Įkraunama...
Įkraunama...

Vardai pagal gimimo datą

QUOTE(monie @ 2005 02 14, 19:45)
Bet vis delto labai grazu, kai vaikelis gimdamas sau varda atsinesa wub.gif  wub.gif

Grazu, o jei visi vardai baisus tos dienos? Va as tureciau but Skaidra kazkokia. Mes jau seniai savo maziukam vardus sugalvoje, taip kad jie kur dabar bebutu, zino, kas laukia ju tongue.gif , kadangi planuojam ne viena, gai stoti i eile tongue.gif
Atsakyti
Buvau prigalvojusi begalę vardų, bet kai gimė dukra, pavadinom ją atsineštiniu vardu.
Kiek esu girdėjus, tai tokie vaikai yra laimingi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 15, 00:49)
Grazu, o jei visi vardai baisus tos dienos? Va as tureciau but Skaidra kazkokia. Mes jau seniai savo maziukam vardus sugalvoje, taip kad jie kur dabar bebutu, zino, kas laukia ju tongue.gif , kadangi planuojam ne viena, gai stoti i eile tongue.gif

ania? mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš savo dukrai vardą buvau sugalvojus dar nebūdama nėščia, o kai gimė, tai mano močiutė vis įkalbinėjo kad pavadintume atsineštiniu vardu pagal gimi
mo dieną.Tai tas vardas buvo Gilda blink.gif blink.gif blink.gif Nu blyn, tai kaip aš kviesčiau Gildute umn.gif , man tai su Gelda asocijuojasi blink.gif O va kitas vardas buvo Žibutė blink.gif Dar geresnis tongue.gif Akys rudos, plakučiai tamsūs o kviečiam žibute blink.gif doh.gif
Nemanau kad tie vaikai kurie turi atsineštinius vardus yra laimingesni iž tuos kurie turi kitokius vardus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo molli: 22 balandžio 2005 - 10:54
Pas mane sūnus gimęs sausio 6 d. tačiau iš kalendoriuje buvusių vardų - Arūnas, Kasparas, Markelis, Baltazaras nesirinkom nei vieno. Tiesiog taip jau išėjo, kad gimimo liudijime įrašyta Aurimas, tačiau su krikšto vardu nebuvo jokių problemų - Kasparas 4u.gif
Dukrelei vardą jau teko galvoti, taip sumasčiau kad vardas turi prasidėti ta pačia raide kaip ir mūsų tėčio (Aurimas, iš A kaip ir mano pačios ax.gif ) O vardų iš K raidės tikrai nėra didelio pasirinkimo g.gif Tai vat ir gėgioja dabar po namus kambarios versdama Kotryna...
O dėl kalendorinių vardų yra problema tame, kad naujuosiuose kalendoriuose pilna prirašyta bet kokių vardų (na jau čia viskas susiję su tėvų fantazija), tačiau netgi ir tie patys vardadieniai kuriuos žmonės švesdavo vieną kartą metuose, jau rašomi po kelis kartus... Jei norima tiksliai žinoti vardo dieną reikia atsirasti senus bent 20 metų ar dar senesnius kalendorius.. Žinoma tuose kalendoriuose nerasime jokių "šiuolaikinių" vardų... Buvo toks laikotarpis, kad mano vardo, o jis tikrai eilinis, paprastas vardas, gal kokius 5-6 nepavyko rasti jokiame kalendoriuje blink.gif g.gif

Ir pabaigai - mano tėvai pagal kalendorių renka tik vardus atsivestiems veršiukams, šuniukams ir kitokiems naminiam gyviams blink.gif cool.gif Pavyzdžiui jei šiandien yra vardai: Fidelis, Kantrimas, Gražvyda ir Ervina, tai didelė tikimybė kad po namus lakstys mažas gražus Fedis biggrin.gif arba karvytė Gražutė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(molli @ 2005 04 22, 10:53)
Tai tas vardas buvo Gilda blink.gif  blink.gif  blink.gif Nu blyn, tai kaip aš kviesčiau Gildute  umn.gif , man tai su Gelda asocijuojasi blink.gif

va pasitikrinau daba, pasirodo ir aš atsinešiau Gilda blink.gif dar ten yra Galė blink.gif ir dar Donata. vat Donata tai gal ir nieko, bet turbūt jis tais metais dar nebuvo įtrauktas į kalendorius g.gif

vienžo man nedavė nei vieno iš atsineštinių vardų ax.gif
Atsakyti
nevadinčiau tais vardais nes dabar kai pasižiūri, tai jau tokių naujadarų prigalvota schmoll.gif
Atsakyti
Pagal gimimo dieną aš turėčiau būti Asta arba Nastė schmoll.gif gerai, kad negimiau diena vėliau, nes galėjau būti Emerencijona blink.gif arba Gundė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ieva-Pieva: 25 balandžio 2005 - 15:21
Mes vaikui vardą buvom senokai išrinkę. Kartą su vyru pajuokavom, kad jei gims per Onines, vadinsim Ona. Jei atvirai, tai patys tuo netikėjom. O ėmė ir gimė liepos 26 - kaip tik per Onines. Net gimdymą priėmusi gydytoja pasakė: "žiūrėkit, jums Onutė gimė" Taip ir liko. Kol kas nepastebėjau jokių pliusų nei minusų tokio vardo parinkimo būdo, tik gal visiems lengviau paaiškinti, kodėl vardas būtent toks, o ne kitoks.
Atsakyti
O mums irgi panašiai buvo. Pijaus varda buvau senai nusiziurejus. Beje, nei pries , nei po gimdymo i kalendoriu neziurejau. Tik po poros savaiciu vyro gimines sumaste, kad mes varda davem todel, kad per Pijaus vardadieni sunelis gime. Mes - ne, girdi, jau senai isrinkom ir pan.
Taigi, musu Pijus is tiesu savo varda su savimi atsinese.
Atsakyti
BET YRA IR GRAŽIŲ SUTAPIMŲ.DRAUGĖS ABU VAIKAI ATSINEŠTAIS VARDAIS PAVADINTI.DUKTĖ AGNĖS DIENOJ GIMĖ (04,20). O BERNIUKUI DRAUGĖ RINKO ARBA VILIAUS (01,10) ARBA AUDRIAUS (01,11) VARDĄ, VAIKAS GIMĖ 01,15, ATSINEŠDAMAS PAULIAUS VARDĄ.NU ŠAUNU, SAKYČIAU
Atsakyti
Pavadinti vaika tos dienos vardu gal ir gerai, netenka sukti galvos koki varda vaikeliui duoti. Bet zinoma, dar priklauso nuo to kokie vardai buna ta diena, jei dar koks normalus iprastas vardas, tai gerai, bet kai buna visokie Serapinai, Severinos ir Dionizai tai jau sorry. blush2.gif Kaip is Zemaites apsakymu. biggrin.gif
Mes su vyru irgi nebuvom vardo isirinke, bet kadangi sunus gime per pacias jonines tai ir pavadinom Jonuku.Nors jei butu gimes kita diena,kazin ar butumem toki varda dave...Su vyru dar bandem kitus vardus rinktis, bet ir mociutes ir tetos ir draugai choru suke, kad turi buti Jonas ir taskas. Teko nusileisti.Dabar pripratom ir tas vardas mums graziausias pasaulyje. thumbup.gif
Atsakyti