Pas mane sūnus gimęs sausio 6 d. tačiau iš kalendoriuje buvusių vardų - Arūnas, Kasparas, Markelis, Baltazaras nesirinkom nei vieno. Tiesiog taip jau išėjo, kad gimimo liudijime įrašyta Aurimas, tačiau su krikšto vardu nebuvo jokių problemų - Kasparas
Dukrelei vardą jau teko galvoti, taip sumasčiau kad vardas turi prasidėti ta pačia raide kaip ir mūsų tėčio (Aurimas, iš A kaip ir mano pačios

) O vardų iš K raidės tikrai nėra didelio pasirinkimo

Tai vat ir gėgioja dabar po namus kambarios versdama Kotryna...
O dėl kalendorinių vardų yra problema tame, kad naujuosiuose kalendoriuose pilna prirašyta bet kokių vardų (na jau čia viskas susiję su tėvų fantazija), tačiau netgi ir tie patys vardadieniai kuriuos žmonės švesdavo vieną kartą metuose, jau rašomi po kelis kartus... Jei norima tiksliai žinoti vardo dieną reikia atsirasti senus bent 20 metų ar dar senesnius kalendorius.. Žinoma tuose kalendoriuose nerasime jokių "šiuolaikinių" vardų... Buvo toks laikotarpis, kad mano vardo, o jis tikrai eilinis, paprastas vardas, gal kokius 5-6 nepavyko rasti jokiame kalendoriuje
Ir pabaigai - mano tėvai pagal kalendorių renka tik vardus atsivestiems veršiukams, šuniukams ir kitokiems naminiam gyviams

Pavyzdžiui jei šiandien yra vardai: Fidelis, Kantrimas, Gražvyda ir Ervina, tai didelė tikimybė kad po namus lakstys mažas gražus Fedis

arba karvytė Gražutė
STARTUOJAM ! ! !