Įkraunama...
Įkraunama...

Savas ir "svetimas"(paimtas) vaikas

QUOTE(laureta @ 2007 11 13, 14:28)
Nepainiokite savaitgalinio ir svenciu lankymo, laikinos globos, nuolatines globos ir ivaikinimo. Tai visiskai skirtingi dalykai.

Na čia tai nelabai sutinku, man ir laikina ir nuolatinė ir įvaikinims, labai panašu. Gražinimas neturi čia reikšmės, nes jei labai norėsiu tai ir įsivaikus rasiu būdą vaiko atsisakyti.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2007 11 13, 14:49)
Alfija, as neapsikentusi grazinau. Tiesiog musu norai buvo labai skirtingi. Manau kad klaida padariau, jog vazinejau po vaiku namus su rastu ir rinkausi. Bet tik vieni namai pasiule vaikucius. Kiti tiesiogine prasme uztrenke duris pries nosi. Mano dukra norejo vieno mergaites, o as kitos. Visi man sake, kad ta kita yra nelabai gera. O as ziople nenorejau girdeti. Ta geroji mergaite jau ivaikinta. Veliau maza mergaite pasiule man Ivaikinimo tarnyba ir nuvaziavau pasiziureti... ji jau gyvena su manimi. Ir niekaip negali pasakyti kad ji man svetima, ji man yra sava. Mes tinkame viena kitai, tiesiog net abi mergaites panasios. Juk visko gyvenime pasitaiko.

ir tegaliu pasakyti, kad tikrai nesmerkiu ir nesmerkčiau jei artimai pažinočiau. Va apie tai ir kalbėjau, kad labai gerai reikia įsiklausyti ką tau sako ir emocijas pasidėti visai. aš čia nemokau, o tiesiog suprantu tas emocijas , tą tikėjimą- o aš galiu, tikrai. Nu gal man lengviau rinktis, žiūrėti ar šiaip postringauti kai turiu sesę, kuri dirba vaiko teisių aapsaugoj, vienam iš respublikos rajonų. Nu ji efektyviai mane pamoko , kaip pasidėt tas emocijas kai eini į globos namus.
Atsakyti
Nėra svetimų vaikų. Kol to nesuprasime, tol bus labai nedaug sėkmingų istorijų. Aš nežinau, ar tiesa, kad Armėnijoj, o gal Gruzijoj nėra vaikų namų, nes vaikais rūpinasi giminaičių šeimos. O pas mus, jei nėra šeimos, prisiimančios atsakomybę, vaikais rūpinasi tie, kam jie rūpi. Nelabai suvokiu pasakymo: "paėmiau". Ne mes "paimame", gal likimas mums parodo. Vaikai yra ypatingi visai ne dėl savo genų. Manau, kad tai meilė juos daro ypatingus, tėvų emocinė branda auginant. Dalyvaudama įvaikinusių šeimų susibūrimuose, aš nuolat žaviuosi laimingomis šeimomis ir galvoju, jog biologinės šeimos turėtų pasisemti iš šių šeimų meilės ir bendravimo vaikų su tėvais patirties.
Atsakyti
oho kokios diskusijos užvirė...
šaunu, kad žmonės išsako savo nuomonę, šaunu net kad bando parodyt kokie mes neva nesubrendę, nes abejojam ar mylėsim įvaikintą taip kaip savo... kas jau yra tokioje situacijoje gali atsakyti, žinoma jei yra atviras ir sąžiningas ir sau ir aplinkiniams, kas ne - manau nežino taip pat kaip ir mes, nes neįmanoma to žinoti, bet čia mano nuomonė ir asmeninių stebėjimų patirtis... turiu net keletą sūnėnų ir dukterėčių, kurie į mūsų giminę atkeliavo įvaikinimo keliu, myliu tuos vaikus be proto ir matau kaip jie yra išskiriami... kai kurie jau net pasako, kad tik pas mus jaučiasi kaip tikri giminaičiai, nes jie ir yra tikri, jie auga mūsų akyse, mes jiems padedame tapti pilnaverčiais šios visuomenės nariais, bet... matau kaip dauguma, kaip kažkas jau rašė tikisi iš jų dėkingumo, nesuvokiu to - iš pačių pagimdyto vaiko nesitiki, o iš paimto tikisi, kuo jie kitokie tik tuo, kad ne pačių pagimdyti doh.gif tada kai rašiau labai buvau suabejojus, nes tai ką mačiau visiškai neatitiko mano gyvenimo būdo ir mąstymo maniau gal esu neteisi, galų gale patys dar vaikų neturėjom, paskui buvo apėmus euforija pagaliau susilauksu dukros - tiesa ji nepraėjo...
Bet dabar jau žinom, kad kada nors į mūsų namus įžengs dar vienas ar viena, o gal ir ne vienas MŪSŲ vaikas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lad: 06 gruodžio 2007 - 12:05
Kad gal klysti. Galvoju, kad ir iš savo pagimdytų vaikų tėvai visdelto tikisi dėkingumo, gal ne dėkingumo, bet pagarbos, supratimo, pagaliau atramos, gražaus elgesio , jų neskaudinat (tą galima įvardinti-dėkingumu), to pačio tikimasi ir iš įvaikintų-globojamų vaikų.
Ir čia nieko keisto ar nenormalaus nėra. Juk jei padarai žmogui gerą darbą, paslaugą, tai negi malonu, kai jis apsisukęs pasakys, kas prašė, galėjai nedaryti. Tai ir šioje situacijoje, nesvarbu savo-nesavo pagimdytą augini, vistiek nori gražaus elgesio ir iš vieno ir iš kito ir tikiesi sutarimo, pastangų tam sutarimui augti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynė: 06 gruodžio 2007 - 12:17
na aš asmeniškai nesitikiu iš savo dukters dėkingumo, aišku tikiuos, kad mus sies šilti mylintys santykiai bet ne iš dėkingumo o todėl, kad mes būsim artimi(tikiuos), mūsų su sese tėvai labai daug paaukojo, kad išstumtų mus į gyvenimą, bet niekada nėra už tai paprašę nei dėkingumo nei ko nors kito, bet mes dėl jų mėnulį nuo dangaus nuimtumėm... o štai vyro pusė nieko jam nedavė, bet nuolat tikisi, kad jis jiems atsidėkos už kažką blink.gif vyras juos gerbia nes jie jo tėvai, bet... lekia tuoj kas pas manuosius, nes jie jam atvėrė širdis ir priėmė išskėstom rankom neprašydami nieko už tai... meilės, pagarbos, dėkingumo neįmanoma nusipirkt, jį galima užsitarnaut... ir pirmiausia duodant ir nesitikint gauti atgal...
kažin ar aš jausčiau dėkingumą žmogui, kuris man nuolat primintų kokia aš turiu būt jam dėkinga, net ne kažin tikrai paklausčiau kas prašė... daryt kažką, kad sulaukt dėkingumo g.gif
kiekvienas gyvena pagal savo principus...
man norisi mylėt savo vaiką ir artimuosius už tai, kad jie yra šalia manęs, o ne už kažką duoto, ir šalia manęs ir yra tokie žmonės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lad: 06 gruodžio 2007 - 16:42
Visa tai ką tu parašei ir yra dėkingumas. Nereikia dėkingumo suprasti kaip , pastovaus linkčiojimo galva ir sakymo ,,ačiū, ačiū,,.

Aš irgi nenoriu kad mano vaikai man likčiotų ir dėkotų.

Bet dažniausiai kai esi žmogui dėkingas už kažką tai jį ir myli, ir gerbi, ir pas jį leki, jo nekaudini, jam padedi.
Atsakyti
Ačiū už tokią nuostabią temą ir tokias nuostabias mintis, išgyvenimus ir nuoširdumą wub.gif Mes su vyru dažnai paanalizuojame šią temą, bet atidedame ją vis velesniam laikui rolleyes.gif Labai noriu, kad kuo daugiau vaikučių turėtų tėvelius unsure.gif
Atsakyti
pas mane irgi kirba mintis tolimoj ateity isivaikint nors viena vaikuti... taciau, bijau del savo jausmu, bijau del aplinkiniu nuomones ir .t.t. juk gyvenam dar ne visiskai tolerantiskoj visuomenej... g.gif tiesiog gali buti kad si svajone taip ir liks neigyvendint-nes nenoriu padaryt vaiko nelaimingo.... nemanau, kad geriau vaikui gyvent bet kokioj seimoj, tik ne vaiku namuose...
Atsakyti
Domke - jei bijai visuomenės nuomonės - neimk. Pirmiau subręsk ir pradėk gyventi pagal savo nuomonę, ne pagal kaimynų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 20 gruodžio 2007 - 13:06
iš naujausios asmeninės patirties apie įsivaikinimą doh.gif
tėtis grįžo iš giminių ir pasakojo, kad pusbrolio žmona "privertė" paimt antrą vaikutį, kad skyrybų atveju didesnius alimentus gautų blink.gif čia jos uošvių utopija, jau daugiau kaip dešimt metų tų skyrybų vis laukia, nes marti netinkama pasitaikė - bet čia jau kita istorija.
tai aš ramiu balsu paklausiau, kiek ji praturtėtų nuo tų 125 litų kas mėnesį, ar nežino kiek kainuoja dabar vaiko išlaikymas, ko pašiurpo kai pamatė kiek reikia sumokėt už pampersų pakį - čia anūkei pirko lotuliukas.gif tai atsipeikėjo, sako matai kažkaip net nepagalvojau... tai va tas ir siutina, kad net nepagalvoja, klausydamiesi tokių nesąmonių ir dar toliau neša...
nors gal aš atsilikus, gal tie alimentai dabar labai dideli patapo g.gif
Atsakyti
QUOTE(lad @ 2007 12 30, 12:00)
iš naujausios asmeninės patirties apie įsivaikinimą doh.gif
tėtis grįžo iš giminių ir pasakojo, kad pusbrolio žmona "privertė" paimt antrą vaikutį, kad skyrybų atveju didesnius alimentus gautų blink.gif čia jos uošvių utopija, jau daugiau kaip dešimt metų tų skyrybų vis laukia, nes marti netinkama pasitaikė - bet čia jau kita istorija.
tai aš ramiu balsu paklausiau, kiek ji praturtėtų nuo tų 125 litų kas mėnesį, ar nežino kiek kainuoja dabar vaiko išlaikymas, ko pašiurpo kai pamatė kiek reikia sumokėt už pampersų pakį - čia anūkei pirko lotuliukas.gif tai atsipeikėjo, sako matai kažkaip net nepagalvojau... tai va tas ir siutina, kad net nepagalvoja, klausydamiesi tokių nesąmonių ir dar toliau neša...
nors gal aš atsilikus, gal tie alimentai dabar labai dideli patapo g.gif

o tu Dieve kokių žmonių būna blink.gif . nu bet kaip taip prieš vyro valią galėjo paimti vaikelį g.gif . Juk vyksta konsultacijos su soc darbuotojais su abiem parneriais, ir nejau neužkliuvo niekam kad tas vyras nenori jokio vaiko g.gif . kažkoks marazamas unsure.gif
Atsakyti