As netikiu tais prietarais ir manau, kad tevai jaucia koki varda duoti vaikui. Gali prigalvoti daug vardu, bet kai pamatai savo maza angeleli, gali atsitikti ir taip, kad nei vienas sugalvotas vardas netiks. Taip atsitiko ir mums. Tiesiog pamateme vaikuti ir po kokiu triju dienu isrinkome varda. Dabar neisivaizduoju savo dukros kitokiu vardu.

Man atrodo, kad visiskai nesvarbu, kad vardadienis ir gimtadienis butu ta pacia diena. Svarbiausia, kad vardas patiktų
is tikruju gerai kai ta diena atsiranda grazus vardas, kuris patinka tevams... bet tuose kalendoriuose istisai visokios apolionijos, leokadijos, otilai ir t.t.
pazistu viena seima kuriu dukra gime kovo 3 diena ir pagal sia diena pavadino nonita... nu man tas vardas tai nelabai, nes visiems aplinkiniams turi po penkis kartus susipazistant pakartoti... nu bet jeigu jiems tai primtina tai kodel ir ne...
nors as tais kalendoriais nelabai pasitikiu, nes tas pats vardas buna po n-kartu ir visuose kalendoruose tie vardadieniai sudeti skirtingai... ai kazkokia painevone ir tiek...
pazistu viena seima kuriu dukra gime kovo 3 diena ir pagal sia diena pavadino nonita... nu man tas vardas tai nelabai, nes visiems aplinkiniams turi po penkis kartus susipazistant pakartoti... nu bet jeigu jiems tai primtina tai kodel ir ne...
nors as tais kalendoriais nelabai pasitikiu, nes tas pats vardas buna po n-kartu ir visuose kalendoruose tie vardadieniai sudeti skirtingai... ai kazkokia painevone ir tiek...
O man dar 12 metu bunat teko mazajai sesytei varda rinkti. Nu tiek patiko RUGILE vardas,kad eme teveliai ir pavadino musu mazaja sesyte vardu RUGILE.Nerealiai grazus vaikutis augo ir uzaugo i superine panycka9ji man dar taip ir liks tokia mazulyte Rugilyte)...ir nepatikesit ziuriu as savo sesytei i akis ir toks grazus rugiageliu melynumas i mane ziuri,kad net......nerealus jausmas,grazios,nuosirzios akytes....ir ne vienas vaikas seimoje neturime tokiu graziu rugiageliskai graziu akiu....
Aš irgi už tai, kad tėvai vardą duotų tokį, koks jiems patinka, o ne atsitiktinai pagal kalendoriaus datą. Juk kartais , kai pasižiūri į kokios dienos vardadienius, tai taip ir pagalvoji: "ne jaugi dar yra žmonių su tokiais vardais?"
Manau, kad nesamone duoti vaikui varda, kuri jis atsinese gimimo diena. Mano tevai taip padaryti, bet kai pamate, kad atsinesiau Ursules varda, greit apsigalvojo.
Labai del to dziaugiuosi, nusisauciau su tokiu vardu.

mano dukrytes gimtadienis ir vardadienis kartu, bet tikrai ne specialiai davem, taip jau isejo. Kadangi sake , kad gims 100% berniukas, tai mergaitisku vardu ir neturejom pasirinke, kai gime dukryte man paskambino ir pasake, kad ta diena Albertos vardadienis (o musu tetukas- Albertas), kazkaip man si mintis is pradziu nepatiko, bet kad daugiau joks vardas neprilipo!Taip ir liko Albertyte ir tas vardas labai tinka

jei tą dieną yra gražus vardas ir tėvam patinka, tai kodėl ne? Pažįstu tik vieną žmogų su atsineštu vardu - Kęstas.
Kažkada skaičiau Justino (l.gražus v.) Marcinkevičiaus eilėraštį, kad jis gimė
40 kankinių dieną (yra tokia diena vasario mėn.)
Rinkdama dukrai vardą pirmiausiai pažiūrėjau į maldaknygę. Deja, nė vienas nepatiko. Tačiau, kai vyras pasiūlė eilinį vardą, atradau, jog tarp gimtadienio ir vardadienio 2 d. skirtumas, pažiūrėjau vardo reikšmę ir pasakiau: "Tiks!"
Beje, rinkome retą vardą, tačiau po Naujųjų išgirdau metrikacijos skyriaus statistiką - vardas buvo populiariausias tais metais! Dabar jos klasėje yra dvi mergaitės tokiu vardu
40 kankinių dieną (yra tokia diena vasario mėn.)

Rinkdama dukrai vardą pirmiausiai pažiūrėjau į maldaknygę. Deja, nė vienas nepatiko. Tačiau, kai vyras pasiūlė eilinį vardą, atradau, jog tarp gimtadienio ir vardadienio 2 d. skirtumas, pažiūrėjau vardo reikšmę ir pasakiau: "Tiks!"

Beje, rinkome retą vardą, tačiau po Naujųjų išgirdau metrikacijos skyriaus statistiką - vardas buvo populiariausias tais metais! Dabar jos klasėje yra dvi mergaitės tokiu vardu

As
,2005 01 09, 17:31
Seni zhmones taip sako: atejo vaikelis ir atsineshe varda, t.y. tos dienos varda

Seni zhmones taip sako: atejo vaikelis ir atsineshe varda, t.y. tos dienos varda
Labai tikėtina, kad vardą žmogus atsineša gimdamas, bet nebūtina žiūrėti į kalendorių.
Kai mano broliui gimė sūnus, pagalvojau: "Donatas - gražus vardas". Bet, galvojau, nesikišiu, tėvai išrinks. Po kokių 2 sav. skambinu broliui ir klausiu:
- Koks vardas?
- Donatas!
Nepatikėjau, galvojau, juokauja. Nuvažiavusi lankyti užsisakiau būti Krikšto mama, o po metų pakrikštijom Donatu! Nors vardas šventas, dar pridėjom vardą Petras, kadangi išsigandome, nes tais metais laikraščiai rašė, kad du Donatai Neryje nuskendo, vėliau kažkas atsitiko dar vienam Donatui...
Taigi, galima manyti, kad mūsų Donatas vardą atsinešė.

rinkti vardą pagal gimimo datą
mano tėvui taip rinko vardą. kitą diną net pamiršo kas per vardas
tai teko kalendoriaus lapelį pakelti ir užsirašyti
bet kitu atveju, jei esantis tą dieną vardas patinka ir tinka vaikeliui - tai kodėl ir ne

bet kitu atveju, jei esantis tą dieną vardas patinka ir tinka vaikeliui - tai kodėl ir ne