Skaitineju tema, ir plaukai siausiasi. Kaip galima sakyti, kad ar mylesiu vaika nesava? Jeigu kyla abejoniu, nemanau kad verta diskutuoti sia tema. Vaikas yra vaikas. Nenorite nepriimkite i namus. Jam bus tik blogiau. O jeigu skestu savas ir nesavas, tai paklauskite vaikuciu, jeigu jus abu skestumete, kuri is judvieju gelbetu? Manau po atsakymo, daugiau nesinoretu taip galvoti.
QUOTE(sniege_s @ 2007 11 03, 17:04)
IR DAR...tam ks nori vaikintis ir abejoja,tai labai siulau apsilankyti vaiku namuose ir ten jusu sirdeles jum viska pasakis 
Nu negaliu as siaip sau ten lankytis,labai jau skauda sirdy po to,esu mazei prizadejusi aplankyti jos buvusius draugus,jos lovyte,aukles,bet zinau,kad po tokio vizito labai blogai jausiuosi,labai visu gailesiu,net dabar rasant ir apie tai galvojant darosi graudu...
pritariu carvel nuo monei. Vaikščioti po globos namuus, kad kažką ten pasitikrinti. Net nežinau... Nu širdis būtinai ten ką nors pasakys, bet tai jau tikrai ne visišką tiesą, ten tie jausmai visada truputį su protu prasilenkia, visada atrodo jog tu tai jau gali, myli ir padėsi. Mano supratimu sprendimas vaiką globoti ar įvaikinti turi būti priimtas labai šalta galva ir tai turi būti visų pirmiausia proto, apmąstymų padarinys, o ne tadakai jausmai įsisiūbavę. Šioj vietoj jie tikrai jokie patarėjai. Pirmiausia reikia labai reikia pamatuoti savo galimybes, ir tvirtai žinoti, jog dažniausia tas vaikelis su meile tau ant kaklo nepuls, kad tu jį paėmei, kuo didesnis, tuo mažesnė tikimybė to meilės ir puolimo ant kaklo tikimybė. Reiškia tuturi būti pasiruošus mylėti iš karto už du- už save ir vaiką.Ir tam gali prireikti keletą metų. Aš čia dažnai paskaitau prisisvajojusių ir visokių akcijų paveiktų, nekenčių tų reklamų per TV. Nes tik per jas ir daugėja apgautų vaikų. Prlekia pas juos tų geradarių, paskui pamiršta. Žodžiu jei namie sėdėdamas ant sofos tvirtai žinai, kad kitaip gyventi negali- tada važiuok į globos namus, o jei ten iš gailesčio,emocijų vedamas važiuoji- tai tada nevarstyk net durų, tu ten niekam nereikalinga.Va taip va, griežtai.
Ne visai, manyčiau. Kžakur šiame forume buvo moters istorija, kad ji tik norinti paremti neturtingą vaiką, jai jo "nereikia", tiesiog pasiimti iš vaikų namų ir duoti galimybę, o meilei savi vaikai yra...
man regis turi ir justi, kad mylėsi tą svetimą vaiką, kad jis taps savu.
QUOTE(Karusia @ 2007 11 12, 17:06)
Sutinku su tavimi, Karusia.
As daugeli kartu is aplinkiniu ,artimuju ,VTAT darbuotoju esu girdejusi,kad neprisirisk,nesitikek ju dekingumo...neprisiristi negaliu,man ir su nepazystamu , geru pasnekovu kartais ilgesneje kelioneje skirtis sunku,tokia jau esu ,o del dekingumo,man jo ir nereikia, as gyvenu dabartimi,man gera ,kad as galiu buti kazkam reikalinga ir tai ka as darau ,man teikia judejimo ir energijos .Su savo vaikais stengiuosi elgtis taip,kad jiems uzaugus nebutu geda pazvelgti i akis,o jie patikekit,stebi kekviena musu mirksni .
QUOTE(alfija @ 2007 11 12, 10:00)
Žodžiu jei namie sėdėdamas ant sofos tvirtai žinai, kad kitaip gyventi negali- tada važiuok į globos namus, o jei ten iš gailesčio,emocijų vedamas važiuoji- tai tada nevarstyk net durų, tu ten niekam nereikalinga.Va taip va, griežtai.
Smagiai nusisypsojau paskaicius sia zinute - nes man butent taip ir nutiko - ant sofos
QUOTE(alfija @ 2007 11 12, 10:00)
Aš čia dažnai paskaitau prisisvajojusių ir visokių akcijų paveiktų, nekenčių tų reklamų per TV. Nes tik per jas ir daugėja apgautų vaikų. Prlekia pas juos tų geradarių, paskui pamiršta.
O del reklamu ir akciju visgi nebuciau tokia kategoriska. Aisku, butu gerai jei pavyktu kazkaip "tobuliau" apie visa tai kalbeti, kad kuo maziau butu tu neigiamu pasekmiu ir apgautu vaiku. Bet tikiu, kad atnesa tos akcijos ir geru dalyku. Gal lengvabudiski zmones ir sureaguoja lengvabudiskai, bet kazkaip manau kad visgi gerai, kad per TV kalbama ir apie tokias temas. Negi reiktu kad TV neliktu nieko rimtesnio uz krepsini ar "kelia i zvaigzdes", nes ziurovai nepajegus nieko patys normaliai atsirinkti protu, o yra veikiami vien emociju?
Nezinau, ar pavyko pasakyti ka norejau. As pati jau daug metu is viso neziuriu TV ir net tycia neturiu jo namie, bet iniciatyvos kalbeti ivaikinimo ar kitomis temomis per TV man vis tik atrodo sveikintinos. Nes negi bus geriau (tiems patiems ar kitiems vaikams) jei tuo metu bus rodomas eilinis smurto pilnas filmas? Jeigu jau ta TV uzima tokia didele kai kuriu suaugusiu ir jaunu zmoniu gyvenimo dali, gal tegul buna atkreipiamas demesys ir i rimtesnius dalykus?
QUOTE(GinteZZ @ 2007 11 12, 23:56)
O del reklamu ir akciju visgi nebuciau tokia kategoriska. Aisku, butu gerai jei pavyktu kazkaip "tobuliau" apie visa tai kalbeti, kad kuo maziau butu tu neigiamu pasekmiu ir apgautu vaiku. Bet tikiu, kad atnesa tos akcijos ir geru dalyku. Gal lengvabudiski zmones ir sureaguoja lengvabudiskai, bet kazkaip manau kad visgi gerai, kad per TV kalbama ir apie tokias temas. Negi reiktu kad TV neliktu nieko rimtesnio uz krepsini ar "kelia i zvaigzdes", nes ziurovai nepajegus nieko patys normaliai atsirinkti protu, o yra veikiami vien emociju?
Nezinau, ar pavyko pasakyti ka norejau. As pati jau daug metu is viso neziuriu TV ir net tycia neturiu jo namie, bet iniciatyvos kalbeti ivaikinimo ar kitomis temomis per TV man vis tik atrodo sveikintinos. Nes negi bus geriau (tiems patiems ar kitiems vaikams) jei tuo metu bus rodomas eilinis smurto pilnas filmas? Jeigu jau ta TV uzima tokia didele kai kuriu suaugusiu ir jaunu zmoniu gyvenimo dali, gal tegul buna atkreipiamas demesys ir i rimtesnius dalykus?
manau kad supratau ką tu nori pasakyti, ir pritariu,kad kalbama apie tai turi būti, bet tikrai ne pateikiama kaip pampersų ar įklotų reklama, ne tik kad intarpuose, bet ir labai panašiam stiliui.
Papildyta:
QUOTE(carvel @ 2007 11 12, 22:11)
As daugeli kartu is aplinkiniu ,artimuju ,VTAT darbuotoju esu girdejusi,kad neprisirisk,nesitikek ju dekingumo...neprisiristi negaliu,man ir su nepazystamu , geru pasnekovu kartais ilgesneje kelioneje skirtis sunku,tokia jau esu ,o del dekingumo,man jo ir nereikia, as gyvenu dabartimi,man gera ,kad as galiu buti kazkam reikalinga ir tai ka as darau ,man teikia judejimo ir energijos .Su savo vaikais stengiuosi elgtis taip,kad jiems uzaugus nebutu geda pazvelgti i akis,o jie patikekit,stebi kekviena musu mirksni .
aukso žodžiai. aš kalbėjau apie tas mamas, kurios paėmusios vaiką labai nori dėkingumo, o susidūrusios su pirmu sunkumu kaip sugedusį garantinį daiktą grąžina atgal.O ne prisiriški, nemylėti, kažko tikėtis iš vaiko ..., nors ne aš tikiuosi, kad mano vaikai bus laimigi ir toliau, kad jie turi ir turės šeimą, kad jų vaikai turės močiutę irt.t., daug labai daug tikiuosi ir viliuosi, bet tikrai ne dėkingumo už "gerą darbą".
Alfija, forume rasei ---aš kalbėjau apie tas mamas, kurios paėmusios vaiką labai nori dėkingumo, o susidūrusios su pirmu sunkumu kaip sugedusį garantinį daiktą grąžina atgal.---
Ka darytum jeigu vaikas nerodytu jokio noro gyventi seimoje, o pati jo labai noretum, jeigu viska ignoruoja ka del jo darai ir t.t. Tai ar verta aukotis? Juk per prievarta mielas nebusi.
Pavadinai "kaip sugedusi garantini daikta" vaikas grazinamas atgal. Kaip pasiemei taip ir grazinai, jeigu kitos iseities nera. Kam seimoje problemos? Galbut tas vaikas kitoje seimoje jausis kuo puikiausiai, nei buvusioje. Tad manau geriau tai, negu jaustis nelaimingiems ir seimai ir vaikui. Tai daugiausia liecia didesnio amziaus vaikus. Juk pilnai vaiko noru pildyti neprivalome. Atveju yra labai skirtingu, todel kito teisti neturi teises.
Ka darytum jeigu vaikas nerodytu jokio noro gyventi seimoje, o pati jo labai noretum, jeigu viska ignoruoja ka del jo darai ir t.t. Tai ar verta aukotis? Juk per prievarta mielas nebusi.
Pavadinai "kaip sugedusi garantini daikta" vaikas grazinamas atgal. Kaip pasiemei taip ir grazinai, jeigu kitos iseities nera. Kam seimoje problemos? Galbut tas vaikas kitoje seimoje jausis kuo puikiausiai, nei buvusioje. Tad manau geriau tai, negu jaustis nelaimingiems ir seimai ir vaikui. Tai daugiausia liecia didesnio amziaus vaikus. Juk pilnai vaiko noru pildyti neprivalome. Atveju yra labai skirtingu, todel kito teisti neturi teises.
sutinku su laureta, kad jei veikutis didesnis turi buti ABIPUSIS noras gyventi kartu
musu globotinio sesute 13 metu savaitgaliais pas mano mama vazyneja bet visam laikui pasilikti nenori, nors santykiai nuostabus abieju sms zinutemis vis susirasyneja, labai laukia susitikimu-sake jos ten draugai, mokykla, gal veliau kai ja baigs