Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas IX d.

QUOTE(Aristokratė @ 2007 06 02, 19:08)
na tai zinoma, kad lietuviski vertimai surasyti biggrin.gif

dėkoju. Atrodo turėsiu turiningą vasarą. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ramaska @ 2007 06 02, 19:16)
aciu mergytes uz silta priemima wub.gif  4u.gif
biski skaitinejau, tai ir jums idedu rolleyes.gif

"Jei įpratai mąstyti neigiamai - ląstelės, fiksuojančios negatyvias mintis, ima sirgti. Štai kodėl taip svarbu mąstyti pozityviai, ieškoti teigiamų vaizdų, prisiminimų, jausmų", - teigia Valerijus Šeremeta.
Kokios mintys - toks likimas
1989 metais neurofiziologas Rodžeris Speris gavo Nobelio premiją už tai, kad įrodė, jog mintys turi įtaką žmogaus likimui ir ateičiai.
"Protas kaip generatorius, smegenys - akumuliatorius. Kuo aktyviau emocijomis įkraunate akumuliatorių, tuo daugiau energijos ji pagamina, dovanodama galimybę daryti įtaką ateities įvykiams. Kitaip tariant - kokios mintys ir emocijos - toks ir likimas!". Norint, kad gyvenime lydėtų sėkmė, sako jis, reikia pakeisti savo mąstymą.
Svarbiausia - atsipalaidavimas.
Padeda ir žodžiai, ir vaizdiniai.
Ar neigiamos kitų šeimos narių mintys gali sutrukdyti materializuotis tavo paties šviesiosioms mintims? Kiekvienas žmogus pats pasirenka, ką įleisti į savo kompiuterį. Kito žmogaus mintys, aišku, gali paveikti, pramušti apsaugą, bet tvirtos apsaugos nepramuš. O apsauga tvirta, jei tu ramus. Štai mano virŠininkas, mėgęs išsikrauti per barnius, prasitarė, kad su manim tai neįdomu, kadangi aš nepykstu. Aš šypsausi ir išlieku ramus - mano apsaugos kitų negatyvizmas nepramuš".  4u.gif

Bet kaip idomu ir "atrodo paprasta" o istikruju kaip sunku keisti mastima ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2007 06 02, 20:58)
Bet kaip idomu ir "atrodo paprasta" o istikruju kaip sunku keisti mastima ... doh.gif

Teoretiškai galėčiau pasakyti, kad "jei galvoji, jog sudėtinga keisti mąstymą, tai ir bus sudėtinga", bet praktiškai tai ir man taip pat... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2007 06 02, 17:33)
Ar yra šansų rasti bibliotekose tokias knygas, ar verčiau iš karto ieškoti kas turi asmeniškai. ax.gif

Enija, manau, kad bibliotekoje rasi tikrai nemažą krūvą ir surašytų ir dar kitų knygų. Aš kažkurią dieną nuėjau į mūsų miestelio biblioteką, reikėjo knygų studijoms, tai atsistijau prie psichologijos lentynos, tai knygų šia tema (apie pozityvų mąstymą, apie gerą psich. savijautą ir pilnatvę gal koks 30-imt! Tik skaityk ir norėk, bet reikia laiko surast. blush2.gif

QUOTE(eris @ 2007 06 02, 19:58)

Mąstymą keiti tada, kai jau jauti, kad reikia, kai po truputį pabandęs pastebi nušvitimus ir ateina vidinis supratimas, kad gyventi taip paprasčiau, geriau. Būtų sunku taip iš karto nuspręst - keisiu ir kitą rytą jau mąstyti visai kitaip. Taip nebūna.
Bet po truputį, mažais žingsneliais einant ta kryptimi, keitiesi. wub.gif
Atsakyti
Labą rytą 4u.gif
Viskam reikia pribręsti. Ir kai jau nebeišeina gyventi po senovei, kai ateina vidinis poreikis keistis, kai "nebelieka laiko" galvoti, kaip bus sunku tai padaryti... Tada tiesiog imi ir darai... diena iš dienos... Beeidamas susitinki bendraminčių, supranti, kad ne tau vienam šovė ta "durna" mintis biggrin.gif Ir kuo daugiau, tuo smagiau eiti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 06 02, 22:34)

Bet po truputį, mažais žingsneliais einant ta kryptimi, keitiesi.  wub.gif

Keistis reikia bet kuriuo atveju, nes kitaip ir liktume visą amžių tarsi paaugliai.
AR teko kuriai nors bandyti paveikti kokį nors seną bambeklį. Pensijinio amžiaus visažinę tetulytę, kuri vienintelė viską žino, viską supranta ir visi aplink nieko neišmanatys kvailiai. Esu išmokusi mandagiai viską leisti pro ausis, bet dabar galvoju, gal galėčiau padėti žmogui, nes visi tie bambėjimai yra iš nepasitenkinimo savo gyvenimu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2007 06 03, 08:26)
AR teko kuriai nors bandyti paveikti kokį nors seną bambeklį. Pensijinio amžiaus visažinę tetulytę, kuri vienintelė viską žino, viską supranta ir visi aplink nieko neišmanatys kvailiai.

Mano mamaitė buvo mėgstančioji paburbėti bilekokiu klausimu. Ir dabar tuo užsiima, bet manyčiau mažiau, nei būtų tuo atveju, jei būtų turėjusi mažiau protą knisančią dukrelę hihihi.gif Reikėjo daug laiko, reikėjo net palikti vieną su savo burbėjimu, reikėjo net kelių žmonių iš šalies... ale verta mirksiukas.gif
Paskui "gavau" teisuoliškąją anytą... lotuliukas.gif Niu yra ką veikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 03, 09:16)
  lotuliukas.gif Niu yra ką veikti  biggrin.gif

Kaip pasiseka išlaikyti nesusidrumstusius jausmus? Protu suvokiu kas ir kaip, bet taip norisi išmokti saugoti savo vidų nuo tokių kenkėjų. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2007 06 03, 10:02)
Kaip pasiseka išlaikyti nesusidrumstusius jausmus? Protu suvokiu kas ir kaip, bet taip norisi išmokti saugoti savo vidų nuo tokių kenkėjų. ax.gif

Visko būna mirksiukas.gif Svarbiausia gerai išsimiegoti, bent jau man biggrin.gif O jeigu pasitaiko, kad dėl kokių priežasčių susidrumsčia (geras žodis thumbup.gif ) mintys - žiūriu į tai filosofiškai. Kartais reikia, kad kitas žmogus PAMATYTŲ savo gerų norų poveikį biggrin.gif

Čia mano šios dienos citatos biggrin.gif
Dažnusyk neapkenčiau kitų, kad apginčiau save, jeigu būčiau stipresnis, tokio ginklo nenaudočiau. K. Džibranas

Nusišypsoti, vadinasi pašalinti kliūtis ir pasinaudoti galimybėmis. Neužrašiau kas.

Reikia būti labai protingam, kad mokėtum neparodyti savo proto pranašumo. F. de Larošfuko
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 03, 10:45)
Reikia būti labai protingam, kad mokėtum neparodyti savo proto pranašumo. F. de Larošfuko

Kaip tik šia tema šiandien svarčiau lotuliukas.gif

Radau seną staipsnį 1994 m. iš "Šeimos" žurnalo "Kaip susidraugauti su savimi". Nors tai nėra apie pozityvų mąstymą, bet jame kažkada atradau daug teisybės. Autoriai JAV psichoanalitikai Mildred Niumen ir Bernardas Berkovicas. Pavardės lietuviškai užrašytos. Gal ką žinote apie juos? Arba kaip turėtų skambėti jų pavardės angliškai blush2.gif
O citatų iš jų straipsnio parašysiu vėliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2007 06 03, 07:26)
AR teko kuriai nors bandyti paveikti kokį nors seną bambeklį. Pensijinio amžiaus visažinę tetulytę, kuri vienintelė viską žino, viską supranta ir visi aplink nieko neišmanatys kvailiai. Esu išmokusi mandagiai viską leisti pro ausis, bet dabar galvoju, gal galėčiau padėti žmogui, nes visi tie bambėjimai yra iš nepasitenkinimo savo gyvenimu. rolleyes.gif

Yra tekę ir tenka irnesakyk.gif
Bambeklių pilna aplink. Kai supratau, kad ne priešginiaudama jiems ir stengdamasi paaiškinti kur jie neteisūs, o išklausydama (tylint) pakeisiu savo mintis į ramias, neleisiu sau susinervinti, išliksiu rami, to bambančio elgesys su laiku tamps su vis mažesne visuotino "žinojimo" kauke, mažės nepasitenkinimas, smerkimas laugh.gif
Susilaikymas šiuo atveju nuo tokių pat emocijų, kaip nemalonaus pašnekovo, visai nereiškia mano abejingumo. Tiesiog, kai tik klausai ir neprieštarauji, o duodi žmogaus išssipasakoti, tai jis po kurio laiko suvokia, kad kalba vienas ir apsidairo, kodėl taip? Tokios situacijos kartojimas tą žmogų privers kalbėti vis mažiau zyziant, o jei dar tu nusišysosi ir pasakysi kažką labai atvirkščio jo nepasitenkinimui, tai manau, kad tikrai tas viską žinantis supras, kad laikas keistis jam pačiam (visų pirma), o ne burnojant tikėtis, kad aplinka pasikeis pati savaime. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 06 03, 12:47)
Yra tekę ir tenka irnesakyk.gif
Bambeklių pilna aplink. Kai supratau, kad ne priešginiaudama jiems ir stengdamasi paaiškinti kur jie neteisūs, o išklausydama (tylint) pakeisiu savo mintis į ramias, neleisiu sau susinervinti, išliksiu rami, to bambančio elgesys su laiku tamps su vis mažesne visuotino "žinojimo" kauke, mažės nepasitenkinimas, smerkimas laugh.gif
Susilaikymas šiuo atveju nuo tokių pat emocijų, kaip nemalonaus pašnekovo, visai nereiškia mano abejingumo. Tiesiog, kai tik klausai ir neprieštarauji, o duodi žmogaus išssipasakoti, tai jis po kurio laiko suvokia, kad kalba vienas ir apsidairo, kodėl taip? Tokios situacijos kartojimas tą žmogų privers kalbėti vis mažiau zyziant, o jei dar tu nusišysosi ir pasakysi kažką labai atvirkščio jo nepasitenkinimui, tai manau, kad tikrai tas viską žinantis supras, kad laikas keistis jam pačiam (visų pirma), o ne burnojant tikėtis, kad aplinka pasikeis pati savaime. mirksiukas.gif

Manau, kad nei priešgyniaudami , nei išklausydami mes tų bambeklių nepakeisime. Bet ir nereikia. Keistis- kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas. MES NEGALIM PAKEISTI KITŲ. MES GALIM PAKEISTI TIK SAVE. Prišgyniavimas ir išklausymas yra tik mūsų reakcija.Mes galim priešgyniaudami "įmesti dar malkų į ugnį", kas , be abejo, sukels pyktį mumyse, arba tyliai išklausyti, taip apsaugodami save nuo pykčio... Svarbiausia- teisingai sureaguoti į situaciją, kad ji mumyse nesukeltų neigiamų emocijų.

Papildyta:
QUOTE(Starburst @ 2007 06 03, 10:45)

Čia mano šios dienos citatos  biggrin.gif
Dažnusyk neapkenčiau kitų, kad apginčiau save, jeigu būčiau stipresnis, tokio ginklo nenaudočiau. K. Džibranas

blink.gif g.gif
Atsakyti