelio ir pati netraukė pieno biggrin.gif ją taip sesutė uždėjo, kad spenelis atsidurtų jos burnytėje ir prilaikė ją, ir išspaudė to priešpienio į mažylės burnytę ax.gif
Palatoje irgi mėginau maitinti, tik jau ten niekas nepadėjo ax.gif ir mes su vyru galvojome, kad gavo kruopelytę priešpienio, daugiau nereikės pirmą parą... bet naktį jį tokią isteriją mums sukėlė, verkė be paliovos ir akušerė sakė atsinešti mišinuko ir duoti, nes mažylė aiškiai alkana, tai ir primaitinom ax.gif vėliau dar primaitindavom kelias dienas, nes pienas atsirado tik ketvirtą para, o nuo grįžimo namo valgome tik mamos pienuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 02 07, 20:41)
Tai uždėta ant krūtinės, ji tikrai nešliaužė link spenelio ir pati netraukė pieno  biggrin.gif ją taip sesutė uždėjo, kad spenelis atsidurtų jos burnytėje ir prilaikė ją, ir išspaudė to priešpienio į mažylės burnytę  ax.gif
Palatoje irgi mėginau maitinti, tik jau ten niekas nepadėjo  ax.gif  ir mes su vyru galvojome, kad gavo kruopelytę priešpienio, daugiau nereikės pirmą parą... bet naktį jį tokią isteriją mums sukėlė, verkė be paliovos ir akušerė sakė atsinešti mišinuko ir duoti, nes mažylė aiškiai alkana, tai ir primaitinom  ax.gif vėliau dar primaitindavom kelias dienas, nes pienas atsirado tik ketvirtą para, o nuo grįžimo namo valgome tik mamos pienuką  ax.gif

biggrin.gif abzoriuke pas jus! nors ir mums teko pirmom parom ta pienuka sintetini eiti parsinesti. O kaip dabar, ar tik mamos piena ar misriai?
Atsakyti
QUOTE(BituteJ @ 2014 02 07, 20:57)
biggrin.gif abzoriuke pas jus! nors ir mums teko pirmom parom ta pienuka sintetini eiti parsinesti. O kaip dabar, ar tik mamos piena ar misriai?

Nemažo svorio ji gimė ax.gif
Dėl geltos buvome ten 5 dienas, tai primaitindavom. Grįžus namo vyras iš karto nupirko mišinuko, bet tik tą vakarą ir padarėm jo, o nuo sekančios dienos iki dabar valgom tik mamos pieną ax.gif tikimės taip bus ir toliau ax.gif
Atsakyti
As turejau dvi operacijas, bet apie joki vaiko uzdejima ant krutines net kalbos nebuvo. Pirma operacija buvo ekstrine, tai ent nepamaciau mazes, isnese iskarto jau plauciu atsiurbinet. Kadangi buvo komplikaciju operuojant, operacija uztruko beveik 3 valandas, tai tik girdedavau pradzioj kaip ateina is gimdyklos sesute ir vis pasako, plaucius atsiurbem, svori, dar kazka.. tai pirma karta savo mazyte pamaciau tik paryciais, apie 5 val. kai gimimo data vos po vidurnakcio. O antros operacijos metu, parode vaikuti jau susukta i toki melyna languota adijala, bordavu veideliu, ir paskui iskart atsijungiau, pabudau jau palatoj parvezta.. tokia vat ta pirma pazintis.
Atsakyti
mamos!
O kaip dabar jusu cezarinukai likosi? girdejau, pries gimdyma, tiek gasdinimu, kad vaikas bus jautresnis nei kiti ir panasiai. Manau visos girdejos panasius baubus susijusius su cezariu. Mano vyrukui 2 su puse men. Buvo padidintas tonusiukas, tai pavaiksciojome i masaza ir kinezeoterapija ir susitvarke. Tarp kitko masaza rekomenduociau visiems!
dabar baseina lankome. Patinka jam ten baisiausiai. Ir naktimis miega iki 6 val ryto..tiesa sianakt buvo neramus, bet kalta uzsikimsusi nosyte, supratau tik ryte ko jis blaskosi.
Atsakyti
QUOTE(BituteJ @ 2014 03 06, 13:01)
mamos!
O kaip dabar jusu cezarinukai likosi? girdejau, pries gimdyma, tiek gasdinimu, kad vaikas bus jautresnis nei kiti ir panasiai. Manau visos girdejos panasius baubus susijusius su cezariu. Mano vyrukui 2 su puse men. Buvo padidintas tonusiukas, tai pavaiksciojome i masaza ir kinezeoterapija ir susitvarke. Tarp kitko masaza rekomenduociau visiems!
dabar baseina lankome. Patinka jam ten baisiausiai. Ir naktimis miega iki 6 val ryto..tiesa sianakt buvo neramus, bet kalta uzsikimsusi nosyte, supratau tik ryte ko jis blaskosi.

Mano puikiai laikos, miegodavo gerai ir dabar miega labai gerai, jau 4 metai ant nosies, anksti vaikščiot pradėjo, beveik nesirgo, kalbėt irgi ankstokai pradėjo. Nesiskiria nuo bendraamžių, gimusių natūraliai.
Atsakyti
Sveikos,
as tiriu klausyma, ar kam teko CP metu sisisiuti prasiskyrusius pilvo raumenys???
mano gyd sake kad tai anksciau dare visoms, dabar susiuna nebent praso paciente. taip pat minejo kad gana skausminga, sumku keltis is lovos, nes raumenys juda, o siules laiko
Atsakyti